Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, dorsht כתב:

כמו שאמרתי אני לא יודע איפה היית ברומניה.

את בוקרשט לא אהבתי דווקא, נתקלתי פה ושם בצוענים (לא מלא), אבל הייתי בבראשוב, פויאנה בראשוב, בטרנספגרשן ובעוד ערים ברומניה.

דווקא ברומניה הרגשתי הרבה יותר בטוח מאשר בהרבה מדינות מערביות, היה לי מאוד נעים להסתובב בבראשוב בערב, מה שאני לא יכול להגיד על פרנקפורט או אוסלו.

בעיניי מערב וצפון אירופה הרבה יותר אטרקטיביות ומפותחות, הרומנים בכללי עשו עליי רושם של אנשים מאוד פרובינציאליים.

בשנה שעברה יצא לי ללכת באוסלו בלילה ולא הרגשתי שום דבר חריג.

עריכה אחרונה על ידי NEW10
מחיקת ציטוטים כפולים בלי סוף
פורסם

ועד עכשיו לא אמרת איפה טיילת ברומניה.

הרושם שלנו שונה לחלוטין, כמו שאמרתי הייתי פעמיים ואני בטוח שאחזור עוד.

לפני כשעה, Derish כתב:

אם הרומנים היו עסוקים קצת פחות בלשתות ולהמר, הם כבר היו עוקפים מזמן את חצי ממדינות האיחוד. בזבוז הקצאה.

לא יודע לגביי השתיה וההימורים, אבל אין ספק שהמדינה שלהם לא "משווקת" נכון.

מספיק להסתכל על הונגריה, מדינה שבתכלס מבחינת טבע ונופים יש לה הרבה פחות להציע, אבל בודפשט הרבה יותר מעניינת מאשר בוקרשט ומושכת הרבה יותר מטיילים כנראה.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעה, dorsht כתב:

ועד עכשיו לא אמרת איפה טיילת ברומניה.

הרושם שלנו שונה לחלוטין, כמו שאמרתי הייתי פעמיים ואני בטוח שאחזור עוד.

לא יודע לגביי השתיה וההימורים, אבל אין ספק שהמדינה שלהם לא "משווקת" נכון.

מספיק להסתכל על הונגריה, מדינה שבתכלס מבחינת טבע ונופים יש לה הרבה פחות להציע, אבל בודפשט הרבה יותר מעניינת מאשר בוקרשט ומושכת הרבה יותר מטיילים כנראה.

הייתי שם בטיול מאורגן ב-2018. זה היה טיול מקיף של בערך עשרה ימים, התחיל מבוקרסט ועבר לסיניה,  ברשוב, סיביו, עיר שקוראים לה באיה מארה, קלוז, סיגט שקרובה לגבול עם הונגריה, נדמה לי גם זיגישווארה.

פורסם
לפני 23 שעות, dorsht כתב:

כמו שאמרתי אני לא יודע איפה היית ברומניה.

את בוקרשט לא אהבתי דווקא, נתקלתי פה ושם בצוענים (לא מלא), אבל הייתי בבראשוב, פויאנה בראשוב, בטרנספגרשן ובעוד ערים ברומניה.

דווקא ברומניה הרגשתי הרבה יותר בטוח מאשר בהרבה מדינות מערביות, היה לי מאוד נעים להסתובב בבראשוב בערב, מה שאני לא יכול להגיד על פרנקפורט או אוסלו.

ועדיין, אני מרגיש צורך לסייג ולהגיד שיכול להיות שמה שהשפיע עליי באותו הזמן לאו דווקא היה קשור לרומניה, אלא למה שהיה מסביב, כמו למשל הקבוצה המאורגנת עצמה שהייתה במקרה הזה גדולה מדי, או השירות במלון מסוים(הפסקת חשמל של קרוב לחצי שעה אם אני זוכר נכון, ולא היו מים חמים במקלחת, יכול להיות שקיימת בלא מעט מקומות ברומניה חוסר בתודעת שירות כמו במערב אירופה).

