Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, tutim כתב:

למיטב ידיעתי, מחירי השוק של רכבי טויוטה RAV4 יד שניה, כפי שניתן לראות באתר 'יד 2' ובפועל בשוק, עולים באופן ניכר על מחיר המחירון המקובל, בפער ממוצע של כ-20,000 ש"ח. בהתחשב בפער משמעותי זה, האם מדיניות חברת הביטוח מאפשרת במקרים של אובדן מוחלט של רכב, פיצוי החורג ממחיר המחירון, על מנת לשקף בצורה מדויקת יותר את הנזק הכלכלי שנגרם למבוטח?

לא.

• מבאס 1
פורסם

לא, וזה הסיכון העיקרי בלקנות רכב מעל מחירון.

מאוד אופייני לטויוטות ( קורולה, ורסו,  פריוס פלוס, ראב 4, לנד קרוזר), שאוהבים לגנות. 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

ומה מכניסים לך במקום? בלון של יומולדת?

מערכת כריות האוויר היא מערכת מורכבת, במקרה פרישה שלהן צריך להחליף כריות, סליל שעון, מחשב ניהול כריות אויר, חגורות בטיחות כולל קדם המותחנים ושאר האבזרים. ואת החיישנים. וזה בלי לדבר על כך שתאונה שגורמת הפעלתן לעולם תהיה במהירות שבה ייגרנו נזקים משמעותיים למבנה הרכב.

הרבה דברים שבישראל ישר מחלפים בשטחים - משפצים, חומרים עולים שם 20% ממחיר העלות בישראל, כוח האדם זול בטירוף, ואם יש דבר שהערבים טובים בו זה ידע מכני ברכבים

הבדלי המחירים לישראל הם מטורפים ולא מוצדקים בעליל, אבל זה נושא לשרשור אחר

גם אם תכפיל בחמש ובעשר את המחיר בכפר לישראל בגלל בקרת תקנים ושאר חמוצים אני עדיין לא מבין את המהירות שבה מורדים רכב בגלל פתיחת כריות אויר

פורסם

@shlomiko בדקתי קצת באתרים אמריקאיים. מדברים על 2,000-4,000 דולר לכרית עם מנגנון, בלי כל האבזרים מסביב. תכפיל את זה ב-6 כריות לרכב ותוסיף את האבזרים מסביב. עדיין מתאים ל-2,000 ש״ח בחווארה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ניתן לתקן רכבים שנפתחו בהן כריות אויר.

בעולם, אין מניעה לרכוש רכב לאחר תאונה, לתקן אותו (כמו שצריך) ולהחזירו לכביש.

לא מדברים על מדינות עולם שלישי, אלא בחזית של החזית. אני צופה לפעמים ביו-טיוב בערוצים כאלה.

במדינות שזה נפוץ, יש מיחזור יעיל מאוד של רכבים (פירוקיות מסודרות, ניתן לתקן רכבים עם חלקי מתלה, כריות אויר - הכל משומש), יש אפשרות לתקן חגורות בטיחות ואפילו מתקנים דשבורדים שנפתחו (עסקים שמורשים לבצע את התיקון) והחלפת חלקי שלדה, כנפיים אחריות, ריתוכים וכו' זו לא מילה רעה. יש תיעוד לתיקון וכל אחד יכול לראות. לא מסתירים שהרכב משוקם.

אז נכון, לא נתקן אימפרזה 2005 כמו שכדאי לתקן רכבים שניזוקו יחסית קל אבל נפתחה כרית אויר עם שווי גבוה.

לדעתי, אם זה היה מסודר בארץ כמו שמסודר בחו"ל היו פחות תופעות של רמאות  

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

הבירור שאני ערכתי מול מוסכניק בכפר שיש לו סניף מורשה בלוד (של המשפחה)

היה על סיטרואן ג'מפי בת פחות משנה עם 30K ק"מ בשעון שעברה תאונה עם שריטה בטמבון, ושני כריות אויר נפתחו

לפי הידוע לי אין עוד כריות אויר ברכב הזה (מאחור זה תא סגור להובלת סחורה) והמחיר שקיבלתי היה 2000 ש"ח על הרכב

אני לא נכנס לשאלה של אם לפרנס אותם ועל הסכנה הכרוכה בדבר, אלא על עלות נטו של התיקון

ובגלל זה עלתה לי השאלה למה בארץ מורדים רכבים חדשים בגלל פתיחת כריות אויר, כמו הג'אמפי במקרה שאני מכיר באופן אישי, באופן כללי המחירים של המוצרים שם זולים מאוד בגלל עלויות סובבות אבל עדיין הפער גדול בין לתקן להוריד מהכביש

אחרי מה שמלטבשי שזה נהוג בעוד מקומות בעולם, אז בכלל אני לא מבין למה בישראל זה לא קורה

סו"ס אם הוצאות חברות הביטוח ירדו הצרכנים ירוויחו (או שלא...)

