Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מומחי סיסטם וIT עזרתכם באבחון בעיה בכרטיס סיב

GABIUBOGI

פוסטים מומלצים

אהלן חברים,

רכשנו בחברה שלי כמות גדולה של מחשבים מדגם Intel Core i9 HP Z2 MINI G9.

המחשבים מגיעים עם כרטיס הרחבת סיב בודד עם מחבר Lc מדגם HP M27481-001.

לא משנה מה עשינו אנחנו לא מצליחים להתחבר לחיבור סיב הזה.

אין שום פרטים האם החיבור הוא סינגל או מולטי או כמה הגבלת מהירות. 

שירות hp ישראל ו one לא הצליחו לעזור ובגדול לא מבינים מה אנחנו רוצים מהם, זורקים פתרונות גנריים כמו התקנת מערכת הפעלה מחדש או עדכון bios כדי שנרד מהם.

את כל הבדיקות שלנו ביצענו מול המתגים הבאים: Cisco 2960, Cisco 9200, Cisco 9300 ומול מחשב מאותו דגם. 

Sfp שניסינו לחבר: single mode 1gb Cisco, multi mode 10gb Cisco, multi mode 10gb hp.

סיבים ניסינו גם single וגם multi.

זה הציוד שיש לנו למען האמת ובפרוייקט שלנו זה מה שאנחנו משתמשים. 

בשום מצב לא הצלחנו להדליק לינק והמחשב לא זיהה חיבור בכרטיס רשת.

המצב היחיד שזה עובד זה לופ פנימי עם סיב multi mode. כך שאני לא מאמין שזה עניין של דרייבר כי הכרטיס מזוהה ומראה שיש דבר מה מחובר. 

אם למישהו יש רעיון אנחנו מאוד נשמח כי יצאה לנו הנשמה. 

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזו מערכת הפעלה? מה עם TWINAX או איך שלא קוראים לזה, ניסיתם?

וממש לא ברור לי איפה השירות של הVENDOR במקרה הזה.

עריכה אחרונה על ידי taranta
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צודק לא ציינתי, מערכת הפעלה ווינדוס 11.

הכל הגיע כבר מוכן מone.

אי אפשר לחבר twinax כי הכרטיס מהצד של המחשב עם חיבור Lc שאי אפשר לשנות.

ה vendor הם one. המוקד שלהם מספק שירות סופר בסיסי עם הבנה נמוכה מאוד ממה שאני מתרשם. הטכנאי שטח שלהם שאני מכיר באופן אישי בכלל לא הכירו את המחשב הזה עד שרכשנו.

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המממ. פחות מכיר שימוש במערכות הפעלה ביתיות וסיב.

אנשה לשאול מחר את אנשי הDATACENTER אצלנו אבל גם הם מחברים לדעתי רק שרתים.

ניסית להתקין WIN SERVER או אפילו ESXI? אולי יעזור לאבחן.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חיבור בודד מעיד על זה שמדובר החיבור דו-כיווני. כלאמר שידור וקליטה על גבי אותו הסיב תוך שימוש באורכי גל שונים.

Bidirectional (BiDi) transceivers are SFP transceivers that can send and receive data on the same fiber. Without BiDi, data can only travel in one direction on a single fiber, meaning each transceiver is only uploading or downloading.

אני מניח שהחיבור אמור להיות 1 גיגה ולא 10 . אבל אולי אני טועה, מצאתי על פי המק״ט שציינת.

מנסיוני, אתה צריך sfpמתאים בציוד הרשת (סיסקו או אחר) 

ראה את האופציות - ( מקור שאני עבדתי איתו בכמויות מסחריות) https://www.fs.com/de-en/c/bidi-sfp-89

סיננתי את התואמים לסיסקו.  אני מניח שיש מקור בארץ שמחזיק מלאי דומה.

image.thumb.png.2c6b03fc2577788982c389da832997bb.png

לפי המק״ט של hp זה כרטיס 1 גיגה לא 10.  (הלינק הוא לכרטיס) רק לשם מידע. 

עריכה אחרונה על ידי zaf

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, zaf כתב:

חיבור בודד מעיד על זה שמדובר החיבור דו-כיווני. כלאמר שידור וקליטה על גבי אותו הסיב תוך שימוש באורכי גל שונים.

Bidirectional (BiDi) transceivers are SFP transceivers that can send and receive data on the same fiber. Without BiDi, data can only travel in one direction on a single fiber, meaning each transceiver is only uploading or downloading.

אני מניח שהחיבור אמור להיות 1 גיגה ולא 10 . אבל אולי אני טועה, מצאתי על פי המק״ט שציינת.

מנסיוני, אתה צריך sfpמתאים בציוד הרשת (סיסקו או אחר) 

ראה את האופציות - ( מקור שאני עבדתי איתו בכמויות מסחריות) https://www.fs.com/de-en/c/bidi-sfp-89

סיננתי את התואמים לסיסקו.  אני מניח שיש מקור בארץ שמחזיק מלאי דומה.

image.thumb.png.2c6b03fc2577788982c389da832997bb.png

לפי המק״ט של hp זה כרטיס 1 גיגה לא 10.  (הלינק הוא לכרטיס) רק לשם מידע. 

אסתכל תכף בעבודה איזה יש לנו.

לפני כשעה, taranta כתב:

בהמשך לפורט המפורט שמעלי - ניסיתם להגבי מהירות בפורט בסוויצ? DUPLEX? וכו'

אגב - למה אתם רוצים בכלל לחבר תחנת קצה עם סיב?

