Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי כבר כמה פעמים לנסות לשים ספייסרים על הסניק כיון שהגלגלים שלה יושבים בצורה די ברורה "בתוך" המרכב וזה מציק לי בעין, אבל תמיד היו דברים יותר טובים להוציא עליהם כסף וזה נשאר ב backlog. בעקבות השרשור של @Fraysa נזכרתי בזה שוב, ואז עלתה לי שאלה הנדסית שאין לי מושג איך לענות עליה: נגיד שאני מוסיף ספייסרים של 20 מ"מ בכל צד, איך אפשר לחשב את ההשפעה של זה על המשולש, שאר רכיבי המתלה, הבולמים, ובאופן כללי להבין כמה יותר כוח פועל על הרכב? 

מהפיזיקה בתיכון (לפני מליון שנה) אני זוכר שככל שמרחיקים את המשקל מנקודת הציר, הכוח שיפעל יהיה גדול יותר, וההיגיון אומר לי שזה אמור להיות איכשהו קשור לבכמה מאריכים את המוט מהציר, אז איך אפשר להבין כמה עומס נוסף יהיה? כללי אצבע? חישובים?

פורסם

לא יודע איך נראים המשולשים באוטו אבל אם אתה מדבר על מרחק מציר, אתה מדבר על מומנט והיחידות שלו הן ניוטון-מטר, כח כפול דרך.

הוספת 10% לדרך, הוספת 10% למומנט.

פורסם

יש דעות לכאן ולכאן, פעם התעמקתי בנושא ולבסוף לא הרכבתי פשוט בגלל שלא מצאתי בזה יתרון לרכב סטנדרטי מלבד יתרון ויזואלי.

ההנחה וישנה השפעה על רכיבי המתלה היא נכונה, עד כמה ההשפעה זה כבר עניין נתון לויכוח.

ברוב הפורומים בחוך שקראתי וביו טיוב אצל שלל מלומדים נאמר שהספייסרים משפיעים בעיקר כשמדובר בספייסרים בומבסטיים, 20 מילימטר ממש נחשב בגדר הסביר ואם יש בלאי הוא יהיה מאוד מינורי.

בפורום של וואגיות בחול מדברים על הספייסרים האלו בגלגלים הקדמיים כפתרון קסם לבעיות אנדר סטיריג של האאודי רס3  והגולף גי טי איי.

בחולון יש את סדנת פיט סטופ, הוא פעם נתן לי הסבר מקיף על הנושא, שים לב שהוא גם אמר שמדובר לעיתים בהחלפת גוז׳ונים או ברגי הגלגל לאורך המתאים וגם לתקן המתאים לרכב שלך.

אני קצת חששתי מהספייסר פלסטיק שנועד למרכז את הספייסר על הנאבה ופה מדובר פשוט בפלסטיק קוני עגול שסוחב עומסים לא קטנים.

בכל מקרה אל תצבע אותם בצבעים מעניינים כי יראו בטסט וזה שיפור לא חוקי (למיטב ידיעתי), ובכלל אולי שווה לך לשקול החלפה של הגאנט לאחד עם אופסט החוצה, זה אמנם יהיה יקר בהרבה אבל גם תרוויח אחלה לוק וזה משפר את נראות הרכב פלאים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 שעות, Fazer כתב:

חשבתי כבר כמה פעמים לנסות לשים ספייסרים על הסניק כיון שהגלגלים שלה יושבים בצורה די ברורה "בתוך" המרכב וזה מציק לי בעין, אבל תמיד היו דברים יותר טובים להוציא עליהם כסף וזה נשאר ב backlog. בעקבות השרשור של @Fraysa נזכרתי בזה שוב, ואז עלתה לי שאלה הנדסית שאין לי מושג איך לענות עליה: נגיד שאני מוסיף ספייסרים של 20 מ"מ בכל צד, איך אפשר לחשב את ההשפעה של זה על המשולש, שאר רכיבי המתלה, הבולמים, ובאופן כללי להבין כמה יותר כוח פועל על הרכב? 

