Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי, מעוניין לרכוש רכב סקודה אוקטביה/סופרב חדש אבל מתלבט בגלל שמועות על בעיות בתיבת ההילוכים (גיר) ובכלל לא יודע על עלויות תחזוקה. נוסע 12,000 ק"מ בשנה. תודה!

פורסם

קשה לקרוא לזה בעיה.
זה גיר שבנסיעה פקוקה לאורך זמן של עצור-וסע או גלישה במהירויות איטיות מקבל בלאי מואץ.
האם זה אומר שמובטח לך שהגיר ימות? לא בהכרח. יש הרבה שנוסעים איתו בסדר גמור.
גם גיר ידני לא יחווה חיים קלים אם הנסיעות שלך הן 90% בפקקי ירושלים.

פורסם

אני יכול להגיד לך מניסיון של שנים עם הרכבים האלה, בעיקר של אחי, רכבים די אמינים, נכון לא ברמה של יפנית או קוריאנית, אך מצד שני חלקםם יותר מעניינות וחסכוניות,

גילוי נאות, אני מחזיק היום אוקטביה דור 3.

תקלות הDSG כבר מזמן די נדירות, יש רק את נושא המצמדים,

אם מקפידים להתנתג ב2 דרכים עיקריות, המצמדים יחזיקו המון זמן, ואני מדבר בין 120- 180 אלף ק"מ, וזה מניסיון מוכח.

1. להעביר למצב ספורט S בגיר בעת פקקים, ובעליות עירוניות מתונות.

2. שיטה לזחול בפקקים, לישון על הבלמים שוחק את המצמדים ומקצר את חייהם משמעותית, חשוב לנסוע ועצור, לתת פשוט לרכב לזחול באיטיות או עם טיפה גז ואז לעצור, לא לזחול אחרי הרכב מקדימה על ברקס.

אבא שלי פחות מקפיד, ואצלו הלכו מצמדים דביב ה95K ק"מ,

אח שלי מקפיד, ואצלו עד עכשיו לא החליף מצמדים באף רכב, היה לו 3 אוקטביה, וגולף שנסע בהם סביב ה120K - 140K ק"מ עד המכירה, חוץ מהגולף ששחרר אחרי 60K בערך.

נסיעה של 12K בשנה, מצמדים אמורים להחזיק 8-10 שנים לפחות.

פורסם (נערך)

גם בתיבות ההילוכים הדו מצמדיות של יונדאי וקיה יש בעיות, כנס לקבוצה של בעלי קיה סטוניק ותראה. 

פשוט עליהן "עיתונות הרכב" לא מדברים. 

לגביי סקודה- יש לי בעבודה כמה סקודות שגמעו לא מעט ק"מ ללא בעיות מיוחדות. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

אני נוהג כבר ברכב ה- vag  השלישי שלי (כולם רכבי ליסינג מהעבודה).

אוקטביה 2017 1.2 - אחרי 75k קמ נדרש עדכון תוכנה ומאז הגיר המשיך לתפקד עד שהרכב הוחזר לחברת הליסינג עם 120k קמ.

אוקטביה דור 3 2020 1.5, במשך 4 שנים ו- 132k קמ הגיר תפקד כחדש עד שהרכב הוחזר.

אטקה 2024, נהגתי כבר 33k קמ והגיר מתפקד היטב.

תואי הנהיגה שלי כולל הרבה פקקים ואני נוהג ברכב כמו אוטומטי רגיל, משלב ל-Drive  ונוסע, האמינות ממש השתפרה.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...