חברות הביטוח ודאי שירוויחו אז מה העניין שלהם לשחרר כ"כ מהר טוטאלוס?

פורסם

אין אפשרות. גם עם כוח אדם זול. להצליח לתקן לך רכב ששתי כריות אוויר נפתחו (כולל מחשב כריות אויר. מותחני חגורות. סלילי כרית אוויר וכו') ב2000 ש"ח.

לכן זה כנראה אחד האפשרויות:

1.החלקים גנובים

2.לא מתקינים לך את החלק אלא עושים קומבינה

3. קומבינציה כלשהי של 1-2

• אהבתי 2

.

פורסם

@shlomiko התיאור שלך לא מציאותי. פתיחת כריות אויר מצריכה מידת מינימום של תאוטה - בתקן האמריקאי זה להכנס בקיר ב-23 קמ״ש או במהירות כפולה ברכב אחר (לא התעמקתי בתקן האירופי) - ולכן אותה ״שריטה בטמבון״ צריכה להיות מלווה בהרבה נזק יותר עמוק.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בחו"ל, אתה קונה את הרכב מהביטוח, אחרי שהם שילמו לבעל הרכב את הכסף.

עקרונית, זה כמו אבדן להלכה, רק שזה שקוף לקונה הבא ב-100%, הרכב עולה לכביש אחרי שהעבר הערכה ופירוט קבלות לכל פריט שיש ברכב כולל מספר הרכב ממנו ירדו החלקים (למנוע עידוד גניבת חלקים לתיקון).

לומר שהתופעה של גניבה לצורך חלקים לא קיימת? אני לא תמים ובטוח שזה קיים גם במדינות נאורות. אבל אם זה היה נגיש וחוקי לתקן רכבים עם חלקים משומשים (מקצה לקצה), היו מגרשים מסודרים לזה וכ

היו בודקים שהרכב אכן תוקן לתקן הנדרש והוחלפו כל חלקי הבטיחות 

היו פחות גניבות!

פורסם (נערך)
בתאריך 12.3.2025 בשעה 06:20, discoTD5 כתב:

פרופורציות. 

האומנם?

בתאריך 14.5.2024 בשעה 19:58, discoTD5 כתב:

כמי שעבר אירוע גניבה של לנדקרוזר מתחת לבית באור יום לפני כמה שנים, התחושה היא מאוד קשה

בתאריך 16.5.2024 בשעה 05:46, discoTD5 כתב:

קיבלתי אישור לשחרר את הרכב, ואני מודה שאני חושש מאוד לראות מה מצבו.

בתאריך 18.5.2024 בשעה 22:02, discoTD5 כתב:

גם ככה האירוע הזה הדיר שינה מעיני (ממש, לא כביטוי) במשך כמה ימים, אני לא רוצה שהוא ימשיך להיות חלק מהחיים שלי.

מקור: https://carsforum.co.il/topic/735281-האיוניק-5-נגנבה-בצהריים-ויורטה-תוך-פחות-משעה/

בתאריך 18.5.2024 בשעה 22:02, discoTD5 כתב:

1. משתתף בצערך על גניבת הבימרית. 2. מאחל לגנבים שיהרגו בתאונת דרכים, או בפשיטה של הימ"מ או סתם ממחלה קשה..

מקור: https://carsforum.co.il/topic/427786-בצער-רב-נגנב-לי-ה-x5-מס-רכב-56-998-16/?do=findComment&comment=3477385

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, sperial כתב:

@shlomiko התיאור שלך לא מציאותי. פתיחת כריות אויר מצריכה מידת מינימום של תאוטה - בתקן האמריקאי זה להכנס בקיר ב-23 קמ״ש או במהירות כפולה ברכב אחר (לא התעמקתי בתקן האירופי) - ולכן אותה ״שריטה בטמבון״ צריכה להיות מלווה בהרבה נזק יותר עמוק.