אבל עדיין, אני בכל זאת מסכים איתך שבאמת יש ברומניה מקומות ממש יפים, היינו בשמורת טבע ממש יפה(נדמה לי שמבטאים אתזה קאיה בי קאזולוי, לא בטוח שאני מבטה את זה נכון, נופים מדהימים, ככה שממש לא הכול היה שלילי).

ועוד שכחתי להוסיף עיר שקראו לה טארגו מוראש, עיר ממש נחמדה, ועוד הרבה מאוד נופים ירוקים(אני כבר לא זוכר בדיוק באיזה מקומות בדיוק).

אבל אני לגמרי לא פוסל טיול נוסף שם בעתיד, רק שהפעם הוא יהיה הרבה יותר מתוכנן ויכלול מקומות שמעניינים אותי ואני רוצה לראות, בעיקר הרבה נוף ירוק ואזור הקרפטים, ופחות טיול מקיף ודחוס עם יותר מדי נסיעות.

אני גם מסכים איתך שרומניה סובלת מבעיה של שיווק ותדמית, וכמו שכבר אמרתי, גם בעיה של תודעת שירות בחלק מהמקומות, ועם שיווק נכון, היו מגיעים אליה הרבה יותר תיירים.(למרות שגם עכשיו לא חסר תיירים שמגיעים שמבקרים שם).

ויש לי את הדוגמה של מונטנגרו, מדינה שגובלת באלבניה ומקדוניה ואולי לא נשמעה מאוד אטרקטיבית, אבל מדהימה ביופיה ועם שמורות טבע מרשימות ומהממות שאני ממש שמח שיצא לי לבקר ולטייל בהן.

פורסם

מונטנגרו יפה, אבל כבישים זוועתיים ונהגי מכוניות שמתנהגים כמו שליחי פיצה לחוצים במיוחד.

ענייני מלונות זה סיפור נפרד. כבר סיפרתי בפורום - לא זוכר באיזה שרשור - על המלונות שבהם שהיתי בטיול (מאורגן, לא יכולתי לבחור) בנורווגיה. לכאורה מדינה מערבית עשירה ומתקדמת, מעשית מלונות שבמקרה הטוב מבישים ובמקרה הרע מסכני חיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 25 דקות, sperial כתב:

מונטנגרו יפה, אבל כבישים זוועתיים ונהגי מכוניות שמתנהגים כמו שליחי פיצה לחוצים במיוחד.

ענייני מלונות זה סיפור נפרד. כבר סיפרתי בפורום - לא זוכר באיזה שרשור - על המלונות שבהם שהיתי בטיול (מאורגן, לא יכולתי לבחור) בנורווגיה. לכאורה מדינה מערבית עשירה ומתקדמת, מעשית מלונות שבמקרה הטוב מבישים ובמקרה הרע מסכני חיים.

על הכבישים במונטנגרו ועל הנהגין שם שמענו לפני שנסענו לשם, אני חייב להגיד ששני נהגי האוטובוס שהיו לנו בטיול היו ממש טובים ומקצועיים.

מה שכן, באחד המסלולים שם עלינו לבקר במנזר שנמצא במקום ממש גבוה, ושם האוטובוס עצר בחנייה מסויימת כי היה אסור לו להמשיך, ולקח אותנו למעלה טנדר שהנהג שלו היה מהיר בטירוף בהלוך ובחזור, נסע ממש מהר עד שחלק מהאנשים מהקבוצה ניסו להגיד לו בשפה שלו להאט אבל זה לא עזר, אבל בסוף הגענו בשלום.

בנורבגיה היינו לפני שנה ובאמת היו הרבה תלונות על חלק המלונות מהאנשים בקבוצה(לא כולם, לדעתי הרוב היו בסדר, אבל פשוט החלפנו מלון כל יום), גם היו תלונות על המרחק של המלונות ממרכזי הערים.

