Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם באוטומטי כשאתה מעיט על ידי הורדה להילוכי כוח (1/2/3) זה הורס את הבלמים?

:roll: מה נראה לך?! מה הקשר המכני בין גיר לבלמים (אולי את מכיר אותם בתור ברקסים)

ואיך בדיוק אפשר להרוס את הרפידות? נשחקו? שים 100 שקל קנה חדשות .

אלוהים !

:beerchug:"אתה אמור לכייף שם" ויין רייני לקווין שוונץ במירוץ שהפך לאחרון שלו :beerchug:

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
במקביל ללחיצה על דוושת הבלם, רצוי גם להוריד הילוכים (ברכב ידני), לא?

כדי שתהיה בהילוך המתאים למהירות שבה אתה נמצא.

אפשר, אבל לא חובה. אם אתה יודע שאתה הולך לעצור אפשר להעביר לניוטרל ולבלום רק בעזרת הבלמים. מקסימום אם צריך להאיץ אפשר לשלב להילוך המתאים למהירות.

הכי חשוב זה לדעת מה קורה על הכביש, להיסתכל ולחשוב מה הכי נכון לעשות, לצפות ולתכנן מראש.

למשל כשאתה נוסע בכביש בין עירוני על 90 ורואה לפניך רמזור אדום, אתה יכול באופן אוטומטי להתחיל להוריד הילוכים, אבל אתה יכול גם להיסתכל במראה, לראות מה המרחק של הרכב מאחוריך ושהוא מתחיל להאיט, ולהחליט אם אתה מעביר לניוטרל או בולם ומוריד הילוכים תוך כדי, הכל בהתאם למצב.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
:roll: מה נראה לך?! מה הקשר המכני בין גיר לבלמים (אולי את מכיר אותם בתור ברקסים)

ואיך בדיוק אפשר להרוס את הרפידות? נשחקו? שים 100 שקל קנה חדשות .

אלוהים !

אני גם ידעתי שאין קשר...אבל תסתכל שתי הודעות לפי ההודעה שלי...ותראה מה כתוב למטה...

אז בגלל זה שאלתי...למרות שבאמת למיטב ידיעתי אין...אבל מישהו כתב אחרת אז שאלתי!!

PIAGGO MP3 250LE

RENAULT MEGANE COUPE 2004 1.6L

CHEVROLET ALERO 2002 2.2L

PIAGGO VESPA SS 181CC 1966

פורסם

אין קשר מכני וגם אין שום בעיה עם השאלה.

רפידות זה חלק שמתבלה מטבעו, כמו כל חלק אחר שפעולתו מבוססת על חיכוך, נגמרו - מחליפים.

סמי, עזוב הכל, סגור איתו חשבון!

מוטי.

פורסם
יש לי עוד שאלה :)

כשחזרתי מהטסט שלי החזיר אותי טסטר אז אני ראיתי שהוא שם הילוך רביעי ב40 קמש והילוך חמישי ב 60 קמש..למה הוא עשה זאת ? (הנהיגה הייתה חלקה ורגילה)

להילוכים אין מהירויות קבועות, אתה יכול להיות בהילוך רביעי גם ב60 קמ"ש וגם ב 80 קמ"ש, הכל תלוי במה אתה רוצה מהרכב שלך, אם אתה רוצה להאיץ מהר אתה תעביר הילוכים כמה שיותר מאוחר כדי להימצא תמיד בסל"ד מתאים. אם לא אכפת לך מההאצה אתה יכול גם להעלות הילוכים מהר כדי להימצא מוקדם בהילוך גבוהה ועל ידי כך בסל"ד נמוך, האצה במקרה כזה תהייה מאוד איטית וגם תצטרף להיות מאוד רגיש אם דוושת הגז, או שתוכל כמובן להוריד להילוך נמוך יותר.

כמו-כן סביר להניח שהרכב הוא רכב דיזל ולכן יש לו יותר מומנט בסלד נמוך מאשר רכב בנזין.

בכל מקרה ככל שתהייה יותר מנוסה תלמד לנהוג ברכב שלך וברכבים אחרים בכל צורה שתרצה.

פורסם

אם לא אכפת לך מההאצה אתה יכול גם להעלות הילוכים מהר כדי להימצא מוקדם בהילוך גבוהה ועל ידי כך בסל"ד נמוך, האצה במקרה כזה תהייה מאוד איטית וגם תצטרף להיות מאוד רגיש אם דוושת הגז

ובמקרה כזה יהיה חסכון בדלק?
:smilecolr
פורסם
יש לי עוד שאלה :)

כשחזרתי מהטסט שלי החזיר אותי טסטר אז אני ראיתי שהוא שם הילוך רביעי ב40 קמש והילוך חמישי ב 60 קמש..למה הוא עשה זאת ? (הנהיגה הייתה חלקה ורגילה)

מומנט בסל"ד נמוך, זה תירוץ טוב, אבל שוב, זה דיזל.

אם תכניס לחמישי ב-60 יהיו לך רעידות שלא מהעולם הזה(סל"ד נמוך במיוחד).

אני יותר חושב בכיוון שאתה לא ממש שמת לב אבל הוא הכניס לשני ב-40, ולשלישי ב-60(מיקומים מקבילים בבורר ההילוכים).

שלד

פורסם
מומנט בסל"ד נמוך, זה תירוץ טוב, אבל שוב, זה דיזל.

