Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב, 

קיבלתי בשבוע שעבר קשקאי חדש היברידי מתון בדגם טקנה.

אחרי 3 ימים גיליתי במקרה שיש רווח בין אנטנת הכריש לגג שנראה לי לא תקין. ניגשתי למוסך המרכזי של קרסו פריסבי. אחרי בדיקה קצרה הם ראו שהאנטנה אכן לא יושבת טוב על הגג ובנוסף שיש קמט קטן בגג מתחתיה כלפי מטה. 

אמרו לי שיביאו מומחים חיצוניים שלהם לתקן את הכל במסגרת האחריות והבטיחו במפורש שהרכב יחזור אליי חדש ותקין לגמרי. חשוב לציין שהתיקון דרש פירוק של החלק העליון של הגג כדי להגיע לאנטנה וליישר את הקמט. 

אחרי 3 ימים במוסך הגעתי לאסוף את הרכב וגיליתי לתדהמתי שאנטנת הכריש אמנם במקום, אבל הקמט הקטן סביבה עבר לצד השני כלפי מעלה.

מנהלת השירות לא התכחשה לקמט החדש שנוצר במסגרת התיקון שנכשל והציעה לי 2 אפשרויות: 

1. פיצוי של טיפולים תקופתיים בחינם לאורך תקופה האחריות (5 שנים) והתחייבות לרכוש ממני את הרכב בעתיד בטרייד-אין במחיר מחירון. כמובן שאקבל את הכל במכתב רשמי של החברה. 

2. העברת הרכב דרכם למחלקת המסירות של ניסאן, שינסו לבצע את התיקון בעצמם, אבל היא לא יכלה להתחייב שיצליחו לתקן את זה. 

אחרי בדיקות נוספות שעשיתי ברכב גיליתי בינתיים שפגעו לי בדברים נוספים במהלך ה"תיקון": 

1. שברו את מחיצת הלבד בתא המטען. הוזמנה לי חדשה.

2. כופפו את משטח הלבד שמכסה את הגלגל החלופי בתא המטען ויש בו סדק. מנהלת השירות טענה שככה זה בכל הרכבים וזה פשוט לא נכון. 

3. מצלמת הדרך האחורית הפסיקה לעבוד. הובטח לסדר לי את זה כשאחזור למוסך. 

4. התצוגה עילית נראתה לי מוסטת יותר מדי לימין ולכן מוסתרת בחלקה. נאמר לי שאין סיכוי שנגעו בתצוגה כי זה דורש פירוק של הדשבורד והכחישו שיש בעיה בכלל. בנוסף, מצאתי בורג די גדול וחדש מאחורי מושב הנהג כשאספתי את הרכב, הראיתי אותו למנהלת השירות, היא לקחה אותו ולא אמרה כלום. 

קפצתי אתמול לאולם התצוגה וישבתי בקשקאי חדש כמו שלי וגיליתי שאני יושב בו בדיוק מול ההגה (האף שלי בקו ישר מול הצפצפה), אבל ברכב שלי האף 15-20 ס"מ מימין לצפצפה, כלומר אני לא יושב בול מול ההגה בגלל המושב וזה יכול להסביר את ה"בעיה" שראיתי בתצוגה עילית.

מיותר לציין שאני כל כך מתוסכל ומאוכזב מהאופן שבו נמסר לי הרכב, שכנראה נפגע בהובלה, ומחוסר המקצועיות של המוסך המרכזי, גם בתיקון הקמט וגם בגלל הדברים שנפגעו במהלכו. המתנתי חודשיים וחצי לרכב שעלה 200K ש"ח וזו החוויה שלי לאחר שבוע אחד בלבד שהוא אצלי. 

אני בודק עם עו"ד בתחום את העניין החוקי של הפגיעה ברכב החדש ואת הזכויות שלי, אבל אשמח לדעתכם: 

1) באיזו אפשרות הייתם בוחרים? מצד אחד, הקמט בגג קטן, לא נראה כל כך ואולי לא יפריע כשאמכור את הרכב בעתיד (תכננתי להחזיק אותו הרבה שנים). מצד שני, הקמט מן הסתם יתגלה בבדיקה במכון ואז איך יודעים מראש לאיזו ירידת ערך אני יכול לצפות, אם בכלל? (במוסך טוענים שלא עשו תיקון צבע בגג אלא רק יישור).  

