Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקיף לטסלה - כן או לא?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 דקות, tinoki כתב:

במקומך לא הייתי מבטח, ותשקיע במצלמות היקפיות איכותיות

יש מובנה, לא ?

ועדיין נשאר סיכון לתאונה / מכה כלשהי באשמת בעל הרכב.

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
  • תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן טסלה לא בדיוק הרכב המתאים לנתוני פות”ש. אבל לאחר שזה מה שהוא בחר לרכוש, אין הגיון כלכלי בביטוח שעלותו יקרה כל כך.

לפני 8 דקות, davemustaine87 כתב:

אז שאני אבין את הלוגיקה,

אתה מוכן לקחת את הסיכון שבמקרה של תאונה ילכו לך 130 אלף,

אבל מצד שני ,אתה לא מוכן לקחת את הסיכון  שבמקרה של תאונה, תצטרך לשלם על התייקרות פרמיה+ השתתפות עצמית של בעל הרכב שזה מוערך בכמה אלפים בודדים? 

הבנתי נכון? 

בדיוק.

אנשים חוששים לתבוע את הפוליסה בכדי לא להכתים את העבר הביטוחי. דהיינו המצב היחיד בו פות”ש יתבע את הביטוח זה אך ורק אם תארע תאונה (ולא גניבה, כי אין גניבות בטסלה), באשמתו (פחות סביר לדבריו), ובעלות של מעל 10-15 אלף (סביר מאוד).

בשקלול כל הנ”ל הייתי מוותר אף על צד ג’, אך בשקלול מקום המגורים העמוס רכבי יוקרה לא הייתי לוקח את הסיכון הנ”ל.

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 23 דקות, M H כתב:

יש מובנה, לא ?

כן, מצלמות היקפיות ברמה די טובה.

לפני 23 דקות, M H כתב:

ועדיין נשאר סיכון לתאונה / מכה כלשהי באשמת בעל הרכב.

צודק, זה סיכון שאני מוכן לקחת + נזקי צד ג׳ שיכסה הביטוח.

לפני 21 דקות, דובצע כתב:

מה הסיבות שאתה רוצה את הטסלה?

אבזור, חווית משתמש, ביצועים, נוחות, עדכונים, הפעלת מזגן מרחוק, סנטרי מוד, אין טיפולים שוטפים, עלות חשמל נמוכה, יש רשת סופרצארגרים במקרה הצורך. הרכב באחריות כללית לעוד שנה, ויש 5 שנות אחריות נוספות על המנוע + סוללה. יש לי אפשרות להתקין עמדת טעינה ביתית. 

מכיר את הרכב מיומו הראשון ואני מקבל אותו בהנחה של סביב 20,000 שח. בנוסף, הטבת המס על חשמליות תפקע לחלוטין ב2025, כך שמעבר להתייקרות משמעותית של דגמים חדשים, יש סיכוי לא רע שדגמים משומשים ישמרו על ערכם.

קשה לי לחשוב על רכב שיספק אותה מידה של הנאה בטווח של 100-130,000 שח. 

פורסם
לפני 6 דקות, Dan___ כתב:

כן, מצלמות היקפיות ברמה די טובה.

צודק, זה סיכון שאני מוכן לקחת + נזקי צד ג׳ שיכסה הביטוח.

אבזור, חווית משתמש, ביצועים, נוחות, עדכונים, הפעלת מזגן מרחוק, סנטרי מוד, אין טיפולים שוטפים, עלות חשמל נמוכה, יש רשת סופרצארגרים במקרה הצורך. הרכב באחריות כללית לעוד שנה, ויש 5 שנות אחריות נוספות על המנוע + סוללה. יש לי אפשרות להתקין עמדת טעינה ביתית. 

מכיר את הרכב מיומו הראשון ואני מקבל אותו בהנחה של סביב 20,000 שח. בנוסף, הטבת המס על חשמליות תפקע לחלוטין ב2025, כך שמעבר להתייקרות משמעותית של דגמים חדשים, יש סיכוי לא רע שדגמים משומשים ישמרו על ערכם.

אז תעשה מקיף לחוויה מושלמת

אחרי כמה זמן כבר תהיה חכם מספיק אם להמשיך עם מקיף

• אהבתי 2
פורסם

מחילה, אבל מישהו ביקש את דעתכם אם כדאי לו טסלה או לא? 😇 

בא לו על טסלה, הוא מתייעץ איתכם על הביטוח ואתם נכנסים לו לחדר המיטות. לי משתלם להחזיק מפלצת דיזל שמבחינת תחזוקה היא כמו ילד נוסף בבית בשביל 6,000 ק"מ בשנה? 

פות"ש: אל תעשה קומבינות עם מישהו מהמשפחה (למעט ב"ז) אם אתה רוצה להישאר ביחסים טובים. לא שווה את החיסכון של כמה גרושים בשנה. 

השאלה היא אם יש באמת הבדל גדול בין המקיף לחובה+צד ג'. אני גיליתי שלעתים ההבדל קטן. 

אם לא, נראה לי שלא בא לך לפרנס את הביטוח ואתה מוכן לקחת סיכון, אז גו פור איט.

לזמן מה ותראה אם זה מלחיץ אותך ותחליט הלאה. אלה לא החלטות לחיים.  

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 3

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

מבחינת השימוש המועט שלך ברכב, עם מספר נסיעות בינעירוניות וזה שאתה גר בתל אביב עם חניה פרטית, יש לך סיכון נמוך יחסית לתאונות או לנזקים פיזיים לרכב.

