Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכשיר קשר לטווח ארוך - מה הפרוצדורה?

RedLabel

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

עם המצב הבטחוני בזמן האחרון עלתה שאלה של תקשורת בין בני המשפחה במידה ויפלו הטלפונים.

כולנו גרים ברדיוס של 3.5 ק"מ אחד מהשני (בשטח בנוי, מן הסתם).

עשינו ניסיון עם מכשירי קשר ללא רשיון, מוטורולה T82, שמתיימרים לספק טווח של 10 ק"מ. בפועל, במרחק של 2.3 ק"מ כבר לא קולטים. ברור לי שהטווח המוצהר הוא בתנאים אופטימיליים ולכן זה לא ממש הפתיע אבל רצינו לנסות.

אני גם יודע שעוצמת השידור של המכשירים ללא רשיון מוגבלת מאוד ושמכשירים ברישיון יכולים לשדר בעוצמה חזקה בהרבה.

לצערי חיפושים בגוגל לא העלו הרבה מידע בנושא.

האם אדם פרטי יכול לרכוש מכשירי קשר ברישיון? אם כן, מאיפה? כמה מסובכת הפרוצדורה מול משרד התקשורת? מה העלויות? והכי חשוב, האם מכשיר קשר ברישיון יספק לי את טווח התקשורת שאני צריך?

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

הכה את המומחה: @מרק10

בכל מקרה, מדובר בביורוקרטיה לא פשוטה. 

אופציה נוספת היא להוציא רישיונות חובבי רדיו, מצריך לימודים ומעבר מבחנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מכשירים טובים ייעצרו סמכס.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשב טוב טוב. אתה יושב?

במידה והחשמל נופל אתה יודע מה התשתית האחרונה שתיפגע? אחרי מים?

טלפונים על קו נחושת.

לבזק יש מערכת גיבוי נפרדת לגמרי עבור תקשורת בקווי נחושת, שתחזיק כמה ימים טובים במקרה של קטסטרופה. פשוט תרימו טלפון...

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 27 דקות, hans כתב:

טלפונים על קו נחושת.

זה רק בבזק עם תשתית של בזק.

כשיש הפסקת חשמל - טלפונים קווים על תשתית של הוט ודומיו לא עובדים. 

לפני 34 דקות, sperial כתב:

מכשירים טובים ייעצרו סמכס.

עם כל הכבוד, ויש כבוד, לפעמים יש זליגות. 

וחיפוש פשוט בגוגל יוביל ליבואני מכשירי קשר בארץ - ואולי איתם שווה להתייעץ. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 52 דקות, hans כתב:

תשב טוב טוב. אתה יושב?

במידה והחשמל נופל אתה יודע מה התשתית האחרונה שתיפגע? אחרי מים?

טלפונים על קו נחושת.

לבזק יש מערכת גיבוי נפרדת לגמרי עבור תקשורת בקווי נחושת, שתחזיק כמה ימים טובים במקרה של קטסטרופה. פשוט תרימו טלפון...

יש טלפונים קוויים של בזק. מעוניינים בגיבוי נוסף, גם למקרה של נזק פיזי לתשתית.

לפני 24 דקות, saar5555 כתב:

עם כל הכבוד, ויש כבוד, לפעמים יש זליגות. 

לא מעוניין לסמוך על זליגות, אני רוצה לעשות את זה באופן חוקי.

קיוויתי שמישהו יוכל להמליץ על יבואן/יצרן/ספק כזה או אחר מנסיונו.

• רעיון טוב! 1

"ai motoare capul doare"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 26 דקות, saar5555 כתב:

רוב הייבואנים המייבאים מכשירי קשר בעלי הספק שידור גבוה (לא צעצועים) לא ימכרו למי שאין רשיון של משרד התקשורת.

בהחלט יש המון מקרים של הברחות או/גם ציוד אשר לא נבדק מעלי אקספרס  וקנו מכשירי קשר  עם הספק שידור גבוה ובתחום תדרים שאינו בתחום התדרים המותר לפי הרישיון.

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

https://www.gov.il/he/service/approval_of_wireless_equipment_imported

זו הדרך היחידה לביצוע באופן חוקי, ניתן ביבוא אישי להביא עד 5 מכשירים , בתנאי ויש להם אישור סוג קיים ! 

יש רשימה באתר משרד התקשורת.

https://data.gov.il/dataset/approved-items-by-personal-import

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, hans כתב:

טלפונים על קו נחושת

וגם אז רק טלפון קווי לא אלחוטי, כמה כאלו שכבר נשארו. באלחוטי מן הסתם אם אין חשמל לבסיס הטלפון אז גם אין קו. 

עריכה אחרונה על ידי ArikB
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 דקות, מרק10 כתב:

רוב הייבואנים המייבאים מכשירי קשר בעלי הספק שידור גבוה (לא צעצועים) לא ימכרו למי שאין רשיון של משרד התקשורת.

בהחלט יש המון מקרים של הברחות או/גם ציוד אשר לא נבדק מעלי אקספרס  וקנו מכשירי קשר  עם הספק שידור גבוה ובתחום תדרים שאינו בתחום התדרים המותר לפי הרישיון.

מה הפרוצדורה להשיג רשיון כזה? שוב, לא מדבר על ציוד של חובבי רדיו או משהו, מדבר על מכשיר קשר נישא, פשוט עם עוצמה גדולה יותר מאלו בלי רישוי.

כמו אלו שמשתמשים בהם באבטחה ודברים בסגנון. מעדיף לקנות את המכשירים בארץ במידה וניתן, לא בא לי להתחיל להתעסק עם ייבוא.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel
  • רעיון טוב! 1

"ai motoare capul doare"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 דקות, RedLabel כתב:

מה הפרוצדורה להשיג רשיון כזה? שוב, לא מדבר על ציוד של חובבי רדיו או משהו, מדבר על מכשיר קשר נישא, פשוט עם עוצמה גדולה יותר מאלו בלי רישוי.

כמו אלו שמשתמשים בהם באבטחה ודברים בסגנון. מעדיף לקנות את המכשירים בארץ במידה וניתן, לא בא לי להתחיל להתעסק עם ייבוא.

צור קשר עם חובב רדיו שהינו גם ייבואן ציוד אלחוטי עבור חובבי רדיו וגם עבור כיתות כוננות.

הבחור גם נותן ייעוץ טכני.

Israel Lavee

0523250815

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 דקות, ArikB כתב:

וגם אז רק טלפון קווי לא אלחוטי, כמה כאלו שכבר נשארו. באלחוטי מן הסתם אם אין חשמל לבסיס הטלפון אז גם אין קו. 

ברור שיש, אפשר לקנות את הישנים של בזק, שבעת הצורך ישמשו בתור נשק נגד מחבלים.

spacer.png

אם אתה רוצה שזה יהיה נגד גנבים שנולדו במאה הנוכחית אזי

spacer.png

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלפת את הנוקיה של המכשירים הנייחים... המכשירים האלה בנויים כמו טנק.

• מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי תשתית בזק זה כבר לא נכון. חוטי הנחושת רק המייל האחרון, עד לארון שכונתי. משם תקשורת מודרנית. 

אני גר באיזור מוכה הפסקות חשמל. היה לי קו בזק לגיבוי ולאזעקה. כשעה אחרי שנופל החשמל גם נופל קו הבזק.

:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...