הייתי נוכח באותה תאונה, המהירות הייתה במקסימום של 30 קמ"ש, וברכב היה שיפשוף מקביל לנשיקת רכב בחנייה

סוכן הרכב של החברה אמר שאולי הפגיעה הייתה בדיוק בחיישן מה שמצריך פחות כח במכה

הרדיאטור לא נשרט, מה שמעיד שהחלקים האחורים (כמו מנוע וגיר שהן עיקר העלות) לא נפגעו. כנ"ל גבי הקורה הקידמית

תכל'ס גם את תכפילו את ההוצאה מ2K ל80K בשביל תקינות, גילוח ראדיאטור, והחלפת טמבון - עדיין אני לא הבנתי למה שווה להוריד רכב ששווה 150K מהכביש

אני לא מדבר על תאונות כמו הראב 4 שצריך רק ממבט מלמעלה החלפת מתלה אחורי, 2 דלתות, טבמון קדמי ואחורי, פנסים, ובטוח שיש פגיעה בשילדה. אני מדבר על התאונות הקלות יותר

עריכה אחרונה על ידי shlomiko
פורסם
לפני 18 שעות, מלטבשי כתב:

לדעתי, אם זה היה מסודר בארץ כמו שמסודר בחו"ל היו פחות תופעות של רמאות

אתה נותן המון קרדיט לאיזשהו "חו"ל" מסתורי. אני אולי אחדש לך, אבל "חו"ל" זה לא מקום אחד, זה המון מקומות עם סטאנדרטים משתנים של עבודה, תקנים, ודרישות, וזה שבאיזשהו ערוץ יוטיוב מראים איך מתקנים רכב אחרי תאונה ברמה של בית מרקחת לא אומר שבאותה מדינה בדיוק אין חאפרים שמתקנים רכבים שחוטים בסטאנדרט של עזה דרום.

רואן אטקינסון ריסק את המקלארן F1 שלו פעמיים או שלוש, ברמה של אובדן גמור, החזיר אותה למקלארן והיא תוקנה והובאה כל פעם מחדש לסטאנדרט של רכב חדש. עלות? רחוק מאוד מ 2000 ש"ח בחווארה, אבל מוכיח שאפשר להביא רכב אחרי תאונה קשה למצב חדש - האם זה ריאלי? כנראה פחות.

פורסם

כמובן שלא עושים את זה בהפסד..

אבל, ניתן לראות שגם בדרך ישרה וחוקית ניתן לתקן ולהחזיר את הרכב למצב תקין ולא לשלם יותר מ-50% מערך הרכב.

הביטוח לא מתקן כי..

זה לוקח יותר מדי זמן,

זה מעמיס על המוסכים הלא איכותיים, שמעדיפים היום להחליף חלקי פח ולא לתקן.

פורסם
בתאריך 12.3.2025 בשעה 00:21, ch28566 כתב:

אין לך צורך בשמאי, זה 100 אחוז טוטל-לוס. 

מבאס כמובן אבל זה עדיף על צורך בתיקון תאונה.

בתאריך 12.3.2025 בשעה 06:20, discoTD5 כתב:

לגופו של עניין - רק אם השמאי של חברת הביטוח יתעקש לתקן את הרכב ולהחזיר לך אותו - תביא שמאי מטעמך. אני לא רואה שזה יקרה. 

+1

מספיק לראות את הנזק הקוסמטי בלבד  - זה כבר טוטאלוס. עד כמה שאני זוכר - עד גיל שנתיים מחוייבים בתיקון בחלקים חדשים מקוריים, לא ?

כל פגוש, כנף, קישוט לכנף, גלגל,  פנס, דלת...זה אלפי שקלים (לכל חלק) במקרה הטוב, שלא לדבר על הנזק לחלקים אחרים כמו סרנים וכנראה גם עיוותי שלדה. 

כבר ראיתי מכוניות חדשות (משפחתיות) שעברו החלפה של 2 דלתות בלי נזקי שלדה בסכומים הזויים (40-50 אלף שח) כך שכאן אני לא תולה תקוות שהחלקים זולים יותר.

אף שמאי בר דעת לא יחשוב על תיקון (לדעתי).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...