Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אתמול בלילה נפרץ לי הרכב, שברו חלון ואת הסוויץ'. לא הצליחו לגנוב אותו, וגם לא נגנב כלום מהאוטו, כנראה כי הם נבהלו באמצע וברחו. אני חושד שמה שתקע אותם זה הקודן (למרבה ההפתעה), כי הם השאירו את המתקן למשקפיים מורד כאילו הם חיפשו שם משהו. אבל אולי אני סתם מחפש סימנים בכוכבים. המשטרה ומז"פ הגיעו במהירות שיא, אבל בלי בשורה. יש גם מצלמות באזור שהם ייבדקו, מניח שיעלה חרס.

בכל מקרה, כרגע אני לא יכול להניע את הרכב כדי להעיף אותו משם כי הסוויץ' שבור. מרגיש שהמפתח נכנס בסדר, גם הרכב מזהה אותו, אבל הסוויץ' לא מסתובב.

בהנחה שהרכב לא ייגנב הלילה, שאלותיי הן אלו:

איך אני מונע את הגניבה? אני לא בטוח מה הנתיך של משאבת הדלק במפת הנתיכים, האם יש משהו אחר שכדאי לנתק כדי לעכב אותם?

מה אני עושה מבחינת הביטוח? חשבתי להפיל את התיקון של החלון על ביטוח השמשות ואת התיקון של הסוויץ' על הביטוח. האם זה אפשרי? או שבמקרה שהתביעה היא חלון + משהו נוסף, הכל נכנס לתביעה אחת?

בנוסף, מה הסיכוי שלא אצטרך להחליף את שני המפתחות של הרכב? האם יש אפשרות לשחזר את המנעול לפי המפתחות? או שלא עושים את זה והכל הולך להיות מוחלף? מבחינת אימובילייזר, איפה הוא אמור לשבת? האם יכול להיות שהוא כן שרד?

כמה אמור (בערך) לעלות עסק כזה של החלפת סוויץ + מפתחות וכו'? להבנתי, אם סכום התביעה מתחת ל-5000 שקלים, היא לא נרשמת. האם אכן כך הדבר? מה הסיכוי שלי להישאר מתחת לרף התביעה?

לא אמרתי, אבל מדובר בגרנד ויטרה 2014 5 דלתות, אם זה עוזר במשהו.

כל הצעה או רעיון איך למזער נזקים או אפשרויות גניבה, יעזרו מאוד.

תודה ושבוע טוב.

עריכה - להלן תמונות של הסוויץ ומה שנשבר ממנו:

20250208_193845.jpg

20250208_193755.jpg

עריכה 2 - בבקשה לא להיות שיפוטיים על הבחירות האופנתיות שלי. היה שבוע קשה.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
פורסם

העיניים הבלשיות שלי חושדות בשירשור הסמוך שהוא פורץ לריכבך כדי לחסוך אלפים על תיקונים לשלו (אותו סוג רכב)

אני צוחק כמובן. שיהיה שבוע טוב ובשורות טובות

IMG_3172.png

• מעניין 1
פורסם

אפשר להתאים סוויטש מפתח קיים.

אין לך מה להחליף מפתחות... כי אין לגנב את המפתח.

תתיעץ עם הביטוח, לדעתי צריך להזמין גרר לחניית לילה ומחר שיפרקו את הרכב במוסך הסדר.

כמה יעלה? אני לא יודע 

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 24 דקות, daniel.asu כתב:

האם יש משהו אחר שכדאי לנתק כדי לעכב אותם?

כל ממסר שתוציא מתיבת הממסרים בתא המנוע יבלבל אותם.

יש לך שם ממסר של הסטרטר, של משאבת הדלק וכו'. 

הם לא יבואו מוכנים לזה.

לפני 26 דקות, daniel.asu כתב:

מה אני עושה מבחינת הביטוח? חשבתי להפיל את התיקון של החלון על ביטוח השמשות ואת התיקון של הסוויץ' על הביטוח. האם זה אפשרי? 

אפשרי. 

לפני 28 דקות, daniel.asu כתב:

בנוסף, מה הסיכוי שלא אצטרך להחליף את שני המפתחות של הרכב? האם יש אפשרות לשחזר את המנעול לפי המפתחות? 

בוודאי שאפשר. כל מנעולן רכב יודע לעשות זאת.

נראה לי שאפשר לסיים את זה מתחת לרף תביעה. התמונות אמנם לא ממש חדות, אבל זה נראה שהסוויץ' עצמו לא ניזוק, אלא רק הצילנדר בתוכו. (יש חתיכת צילנדר עדיין בתוך הסוויץ').

לפני 32 דקות, daniel.asu כתב:

אימובילייזר, איפה הוא אמור לשבת? האם יכול להיות שהוא כן שרד?

האימובילייזר הוא טבעת מסביב לסוויץ', מתחת לפלסטיק שהנבלות לא הספיקו לשבור. כנראה ששרד.

• רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

ביטוח שמשות ופנסים מופעל רק כשאין נזק נוסף, במקרה שלך יש נזק נוסף. בדוק את כתב האחריות.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דיברתי עם מנעולן רכב, אמר שסדר גודל עלויות זה 1300 שקל עבור הסוויץ (שלדעתו צריך להחליף לחלוטין) + 500 התאמה למפתחות הישנים. מחר אקבל הצעה מדויקת יותר וגם פרקי זמן.

מעניין לדעת כמה יעלה במוסך הסדר, והאם יהיה כדאי לשלב ביחד עם השמשה שהלכה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אחרית דבר (חופר אבל אולי יהיה שימושי לאחרים):

בהתחלה דיברתי עם מנעולן רכב, הגיע להחליף את הסוויץ לאחד חדש מהניילונים, מקורי, לפי מקט. הוא לא הצליח לשכנע את הסוויץ החדש לעבוד עם ה-keyless של השלטים הישנים. הכל פורק והרכב נגרר למנעולן אחר, שהצליח לעשות את כל ההתקנה כמו שצריך. כל המפתחות והשלטים הישנים עובדים טוב (למרות כל מיני בעלי מקצוע שדיברתי איתם ושאמרו שזה לא אפשרי). לאחר מכן, הרכב הוסע לזגג להחלפת חלון זריזה.

במקביל לתיקון הזה, דיברתי עם הביטוח ועם מוסך היבואן שבהסדר עם חברת הביטוח שלי (קיוויתי לחסוך את ה-2000+ שקל של התיקון כי יש לי פטור מהשתתפות עצמית). המוסך דרש 3300 שקלים לחלק לפני עבודה. עם עבודה יצא כמעט 5000 שקלים רק לסוויץ', עם זמן המתנה לא סביר של 3-6 שבועות. גם בגלל זמן ההמתנה וגם בגלל הסיכוי הגבוה לעבור את ה-5000 שקלים בסוף התיקון (ואז התביעה נספרת לעבר הביטוחי) - החלטתי לוותר על הביטוח.

בתאריך 9.2.2025 בשעה 16:23, tinoki כתב:

גניבת רכב לא נחשבת למקרה ביטוח. פריצה לרכב נחשבת?

אכן, אם הרכב לא נגנב, מדובר בתביעת ביטוח. אם זה ייכנס לעבר הביטוחי או לא, זה כמובן תלוי בסכום. אצלי הנזק היה יחסית מינימלי, אבל אם לא היו מפריעים להם (כנראה) - סביר שהנזק היה משמעותי מאוד ונגמר בביטוח.

• אהבתי 4
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...