מהפיזיקה בתיכון (לפני מליון שנה) אני זוכר שככל שמרחיקים את המשקל מנקודת הציר, הכוח שיפעל יהיה גדול יותר, וההיגיון אומר לי שזה אמור להיות איכשהו קשור לבכמה מאריכים את המוט מהציר, אז איך אפשר להבין כמה עומס נוסף יהיה? כללי אצבע? חישובים?

תצטרך להוסיף לחישובים גורם משתנה, הגורם האנושי, סגנון הנהיגה משפיע על העומסים.

אין דין נהג שודים כדין נהגת סבתא.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Roycohen1979 כתב:

לא מצאתי בזה יתרון לרכב סטנדרטי מלבד יתרון ויזואלי

אתה צודק לחלוטין, היתרון לרוב הרכבים (כולל גם הרבה מאוד "לא סטאנדרטיים") הוא בעיקרו ויזואלי בלבד.

חששתי מהספייסר פלסטיק שנועד למרכז את הספייסר על הנאבה

עד כמה שאני יודע, ספייסרים טובים הם יעודיים לרכב שלך, ומרכז הספייסר הוא בקוטר המתאים כדי להתמרכז על הנאבה, לכן לא יודע למה צריך חתיכת פלאסטיק כזו - אולי מדובר היה בספייסר גנרי?

3

לאחד עם אופסט החוצה

אם אני אחליט לעלות מידה (כסף...) - שזה עוד אחד מהדברים שאני כבר המון זמן חושב עליהם וכל הזמן מורידים אותי מזה... אז בהחלט זה הכיוון.

לפני 39 דקות, רוןS כתב:

אין דין נהג שודים כדין נהגת סבתא.

אני לא משוכנע שזה נכון - הפרשים בין תצורות בהעמסה נתונה של הרכב אמור להיות אותו הדבר בין אם אתה סבתא בת 80 או נהג שודים בן 20, ההבדל לדעתי יהיה עד כמה כל אחד מהנהגים יעמיס בפועל את הרכב, אבל נראה לי שהתאוריה אמורה להיות זהה...

בשורה התחתונה אני לא בטוח שאשים מחר ספייסרים, זו הוצאה כספית לא קטנה, אבל סיקרנה אותה ההנדסה שמאחורי זה.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם
לפני 54 דקות, Fazer כתב:

עד כמה שאני יודע, ספייסרים טובים הם יעודיים לרכב שלך, ומרכז הספייסר הוא בקוטר המתאים כדי להתמרכז על הנאבה, לכן לא יודע למה צריך חתיכת פלאסטיק כזו - אולי מדובר היה בספייסר גנרי?

יש מספיק מידע על ההשפעות, היתרונות והחסרונות של ספייסרים, אבל אתן רק את ה-10 אג׳ שלי על העניין הספציפי הזה: עדיף תמיד ללכת על ספייסר שהוא hub-centric, משמע ספייסר שהונדס כדי לשבת על הטבעת בנאבה והוא בעצמו מוסיף את אותה המדרגה, כך שהחישוק יושב באותה הצורה לפני ההתקנה.

בארץ, בעיקר במקומות כמו ״פיטסטופ״ (בעע), מייבאים לרוב ספייסרים גנריים, שבניהם לבין הנאבה יש רווח, לכן נדרש להוסיף משהו שנקרא ״טבעת מרכוז״ שאמורה למרכז את החישוק על הנאבה בצורה מדויקת יותר ולמנוע ויברציות. הטבעת הזו כמעט תמיד עשויה פלסטיק. אני אישית חושב שזה אסון בטיחותי, משום שמדובר בנקודה שבה הגלגל מתחבר לנאבה, שם פועלים כוחות עצומים, והחתיכת פלסטיק הזו מן הסתם לא תוכל לעמוד בעומסים האלו. אגב, זו הסיבה למה כמעט תמיד תרגיש ויברציות אצל אנשים שמרכיבים חישוקי רפליקה סיניים, כי גם שם נדרשת הטבעת משום שה-center bore של החישוק לא תואם לנאבה ונדרשת החתיכת פלסטיק הזו כדי למרכז את החישוק (לא פעם הייתי עד למקרים במקומות כאלו שהמתקין פשוט שולף ארגז של כל מיני טבעות פלסטיק ומתחיל לחפש אחת מתאימה ומתחיל לעשות mix and match. מזעזע).

