Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו לגאסי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום איציק נ. ,

לפי הרישומים , הלגאסי שלך צורכת כ 9 ק"מ/ל.

האם זה בנסיעה משולבת ?? או עירונית ?? ואני לא יודע איך קבעת שהיא צורכת פחות מה 1.8 ליטר.

שלי (אומנם ידנית) מגיעה ל 13 ק"מ/ל בנסיעה משולבת+מזגן , אפילו אחרי 204K ...

חוץ מזה אין שום בעיה של כוח.. מגיע ל 100 יותר מהר מכל מכונית 2.0 ליטר חדשה.

אפילו בעליות צפת (לא קל במיוחד) אפשר לראות 140 קמ"ש.

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

העלתי 3 תדפיסים, 2 של נסיעה עירונית נטו, השלישי כולל 2-3 נסיעות מחוץ לעיר.

הנסיעות העירוניות נטו שלי הן ברובן קצרות מאוד (על בסיס שוטף אני נוסע יום-יום לעבודה, מרחק של 4 קמ מהבית שמתבטא בנסיעה של 7-8 דקות בד"כ - כשהדרך חזרה יותר ארוכה בד"כ מסיבות שונות.... זו גם הסיבה שאני מקפיד על החלפות שמן תכופות מאוד).

נסיעה עירונית נטו צורכת כ 8.0-8.5 קמ לליטר, ה 8.95 זה מחודש אפריל בו יצא לי לצאת מחוץ לעיר כמדומני פעמיים (שים לב שבאותו חודש עשיתי 2000 ק"מ כשבאחרים אני בד"כ עושה כ 1200-1600 ק"מ).

למשל השבוע האחרון היה מאוד עמוס, יצא לי לנסוע יחסית המון מחוץ לעיר ביחס לתקופות אחרות... שבת שעברה 300 קמ, שבת הנוכחית 250 קמ, ובאמצע השבוע עוד כ 150 קמ... = סגרתי בשבוע 700 קמ מחוץ לעיר מבלי לקחת בחשבון את הנסיעות העירוניות.

לפי בדיקה מדוייקת שעשיתי, נסיעה מחוץ לעיר (במהירות תלת סיפרתית) צורכת 13 קמ לליטר, משולב (שזה הממוצע בין השתיים) יוצא סביב ה 10.5 קמ לליטר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כן, שמתי לב להבדל במספר הקילומיטרים.

אבל אין ספק שהסטיגמה שהדביקו לאוטו הזה בקשר לשתייה מוגברת -מופרכת לחלוטין.

סה"כ אוטו צנוע באוהבים אותו רק עם הזמן.

נ.ב. אם תוכל לענות לי בפרטי.

תודה

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
אז ככה הרנו הולכת לעולמה לאט לאט ואני תופס כוון לסובארו לגאסי שנת 91 של שכן שלי היא מנוע 1600 אוטומט

מה לבדוק לפני קניה מה המחלות של האוטו ומה כל השאר???

תודה לעונים.

ה- 1600 איטית וכבדה ושותה ים דלק.

ה- 1800 לא שונה בהרבה.

ה- 2000 נעימה וזריזה-115 כ"ס!!

אם תתאמץ ואתה קליל ויש לך סבלנות תנסה למצוא אחת מהבודדות שבארץ מנוע 2200 GX

136 כ"ס חלק תחתון בצבע שונה מיתר המרכב אוטו פצצה!!

יש ממש מעט!!

תהנה אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

איציק, יש קצת הבדלים בין שנת 93 ל 96 :)

אוטו שנמצא קרוב ל 13 שנים על הכביש

לבין אחד עם 10...

בכל מקרה , למצוא את ה2 ליטר שנת 93, יהיה מעט קשה, ורובן עברו את ה 200 אלף קילומטר

מה שאומר אוברול לקראת ה 280-300 ...

בכל מקרה עם ההקפדה שלך על השמירה של הרכב , אני לא מתפלא על התצרוכת דלק, ומאמין לך :)

Greddy Type S - טעם החיים 8)

פורסם

תראו אנחנו הרחקנו לכת

אני בסך הכל ילד 17

לא קל לי להשיג כל כך הרבה כסף והשכן מוכן לשחרר לי את שלו ב 8000 אבל אין לי ספק במה שאמרתם ואני יורד מהרכב.

אבללל אוליי אני אחפש לי משהו אחר חשבתי אולי על סיטרואן ZX אבל אני צריך לבדוק קודם כמה דברים בנוגע לרכב הזה.

תחיה את הרגע , כי יש רגעים שלא יחזרו לעולם אז בפעם הבאה שאתה רואה את הבלונדה במעבר חציה תילחץ כמו מטורף ותן לצמיגים להישרף :wink:

פורסם
תראו אנחנו הרחקנו לכת

אני בסך הכל ילד 17

לא קל לי להשיג כל כך הרבה כסף והשכן מוכן לשחרר לי את שלו ב 8000 אבל אין לי ספק במה שאמרתם ואני יורד מהרכב.

אבללל אוליי אני אחפש לי משהו אחר חשבתי אולי על סיטרואן ZX אבל אני צריך לבדוק קודם כמה דברים בנוגע לרכב הזה.

8K שח בהנחה שהרכב במצב ממש טוב זה מחיר טוב. אגב, אותו אקסמפלר שבדקתי לפני כשבועיים (גם כן 1.6 אוטומט 3 הילוכים) האיץ באופן עגלתי בצורה מחרידה.

