Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקרה שקרה לי היום:

נכנסתי מכביש עירוני לתחנת דלק במטרה לתדלק את הרכב שלי. פתח מילוי הדלק שלי נמצא בצד ימין, ולכן חלפתי על פני רכב מרצדס שחנה בתחנה כדי למצוא מקום פנוי לתדלוק.

לאחר שחניתי ויצאתי מהרכב, ניגשה אליי אישה שטענה שנכנסתי ברכב שלה ודרשה ממני למסור לה פרטים מזהים. הרכב שלי בצבע אדום, והרכב שלה בצבע לבן.

אני נהג מנוסה ויודע בוודאות מוחלטת שלא פגעתי ברכב שלה. מעבר לכך, הסתכלתי על רכבה וראיתי עליו סימן בצבע אדום, שנראה בוהק מאוד – כמו צבע פנדה. הסימן הזה לא תאם את הגובה של הרכב שלי, שהוא רכב גבוה, ולא תאם שום פגיעה הגיונית שעלולה הייתה להתרחש. בנוסף, על הרכב שלי לא הייתה שום שריטה או סימן המעידים על פגיעה כלשהי.

בזמן שהיא המשיכה לדרוש ממני פרטים, הסברתי לה שאין לי בעיה למסור אותם, אבל הצעתי שנבדוק קודם את מצלמות הרכב שלי (שמתעדות את הנסיעה גם מלפנים וגם מאחור). היא הסכימה ואמרה שהיא תחכה שאמצא את הצילום.

אך בזמן שאני מחפש את התיעוד במצלמות, לפתע היא חזרה אליי ושינתה את דעתה. היא אמרה שאמא שלה אמרה לה שזה בסדר, ושהיא כבר לא צריכה את הפרטים שלי. התחושה שלי הייתה שהיא ניסתה “לבחון את השטח” ולראות אם תצליח לגרום לי למסור פרטים, אבל כששמעתי שיש לי מצלמות, היא הבינה שזה לא יצליח לה.

שאלת החובה למסור פרטים:

המקרה הזה גרם לי לתהות – עד כמה אני מחויב למסור פרטים לכל אדם שטוען שפגעתי ברכבו, במיוחד כשאין שום עדות לנזק, ואני בטוח שלא היה מגע בין הרכבים? האם יש סיכוי שהיא ניסתה לנצל את המצב כדי להשיג ממני פרטים או פיצוי, ואם כן – מה הדרך הנכונה להתמודד עם מקרים כאלה 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בעבר היתה חובה למסירת פרטים בכל מקרה בו אדם פונה אליך בטענה שיש מעורבות שלך בתאונה (גם אם זאת טענה מצוצה מהאצבע) -> לפחות זה מה שהיו מלמדים בעבר.

כיום, לפי תקנה 145 לתקנות התעבורה, בכל מקרה של תאונה או פגיעה ברכב שגרמה לנזק אתה מחוייב למסור לצד השני את פרטיך.  הדגש - רק אם יש נזק כלשהו.

מאידך, לפי סעיף 62 (7) לפקודת התעבורה, אי מסירת פרטים בעקבות תאונה (גם ללא נזק) - מהווה עבירה.

פורסם

מסירת פרטים היא הדדית. אתה נותן לה פרטים שלך, היא נותנת לך את שלה. מצלם את הרכב מכל צדדיו ושלום על ישראל. במקביל אפשר לנסות לבקש מהתחנה סרטון וידאו ממצלמות. 

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

האם יש לך מצלמת דרך והיא פעלה בעת האירוע? אם יש לך מצלמה - האם היא מקליטה קול?

אם יש לך מצלמה כזו גש כעת לרכב, קח את המצלמה, שמור את הסרטונ(ים) מזמן האירוע על המחשב ובענן, ומפה בהם כדי לוודא האם יש בהם תמיכה לגרסתך או לגרסת הנהגת.

חוץ מזה, הוועץ מחר בסוכן הביטוח. כנראה שכדאי שתיידע את ביטוח על הטענה ועל כך שאתה מכחיש את האירוע.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קרה לי לפני שנים שעברתי עם אופנוע בין טורי מכוניות,

והקסדה הנוספת שהייתה קשורה לצד המושב נגעה בג'יפ מרצדס.

עצרתי אחרי הצומת, והבחור בג'יפ השתולל וטען ששרטתי לו את כל האוטו

ודרש ממני פרטים ושאחתום לו שאני אחראי ואשם בהכל כולל הכל.

צילמתי את האופנוע ליד האוטו, שום סימן לא היה בגובה של הקסדה (שהייתה עטופה בקייס מבד)

ואמרתי לו שממני הוא לא יקבל שום פרט, והוא יכול לרשום מספר רישוי וללכת למשטרה להתלונן.

הוא המשיך לצעוק ולאיים "עוד תשמע ממני", אבל מאז לא שמעתי ממנו.

כנראה שהלך לטפס על עץ אחר לחפש פראייר שהביטוח שלו יממן לו פחחות וצבע...

פורסם

כל ס''מ בתחנות דלק מצולם ומתועד 7\24 לוקיישן גרוע לנוכלות

א. כנראה שנפלת על חובבנית בתחילת דרכה

ב. כנראה שדפקה את האוטו של אבא ומחפשת את מי להאשים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...