Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הוצאת רישיון נהיגה לרכב ידני למי שיש אוטומט

הרקוליטו

פוסטים מומלצים

אין סדר גודל עלות.

הוצאת טופס ירוק והחתמת רופא ואופטימריסט.

לעשות שיעורים עד שאתה מוכן לטסט

ולעשות טסט.

יש מישהו שיסיים הכל ב500-700₪

ויש כאלה שיעלה להם גם כמה אלפים

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוא גם לא יהיה מוכן לטסט בלי לקחת שיעורים. נהיגה עם הילוכים דורשת תרגול. 

אלא אם כן יש לו רכב הילוכים של חבר שהוא לוקח לתרגול (כמובן לא חוקי ומסוכן)

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צודק, אבל הבאתי את החוק-

1. בגלל שזה לא דומה למי שעושה שינוי דרגה ברישיון, כמו מB לC1 שיש רף מינימאלי לשיעורים

2. אני לא נותן את חוות דעתי לעניין סכנה - שאני מסכים שהיא קיימת, אבל זה השיקול שלו 

3. אני לא יודע מי זה פות"ש אבל בילדותי בישוב רוב ככול הצעירים נהגו לפני רישיון ועשו בצפ'ר למורה נהיגה- 

בעצם במחשבה שניה מושבניק שיעשה רישיון על אוטומט באותו יום אבא שלו מעיף אותו מהבית

• מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תלוי בך וביכולת הקליטה שלך לקלוט את הגיר הידני, יכול לקחת לך גם 80 שיעורי נהיגה, אומנם טיפה הגזמתי אבל זה ללמוד מהתחלה איך לתפעל גיר ידני ויש אנשים שמתקשים עם התפעול אז לוקח להם יותר זמן, אם יש לך קליטה מהירה אז תוך כמה שיעורים אתה תוכל לגשת לטסט.

כיום אין טופס ירוק, הכל במחשב וגם אין צורך בחתימת רופא, אתה נכנס לאתר גוגל רושם הוצאת רישיון נהיגה, יהיה לך את אתר gov נכנס לשם לוחץ על הוצאת רישיון, בוחר דרגה B ממלא את הצהרה הרפואית אם כל תקין אז אתה מקבל ישר הודעה לעשות בדיקת עיניים, אין צורך בתיאוריה, לאחר מכן אתה קובע עם מורה נהיגה שמלמד על ידני ולוקח כמה שיעורים שצריך, יש רכבים שהגיר שלהם נוח לתפעול, כיום לדעתי רוב המורים מלמדים על בנזין את הגיר הידני, יש את דאצ'יה דאסטר שמלמדים עליה, הגיר שלה מאוד נוח לתפעול.

בכל אופן אם אתה לא מתכוון לקנות רכב עם גיר ידני או לעבוד עם רכב מסחרי ידני אז זה סתם מיותר אלא אם יש לך עודף כסף.

עריכה אחרונה על ידי Liquidator
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כבר יש לך רשיון... בשביל מה עוד פעם אופטימטריסט?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, סולל הדרך כתב:

כבר יש לך רשיון... בשביל מה עוד פעם אופטימטריסט?

ככה זה הנוהל יש תוקף לבדיקת עיניים, לי היה בהתחלה B אוטומט אבל לא עשיתי ההמרה אלא הוספתי דרגה C1 ועשיתי שוב בדיקת עיניים גם מי שמבצע המרה מרישיון B אוטומט לידני צריך בדיקת עיניים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, הרקוליטו כתב:

שלום

אני נוהג על ידני רשמית מ 1991 אבל החברה רוצה לנהוג בטייפ אר.

לא הבנתי איך אתה נוהג על ידני? אם אתה מוגבל לגיר אוטומטי? האם אתה מעוניין להוסיף דרגה? או לעשות ההמרה זה שני דברים שונים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

חברה שלו רוצה לנהוג על הרכב הידני שלו.

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Just now, SlowRide כתב:

חברה שלו רוצה לנהוג על הרכב הידני שלו.

ויש לה אוטומט? אז כפי שהסברתי צריך להוציא טופס ירוק על דרגה B היום הוא דיגטאלי ואין צורך בחתימת רופא כלל, אלא רק הצהרה של מבקש הרישיון ולאחר מכן היא צריכה לעשות בדיקת ראייה אצל אופטומטריסט מורשה ואז אין צורך בתיאוריה ובמספר שיעורים מינימום, לקחת כמה שיעורים שצריך על ידני, זה תלוי ביכולת הקליטה שלה.

יכול לקחת 5 שיעורים ויכול לקחת גם 80 שיעורים שזה לא מעט כסף כמות כזו של שיעורים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, Liquidator כתב:

ככה זה הנוהל יש תוקף לבדיקת עיניים, לי היה בהתחלה B אוטומט אבל לא עשיתי ההמרה אלא הוספתי דרגה C1 ועשיתי שוב בדיקת עיניים גם מי שמבצע המרה מרישיון B אוטומט לידני צריך בדיקת עיניים.

זה כיוון שאתה הופך מ"נוהג" ל"נהג" - הדרישות הרפואיות לרישיון C1 ומעלה גבוהות יותר מאלה שלדרגות A ו-B.

ספציפית לגבי הסרת הגבלת הילוכים אוטומטיים - איני מכיר את הנוהל, במיוחד כיוון שלדרגות אלה ניתן כיום רישיון מסיום השתלמות נהיגה נכונה עד גיל 70.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, sperial כתב:

זה כיוון שאתה הופך מ"נוהג" ל"נהג" - הדרישות הרפואיות לרישיון C1 ומעלה גבוהות יותר מאלה שלדרגות A ו-B.

ספציפית לגבי הסרת הגבלת הילוכים אוטומטיים - איני מכיר את הנוהל, במיוחד כיוון שלדרגות אלה ניתן כיום רישיון מסיום השתלמות נהיגה נכונה עד גיל 70.

התוקף עד גיל 70 לכל הדרגות פרט לדרגות D, D1,D2,D3 ודרגות C ו E שנחשבות נהגים מקצועיים שזה עד גיל 60 תוקף וגם למי שיש הוראת נהיגה עד גיל 60.

לפי מה שידוע לי היא תצטרך שוב בדיקת עיניים, בכל אופן שפותח הפוסט יעדכן בתהליך אז נדע במאה אחוז איך זה עובד בהמרה לידני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, Liquidator כתב:

ככה זה הנוהל יש תוקף לבדיקת עיניים, לי היה בהתחלה B אוטומט אבל לא עשיתי ההמרה אלא הוספתי דרגה C1 ועשיתי שוב בדיקת עיניים

זה כי לרשיון C צריך טווח שדה ראיה רחב יותר, אאל"ט 160 מעלות, לעומת 140 מעלות שנדרש לרשיון B

אני לא מתווכח לגבי המרה לידני כי אני לא יודע, רק מציין שאין להשוות בין הדברים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...