Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

יש ברשותי פורד פוקוס 2021 דגם מנוע ZTDA 1.5 דיזל 120 כוח

חלק אומרים שזה מנוע זהה לסיטרואן חלק אומרים שיש שוני 

אז ככה 

במכסה מנוע רשום 0W20 בתקן פורד 952

בהסטוריית טיפולים מעולם לא מילאו 0W20 כל שהו

רק 5W30 ככל הנראה בתקן זהה לסיטרואן .

השאלה למה להתיחס ? אני רוצה לעשות יישור קו לבד רכשתי פילטר שמן אבל עם השמן אני קצת חושש לקנות שמן סיטרואן בתקן 2297 5W30 ולעשות נזק למרות שהמוסכים מילאו בעבר .

האם למישהו יש נסיון עם המנוע הנ"ל ויכול לומר אם זהה לסיטרואן והשינויים הם מינורים ?

קשה מאוד להשיג שמן בתקן פורד 952 ואם כבר מצאתי המחיר הוא לא הגיוני ( צריך 6+ ליטר )

המון תודה חברים 

פורסם

אם אתה רוצה לשמור על הרכב, התייחס להוראות היצרן, למעט אם יש הנחיה ספציפית של היבואן בארץ שאושרה לשימוש.

נראה שהמחיר לשמנים הזמינים נע בין 250-300 ש"ח ל-5 ליטר. יותר מבאס שנראה שלא נמכר ביחידות של 1 ליטר (לפחות בחיפוש אונלייני בסיסי).

מקצת עיון, נראה שבספר של פורד רשום שניתן להוסיף מעט שמן בתקן ACEA C5 אם חסר, וגם אז בכמות מוגבלת.

תקן PSA 2297 קרוב יותר כנראה ל-C3 (או לכל הפחות עומד בו ומעבר).

להגיד לך אם עשו כאן איזשהו ניחוש "מושכל" עם השמן בו השתמשו עד כה? אני קצת בספק. אני עוד יותר בספק אם יש פה מישהו שמסוגל לענות לך על השאלה אם יווצר נזק בהמשך שימוש בו במקום בנדרש במקור. רק בדיקות מעבדה מתמשכות יאבחנו דבר כזה.

פורסם

קודם כל תודה רבה

מסכים לחלוטין .

שאלתי מספר מוסכים ולאף אחד אין תשובה הם ממלאים ככל הנראה 5W30 אין לי מושג באיזה תקן .

אני קצת חושש כי הרכב 180K קילומטר אם החליף ל 0W20 שלא תתחיל אכילת שמן 

נכון קראתי גם אם לא ניתן למצוא את  התקן הדרוש אפשר להשתמש בשמן ACEA C5 0W20 

שמנים בתקן הנ"ל יש במבחן במחירים ריאלים ( 150-190 שח לגלון 5 ליטר או בבודדים של ליטר )

אני באמת בהתלבטות כי אני כן רוצה לשמור על הרכב מצד שני לא קיבלתי תשובה בארץ האם יש הוראה מסויימת ששונה מהיצרן באירופה 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...