Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני שבוע בדיוק קניתי שירוקו GT שנת 83, עם דפיקות בצד ימין בכנף ובדלת (+בונוס נגיעה בעמוד קורה),

פרט לזה המצב של הפח היה נראה סביר לגילה, עם מעיכות פה ושם, וגם חלודות במספר נקודות.

לאור מצב הרכב וההוצאות הצפויות, החלטתי לעשות בתחילה פחחות ולאחר מכן שיהיה כסף לעשות גם צבע.

אל המוסך שמבצע את הפחחות הגעתי בגלל הנסיון הטוב שהיה למספר חברים שלי עם מחלקת המכונאות שלו דווקא,

ובנתיים אני שמח לגלות שלא טעיתי. הפחח בשם עומר עובד לבד במחלקת הפחחות, לאחר שסגר את מוסך הפחחות שהיה לו ברעננה.

הבן-אדם עובד בפחחות משנת 78, מרתך פחים ברתכת ארגון, ובנוסף בעל דרך ארץ שהלוואי ויתברכו בה כל בעלי המקצוע.

היום הוא התחיל לעבוד על העבודה הקלה יחסית - מעיכות קטנות, חלודות שטחיות, ופטריות חלודה.

הנה תמונות מהיום, חכו - יש עוד...

צד.JPG

מכה.JPG

צד אחרי תיקונים.JPG

קדימה.JPG

חלודה.JPG

חלודה אחרי שיוף.JPG

No worries 8)

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Next,

למרות שבחלק מהמקומות הצבע היה נראה במצב מושלם, עומר ידע לזהות שיש מתחתיו פטריות חלודה, והוריד אותו.

מחר הוא ממשיך עם התיקונים של החלודה בגג (לדבריו אסור בתכלית האיסור לבצע שום ריתוך בגג),

התיקון של התאונה והקורה (בתמונה), ובנוסף חיתוך חלודה וריתוך תלאי בכנף אחורית שמאל (שכחתי לצלם :| ).

דפיקה בכנף.JPG

שיוף גג.JPG

גג.JPG

קורה.JPG

תיקון כנף.JPG

No worries 8)

פורסם

שלום רב!

למרות שאין לי כל ידע או יכולת להתייחס דרך התמונות לעבדותו של עומר.

הייתי רוצה לדעת דווקא מדוע קינתה רכב במצב זה? פרייקט שיקום מסויים?

היות וגם אני מתעניין בשיקום רכבים ישנים שפעם זכו להיות הרכבים הספורטיביים של הזמנים שעברו.

אינני יודע את סיפורו של רכב זה. ואשמח להסבר רקע קצרצר לרכישה שלך.

בברכה L.A

פורסם
Next,

למרות שבחלק מהמקומות הצבע היה נראה במצב מושלם, עומר ידע לזהות שיש מתחתיו פטריות חלודה, והוריד אותו.

מחר הוא ממשיך עם התיקונים של החלודה בגג (לדבריו אסור בתכלית האיסור לבצע שום ריתוך בגג),

התיקון של התאונה והקורה (בתמונה), ובנוסף חיתוך חלודה וריתוך תלאי בכנף אחורית שמאל (שכחתי לצלם :| ).[/quote

שלום רב!

שכחת לצלם גם את הקרבורטור מתחת למסנן האוויר כפי שהבטחת לי!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

LA - פעם בימים הטובים הייתה לי גולף1 GTI שמתה בפתאומיות בתאונה אכזרית (עשה חיפוש),

את הגולף כמובן קניתי בחזרה מהביטוח, ובנוסף יש לי עוד המון חלקים חדשים שקניתי לפני התאונה,

(כגון בולמי בילשטיין וקפיצי הנמכה אייבך חדשים). חברים קוראים לחדר שלי "המוסך של צח" :wink: .

חיפשתי רכב שיחליף את הגולף ויהיה מבוסס על אותה שילדה, ומצאתי את השירוקו הזאת, שמצבה פרט לתאונה סביר,

המערכת חשמל כמעט ללא קומבינות, ובנוסף היא דגם GT מה שאומר שיש מזגן מקורי ושמשות כהות.