בגדול הפורט מוגדר על auto, mtu9014. אנחנו מחברים לפורטים האלה רכיבים של 10gb והכל טוב.

אנחנו בגדול מחברים למחשבים האלה חיבור רשת אחד על הrj45 של הלוח שהוא מצלמה מיוחדת שאסור לי שתאבד פריימים, עוד חיבור לרשת המקומית עם מתאם usb-rj45 ואת החיבור סיב רצינו להשמיש לטובת עבודה עם ממשק ניהול מרוחק של המחשב, סטייל iLO שיש לו. לטובת זה חייב להתחבר גם כן לחיבור on board ולא עם מתאם. לכן הלכנו על הסיב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

החיבור האופטי שלך בכרטיס הוא 1 גיגה. 
לא יעבוד ב10 בשום מצב . הלינק לא יעלה בשום צורה מלבד 1 גיגה דו-כיווני.

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה משהו חדש שאתה רוצה להוסיף? או שכבר חיבורים אופטיים למחשבים של משתמשים קיימים?

אולי מדובר ברשת tagged ולוודא שהציוד תומך.

אם לא ניסית, טרבלשוטינג - 

מ"ה - זה קורה גם עם windows 10? אם לא בדקת, יש אפשרות לעשות downgrade ולבדוק? (או אפילו לשים דיסק אחר במקום המקורי, ולשים עליו win10 בסיסי בלי כלום ) אם עובד - בעיות במ"ה, או ייתכן שדרייבר/תוסף-שקר כלשהו של היצרן או תוכנה שהותקנה (אולי אנטיוירוס).

כרטיס - האם יש אפשרות שתרכשו כרטיס אופטי ותשימו על מחשב אחד, ותבדקו שעובד? אם לא, יש אפשרות שתבדקו את הכרטיס על מחשב אחר לא מהסדרה הזאת?  (או אם קיים, לקחת כרטיס אופטי ממחשב אחר שעובד, ולבדוק). אם עובד, הכיוון כנראה הכרטיס או חוסר תאימות שלו.

מחשב - יש אפשרות לקחת את המחשב בכלל לעסק אחר שאצלו יש משתמשים שעובדים עם סיבים אופטיים ולראות שעובד? בד"כ זה כאלה עם רוחב פס גבוה, כמו גרפיקאים/אנימטורים ויישומים מיוחדים ברוחב-פס גבוה.

אולי אפשר לפנות ליצרן שימליץ לך על לקוח, או אפילו לבדוק אצלו.

ככה אפשר להתחבר עם ה- IT שלהם ואולי יש להם עצות ספציפיות שמועילות.

בהצלחה

• רעיון גרוע 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמה אופייני לחפש את האשמה בתכנה ודרייברים מבלי להבין דבר באופטיקה. 

הבעיה שפות״ש מציג היא פיסיקלית בסיסית באופטיקה של סיבים. הכרטיס הוא כרטיס אופטי שעובד רק ב 1 גיגה. !

כל ניסיון לחבר אותו לאופטיקה של 10 גיגה נדון לכישלון .

בנוסף , על פי המחבר, והתאור שמסר פות״ש, מדובר בחיבור יחיד מכאן שמדובר בחיבור אופטי דו-כיווני (Bidi) . לכן רק gbic מתאים יעבוד. 

• רעיון גרוע 1

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטער, מחילה וסליחה אם דברי לא הובנו. או שחלילה נפגעת.  אין קשר להגבלת מהירות בסוויץ.

מדובר על אופטיקה טהורה.

כל התשובות שניתנו לא התייחסו לאופטיקה .כאשר הלינק בחיבור אופטי לא עולה. הבעיה ב95% מהמקרים קשורה לאופטיקה. (אורכי גל , וסוג העדשה במשדר/מקלט mm או sm).

אני איני מתיימר להיות מומחה מיחשוב או דיסיפלינה דומה , אבל כן עוסק בדיאגנוסטיקה של מערכות ותשתיות מיום שקישוריות הייתה ב״חוט בין שתי כוסות״  , ומתבסס על למעלה מ 20 שנות ניסיון בעבודה בטכנולוגיות סיב אופטי בפיתוח ויישום.

ההקש לגבי מהירות במתג נכון לחיבור נחושת. פחות ישים, במיוחד לאור הנתונים שמספק פות״ש , לגבי סיב אופטי. 

יש אמנם טרנסיברים דואלים שתומכים במהירות 1 גיגה וגם 10 גיגה (לדוגמא). ולכן תאורטית ניתן לחבר מתג המצוייד בטרנסיבר כזה לפורט 1 גיגה בתנאי שמכירים איך להגדיר נכון את הטרנסיבר. 

טרנסיבר אופטי לא מבצע auto negotiation 

• אהבתי 1

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קשה לי להאמין שמישהו לא ניסה אצלכם בחברה אבל לשאול לא עולה כסף חוץ מכמה ביטים במסך אצלך.

האם התקשרתם HP העולמית?

מניח שזו פרוצדורה לא נוחה במדויק כי מדובר על שעות אחרות מהארץ.

מניח שפנייה מנומסת לאחד מהבכירים בHP, יביא איזה כאפה מצלצלת לבכיר כלשהוא בישראל עם הפתרון המתבקש.

כפי שקרה לי עם טלקאר כאשר אמרו שאין להם ספר רכב לדייהטסו הישנה שהייתה לי אבל שליחת הודעות רנדומלית (דרך הצור קשר באתר שלהם) לדייהטסו היפנית, הביאה לכך שקיבלתי שיחת טלפון מטלקאר עם השאלה לאן לשלוח את הספר רכב.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...