Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הכפתורים חוזרים!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ואם זה יקרה - יש להודות ל EuroNcap ששחרר קווים מנחים חדשים ל 2026 שקובעים ש 5 משימות חשובות יצטרכו להתבצע על ידי כפתורים פיזיים ולא ע'י מסך מגע.

- מאותתים

- מהבהבי חירום

- מגבים

- צופר

- מאפייני SOS (חיוג לאמבולנס?)

אישית, הייתי מכניס נוספים, אבל זה מה יש.

והמקור, כאן.

• אהבתי 9
פורסם

לדעתי רוב הקטגוריות האלו לא רלוונטיות לרוב הרכבים .

שליטה במזגן, ווליום מולטימדיה היו צריכים להיות בטופ שמה.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2
פורסם

הייתי בטוח מהכותרות שהמזגן חייב להיות פיזי.

בנתיים אין עוד רכב שהעביר את מה שצוין למסך.

• אהבתי 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בטסלה המגבים במסך. יש כפתור רק לניגוב בודד

• מעניין 1

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
לפני 6 שעות, YNV כתב:

בטסלה המגבים במסך. יש כפתור רק לניגוב בודד

טסלה הלכו רחוק מדי עם הגישה שהכל במסך...

כיוון פתחי מזגן מהמסך כל כך לא אינטואיטיבי...

• אהבתי 1
פורסם

נראה כאילו הכינו את זה במיוחד ל"הילחם" בטסלה.

אם היו רציניים, היו מכניסים ווליום ובקרת אקלים לרשימה. אבל אז הם יפתחו חזית עם יצרנים אירופאים ולא בא להם.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מעט מדי, מאוחר מדי, אבל צעד בכיוון הנכון. תכלס, היו צריכים לגדוע את המגמה הזאת באיבה ולהכניס את המגבלות לפני עשור, כשכפתורי המזגן והמדיה רק התחילו לעבור למסכים.

לדעתי המכוניות של 2012-2016 תיחשבנה בעתיד ל'תור הזהב' של התעשייה - בטיחותיות ונוחות וחזקות מספיק, אבל עדיין עם כפתורים פיזיים, בלי אינספור חיישנים שצועקים עליך עוד לפני שהנעת, ובגודל סביר שאפשר להחנות ע"י שימוש במראות.

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 2
פורסם

כמו בתחום הטכנולוגיה האיחוד האירופי מנסה לחנך את היצרנים מה אנחנו הצרכנים רוצים וצריכים.

.Being second is to be the first of the ones who lose

(21.03.1960-1.5.1994) Ayrton Senna

פורסם

בינתיים זה לא האיחוד האירופי וזו לא דירקטיבה, אלא "איום" של ה-EuroNCAP.

אגב, אם היית עוקב אחרי הפורום הזה היית רואה שההתלהבות שהיתה כאן ממסכי השליטה התפוגגה מהר מאוד. את התלונות שלי על מסך השליטה של הקקטוס, שהיה מראשוני המגמה, תראה בהודעות מ-2015.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, mottis כתב:

טסלה הלכו רחוק מדי עם הגישה שהכל במסך...

כיוון פתחי מזגן מהמסך כל כך לא אינטואיטיבי...

הקו המנחה של טסלה זה לחסוך בכל מה שאפשר ולעשות בכל מחיר דברים בצורה שונה כדי להראות מיוחדים. 

התוצאה היא רכבים גימיקיים עם הנדסת אנוש מהגרועה שנוצרה ומופשטים מאבזור בסיסי.

אבל לא חסר לקוחות שזה עובד עליהם (ולמרבה הצער לא חסר גם יצרנים אחרים שראו את ההצלחה של טסלה וחיקו את הטמטום של הנדסת האנוש הנ"ל, לפחות אבזור השאירו).

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לפני שעה, NoKa כתב:

כמו בתחום הטכנולוגיה האיחוד האירופי מנסה לחנך את היצרנים מה אנחנו הצרכנים רוצים וצריכים.

ובצדק, כי ראינו מה קורה כשנותנים לקפיטליסטים להחליט מה אנחנו רוצים וצריכים במקום. לפחות לרגולטור חצי-אכפת, בניגוד ליצרנים.

המעבר של אפל לכבל USB-C סטנדרטי הוא רק הדוגמה האחרונה, ואני בספק אם מישהו יכול להתנגד לכך שזה היה 'חינוך' הגיוני ומתבקש. אבל כרגיל באינטרנט, גם על יוזמה טובה תמיד יהיה מי שיבוא ויתלונן.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

בינתיים זה לא האיחוד האירופי וזו לא דירקטיבה, אלא "איום" של ה-EuroNCAP.

אגב, אם היית עוקב אחרי הפורום הזה היית רואה שההתלהבות שהיתה כאן ממסכי השליטה התפוגגה מהר מאוד. את התלונות שלי על מסך השליטה של הקקטוס, שהיה מראשוני המגמה, תראה בהודעות מ-2015.

