Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חג פסח שמח לכם ובני משפחתכם.

יש לי חתולה בוגרת, בת 13 לערך. לצערי בזמן האחרון היא אינה בקו הבריאות. כבר תקופה. אבל בשבועות האחרונים זה ממש מורגש. 

עייפה תשושה, הולכת באיטיות ואני מודאג. בעיות שיווי משקל וכבר פחות מזנקת לספה. ה chat gpt רושם מגילות.

אני גם חושש מהדרך לוטרינר, לא מעוניין שהיא תהיה בלחץ מיותר. 

אם יש לכם טיפים, או עצות מבעלי ניסיון אשמח לשמוע. מה לבקש בבדיקות אצל הוטרינר? משתדל לשמור על אופטימיות. לא בא לי להיפרד ממנה עכשיו. מאמין שהיא יכוחלה לסחוב עוד קצת.

אני יודע שפה זה לא פורום חתולים אבל סמוך ובטוח שאפילו רעיון אחד טוב יכול לסייע.

לעזרתכם אודה. 

20250409_155345.jpg

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

דבר ראשון. תפסיק לשאול את הבוט שאלות. במיוחד בנושאי בריאות. 

בשביל תשובות, אין ברירה ותצטרך לקחת אותה לרופא, מניח שיעשו לה בדיקות דם כדי לגלות מה הסיפור. 

כמה שיותר תאכל סרטים מראש, ככה יהיה לך יותר רע, על ריק ועל סתם- יכול להיות שזה כלום ואולי רק צריך לשנות לה את התזונה קצת.

לגבי הדרך, אין לי עצה טובה בשבילך. 

הדבר היחיד שאני יכול לומר לך: אל תעיז להתעצבן בדרך. הם גם ככה לחוצים והם מרגישים את זה כשאתה מתעצבן לידם. 

מעבר לזה, את שלי אני תמיד מניח במושב לידי, כשהדלת של הכלוב פונה אלי כדי שיוכל לראות אותי, מדבר איתו, מרגיע, ברמזורים מסתכל עליו לראות מה המצב. 

הלוואי שהייתי מכיר דרך יותר טובה להרגיע אותו בכלוב, אין לי כזו. זה קשה לי שקשה לו. :(

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אל תספיד אותה ללא סיבה, יתכן שמדובר במשהו שהוא בר טיפול, יכול להיות שיש לה זיהום שאנטיביוטיקה פותרת והיא תחזור להיות חיונית, אולי זה משהו כרוני שגם אותו ניתן ״לנהל״ ולתת לה עוד כמה שנים טובות.

כמו שנאמר, עזוב את הבוטים, קח אותה לוטרינר טוב. חתולים לא מתים על זה, אבל לפעמים אין ברירה. יעשה בדיקות, יאבחן את הבעיה ומשם יתן לך אופציות טיפול.

יש לי חתולה בת 16, כבר כמה שנים עם בעית כליות כרונית, אבל בעזרת מזון רפואי זה נשמר בנתיים בלי להחמיר. לפעמים גם יש לה בעיות עיכול, והיא מן הסתם פחות אנרגטית מפעם אבל עדיין אוהבת להתפנק, והבעיות שלה מטופלות, וגם אם יש חוסר נוחות מסויים לא מדובר בסבל גדול.

• אהבתי 1
  • אחראי פורום
פורסם

החתולה שלך מתרגלת להיות מבוגרת יותר וכנראה יותר מוגבלת, גם אתה צריך להתרגל לזה אבל לא לעשות מזה יום הדין.

חיות הן סתגלניות ואם אין לה משהו מהותי חלילה, היא תחיה עוד זמן לא קצר.

כל עוד היא לא סובלת, גם לחיה טיפה איטית ועייפה יש איכות חיים טובה. פשוט שונה מפעם.

קשה לנו לבלוע את זה, מזדהה איתך, אנחנו רגילים לראות אותם רצים לכל מקום, אנרגיות והכל.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

זה נכון גם להומו ספיאנס.

תתרגלו.

• אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, saar5555 כתב:

מה לבקש בבדיקות אצל הוטרינר

אין מה לבקש, יש פרוטוקולים לענין. וטרינר טוב יקשיב לתיאור שלך, אם הוא הוטרינר הקבוע שלכם יש לו תיעוד של התיק הרפואי כולל תוצאות מבדיקות עבר. ולפי זה יחליט מה לבדוק.

בגיל הזה לרוב מתחילים מספירת דם כללית, אבל בהתאם לנסיבות הוא יכול להחליט להתמקד בכיוון מסויים. כמו באבחון תקלות ברכב, לפעמים הכל עובד באלמינציה וכל בדיקה תקינה מובילה לצורך בבדיקה נוספת.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 19 דקות, sperial כתב:

זה נכון גם להומו ספיאנס.

תתרגלו.

כן... רק חבל שבארץ ה”הומו ספיאנס” לא יכול ללכת למרפאה ש”ירדימו” אותו,

פורסם

3 שעות טיסה לציריך

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קראתי ודפתפתי קצת במרשתת בעשרות דקות האחרונות, לא כל כך פשוט.

אם הייתי חתול עדיין היה לי קצת יותר קל להגיע לויטרנר ולקבל זריקה וליטוף אחרון מהבעלים שלי.

גם גוגל חוסמים כל חיפוש יעיל אחרי תרופות מתאימות.

פורסם
לפני 4 שעות, saar5555 כתב:

אני גם חושש מהדרך לוטרינר, לא מעוניין שהיא תהיה בלחץ מיותר

‏תבקש מהווטרינר כדור הרגעה. נותנים לחתול לפי המשקל שלו. זה בדרך כלל מפיל את החתול ועושה אותו מספיק רגוע כדי שהנסיעה והבדיקה יעברו בשלום. 

ואל תתעכב היא לא תבריא מעצמה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, Ron Poh כתב:

כן... רק חבל שבארץ ה”הומו ספיאנס” לא יכול ללכת למרפאה ש”ירדימו” אותו,

תמיד הוא יכול לנסוע לאיזה כפר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, ArikB כתב:

תבקש מהווטרינר כדור הרגעה

לא בטוח שכדאי לתת כדור הרגעה לחתול מבוגר עם בעיה לא מאובחנת. אם לא מדובר במקרה קיצוני שבוא לא יהיה ניתן להגיע לוטרינר בלעדיו, עדיף לוותר.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • רעיון טוב! 2
פורסם

תודה על כל העצות הטובות.

הבוקר היא קמה הרבה יותר פעילה, חיונית ועירנית. 

חשבתי שאולי אפשר לתת לה מים עם כמה טיפות ולריאן. 

בכל מקרה, מקווה לטוב ואחרי השרשור הזה אני במצב טוב יותר. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

טוב לשמוע.

בכל מקרה, בביקורת השנתית הבאה אצל הוטרינר, תתייעץ איתו לגבי בדיקות דם. מגיל מסויים שווה לשקול לעשות אותן בשביל גילוי מוקדם של בעיות שניתן למנוע את החמרתן.

• אהבתי 1
פורסם

אם יש ספק אז אין ספק. 

רופא, בדיקות, לדעת

לא לחכות לבאה, רצוי כבר בזו. כבר אמרתי את זה בהודעה הקודמת שלי.

שינוי התנהגות של חתול, גם שינויים קלים, מעידים לפעמים על בעיות. 

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...