פורסם
לפני 3 שעות, NEW10 כתב:

ועדיין, אני מרגיש צורך לסייג ולהגיד שיכול להיות שמה שהשפיע עליי באותו הזמן לאו דווקא היה קשור לרומניה, אלא למה שהיה מסביב, כמו למשל הקבוצה המאורגנת עצמה שהייתה במקרה הזה גדולה מדי, או השירות במלון מסוים(הפסקת חשמל של קרוב לחצי שעה אם אני זוכר נכון, ולא היו מים חמים במקלחת, יכול להיות שקיימת בלא מעט מקומות ברומניה חוסר בתודעת שירות כמו במערב אירופה).

אבל עדיין, אני בכל זאת מסכים איתך שבאמת יש ברומניה מקומות ממש יפים, היינו בשמורת טבע ממש יפה(נדמה לי שמבטאים אתזה קאיה בי קאזולוי, לא בטוח שאני מבטה את זה נכון, נופים מדהימים, ככה שממש לא הכול היה שלילי).

ועוד שכחתי להוסיף עיר שקראו לה טארגו מוראש, עיר ממש נחמדה, ועוד הרבה מאוד נופים ירוקים(אני כבר לא זוכר בדיוק באיזה מקומות בדיוק).

אבל אני לגמרי לא פוסל טיול נוסף שם בעתיד, רק שהפעם הוא יהיה הרבה יותר מתוכנן ויכלול מקומות שמעניינים אותי ואני רוצה לראות, בעיקר הרבה נוף ירוק ואזור הקרפטים, ופחות טיול מקיף ודחוס עם יותר מדי נסיעות.

אני גם מסכים איתך שרומניה סובלת מבעיה של שיווק ותדמית, וכמו שכבר אמרתי, גם בעיה של תודעת שירות בחלק מהמקומות, ועם שיווק נכון, היו מגיעים אליה הרבה יותר תיירים.(למרות שגם עכשיו לא חסר תיירים שמגיעים שמבקרים שם).

ויש לי את הדוגמה של מונטנגרו, מדינה שגובלת באלבניה ומקדוניה ואולי לא נשמעה מאוד אטרקטיבית, אבל מדהימה ביופיה ועם שמורות טבע מרשימות ומהממות שאני ממש שמח שיצא לי לבקר ולטייל בהן.

תשמע אני לא יודע איפה לקחו אתכם,

אבל מבחינת מלונות ברומניה לא נפלתי חוץ ממלון אחד (וזה בשני טיולים שונים).

ברוב המלונות היה שירות מצוין, מלון אחד שהיה על הטרנספגרשן היה פחות מתוחזק אבל זהו בגדול. שאר המלונות סיפקו שירות שלא נופל משום מלון מערבי, ארוחות הבוקר היו מצוינות גם במלונות של 3-4 כוכבים ויותר טובות מאלו שאכלתי במלונות 3-4 כוכבים במערב או מרכז אירופה.

אולי זה משהו שיותר מייצג את המלון שהיית בו מאשר את שאר רומניה.

גם ההורים של אשתי היו ברומניה לפני שנתיים ונהנו מאוד, לא היו להם תלונות על שירות או על תודעת שירות. כן התלוננו שבמקומות מסוימים לא יודעים אנגלית אבל זה גם כנראה תלוי.

אני מסתדר איכשהו גם לדבר עם הידיים והרגליים, בשווקים ליד הטרנספגרשן באמת לא ידעו אנגלית. מסתדרים.

אני יכול להגיד לך שדווקא בפן של התשתיות חל שיפור משמעותי. יש עדיין עבודה אבל בהחלט רואים שינוי לטובה.

אגב, יצא לי להיות בהרבה טיולים מאורגנים, קרה לא מעט שהבחירה של המלונות לא הייתה הכי מוצלחת, מכל מיני סיבות.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...