נתתי דוגמה את האיחוד האירופי עם הטכנולוגיה, ברור שהאיום של Euro NCAP הוא רמז ליצרנים לאיזה כיון הולכים.

אני עוקב אחרי הפורום כבר שנים (פחות מגיב אבל לגמרי עוקב) ואפילו אחרי האשכול המדובר (הייתה תקופה שהייתי מעוניין בעצמי בקקטוס)

ואי אפשר להשוות את הביצוע של סיטרואן שהושק אי שם ב2014 ותוכנן עוד לפני (כמובן ללא ota וחיבור לרשת) לביצוע כיום.

באשכול המדובר אני לא זוכר שמישהו חייב אותך לקנות את הקקטוס ולכן אם רכב לא מתאים לך פשוט אפשר לוותר עליו ולקנות רכב אחד 

ככה קל ופשוט, לי הקקטוס לא התאים ולכן קניתי רכב שהתאים לי.

לפני 24 דקות, Derish כתב:

ובצדק, כי ראינו מה קורה כשנותנים לקפיטליסטים להחליט מה אנחנו רוצים וצריכים במקום. לפחות לרגולטור חצי-אכפת, בניגוד ליצרנים.

המעבר של אפל לכבל USB-C סטנדרטי הוא רק הדוגמה האחרונה, ואני בספק אם מישהו יכול להתנגד לכך שזה היה 'חינוך' הגיוני ומתבקש. אבל כרגיל באינטרנט, גם על יוזמה טובה תמיד יהיה מי שיבוא ויתלונן.

בדיוק כמו בהודעה למעלה, אם לא מתאים לך אל תקנה

אני אישית לא בעלים של אייפון למרות שאני משתמש במק המון שנים, כי אני לא אוהב את המוצר ולכן עשיתי משהו מאוד קל ופשוט וקניתי מכשיר אחר.

ככה עובד קפיטליזם.

דרך אגב לבעלים של אייפונים המון שנים המעבר לType C קשה, האם דעתו של הלקוח ״המשלם״ פחות חשובה ופחות נחשבת מדעתו של הלקוח שמצקצק מהמצד? 

וכאן זה נכנס לתחום הרכב, אני אישית אוהב את הניקיון בטסלה וההרגשה שהרכב נבנה עבור קהל ודור מסוים

ופתאום כל רכב אחר נראה עמוס בכפתורים מיותרים ודברים שלא ברורים למה הם שם, האם זה מושלם? כנראה שלא, רוב הדברים נמצאים בכפתורים פיזיים בהגה או ניתנים להפעלה בהפעלה קולית

אני לא פנבוי של טסלה או רכבים סיניים שבנויים על קונספט זהה, אני פשוט קהל היעד של רכבים טכנולוגיים כאלה ובעיניי זאת לא בעיה.

האם לאבא שלי הייתי ממליץ לקנות רכב בלי כפתורים? כנראה שלא 

אז לא חייבים לנסות להתאים כל מוצר לכל קהל יעד, פשוט שכל אחד יקנה מה שמתאים לו וביום שהיצרנים ירגישו שהקהל שלהם בורח הם ישפרו או ישנו את המוצר.

.Being second is to be the first of the ones who lose

(21.03.1960-1.5.1994) Ayrton Senna

פורסם
לפני 10 דקות, NoKa כתב:

בדיוק כמו בהודעה למעלה, אם לא מתאים לך אל תקנה

הבעיה היא שאין אופציות, וזה לא משחק הוגן. אם הרגולטור לא מתערב אז יצרן א' מוציא אוטו בלי כפתורים ויצרן ב' עם כפתורים אבל יותר יקר. ככל שהמכירות של יצרן ב' יורדות, המחירים שהוא מקבל מספק הכפתורים רק עולים, מה שמייקר את המוצר הסופי עוד יותר. אז ע"מ להתחרות בתחום ששולי הרווח בו גם ככה לא גבוהים, יצרן ב' חייב ליישר קו ואז ללקוח לא נותר ממה לבחור.

חוץ מזה, הדיון הוא בכלל לא על נוחות או מה 'מרגיש לך' אלא על בטיחות והסחות דעת במהלך הנהיגה. אז אלא אם כן אתה טייס קרב עם רפלקסים בהתאם, סביר להניח שכפתורים זה אכן מה שאתה צריך, גם אם זה לא מה שאתה רוצה או אוהב.

פורסם
לפני 13 שעות, NoKa כתב:

אם היו מתחשבים רק במה הצרכנים רוצים - לא היה לך חגורות בטיחות ברכב.

הeuroncap כנראה רואה בנושא הזה בעייתי מבחינת בטיחות ולכן הוציא את ההודעה הזו.

רגולציה נועדה להגן על הצרכנים, כי בעולם הקפיטליסטי הטהור היצרנים לא עושים את זה.

• תוכן חדש...