ממליץ לצפות בסרטון הזה שקצת יסביר את זה יותר טוב:

• אהבתי 2
  • מעניין 1

2016 BMW M235i.

פורסם

מנסיון שלי עם S3 מקדימה ספייסרים ומאחור קטנים יותר, הרכב אולי היה יותר יציב... אבל ההיגוי נהייה גרוע יותר

בתחושות בפועל, ה"טרן אין" נפגע והורדתי אותם.

לעומת זאת ברכב אחר שלי, הוספה דווקא חידדה את ההיגוי של הרכב וגם נהיה יותר מתקשר ואפילו חד ומועיל ובסופו

של עניין גם יציב יותר, אז הרווחתי והשארתי אותם עד היום.

בקיצור כל רכב התוצאה שונה לפעמים טוב לפעמים הפוך.

• רעיון טוב! 2
פורסם

@Fraysa אני אסתכן בזה שיצלבו אותי כאן, אבל אני אחשוף את התוכנית הזדונית שלי במלואה:

המחשבה הנוכחית שלי היא להשתעשע בלהזמין ספייסרים מעלי אקספרס. באמת! לא, אני לא צוחק.

Let that thought sink in...

And now that I have your attention... אני אסביר:

כיון ששינוי כזה יהיה ויזואלי בלבד לרמה של רכב כמו שלי, המטרה הסופית שלי היא לשלב את זה עם חישוקים 17" (היום 16"). כן, אני יודע שזה יפגע בנוחות הנסיעה, אבל מהחישובים שעשיתי ההבדל בגובה הדופן של הצמיג עצמו יהיה בערך 10 מ"מ, אני לא מאמין שהבדל כזה ישנה את נוחות הנסיעה ברמה של שמים וארץ. ואז אם אני מחליף חישוקים, כמו ש @Roycohen1979 כתב, אפשר כבר לשנות אופסט למשהו שיתן את השינוי הויזואלי בלי ספייסרים.

אבל כאן מגיעות כמה שאלות:

1. מה יתן לי את התוצאה (הויזואלית בלבד כאמור) שאני מחפש? 10 מ"מ? 15? 20? 25? לא יודע, וכל מספר יהיה ניחוש כיון שבניגוד לבימריות, ברכבים כמו שלי אין בדיוק "נסיון מצטבר" בדברים כאלו :-) לקנות ספייסרים בשקל שיאפשרו לי לדמות את התוצאה הסופית יאפשר לי להבין מה המידה המדוייקת שאני צריך (אם אני אלף על ספייסרים) או להבין בכמה בדיוק אני צריך לשנות את האופסט (אם אלך על חישוק חדש).
  2. משהו נוגע? ברכב הקודם-קודם שלי, כשהחלפתי חישוקים לגדולים יותר (כמו חוראני, בלי שום בדיקות מקדימות), בסוף מהלך ההגה לאחד הצדדים היתה נגיעה קלה של הצמיג בחלק הפנימי של הכנף. חיבור של ספייסר בשקל יאפשר לי לבדוק את תנועת הגלגל לכל הכיוונים, לוודא שאני לא פוגע בדברים - אידאלית הייתי בודק את כל טווח התנועה מה bump stop ל full droop, אבל בשביל זה צריך לפרק את הבולמים ו.... זה פחות בתחום היכולות שלי :-) 

אבל מעבר למה שאולי אני אעשה או לא אעשה לרכב (כנראה שאעשה, כשיהיה קצת כסף זמין, כרגע אני עדיין מכסה את המינוס מהקייטנות של הילדים), השאלה שלי באמת היתה יותר פילוסופית/הנדסית, כיון שאני יודע שיש אנשים שמאוד אוהבים ספייסרים (שמעתי שאנשי הרנגלרים מאוד אוהבים ספייסרים עצומים כדי להוציא את הגלגלים מהמרכב), תהיתי כמה עומס זה מוסיף לרכב - אינטואיטיבית נראה לי ש 10 מ"מ כמו אצלך מוסיף כוחות זניחים, אבל מתי זה כן משמעותי, אם בכלל?

