Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים ליונדאי I20 שנת 2021

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קניתי רכב יד שניה ואני מעוניין להחליף את כל הצמיגים.

הנהיגה שלי רגועה ואני רוצה צמיגים טובים שיהיה לי שקט ככל האפשר בנסיעה.

איזה צמיג מומלץ?

תודה

פורסם (נערך)

ברוך הבא לפורום.

אנא בדוק ברשיון הרכב מה המידה המלאה, כולל קוד עומס ומהירות (לדוגמה 195/55R16 87H) ורשום כאן.

כמה ק"מ מתוכנן לעבור הרכב בשנה? האם חונה לרוב במקום מוצל או מרבה להיות בשמש?

מה התקציב לרכישה? ומאיזה אזור אתה?

שאלת בונוס, מה דגם הצמיגים הנוכחי (מוטבע על היקף הצמיגים) והאם הם סיפקו אותך מבחינת הדרישות שלך?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

מה שיש ברשיון זה 185/65 R15 88H.

נוסע סביב ה-20 אלף בשנה אבל מה שהכי חשוב לי זה השקט בנסיעה. 

מבחינת המחיר פחות חשוב לי כי אני רואה בזה השקעה לטווח ארוך

פורסם

מישלין פרימסי 4.

צפה לכ-400-450 ש"ח לצמיג כולל הכל.

וודא תאריכי ייצור לפני ההתקנה.

אפשרויות טובות אחרות: גודייר אפישנטגריפ פרפורמנס (לא תוצרת טורקיה), הנקוק K435 (נקרא גם Kinergy Eco 2), קלבר דינקסר HP4.

פורסם

הפאלקן ZE310 שקטים יותר מכל הצמיגים שיש במלאי בארץ במידה הזאת.

לפי התווית על הצמיג הם קיבלו דירוג רעש מצוין של "67" בלבד!

ובלי קשר, מאוד מומלצים כאן בפורום.

עלותם כ-300 ש"ח לצמיג.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 21 דקות, Shmelov כתב:

לפי התווית על הצמיג הם קיבלו דירוג רעש מצוין של "67" בלבד!

חסר משמעות ממשית/ישירה.

הדירוג ניתן במדידה חיצונית בעת שהרכב חולף במרחק 1 מטר במהירות 80 קמ"ש על פני המיקרופון.

הרעש בפנים הרכב מושפע מהרבה גורמים אחרים (בהקשר של הצמיג).

וגם הבדל של 1-2dB הוא זניח למדי.

מעבר לכך, היו בעיות מלאי לפאלקן ZE310 (וכבר עקרונית יש ZE320 אבל טרם הגיע לארץ לידיעתי), אבל כן, שווה עדין לבדוק. למרות שהמישלין אמור להיות עדיף בכל פרמטר ממנו.

פורסם
בתאריך 24.10.2024 בשעה 14:39, Tom_22 כתב:

וגם הבדל של 1-2dB הוא זניח למדי.

הבדל של 2DB הוא לא זניח, הוא מורגש מאוד מניסיון.

הדירוג הזה הוא לא סתם ליופי, והמישלין מפסיד לפאלקן ספציפית בסעיף הרעש, שהכי קריטי לפות"ש.

בגלל פערי המחירים לטובת ה-ZE310, אם יש במלאי, הייתי הולך עליו.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

דירוג הרעש של צמיגים לרכב כאמור הוא חיצוני - הסיבה לו היא ענין של איכות הסביבה (מפגעי רעש סביבתיים) ולא ההשפעה על הנהג והנוסעים (בפועל "ליופי" עבור בעל הרכב וגם שאר המדדים נותנים אינדיקציה מוגבלת מאוד).

אין קורלציה ישירה בין הדירוג הזה לרעש בפנים הרכב. במבחן צמיגים אחד מני רבים שבו נמדד גם הרעש הפנימי ניתן לראות את הענין לדוגמה:

image.thumb.png.59751d26b1bf3bf6c425dec964ce2bb5.pngimage.thumb.png.477497d138688de63d333dd6d65ed7cd.png

אני לא שולל את החוויה האישית שלך (שמוטה גם כי סביר שהחלפת צמיג ישן בחדש ורק בגלל זה יכולים להיות פערים, וגם כמובן אלמנט פסיכולוגי), אבל;

האם אדם יכול להבחין בהבדל של 2 דיבי כאשר התדר אחיד? סביר מאוד, אבל ההבדל עדין קטן יחסית (אפשר לנסות כאן).

בסביבה שגם כך לא שקטה ומכילה תדרים שונים (וכאן לצמיגים יש בהחלט השפעה) שמשפיעים על תפיסת העוצמה גם, זה יהיה הרבה פחות פשוט לזיהוי בעזרת האוזן (הכוונה לדציבל מדוד, לא תפיסתית).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...