לאחר החלפת מצתים וחוטי הצתה (דווקא המצתים הקודמים היו דנדשים) האוטו מגיב לא רע בכלל וחל שיפור מאוד מאוד משמעותי בהאצה של הרכב ובתגובת המנוע בכלל. בהחלט מספק את הנהג הממוצע.

אין ספק שגם תחזוקה נכונה היא ערובה לביצועים טובים ותצרוכת דלק נאותה, אבל בכל הקשור ל 1.6 אוטומט אל תצפה לביצועים או תצרוכת דלק טובים.

חלופה אחרת אוטומטית (ברמת האמינות הזו) יהיה קשה להשיג בתקציב הזה, כך שזה להסתפק ברכב הזה עם הביצועים (שאולי יתאימו לך) ותצרוכת הדלק הלא ממש מדהימים או להמר על משהו אחר. אגב, זהו בין הדגמים היפאניים הבודדים של תחילת שנות ה-90 שנחשבים לנוחים מאוד מבחינת שיכוך מהמורות.

ב 8K + יישור קו קטן (ניקו קרבורטור, טיפול גדול והחלפת חוטי הצתה) זה דווקא יכול להיות לא רע בתור התחלה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה הדאגה שלי הצריכת דלק והביצועים ודרך הגב אני יותר רוצה רכב הילוכים.

ואני אחד שדורש הרבה מרכב ככה שעם הוא ממש חלש = אני ממש מבואס.

כניראה שאני ארד מזה כי לא מתאים לי לשלם יותר מידי על דלק ורכב אוטומטי ולא פחות ולא יותר בעל 3 הילוכים בכלל לא בא לי טוב.

תודה רבה לכולם.

תחיה את הרגע , כי יש רגעים שלא יחזרו לעולם אז בפעם הבאה שאתה רואה את הבלונדה במעבר חציה תילחץ כמו מטורף ותן לצמיגים להישרף :wink:

פורסם

גם מנוע ה- 1.8 הוא חלש מאוד יחסית וצורך המון דלק. במקרה הזה הייתי הולך על ה- 2.0 אוטו'.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם
גם מנוע ה- 1.8 הוא חלש מאוד יחסית וצורך המון דלק. במקרה הזה הייתי הולך על ה- 2.0 אוטו'.
לפחות מניסיוני (והיתה לי 1.8 אוטומטית 4 היל' עם הזרקה חד-נקודתית) האוטו לא טחן דלק כמו ה 1.6 . בנסיעה פקוקה של בוקר היה עושה בממוצע 8 קמ לליטר (לרוב גם 8.4 קמ לליטר) ומחוץ לעיר 12 ק"מ לליטר (שוב, נסיעה רגועה).

ה 2.0 טוב מאחיו הקטנים יותר (1.6 ו- 1.8... ) בכל פרמטר רק שאין אותו בתפוצה רחבה כמו ה 1.8 (בדור הראשון והשני כמובן) ורוב האנשים דיי נרתעים לקנות אותו (גם אני נרתעתי קלות מהנושא בהתחלה - אבל חיפשתי ביצועים טובים מהממוצע ולא של משפחתית 1.6). מה שכן, עם קצת מאמץ (ובאמת לא הרבה) אפשר למצוא (גם בעיתון) דור ראשון עם מנוע 2.0 GL ו- ABS (אוטו') - שהוא כבר באמת ליגה אחרת ביחס ל 1.6 (גם באבזור וגם בביצועים).

אופציה נוספת עם כי נדירה - לגאסי דור ראשון 1.8 ידנית (יש כאלה גם בדור השני ששימשו לא מעט מורי נהיגה).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ללגאסי מהשנים האלה יש בעיה כרונית וידועה בגיר האוטומטי. ישנו חלק בגיר העשוי אלומיניום שרגיש לבלאי. קח בחשבון עלות של כמה אלפי שקלים להחלפה.

אסף

פורסם
ללגאסי מהשנים האלה יש בעיה כרונית וידועה בגיר האוטומטי. ישנו חלק בגיר העשוי אלומיניום שרגיש לבלאי. קח בחשבון עלות של כמה אלפי שקלים להחלפה.

אסף

בדגמים של 90-91 עם מנוע 1.8 ותיבת הילוכים של 4 היל' היתה תקלה סידרתית (שכבר ממזמן טופלה בכל הרכבים הללו).

מעבר לזה התיבה ששודכה ל 1.6 ו 1.8 עם 3 הילוכים היא התיבה הנוסטלגית שהגיעה מהלאונה ואיתה לא היו בעיות מיוחדות. התיבה נחשבת לאמינה מאוד.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אסף

בהחלט , חוויתי על בשרי לשפץ את הגיר :roll:

ב 280 אלף קילומטר, בלגאסי 2 ליטר... שנת 93

פורסם
בהחלט , חוויתי על בשרי לשפץ את הגיר :roll:

ב 280 אלף קילומטר, בלגאסי 2 ליטר... שנת 93

בהחלט שערוריה, גיר אוטומטי שמחזיק רק 280,000 ק"מ... פאקינג גיר לא אמין :p:D

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בהחלט שערוריה, גיר אוטומטי שמחזיק רק 280,000 ק"מ... פאקינג גיר לא אמין :p:D

איציק

לא דיברתי על האמינות :) דיברתי על הסכום של גיר משופץ , טירוף!

אגב האוטו עומד על 430 אלף קילומטר כיום , שני אוברולים , החלפת גיר

והאוטו נוסע בובה :lol:

• תוכן חדש...