2) האם יכול להיות שפירקו לי את המושב במסגרת התיקון והחזירו אותו בצורה שגויה (עם סטייה לימין)? המושב יושב הרי על מסילה ישרה - יש בכלל אפשרות להחזיר אותו רחוק יותר מדלת הנהג בטעות? ואם לא נגעו בו, איך זה יתכן שפתאום אני לא יושב בול מול ההגה? 

תודה רבה על העזרה.

פורסם

קודם כל מעצבן ומכעיס כל ההתנהלות הזאת.

תבדוק עם הקמט בגג שאין במקרה חור וחדירת מים מהגג לתוך הרכב או לוילון העליון.

במקומך כמובן הייתי בוחר באופציה הראשונה עם סייגים (מייד ארשום), כשרוצים למכור בפרטי ובמיוחד בטרייד אין, מסתכלים על כל פיפס וברגע שיראו את הקמט יכולים ישר להוריד במחיר ולומר שהייתה תאונה ועוד כל מיני המצאות לא קשורות רק כדי להוריד את המחיר, אז במקום הטיפולים וטרייד עתידי - תבקש לבצע עכשיו טרייד אין ולקבל רכב חדש במקום הרכב הזה, מן הסתם תהיה קצת ירידת ערך, כי הרי מהרגע שהרכב עלה על הכביש כבר המחיר שלו יורד, אולי עדיף לספוג את זה כבר עכשיו ולהחליף את הרכב באחד אחר זהה ולא למשוך את זה כמה שנים ואח"כ לך תדע מה יהיה, כל זה במיוחד שאולי הזיזו לך את הכסא (לא יודע אם שייך או לא), ועשו עוד כל מיני נזקים קטנים מעצבנים, כמובן שזה עדיף ושווה יותר מאשר כל ההטבות של טיפולים בחינם, והכי חשוב לא תהיה לחוץ ועצבני 5 שנים ותהיה במתח מה יהיה ומה באמת קרה לרכב.

אגב, במצב 2 זה הימור, או שיצליחו או שלא, ויכול להיות גם חס וחלילה שיעשו עוד נזק. 

• אהבתי 1
פורסם

1. תוכל לדרוש מהיבואן החלפה של הרכב/תיקון מלא ללא ירידת ערך של כל הליקויים באופן מושלם ולא פחות. ואם לא תיענה בצורה הולמת לאכוף זאת בבית משפט על פי החוק. 

2. אפשרות שניה, לפנות לבכירי היבואן ולספר את הסיפור,  יש מקרים שתתפלא בהם כמה מהר הבעיה נפתרת. וכמובן אפשר גם להחליף למוסך יבואן אחר. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, crazyj כתב:

תבדוק עם הקמט בגג שאין במקרה חור וחדירת מים מהגג לתוך הרכב או לוילון העליון.

לפי מה שבדקתי האטימה של האנטנה נראית טובה, אבל כמובן שאי אפשר להיות בטוחים בעקבות הקמט הקטן שיש סביבה עדיין. 

לפני כשעה, crazyj כתב:

תבקש לבצע עכשיו טרייד אין ולקבל רכב חדש במקום הרכב הזה

אפשרות מעניינת, תודה

לפני כשעה, crazyj כתב:

מצב 2 זה הימור, או שיצליחו או שלא, ויכול להיות גם חס וחלילה שיעשו עוד נזק

חד משמעית, וזו אולי הסיבה שאני נוטה יותר לאפשרות הראשונה ולא לשניה. לא בגלל הפיצוי, אלא בגלל שלאור הנזקים שעשו, לך תדע איזה עוד נזקים עלולים לגרום גם במרכז המסירות. 

לפני 37 דקות, nissan1211 כתב:

תוכל לדרוש מהיבואן החלפה של הרכב/תיקון מלא ללא ירידת ערך של כל הליקויים באופן מושלם ולא פחות. ואם לא תיענה בצורה הולמת לאכוף זאת בבית משפט על פי החוק

אני מניח שצריך לעשות את זה בליווי עו"ד, או שיש דרכים ישירות שאפשר לעשות את זה בהצלחה? איך אוכפים את זה בבית משפט על פי החוק? 

לפני 38 דקות, nissan1211 כתב:

לפנות לבכירי היבואן

יש לך מושג אולי איך פונים אליהם? 

