Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 55 דקות, Fazer כתב:

That kind of beats the purpose... עוד מעט תגיד לי שאת האייפון המקבוק איר והאפל TV שהבאתי מניו יורק לפני שנתיים גם הייתי צריך להעביר במסלול האדום... ;-)

סליחה, התכוונתי לירוק כמובן :-). אזרח שומר חוק שאני...

• מצחיק 1

2016 BMW M235i.

פורסם
בתאריך 1.8.2024 בשעה 09:45, Fraysa כתב:

יש מספיק מידע על ההשפעות, היתרונות והחסרונות של ספייסרים, אבל אתן רק את ה-10 אג׳ שלי על העניין הספציפי הזה: עדיף תמיד ללכת על ספייסר שהוא hub-centric, משמע ספייסר שהונדס כדי לשבת על הטבעת בנאבה והוא בעצמו מוסיף את אותה המדרגה, כך שהחישוק יושב באותה הצורה לפני ההתקנה.

בארץ, בעיקר במקומות כמו ״פיטסטופ״ (בעע), מייבאים לרוב ספייסרים גנריים, שבניהם לבין הנאבה יש רווח, לכן נדרש להוסיף משהו שנקרא ״טבעת מרכוז״ שאמורה למרכז את החישוק על הנאבה בצורה מדויקת יותר ולמנוע ויברציות. הטבעת הזו כמעט תמיד עשויה פלסטיק. אני אישית חושב שזה אסון בטיחותי, משום שמדובר בנקודה שבה הגלגל מתחבר לנאבה, שם פועלים כוחות עצומים, והחתיכת פלסטיק הזו מן הסתם לא תוכל לעמוד בעומסים האלו. אגב, זו הסיבה למה כמעט תמיד תרגיש ויברציות אצל אנשים שמרכיבים חישוקי רפליקה סיניים, כי גם שם נדרשת הטבעת משום שה-center bore של החישוק לא תואם לנאבה ונדרשת החתיכת פלסטיק הזו כדי למרכז את החישוק (לא פעם הייתי עד למקרים במקומות כאלו שהמתקין פשוט שולף ארגז של כל מיני טבעות פלסטיק ומתחיל לחפש אחת מתאימה ומתחיל לעשות mix and match. מזעזע).

ממליץ לצפות בסרטון הזה שקצת יסביר את זה יותר טוב:

התפקיד של טבעות המרכוז הוא למקם את הגנט בדיוק במרכז הנאבה בזמן הרכבת הגלגל. כאשר מהדקים את ברגי הגלגל העומס הוא על הברגים ולא על טבעת המרכוז. 

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 31.7.2024 בשעה 22:57, Fazer כתב:

מהפיזיקה בתיכון (לפני מליון שנה) אני זוכר שככל שמרחיקים את המשקל מנקודת הציר, הכוח שיפעל יהיה גדול יותר, וההיגיון אומר לי שזה אמור להיות איכשהו קשור לבכמה מאריכים את המוט מהציר, אז איך אפשר להבין כמה עומס נוסף יהיה? כללי אצבע? חישובים?

לפני כל התקנה של ספייסר יש להדביק מדבקת J&S על הכנף האחורית שמאלית ולראות איך הרכב מגיב לשיפור.

רק לאחר התקנת המדבקה ונסיעה של לפחות 3-4 שבועות, צריך לבדוק את מצב המתלים\צמיגים\בלמים ולהחליט אם ממשיכים לספייסר או לא.
רק אומר...

איציק

• מצחיק 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לגבי השפעות של ספייסרים/שינוי אופסט - ע"ע Scrub Radius.

לגבי שינוי בכוחות השונים - נראה לי שיש כאן כמה תוכנות רלוונטיות (לא יודע אם הן מספקות מה שאתה מחפש, בטח בגרסאות הדגמה). אולי גם אפשר למצוא מחשבוני אונליין (בלינק הראשון יש כמה).