אם תכניס לחמישי ב-60 יהיו לך רעידות שלא מהעולם הזה(סל"ד נמוך במיוחד).

אני יותר חושב בכיוון שאתה לא ממש שמת לב אבל הוא הכניס לשני ב-40, ולשלישי ב-60(מיקומים מקבילים בבורר ההילוכים).

שלד

אני מאמין שזה אוטו בנזיןן מה שהוא החזיר אותי בו (כי זה האוטו ששימיש אותי בשעורי נהיגה שלי)

ואני אומר לך הוא היה בהילוך חמישי ב60 קמש ולא היה רעידות

:smilecolr
פורסם
ובמקרה כזה יהיה חסכון בדלק?
נסיעה חסכונית בדלק היא נסיעה רגועה, עם כמה שפחות עצירות לא הכרחיות ובלי העצות חזקות. זה שהוא מעביר לחמישי ב 50 לא יעזור לו אם הוא נצמד למישהו לתחת ובולם כל שנייה (סתם לדוגמא).

פורסם

לפי מה שהבנתי מהפורום: הורדת הילוכים נעשת בהתאם למהירות שלך ולא על מינת לבלום בעזרת המנוע כי אתה לא סמיטריילר ובלמים ספיקים בהחלט, הורדת הילוך נעשת רק אחרי שעברת כבר את המהירות שעליה אתה מגיע כשאתה מאיץ עם ההילוך הזה, חוץ מזה בלימת המנוע גדלה ככל שההילוך יורד, לעצור בהילוך חמישי יקח יותר זמן מלהוריד הילוכים בהתאם למהירותך, וגם בהילוך יותר גבוה תצטרך להכניס קלאץ' יותר מוקדם כי האוטו יתחיל לרעוד לך

אני מוריד כל הזמן בצורה הזאת, קודם מעיט, נגיד 100 ל80 אז מוריד ל4, מעיט ל45 ואז מוריד לשלישי, אם אני בירידה אז לפעמים גם מוריד לשני כי לפעמים אני קצת טועה בחישוב או שהבלמים חמים, אם אני בעליה אז גם או לשני אם אני חושב שאצטרך להאיץ או לניוטרל לעצירה

ואו זה היה ארוך SORRY:shock:

?!?!?!?מי זרק ביצה זה?!?!?!? חוליגנים, חולרות

פורסם

תראה, התשובה לא מוחלטת.

למעט בלימת חירום, עדיף לא להאט מ-120 בלי הורדת הילוכים, והסיבה היא לא סיבה של יעילות בלימה אלא של בטיחות. אם אתה מתקרב לרמזור אדום ומאט, ובאמצע ההאטה מסיבה כל שהיא אתה צריך להאיץ - רכב שלא רואה אותך סוטה לכיוונך, או אפילו הרמזור התחלף לירוק - רצוי שתימצא בהילוך מתאים למהירות.

אם אתה מצוי כבר במהירות נמוכה וקרוב מאוד לנקודת הבלימה, אין בעיה להעביר לניוטרל ולבלום בעזרת הבלמים, בידיעה שאם נדרשת המשכת הנסיעה תוכל לשלב לראשון בחזרה מיד, ולא להתחיל לבחוש ולחפש את ההילוך המתאים בפאניקה.

בעקרון, מציאת ההילוך הנכון למהירות הנכונה משתנה מרכב לרכב בהתאם לרצועת הכח של המנוע וליחסי ההעברה בתיבת ההילוכים. זה משהו שמרגישים אותו ולא צריך להסתכל במד המהירות כדי להעביר הילוך. כשמכירים קצת את הרכב יודעים החל מאיזה סל"ד יש לו מומנט להמשיך למשוך תאוצה, ומתכננים את העברת ההילוכים כך שנפילת הסל"ד לא תורידת אותך מתחת לרצועת הכח.

פורסם
אני מאמין שזה אוטו בנזיןן מה שהוא החזיר אותי בו (כי זה האוטו ששימיש אותי בשעורי נהיגה שלי)

ואני אומר לך הוא היה בהילוך חמישי ב60 קמש ולא היה רעידות

דווקא אם זה האוטו שלמדת עליו אז סביר להניח שהוא דיזל.
התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

סתם שאלה שמעניינת אותי, אפשר להאיץ מעמידה מוחלטת בהילוך אחרון?(חמישי/שישי) ברכב מסוג בנזין וברכב מסוג דיזל. עזבו שזה לא בריא למנוע/קלאץ'. האם אפשר או לא? ואני מדבר על מכוניות רגילות, מנוע 1.6 ולא איזה פרארי

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

הכל שאלה של מומנט, אבל אם מדובר במישור (לא בעליה) אז אין למשפחתית 1.6 בעיה להאיץ מאפס בהילוך חמישי. זה יהיה מאוד איטי, זה יצריך החלקה ארוכה של הקלאץ' בהתחלת נסיעה - אבל אם אתה באמת חייב (נגיד התפרקו השטנגות והרכב תקוע בהילוך חמישי) - זה אפשרי.

פורסם

עשיתי פעם את הניסוי הזה אם שני רכבי דיזל(C3 - 1400 , ופז'ו פרטנר). המקסימום זה הילוך 3, ברביעי המנוע היה נכבה בסופו של דבר ולא נוסע יותר מכמה מטרים. דובר בהעלת טורים עצבנית והרס לקלץ' קטלני ביותר, עד הריח השרוף בסלון...לא מומלץ לנסות...

• תוכן חדש...