תודה

פורסם
לפני 5 שעות, חוכמת ההמונים כתב:

אחרי בדיקות נוספות שעשיתי ברכב 

קפצתי אתמול לאולם התצוגה וישבתי בקשקאי חדש כמו שלי וגיליתי שאני יושב בו בדיוק מול ההגה (האף שלי בקו ישר מול הצפצפה), אבל ברכב שלי האף 15-20 ס"מ מימין לצפצפה, כלומר אני לא יושב בול מול ההגה בגלל המושב וזה יכול להסביר את ה"בעיה" שראיתי בתצוגה עילית.

... 

2) האם יכול להיות שפירקו לי את המושב במסגרת התיקון והחזירו אותו בצורה שגויה (עם סטייה לימין)? המושב יושב הרי על מסילה ישרה - יש בכלל אפשרות להחזיר אותו רחוק יותר מדלת הנהג בטעות? ואם לא נגעו בו, איך זה יתכן שפתאום אני לא יושב בול מול ההגה? 

כמו שכתבת המסילה ישרה. אני חושב שהקונסולה המרכזית לא מאפשרת הזזה של הכיסא ימינה.

לכאורה עכשיו יש רווח גדול מהרגיל בין הכיסא לדלת הנהג?

אולי שילוב של כיוון ההגה והמושב (כל אחד מהם יכול לזוז קדימה אחורה למעלה ולמטה) יוצר תחושה כאילו המושב לא ממורכז ביחס להגה? 

ניסית לכוון את התצוגה העלית?

לפני 36 דקות, חוכמת ההמונים כתב:

אפשרות מעניינת, תודה

כמה תצטרך להוסיף לרכב חדש?  משער שבערך 10000? 

ההתחייבות לרכישה במחירון מוגבלת בזמן? תלויה ברכישת רכב חדש מהם? 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, חוכמת ההמונים כתב:

אני מניח שצריך לעשות את זה בליווי עו"ד, או שיש דרכים ישירות שאפשר לעשות את זה בהצלחה? איך אוכפים את זה בבית משפט על פי החוק? 

יש לך מושג אולי איך פונים אליהם? 

תודה

ניתן לבצע לבד תביעה קטנה ללא עו"ד בליווי חוות דעת מומחה על הנזק שלא נגרם בידך. או כמובן להיעזר בעו"ד ולתבוע בבית משפט שלום על סמך הראיות שבידך והחוק. כמובן אין באמור לעיל כל ייעוץ משפטי. 

לגבי פנייה, יש באינטרנט טלפונים וכתובת מייל של אנשים מהיבואן הזה, אתה יכול לנסות את מזלך ולכתוב על מה שקרה עצמאית. 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, erann כתב:

לכאורה עכשיו יש רווח גדול מהרגיל בין הכיסא לדלת הנהג?

בדיוק. רואים את זה אפילו טוב יותר כשמשווים את המרווח שבין המושב של הנהג לקונסולה המרכזית, לבין המרווח שבין המושב של הנוסע לקונסולה המרכזית. רואים בבירור שהרווח גדול יותר בין המושב של הנוסע לקונסולה. 

לפני כשעה, erann כתב:

אולי שילוב של כיוון ההגה והמושב (כל אחד מהם יכול לזוז קדימה אחורה למעלה ולמטה) יוצר תחושה כאילו המושב לא ממורכז ביחס להגה? 

בדקתי את זה מכל כיוון אפשרי ולדעתי המושב של הנהג פשוט הוחזר ימינה מדי. אין לי מושג איך הם הצליחו לעשות את זה פיזית, אבל זה מה שקרה ואני יושב 15 ס"מ מימין להגה עכשיו. 

לפני כשעה, erann כתב:

ניסית לכוון את התצוגה העלית?

כן. בקשקאי היא ניתנת לכיוון כלפי מעלה/מטה, או בסיבוב עם/נגד כיוון השעון בלבד, אבל לא ימינה/שמאלה.

למזלי דווקא המגבלה הזאת עזרה לי להבין שיש בעיה במושב ולא בתצוגה עילית עצמה. 

לפני כשעה, erann כתב:

הבעיה היא בציר הדמיוני שניצב למסילה של המושב (הציר הדמיוני שמקביל לדשבורד). ההגה והמושב לא זזים בציר הזה (ימינה/שמאלה), אלא רק בציר של המסילה (קדימה/אחורה, למעלה/למטה). לכן הזזה חשמלית של המושב או של ההגה לא יכולים לפתור לי את הבעיה ואני מסיק מזה שמדובר בהחזרת מושב לא תקינה. הוא פשוט הוחזר צמוד מדי לקונסולה, ימינה מדי מההגה.  

