Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ענישה מרתיעה לרוצחים על הכביש?

פוסטים מומלצים

https://news.walla.co.il/item/3690897

כותרת צדדית, מציגים את התינוק והרוצחת זה לצד זו כאילו יש מה להשוות והכי גרוע - רק 8 שנים (שבטח יופחתו בערעור).
אני לא יכול לחשוב על נקודת זכות אחת לגברת הנ"ל. עבריינית סדרתית ורוצחת לשמה. וזה כל מה שמקבלת. למה שתהיה הרתעה בכלל?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זאת לא ענישה מרתיעה.

אבל, גם אם יינתן מאסר עולם עם עבודת פרך, זאת לא תהיה ענישה מרתיעה.

אף אחד לא ייקום בבוקר, ויגיד לעצמו ”אוי... אם אני אנהג לא טוב ויקרה משהו, אני אקבל מאסר עולם”. ואז ינהג כמו טטלה.

העונש בא רק כדי לתת הרגשה מספקת למי שסבל, כביכול עין תחת עין כפי שנכתב בתורה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לא מעט מדינות עם עונש מוות על רצח לדוגמה. אז לא רוצחים שם??

כבר הוכח אין ספור פעמים שהפחתת פשע מתבצעת בעיקר על ידי חינוך ולאורך זמן.

ספציפית במקרה דנן, הנהגת כבר הורשעה בעבר על נהיגה בשכרות, כולל שלילת רשיון. ועדיין נהגה שיכורה תחת השפעת סמים. אז איזה עונש מרתיע באמת היה מרתיע אותה?

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא יודע באיזה גוגל אתם חיים אבל חפשו אכיפה וענישה + סינגפור 

זה אשכרה עובד

אני כבר מזמן בעד ענישה רציניצ

כולל עונש מוות לרוצחים ואנסים וקטיעת ידיים לגנבי רכב.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש הבדל בין רוצח שמתכנן לרצוח. לבין נהג שעולה על רכב והוא לא אומר לעצמו היום אני דורס מישהו למוות, רק בוא נחפש עכשיו את האדם המתאים.

את הראשון אתה יכול להרתיע על ידי עונש חמור, מכיון שהוא מתכנן.

את השני אי אפשר להרתיע על ידי שום עונש, מכיון שהוא לא מתכנן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אבל את השני אפשר להרתיע מלחזור על המעשה.

מידי פעם רואים כתבות על אנשים שהורשעו בהריגה בתאונת דרכים ולמרות השלילה חוזרים לנהוג למרות שהם יודעים שאסור להם. במקרה כזה אולי איום בעונש מלקות כמו בסינגפור יוכל להרתיע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, Ron Poh כתב:

זאת לא ענישה מרתיעה.

אבל, גם אם יינתן מאסר עולם עם עבודת פרך, זאת לא תהיה ענישה מרתיעה.

אף אחד לא ייקום בבוקר, ויגיד לעצמו ”אוי... אם אני אנהג לא טוב ויקרה משהו, אני אקבל מאסר עולם”. ואז ינהג כמו טטלה.

העונש בא רק כדי לתת הרגשה מספקת למי שסבל, כביכול עין תחת עין כפי שנכתב בתורה.

רק שכאן מדובר על מישהי שביודעין נהגה תחת השפעת סמים ואלכוהול, ויותר מפעם אחת. לא מדובר כאן על טעות או חוסר זהירות רגעית על הכביש אלא על החלטה מודעת לנהוג בצורה הזו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 שעות, Ron Poh כתב:

יש הבדל בין רוצח שמתכנן לרצוח. לבין נהג שעולה על רכב והוא לא אומר לעצמו היום אני דורס מישהו למוות, רק בוא נחפש עכשיו את האדם המתאים.

את הראשון אתה יכול להרתיע על ידי עונש חמור, מכיון שהוא מתכנן.

את השני אי אפשר להרתיע על ידי שום עונש, מכיון שהוא לא מתכנן.

נכון היא לא תכננה לצרוך את כל הסמים והאלכוהול האלו, הם פשוט נפלו לה לפה. 

ולא תכננה לעלות במצב הזה על ההגה, היא פשוט החליקה פנימה. 

בקיצור, אם בפעם הקודמת שהייתה נתפסת על נהיגה בשכרות הייתה יושבת שנתיים בכלא ללא אפשרות לקיצור, אז רוב הסיכויים שלא הייתה עושה את העבירה הזו שוב. 

הדוגמה של סינגפור נהדרת ולדעתי מאוד מתאימה לישראל ולאופי הישראלי, אבל לצערי לעולם לא יקרה כאן, אלא אם לא יקרה משהו למשפחה של שופט, או שחלילה יזרקו נעל על שופטת. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@ניקו פ. @taranta

אז זהו שמבחינתה היא לא תכננה, משתמשים בסמים או מי שעולה שיכור על רכב ונוהג, לא חושב על עונש חמור ככל שיהייה.

אותו אחד נמצא בעולם שלו שכולו טוב, ולא חושב בכלל שהוא עלול לשלוח מישהו אחר לעולם שכולו טוב (אבל, על באמת).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 37 דקות, Ron Poh כתב:

@ניקו פ. @taranta

אז זהו שמבחינתה היא לא תכננה, משתמשים בסמים או מי שעולה שיכור על רכב ונוהג, לא חושב על עונש חמור ככל שיהייה.

אותו אחד נמצא בעולם שלו שכולו טוב, ולא חושב בכלל שהוא עלול לשלוח מישהו אחר לעולם שכולו טוב (אבל, על באמת).

בוודאי שהוא חושב. הוא פשוט גם יודע שהסיכוי שיעצרו אותו אפסי אז הוא עושה את זה שוב ושוב ושוב. בפעם האחת שמשהו קורה אומרים "לא תכנן" שזו אמירה חסרת משמעות בהקשר של רשלנות, כי עצם ההגדרה של רשלנות לא דורשת תכנון (כמו רצח), אלא....רשלנות. זה מה שזה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חפש מספרים מארה״ב על רצדיביזם של DUI. מדובר בעשרות אחוזים, מגיע ל-50% ב-10 שנים. וזה עם הענישה האמריקאית הקשוחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 12.9.2024 בשעה 20:31, סולל הדרך כתב:

לא יודע באיזה גוגל אתם חיים אבל חפשו אכיפה וענישה + סינגפור 

זה אשכרה עובד

אני כבר מזמן בעד ענישה רציניצ

כולל עונש מוות לרוצחים ואנסים וקטיעת ידיים לגנבי רכב.

וכמובן שאין קשר לכך שסינגפור בעלת תמג לנפש בין הגבוהים בעולם. שלא לדבר על אחוז המיליונרים/מיליארדרים במדינה

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פשוט פה (לפחות לדעתי), מדובר בשופטים דפוקים (והייתי עדין).

לבן/בת של השופט/ת זה לא היה קורה (גזר דין קל לעבריינות סדרתית).

עריכה אחרונה על ידי חולגי
תוספת

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 13.9.2024 בשעה 16:33, ניקו פ. כתב:

או שחלילה יזרקו נעל על שופטת. 

כן,

האומלל/ה נשלח לכמה שנים בפנים על פקקט'ע כפכף,

ועוד מתלוננים פה על ענישה מופחתת....

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...