Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תמיד אומרים שהחיסרון העיקרי בארצות הברית הוא מחירי הרפואה, ושבישראל זה מסובסד ולא משלמים על זה.

אז בישראל לא רק שצריך לשלם לקופה תשלום קבוע, לא רק שצריך לשלם לביטוח לאומי, צריך גם לשלם ''דמי בריאות'', או מה שהפקקט הזה לא יהיה

ועדיין צריך לשלם על תורים לרופאים, תרופות וכו', וזה בלי להזכיר את עניין המס הלא שפויה במדינה הכושלת הזאת.

עניין של זמן עד שבחודשים הקרובים נראה אנשים שפשוט מתייאשים ועוברים לגור בחו''ל, אי אפשר לחיות כאן, וזו עובדה מוגמרת.

למי שאומר שישראל היא המקום ''הבטוח ביותר ליהודים'', יש 1,400 גופות בעוטף עזה שיחלקו על כך, ישראל מדינה נרדפת ושנואה וכלום לא יעזור, לא משנה לעולם צודקים לא צודקים, המציאות של מלחמות ומוות לא תיגמר לעולם.

המדינה מנקנקת אותנו בכל דבר שאפשר, החל מדלק שעולה פי 3-4 מאשר חו''ל, רכבים שעולים פי 2, וקניות בסופר שעושות חשק לבכות.

ועד שבן אדם צריך עזרה מביטוח לאומי עושים לו פרצופים וסיפורי סבתא, כי יותר חשוב לחלק כספי אזרחים לשחקני תיאטרון מזייפים מחלות או לחרדים אוכלי חינם.

פשוט נמאס, אי אפשר להגן יותר על המדינה.

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
  • תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 55 דקות, stum כתב:

נכתב מהלב ולא מהראש.

לא אכנס לעובדות שכתבת אבל אם תבדוק תראה שחלקן לא נכונות בלשון המעטה.

זה שבשביל לקבל מה שמגיע מביטוח לאומי צריך לגשת לאנשי מקצוע ולא להתנהל מולם ישירות - לצערי זה המצב.

אתה לא רוצה להגיע למצב של ארה"ב מבחינת מערכת בריאות ציבורית.

ואם תשווה למערכת בריאות פרטית, תגלה שבשביל כיסויים סבירים למשפחה - תדרש לשלם אלפי דולרים בחודש.

וגם אז, כל מה שקצת זז מה"סטנדרנט" זה אקסטרא, ואז מגיעים לתמחורים של דברים, שעבורך בישראל שקופים.

אתה בטוח שסוג הקוצב לב שישימו הוא איכותי, בטוח נבדק בתקנים ואיכותי. שם ? תלוי.

לגבי רכב, ארה"ב היא החריג - אם תשווה למדינות מערב אירופה וכו' תראה שהבנזין שם לא זול בצורה משמעותית מפה.

רכב פי 2 בגלל מיסוי גם לא חריג, יש מדינות שזה גרוע מזה.

לא רוצה להגיד שהכל פה מושלם, רחוק מזה, במיוחד כשזה קשור למוסדות המדינה והחוסר מדידה ויעילות עובדים.

אבל בוא, פרופורציות.

גם כאן אתה משלם על בריאות אלפי שקלים בחודש, מה אתה חושב שזה דמי בריאות? אלפי שקלים בחודש ביטוח לאומי? תלוי משכורת.

אגב בארצות הברית, ''Social Security'' הוא תשלום שמהווה אחוז אחד מהשכר ברוטו, בישראל זה מגיע גם ל-15 אחוז.

ועוד מאות שקלים מדי חודש על תשלום לקופת חולים... לא חוסכים כלום כאן בהשוואה לשם אל תדאג.

פורסם
לפני 26 דקות, שליקו99 כתב:

ועוד מאות שקלים מדי חודש על תשלום לקופת חולים

זה תשלום רשות, אני אישית בוחר שלא לשלם על שב"ן..