פורסם

איבדת אותי בעלי אקספרס.

אתה הולך לשים את החיים שלך, על חלק שמחבר פשוטו כמשמעו בין הגלגל שלך לרכב על צעצוע מעלי אקספרס ?

חלק שעומד בעומסים אדירים, ביצרן שלא ידוע מי ייצר אותו, מאיזה חומרים הוא עשוי, על פי איזה תקן ייצרו אותו ואיזו בקרת איכות, וכל זה כשזה אמור להתאים בדיוק לרכב שלך בלי אפשרות סטייה של אפילו מילימטר, עם ברגים שכנראה לא יספיקו באורך אז תצטרך להחליף גם אותם וגם להם יש תקן עומס מאוד ספציפי וכל זה בשביל לחסוך כמה שקלים אבל העיקר שהרכב שלך יהיה יותר יפה ?

אני הייתי ממציץ לך לשקול שנית את הנושא משיקולי בטיחות נטו, החיים שלך לא שווים את זה.

• אחראי פורום
פורסם

כנס ל-wheel-size.com, צלול מתחת לאוטו ותתחיל למדוד.

ככה תקבל מושג לאיזה אופסטים ללכת, רוחב חישוק וכו'.

רעיון של ספייסרים זולים כדי לבדוק מידות הוא טוב וזול.

אני הדפסתי ב-3D מכשיר מדידת אופסט ומידות צמיג כלליות כדי לבדוק על הפיאט שלי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 4 דקות, itaysamurai כתב:

אני הדפסתי קובץ של מכשיר מדידת אופסט ומידות צמיג כלליות כדי לבדוק על הפיאט שלי.

3D? מה זה מכשיר מדידת אופסט?

אני כבר אחרי הרבה ביקורים ב wheel size, מכיר את כל הקונפיגורציות הקיימות של הדגם, בחנתי אותן גם במציאות.

מסתבר שגם משרשורי ה"הילדים ישנים אצל סבא וסבתא ואשתי בעבודה אז משעמם לי ולכן אחשוב איך להוציא עוד כסף על האוטו" שלי אני לומד המון... :-) 

פורסם

קח בחשבון שייבוא ספייסרים לגלגל לא מאושר לפי משרד התחבורה משום שמדובר בחלק בטיחותי (לטענתם). המוצר ייעצר לך ויוחרם.

גם כשנתתי להם רשימה של בתי עסק שמוכרים ספייסרים (נחותים ככל שיהיו, ביחס למוצר שאני רציתי לייבא שעולה פי 50), זה לא עניין אותם.

תמיד יש אופציה לרכוש בחו״ל, לזרוק את זה במזוודה ולעבור במסלול האדום (לא שאני יודע, שמעתי אנשים שעשו את זה לאחרונה והצליחו).

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 2 דקות, Fraysa כתב:

ייבוא ספייסרים לגלגל לא מאושר לפי משרד התחבורה

תודה, נקודה מעניינת שלא חשבתי עליה. רגע, משקולות נייר עגולות כן עובר? 😄

לפני 3 דקות, Fraysa כתב:

לעבור במסלול האדום

That kind of beats the purpose... עוד מעט תגיד לי שאת האייפון המקבוק איר והאפל TV שהבאתי מניו יורק לפני שנתיים גם הייתי צריך להעביר במסלול האדום... ;-)

• אחראי פורום
פורסם
לפני 28 דקות, Fazer כתב:

3D? מה זה מכשיר מדידת אופסט?

Image_37.thumb.jpg.e7107852a538d3786772439e1740cbd2.jpg

מרכיבים על הנאבה ומתחילים לשחק.

מצאתי כזה להדפסה, היה מספיק טוב.

הייתי נותן לך אותו אבל נראה לי שזרקתי בגלל חוסר שימוש.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...