לגבי מדידות של כמה אופסט צריך לשנות כדי להביא את הגלגל לסף הכנף (להזכיר, כי אם תחרוג ממנה, יתכן ותוכשל בטסט השנתי/תורד מהכביש ע"י בוחן תנועה) והשינוי הנדרש בברגים, יש הסברים למשל באתר של אייבך שמוכרים ספייסרים ואפשר למצוא עוד סרטונים/הסברים דומים ברשת (דוגמה). בלי צורך בהדפסות תלת מימד וכד' ;) 

בנוסף למה שכתב @ניצן א לעיל, עד כמה שאני מבין (ולא, אני לא מהנדס), למעשה חיזוק הברגים/אומים, מייצר כוח מתיחה שמייצר בתורו מספיק כוח הצמדה/חיכוך בין המשטחים. בתכנון נכון (ובתנאים שאינם קיצון), לא יפעלו כוחות גזירה על הברגים/נאבה/טבעות מרכוז/וכד'. לכן החשיבות גם לגבי ענין הארכת הברגים (או פתרון דומה אחר) וקיומו של החשש שהגדלת זרוע הכוח המופעל תגרום לגזירה שלהם.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

מדבקת J&S על הכנף האחורית

התכוונת JPS 🤣 (אם יורדים עלי, רצוי לפחות להשתדל לא לטעות 😝)

IMG_7038.jpeg

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם
לפני 2 דקות, Fazer כתב:

התכוונת JPS 🤣

JPS\JSP זה אכן המדבקה עם השיפור היותר טוב, לכן כדאי ללכת עליהם ולא על החיקוי שהמלצתי עליו קודם לכן.

;-) 

• מצחיק 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, איציק נ. כתב:

JPS\JSP

JPS - ראשי תיבות של John Player Special, מותג סיגריות שמימן את לוטוס, רנו, ועוד פעילויות ספורט מוטורי שצעיר כמוך לא יזכור 😉

סוף סוף מצאתי יתרון בלהיות זקן!

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • אהבתי 1
  • מצחיק 2
פורסם

הפיתרון הרבה פעמים נימצא בצורת הגאנט

יש גאנט פלדה עם קימורים. יש מגנזיום ישר יש עם כניסה לבפנים ויש באלכסון

אם יש לך גאנט ישר שים עם כניסה לבפנים

IMG_0068.png

• אחראי פורום
פורסם
לפני 14 שעות, Tom_22 כתב:

בלי צורך בהדפסות תלת מימד וכד'

אני מבין שהיה נורא חשוב לעקוץ, אבל ביום שתבוא למדוד ולהתאים חישוק וצמיג שונים, תראה כמה ג'יג טוב עושה את העבודה יותר קלה ומדוייקת.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לא הייתה ממש כוונה לעקוץ או בטח לפגוע. הקריצה נועדה להדגיש שמדובר ברוח טובה.

הכוונה הייתה שניתן לבצע התאמה מספקת גם באמצעים בסיסיים ושהוא לא צריך להתחיל לרכוש כל מיני ספייסרים במידות שונות וכד' כדי לראות מה הכי מתאים.

כמובן שלכלים יעודיים יש יתרונות.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 17 שעות, דובצע כתב:

אם יש לך גאנט ישר שים עם כניסה לבפנים

בגדול מה שאתה מדבר עליו נקרא האופסט של החישוק - שינוי אופסט הוא אכן אחת הדרכים לגרום לגלגל לשבת יותר בחוץ או יותר בפנים יחסית לקו הרכב.

image.thumb.png.ffdf9d6dc388bb8b5c1e826a82fe3b01.png

פורסם
לפני שעה, Fazer כתב:

בגדול מה שאתה מדבר עליו נקרא האופסט של החישוק - שינוי אופסט הוא אכן אחת הדרכים לגרום לגלגל לשבת יותר בחוץ או יותר בפנים יחסית לקו הרכב.

image.thumb.png.ffdf9d6dc388bb8b5c1e826a82fe3b01.png

אני היתכוונתי עצם הצורה גם אם הוא ממש אותה מידה עושה שינוי ויזואלי

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...