לפני כשעה, erann כתב:

כמה תצטרך להוסיף לרכב חדש?  משער שבערך 10000? 

זו גם ההנחה שלי. 

לפני כשעה, erann כתב:

ההתחייבות לרכישה במחירון מוגבלת בזמן?

שאלה טובה שאצטרך לברר מולם.

לפני כשעה, erann כתב:

תלויה ברכישת רכב חדש מהם? 

כן. 

לפני 32 דקות, nissan1211 כתב:

ניתן לבצע לבד תביעה קטנה ללא עו"ד בליווי חוות דעת מומחה על הנזק שלא נגרם בידך. או כמובן להיעזר בעו"ד ולתבוע בבית משפט שלום על סמך הראיות שבידך והחוק. כמובן אין באמור לעיל כל ייעוץ משפטי. 

לגבי פנייה, יש באינטרנט טלפונים וכתובת מייל של אנשים מהיבואן הזה, אתה יכול לנסות את מזלך ולכתוב על מה שקרה עצמאית. 

מעולה, תודה רבה לך

פורסם

הייתי מוציא מכתב מעו"ד שאני דורש שיחליפו לי את הרכב לזהה חדש לאור כל הנזקים שהרכב הגיע עימם ונזקים נוספים שהם גרמו.

הרכב הזה כראה יתגלגל לליסינג שלהם.

• אהבתי 2

פורסם

צהריים טובים,
1. אחרי שלפני 21 שנה על שעון מהירות במגאן שהפסיק לעבוד אמרו לי שצריך להחליף את כל הדאשבורד (ככה בקטנה 4,000 שקל בזמנו), אני לא מופתע לקרוא את הסיפור שלך.
2. מעצם היותי עו"ד, הגם שלא בתחום הספציפי, מציע שתפנה לעו"ד שזו תחום התמחותו, תתייעץ עימו ואז תשקול איך להתנהל מול היבואן.

בהצלחה!

• אהבתי 1

HU:OEM+Genesis series 3 high level adapor AMP:Phoenix Gold RX 400.4 COMP:Morel Virtus 602 SUB: Sundown Audio E8

https://www.youtube.com/watch?v=jtQs-1_TH-Q

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 21.2.2025 בשעה 17:01, nissan1211 כתב:

היי, לא מצאתי את המידע הזה באינטרנט. תוכל לשלוח לי בבקשה בהודעה פרטית כמה דוגמאות שמצאת? תודה רבה על העזרה.  

פורסם

נראה שיש לך פה בעיה עם רכב שיתכן ועבר פגיעה כלשהי במהלך תהליך הפריקה/ מסירה/ הכנה למסירה. 

את גודל הפגיעה אתה לא יכול לדעת, ומכיוון שההשלכות יכולות להיות גדולות ועמוקות ממה שאתה מתאר לעצמך גם מבחינה מכאנית וגם מבחינה כלכלית, לדעתי אתה צריך להתייעץ ובמהירות עם עורך דין המתעסק בנושא.

במקביל תפנה למהנדס רכב/ בוחן רכב ותספר את הסיפור שלך, מהנדס רכב ידע למדוד ולהגיד לך האם נעשו שינויים ברכב, האם נפתחו ברגים של המושג לדוגמא (יצרנים מסמנים את מקום הסגירה של הבורג ואם נפתח הסימון יזוז ולא יחזור למקומו), והאם םדוגמא הרכב עבר תאונה/ התהפך/ עבר תיקוני צבע וכדומה.

תחפש את דוד נמרי מהנדס רכב, לדעתי הוא נמצא באזור זכרון יעקב, ספר לו את הסיפור שלך, הוא מופיע בהרבה תביעות כחוות דעת אמינה נגד יצרנים ויבואנים ומוכר באוד בתחום הרכב בישראל.

עם הדוח של המהנדס והעורך דין יהיה לך קל יותר לעבוד מול היבואן.

היבואנים, ובמיוחד קרסו/ פריזבי מאוד אוהבים לקחת ממך כסף, הם פחות אוהבים לאבד אותו וכל פתרון שיכלול החלפה של הרכב יגרור מבחינתם אובדן של אלפי עד עשרות אלפי שקלים והם לא ימהרו להפסיד את הכסף הזה ולכן יתכן מאוד והם יעשו הכול על מנת לסובב את הגלגל ככה שלא תהיה פה החלפה של הרכב ואולי בהחלט מגיע לך לקבל רכב חדש ולא להסתפק התיקונים על גבי תיקונים.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...