Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת התנדבות ב"ידידים" אני מניע כל יום טויוטות היברידיות עם הנוקו GB150 שלי. 

בקורולה, פריוס, פריוס פלוס, יאריס, RAV4, בדרך כלל המצבר לא נמצא בתא המנוע. מתחברים לנקודת + מכוסה באדום בתיבת הפיוזים בתא המנוע, ואת המינוס למתכת כלשהי - בדרך כלל אני משתמש בבורג של תושבת הבולם.

אבל שבוע שעבר נתקלתי פתאום במונית קורולה היברידית שכן היה לה מצבר בתא המנוע והתחברתי ישירות אליו.

על פי ההוראות של טויוטה אין להשתמש ברכב היברידי כמקור חשמל כבלים לרכב אחר.

כמו שכתבו כאן, יש היברידיות שיש להן כפתור boost שמאפשר לתת זרם מהמצבר ההיברידי למצבר 12V לצורך התנעה.

לא יודע לענות על השאלה להיכן מחברים את המטען, אבל הייתי מחבר אותו ישירות למצבר.

במכוניות שלי אני שם כבל של ctek שמאפשר הטענה גם כשאין גישה נוחה אל המצבר.

PXL_20240730_125756497~2.jpg

• אהבתי 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 4 שעות, Camaro 92 כתב:

אז תשלים עם זה שבמקרה הספציפי של הרכב שלך בוסטר לבד פחות יעיל

הלוואי שהיה לי ראב 4, אני פשוט שואל כי נתקלתי במקרה כזה אצל מישהו בעבודה ובגלל שיש לי קרובי משפחה עם כזה רכב אני רוצה להקדים תרופה למכה כמו שאומרים.
מצד שני זה לא הכי אידיאלי וביטחותי לחבר בוסטר לכבלים התנעה או שאני טועה וזה בטוח לחלוטין?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אף פעם לא נתקלתי במצב שהכבלים של הבוסטר היו קצרים מידי.

יש מצבים שהצבתות גדולות מידי אבל בדרך כלל אפשר למצוא פתרון.

בכל מצב ש"תאריך" צריך כמובן להיזהר שה+ לא ייגע בגוף של רכב.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, amosbmw כתב:

אף פעם לא נתקלתי במצב שהכבלים של הבוסטר היו קצרים מידי.

יש מצבים שהצבתות גדולות מידי אבל בדרך כלל אפשר למצוא פתרון.

בכל מצב ש"תאריך" צריך כמובן להיזהר שה+ לא ייגע בגוף של רכב.

במקרה רגיל של התנעה הכבלים של הבוסטר אכן מספיקים. אין איתם בעיה. אבל בסרטון המצורף שבו מראים איך להתניע את הראב 4 הכבלים של הבוסטר לא יהיו ארוכים דיו בכדי להתחבר לנקודה מתחת למכסה של הפיוזים מצד ימין וגם להגיע לנקודת העיגון בצד שמאל שאליה צריך לתחבר כאילו שזה למינוס של המצבר. 

אני מניח שהפיתרון הספציפי לגבי הראב 4 זה פשוט לחפש שטח מתכת גלוי ולחבר אליו את הקוטב השלילי של הבוסטר.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בעיקרון כל גוף הרכב אמור להיות עם אותו פוטנציאל. זאת אומרת, בהנחה ונקודת החיבור לא צבועה או לא מתהדקת על חלק צבוע זה לא ממש משנה אם תחבר אליה או לאוזן ה"יעודית".

• רעיון טוב! 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם
בתאריך 14.12.2024 בשעה 20:25, Cerebral Cortex כתב:

במקרה רגיל של התנעה הכבלים של הבוסטר אכן מספיקים. אין איתם בעיה. אבל בסרטון המצורף שבו מראים איך להתניע את הראב 4 הכבלים של הבוסטר לא יהיו ארוכים דיו בכדי להתחבר לנקודה מתחת למכסה של הפיוזים מצד ימין וגם להגיע לנקודת העיגון בצד שמאל שאליה צריך לתחבר כאילו שזה למינוס של המצבר. 

אני מניח שהפיתרון הספציפי לגבי הראב 4 זה פשוט לחפש שטח מתכת גלוי ולחבר אליו את הקוטב השלילי של הבוסטר.

מנסיון שלי בטויוטה פריוס, אפשר להתניע מה+ שבתיבת הפיוזים ומינוס לחבר לשילדה בכל מקום.

אפשר לחבר גם למצבר עצמו כמו בכל רכב.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

קרה לי מקרה כזה עם לקסוס CT200H 

יש בתיבת פיוזים בצד ימין במכסה מנוע נקודה שמסומנת באדום שמיועדת לזה חיברנו כבלים והאוטו הניע כמו גדול

עריכה אחרונה על ידי Shay Shd Dave

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...