יום טוב גם לך

פורסם

אם התכוונת להגיד שהתמורה שאתה מקבל עבור המסים שאתה משלם מעליבה - אתה צודק.

• אהבתי 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני שעה, שליקו99 כתב:

עניין של זמן עד שבחודשים הקרובים נראה אנשים שפשוט מתייאשים ועוברים לגור בחו''ל, אי אפשר לחיות כאן, וזו עובדה מוגמרת.

hasta la vista baby - אף אחד לא מחזיק אותך בכוח פה

אתה חושב שהדשא של השכן יותר ירוקת תפאדל
ולמרות כמות הגופות הבלתי נסבלת או נסלחת, זה עדיין המקום הכי בטוח ליהודים. לייק איט אור נוט

bon voyage

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 4
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

יש יתרונות ויש חסרונות

אמנם לא עשיתי איזה עבודת מחקר, אבל אני חושב שיש הרבה יותר יתרונות ללגור בחו"ל (תלוי איפה), ואם אשתי הייתה מאפשרת לי, מזמן לא הייתי כאן.

הבדלים גדולים בכוח הקנייה, בקושי להתפרנס, פנאי (טיולים) שאפשר לעשות כשאתה גר בחו"ל לעומת טיולים שאתה עושה בארץ, אין פיגועים כל שני וחמישי, שירות לאזרח בחלק מהמקומות טוב יותר, תרבות טובה יותר, ועוד

לגבי רפואה, בקנדה לדוגמא זה כמו אצלנו והשירות לאזרח הרבה יותר טוב.

יש לי חבר שעשה בארץ תואר ראשון, תואר שני בכללה, ובסוף עבד כאיזה ברוקר בסניף המרכזי של איזה בנק והרוויח משכורת ממוצעת.

עבר לקנדה, עבד (בהתחלה) בעבודה הכי פשוטה ואחרי שנה כבר רכש בית (פרטי), היום הוא כבר השתדרג מבחינת בית ובנוסף קנה בית נופש להשקעה.

כל זה בלי הייטק או איזה משהו מיוחד. יש לו משפחה בארץ והוא עדיין שמח שעשה את הצעד הזה, החיים שלו אחרים היום.

ישראל הכי בטוחה ליהודים ? מתי בפעם האחרונה מתו כמויות של יהודים בחו"ל ?

כל חודש כמעט (גם בימי שגרה) יש איזה פיגוע כזה או אחר עם הרוגים/פצועים קשה, מתי בחו"ל זה קורה ?

לא הכל מושלם בחו"ל ויש אולי דברים שיהיו יקרים יותר, אבל בשיקלול כל הגורמים, כנראה הרבה יותר כיף/רגוע/נוח לחיות שם.

עריכה אחרונה על ידי phpclub
  • אהבתי 6
  • משעמם 1
פורסם
לפני 17 דקות, phpclub כתב:

יש יתרונות ויש חסרונות

אמנם לא עשיתי איזה עבודת מחקר, אבל אני חושב שיש הרבה יותר יתרונות ללגור בחו"ל (תלוי איפה), ואם אשתי הייתה מאפשרת לי, מזמן לא הייתי כאן.

הבדלים גדולים בכוח הקנייה, בקושי להתפרנס, פנאי (טיולים) שאפשר לעשות כשאתה גר בחו"ל לעומת טיולים שאתה עושה בארץ, אין פיגועים כל שני וחמישי, שירות לאזרח בחלק מהמקומות טוב יותר, תרבות טובה יותר, ועוד

לגבי רפואה, בקנדה לדוגמא זה כמו אצלנו והשירות לאזרח הרבה יותר טוב.

יש לי חבר שעשה בארץ תואר ראשון, תואר שני בכללה, ובסוף עבד כאיזה ברוקר בסניף המרכזי של איזה בנק והרוויח משכורת ממוצעת.