אם אתה נהג סופר זהיר ויש לך את היכולת להתמודד עם תיקוני פגיעות קטנים ברכב שלך, שווה לחשוב על וויתור על מקיף לפחות במהלך השנה הראשונה. לפי התכנית שלך, אפשר להתחיל רק עם ביטוח חובה וצד ג' בשנה הראשונה, ולהוסיף את הביטוח המקיף בשנה השנייה או מאוחר יותר אם המחיר יותר נראה לך

לדעתי בכל מקרה כדאי לך לחפש עוד אפשרויות ביטוח ולבדוק האם יש לך חברות שיכולות להציע לך תנאים טובים יותר עבור הכיסוי הנדרש. אולי מחירי ביטוח זזים במהלך השנה..

גם אני לא מבטח מקיף ברכב שהמחירון שלו אמנם כמה עשרות אלפים כי יש לי חניה פרטית ונוסע מעט ולא דואג מגניבות..

בהצלחה בהתמודדות עם ההחלטה וברכישת רכב החשמל החדש שלך!

פורסם
לפני שעה, Dan___ כתב:

תראה, עם חוויית שימוש (והרצון הפנימי שלך) אני לא יכול להתווכח, גם לא עם יתר הטיעונים (אחריות, וכו').

יכול להיות שבמקרה אחר הייתי אומר לך: תשמע, אתה נוסע רק 7K בשנה וגר בתל אביב ולא רוצה לבטח מקיף, אולי כדאי שתקנה איזו רנו זואי חשמלית 2018 (הדור השני עם הטווח של 320~ קמ) בשליש מחיר ואל תבטח מקיף ומה יהיה - יהיה. אבל אין שם את אותה חווית משתמש \ ביצועים \ אחריות וכו'.

מה הפער בין חובה+צד ג' לבין חובה+מקיף לרכב שאתה רוצה לקנות ?

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הייתי מסכם זאת כך: הימור על 130,000 ש"ח בכדי לחסוך 13,000 ש"ח

בהנחה שהסיכוי של הרכב להעלם או לצאת לפנסיה מוקדמת הינו פחות מ 10% הרי שההימור כדאי.

כל זה בתנאי שיש באפשרותך לספוג נזק בסדר גודל כזה בלי לפשוט רגל.. אחרת אסור להמר בשום מצב.

(משתנה נוסף שיש לקחת בחשבון הוא הריבית על 130 K ש"ח שהוא גבוה בתקופה זו מה שאומר שההימור גדול יותר מהסכום הנ"ל)

• אהבתי 2
פורסם
לפני 37 דקות, איציק נ. כתב:

מה הפער בין חובה+צד ג' לבין חובה+מקיף לרכב שאתה רוצה לקנות ?

חובה וצד ג׳ - 3,280

חובה ומקיף - 11,300. הורדתי אחרי מיקוח מ13,00.

• מעניין 1
פורסם

לצורך סימולציה והבנה כללית האם מדובר במשהו ספציפי לטסלה + נהג חדש, האם ניסית לברר כמה עולה לך  לבטח, נניח, BYD \ GEELY מודל 2022 שזה בסביבות 120-130K ש"ח (מחיר קניה של הרכב) ?

• רעיון טוב! 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, tinoki כתב:

במקומך לא הייתי מבטח, ותשקיע במצלמות היקפיות איכותיות

מרגיש לי שוב כמו  7/10 ?

(*) או בפחות נימוס: איזו הצעה טיפשית.

כאילו שמצלמות זה 100 אחוז הרשעה בבית משפט.

כאילו שבית משפט זה 100 אחוז קבלת הנזק כאן ועכשיו.

כאילו...

טוב עזוב, מה אני מגיב בכלל למה שלא ראוי לתגובה.

אולי כי גם אני קצת דפוק. (ולא רק תינוקי).

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • לא הבנתי... 1
פורסם

העניין הוא שאם אתה שואל אותה כנראה ש-8,000-10,000 ש״ח (התוספת למקיף, לפי מה שנכתב לעיל) הוא סכום משמעותי בשבילך, קל וחומר נזק של כמה עשרות אלפי ש״ח בגלל פגיעה באיזה חיישן יקר, שיכולה להגרם בקלות.

אתה צריך להתייחס לביטוח כמו לקזינו - תמיד הבית (חברת הביטוח) ירוויח. הוא נועד להגן עליך מקטסטרופות. חוץ מזה, אתה גר בעיר צפופה כך שמכות חניה יהיו עניין שבשגרה, לא בכל פגיעה יהיה אפשר לזהות את הפוגע, וגם אם כן - ותבזבז את זמנך (ימי עבודה שווי כסף) בבתי המשפט.

אישית הייתי בודק כמה דברים לפני רכישה כזו. קודם כל איך המושב מתאים לישבן שלך ואיך אתה מסתדר עם התפעול ללא שגרתי. וחוץ מזה מבצע חישוב כלכלי יותר נרחב - כמה אתה באמת חוסך בדלק ואגרת רישוי לעומת עלויות ירידת הערך (הרכב שאתה קונה איבד עד כה כ-25,000 ש״ח בשנה), ומשווה את זה לרכב מסוג אחר או לשיטה שבה אתה נוהג היום.

וסתם מסקרנות - למה המוכר רוצה למכור את הטסלה הצעירה, ולמה ב-20,000 ש״ח מתחת למחירון? אני בטוח שלא מאהבת מרדכי. כדאי שתתעמק קצת.

• רעיון גרוע 2
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...