בגלל התאונה קניתי אותה במחיר ממש טוב, במיוחד ביחס למחירים הגבוהים שמבקשים עבור VW ישנות.

צביקה - בזמן הפחחות אתמול פירקתי את הקרבורטור והאלטרנטור, אני שולח אותם היום לשיפוץ בסביבה,

ומרכיב אותם מחר כשתסתיים הפחחות, ואז משמה נוסע ישר לטסט... לו"ז צפוף.

רז - תמונות של הקרבורטור בפוזות מגרות (שתי לועות פתוחות לרווחה) יהיו מחר אחרי השיפוץ.

משהוא פה משונה....

שום מוסך פחחות לא נסגר ברעננה... ההפך נפתחו עוד שניים

על מה מדברים??

מוסך באוב ברעננה - היום אני אשאל אותו לעוד פרטים.

No worries 8)

פורסם

צחי, כל הכבוד! נראה בינתיים שהוא עובד יפה (ארגון, בעל וותק וכו').

תשאל אותו רק מאיפה הוא לוקח את הפחים לריתוכים של החורים, ואם אתה יכול - תצלם בבקשה Patch ריתוך שהוא עשה, זה חשוב כדי לראות את איכות העבודה.

כמו כן, אם תוכל לשאול אותו עם איזה צבעים הוא עובד (גלזורית, דופונט, דה-בר). אתה נשאר עם הצבע המקורי המטאלי ?

נראה לי שהולכת להיות לו עבודה בשפע על האלפאסוד בקרוב מאוד :) אני עוד מתלבט אם להפוך אותה לצהובה (בסגנון פונטו HGT) או להישאר עם הקרם הנוסטלגי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
נראה לי שהולכת להיות לו עבודה בשפע על האלפאסוד בקרוב מאוד :) אני עוד מתלבט אם להפוך אותה לצהובה (בסגנון פונטו HGT) או להישאר עם הקרם הנוסטלגי.

אלי, הייתי הולך על צהוב :-)

האלפא תיהיה מאוד מעניינת בצהוב.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

today,

הפחח רוב היום לא היה במוסך, כך שניצלתי את הזמן להרכיב את יחידת החימום/מיזוג שפירקתי בשבוע שעבר.

השיפוץ של רדיאטור חימום (החלפת גוף הרדיאטור) בש.ש. רדיאטורים ליד בלומפילד עלה 250 ש"ח.

אלי, בהמשך לשיחתנו הטלפונית (ליתר דיוק בדיוק כמו...): את הפחים לריתוך הוא לקח מכנף של רכב שנמצאת אצלו במוסך,

לחילופין יש לו חומר פוליאסטר על בסיס מתכת (לא סיבים), שלטענתו הצבע נתפס בו כמו פח (עם ברק).

עקב העלות הגבוהה אני בנתיים לא עושה צבע, אבל כשסגרתי איתו על מחיר הוא אמר לי שאם בעתיד אני ארצה לעשות צבע,

הוא מפשיט את כל הרכב (חלונות, פגושים, מראות, פנסים וכו כו), משייף את כולו ואז צובע (בצבע המקורי כמובן, איזו שאלה?).

אגב ביומיים האחרונים אני ביפו כל היום, אני חושב שצבע צהוב HGT על אלפאסוד ירוץ שמה ממש חזק (+מערכת כריזה רוקפורד).

מצורפות תמונות מהיום של ריתוך תלאי בכנף אחורית עם רתכת MIG וחימום עם ברנר של אזור שהיה חלוד.

תודה לכל המברכים :beerchug:

לפני.JPG

חור.JPG

ריתוך.JPG

טלאי.JPG

תוצאה.JPG

חימום.JPG

No worries 8)

פורסם

הפחחות כמעט הסתיימה, נשאר ליישר את התחתית (סף) ועוד כמה דברים קטנים שצריך לסדר לפני הצבע.

בנתיים המשאבת דלק סיימה את חייה, והטסט נגמר אתמול, אז הרכב עדיין במוסך ואני עדיין נוסע באוטובוסים.

דלת בתיקון.JPG

דלת אחרי תיקון.JPG

קורה.JPG

צד של הפגיעה.JPG

צד של הפגיעה 2.JPG

צד.JPG

No worries 8)

• תוכן חדש...