עבר לקנדה, עבד (בהתחלה) בעבודה הכי פשוטה ואחרי שנה כבר רכש בית (פרטי), היום הוא כבר השתדרג מבחינת בית ובנוסף קנה בית נופש להשקעה.

כל זה בלי הייטק או איזה משהו מיוחד. יש לו משפחה בארץ והוא עדיין שמח שעשה את הצעד הזה, החיים שלו אחרים היום.

ישראל הכי בטוחה ליהודים ? מתי בפעם האחרונה מתו כמויות של יהודים בחו"ל ?

כל חודש כמעט (גם בימי שגרה) יש איזה פיגוע כזה או אחר עם הרוגים/פצועים קשה, מתי בחו"ל זה קורה ?

לא הכל מושלם בחו"ל ויש אולי דברים שיהיו יקרים יותר, אבל בשיקלול כל הגורמים, כנראה הרבה יותר כיף/רגוע/נוח לחיות שם.

בפעם המי יודע כמה - יהודים חיים בכיף בחו"ל כי מתרכזים במלחמה נגד ה"ציונים". אם אין מדינת ישראל, האנטישמים ילכו לחבר שלך לבית כי הוא גונב להם משרות וכסף.

• אהבתי 3
  • משעמם 1
  • לא הבנתי... 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, יובל .מ. כתב:

בפעם המי יודע כמה - יהודים חיים בכיף בחו"ל כי מתרכזים במלחמה נגד ה"ציונים". אם אין מדינת ישראל, האנטישמים ילכו לחבר שלך לבית כי הוא גונב להם משרות וכסף.

בקיצור מה שאתה אומר, עדיף להישאר כאן ובוודאות להיות נרדף, מאשר לגור בחו''ל, לא להיות נרדף, אבל להיות עם פוטנציאל להיות נרדף בעתיד

אגב, ה''רדיפה'', היא די תוצאה של להסתובב עם כיפה או שרשרת של מגן דוד, אם אתה לא מראה סממנים יהודים ולא שם מזוזה בבית שלך, מי ידע כבר?

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם (נערך)

סליחה על הבוטות, 

(אני חושב שיהודים צריכים לגור בא"י, אבל) מישהו מחזיק אותך בכח?

עריכה אחרונה על ידי topop
  • אהבתי 1
פורסם

אני ממש לא אומר שההחלטה לעשות את זה סופית היא קלה, יש כאן משפחה, חברים, ברור שזו החלטה קשה, כרגע גם לא משתלם לי לעשות את זה כי אני גר אצל אמא שלי, ולהתחיל לשלם שכירות לא נשמע מעניין כל כך כל עוד לא תהיה ברירה

אבל בסופו של יום, שמסתכלים על העובדות, כלכליות וביטחון, אין הגיון להישאר כאן אלא אם זה ממניעים של אמונה ואידיאולוגיה וזה כבר משהו אחר.

פורסם
לפני שעתיים, שליקו99 כתב:

גם כאן אתה משלם על בריאות אלפי שקלים בחודש, מה אתה חושב שזה דמי בריאות? אלפי שקלים בחודש ביטוח לאומי? תלוי משכורת.

לא רוצה לזלזל, אבל למיטב זכורני, לפי פוסטים קודמים שכתבת אתה כנראה לא משלם אלפי שקלים מס בריאות, כי זה נגזרת של שכר.

אני דווקא כן משלם אלפי שקלים מס בריאות. ובסופו של דבר שנינו מקבלים את אותם שירותי הבריאות. זו המשמעות של מדינת רווחה. לטוב ולרע.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

@שליקו99

מבלי לנקוט עמדה כזו או אחרת: עד שלא חיית מספר שנים במדינה אחרת וחווית את העניין מקרוב, אין לך שום פרספקטיבה בנושא, ולעמדה שלך אין שום משקל משמעותי. 

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 6
  • רעיון טוב! 2

חזיר דיזל

• תוכן חדש...