Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם,

מחפש לקנות רכב באופן די מיידי (דדליין עוד שבועיים), בעקבות כך שהמנוע הלך ברכב בקודם.

נהגתי עד היום ביונדאי i30CW שנקנתה על ידי הוריי בשנת 2010, בשנים האחרונות היא הועברה אליי, ואהבתי אותה מאוד. האוטו עשה מעט בעיות במערכת הקירור אך מלבד זאת לא היו בעיות עד היום.

מחפש לקנות רכב משומש בתקציב של בערך 30000-50000 (גמיש קצת במידת הצורך). כרגע חושב על משפחתיות קטנות/רגילות מאזור השנים 2017-2018. 

עקרונית הייתי רוצה לקנות רכב דומה כמה שאפשר (לדוגמה יונדאי i30) אך המחיר שלו גבוה (כנראה מכיוון שנחשב שהוא שומר מחיר טוב), ולכן כרגע אני מסתכל על משפחתיות קטנות יותר לדוגמת רנו קליאו, פורד פיאסטה ופ'זו 208. 

מצאתי ביד 2 את 3 הרכבים הללו באזור ה30-35 אלף ש"ח אך אני חושש שיהיו קטנים מדי (בעיקר בפורד פיאסטה) מכיוון שאני בגובה מטר שמונים ולפעמים צריך להסיע אנשים במושב האחורי , או שיהיו לא אמינים (בעיקר כי קראתי שהמכוניות הצרפתיות כמו פז'ו ורנו פחות אמינות לאחר כמה שנים).

אודה מאוד לכל עזרה במצב שלי, להצעת רכבים אחרים בתקציב הנ"ל או לכל טיפ אחר :)

פורסם

הרכבים שציינת הם לא משפחתיים, אלא סופר מיני. קטגוריה אחת מתחת משפחתיות קטנות.

אם אתה מכוון לרכבים עם גיר אוטומטי, אז כדאי להתרחק מהפיאסטה.

הגיר בשנתונים האלה (החל מ2013) הוא גיר רובוטי דו מצמדי בעייתי.

פיג'ו 208 עם מנוע 1.2 טורבו זה מנוע בעייתי עם רצועה טבולה בשמן. גם אליו לא הייתי מתקרב.

את הרנו אני לא מכיר.

תבדוק הונדה ג'אז או קיה ריו.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

תודה רבה על המענה!

קודם כל, מציין שרלוונטי עבורי רק רכב אוטומטי ולכן הפיאסטה כנראה פחות מתאימה.

הונדה ג'אז מעט יקרה לי ולכן אני מעדיף לחפש קודם כל אופציות אחרות. 

אכן הסתכלתי על הקיה ריו אך היא נמכרת די גבוה מעל המחירון.

הסתכלתי גם על הקיה סיד, האם מישהו מכיר ויכול לחוות עליה דעה?

פורסם (נערך)

מה הנסועה שלך? כמה אתה מבלה בפקקים? 

באופן כללי הייתי ממליץ לך ללכת על פיאט טיפו. זה רכב פשוט ואמין עם תיבת הילוכים פלנטרית של חברת בת של טויוטה. 

עוד אופציה טובה היא שברולט ספארק, מכונית המיני הכי טובה בקטגוריה שלה. חפש 2016+

אם הנסיעה שלך בינעירונית בלי הרבה פקקים, אז למה לא ללכת על איביזה 1.0 או פאביה? יש גם גרסאות סטיישן אם תרצה מרחב כמו של היונדאי שלך. 

לגבי הדגמים עליהם שאלת 

פיג'ו 208 עם המנוע 1.6 זה אחלה רכב, בלי בעיית הרצועה הידועה. מה שכן הוא שותה יותר דלק. 

רנו קליאו קיבל רענון ב2017 ומאז נפתרו כל הבעיות שטרדו את הדגם בשנים לפני זה. חפש רק 2017+ ואת הדגם עם 118 כס. 

עריכה אחרונה על ידי Nomtal
פורסם

תודה רבה!

לגבי שגרת הנסיעה שלי - נוסע באזור ה-60 ק"מ ביום, ואני גר בתל אביב כך שחלק גדול מהנסיעות הם עם פקקים. בנוסף, בערך פעם בשבועיים עושה נסיעה ארוכה יותר לאזור באר שבע או לאזור חיפה. 

אני כרגע מסתכל גם על הפיאט טיפו, אכן נראית אופציה טובה. 

לגבי הקיה- אני רואה שהמחירים של קיה סיד גבוהים רק במעט ממחירי הקיה ריו, ולכן כרגע חושב שאם ההתלבטות היא בין שניהם אז כנראה שעדיף את הסיד מכיוון שאני נוע יחסית הרבה רכב וההפרש הכספי ביניהם לא גדול. האם זה נשמע הגיוני?

פורסם

הקליאו יחסית צפופה מאחור וכך גם הפיאסטה.

בנוסף הגיר הרובוטי לא שיא האמינות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בתאריך 12.1.2024 בשעה 14:25, אנונימי142 כתב:

מחפש לקנות רכב באופן די מיידי (דדליין עוד שבועיים), בעקבות כך שהמנוע הלך ברכב בקודם.

אודה מאוד לכל עזרה במצב שלי, להצעת רכבים אחרים בתקציב הנ"ל או לכל טיפ אחר :)

לקנות רכב במהירות ולוז קשיח זה בעייתי.

בנסיבות האלו הייתי שוקל פניה למגרשים (של חברות גדולות ומוכרות).

כמובן שצריך את הזהירות המתבקשת ולא להתרשם מהבדיקות או ההבטחות שלהם. ונכון שהמחירים שם מגלמים רווח שלהם. בסוף זה עסק.

אבל קל בהרבה להתנהל מהר ולראות מגוון רחב של מכוניות. מול מוכר פרטי תשקיע זמן בלתאם ואז בתזמון המכירה לעיתים יש קשיים. במגרשים העניין מתוקתק יותר.

אם אתה מהמרכז אז קפוץ לגלילות ותוכל להתרשם מהרבה מגרשים בביקור אחד. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

אם באמת אתה מחפש משהו דומה ליונדאי שלך או קיה סיד, הייתי ממליץ ללכת פשוט על פורד פוקוס, זה רכב שנותן הרבה יותר תמורת הכסף. אם לפני 2016, יש בעיה ידועה בגיר, שלפי הבנתי לא ממש יקרה לתיקון. אם בין 2016-2018 אז רק אחת שעברה החלפת מנוע בחברה! אם תמצא כזאת זו מציאה! אם לא אז זה שק של צרות. 

עוד אופציה היא אופל קורסה 2015+ רכב מצויין ופשוט. לא חזק כמו הפוקוס אבל עושה את העבודה. 

פורסם
לפני 19 שעות, אנונימי142 כתב:

אני כרגע מסתכל גם על הפיאט טיפו, אכן נראית אופציה טובה. 

גם אני ממליץ לך על הטיפו המחירים שלו ממש טובים

רכב אמין מאד וגם אין לו את בעיית הטיימינג כיון שהוא אם שרשרת ולא אם רצועה כך שתקנה רכב בראש שקט לאורך זמן

בנוסף יש לו את תא המטען מהגדולים בקטגוריה

אז נכון הוא קצת פחות בטיחותי אבל מה כבר בטיחותי מהשנים הללו לעומת המערכות של היום

וגם שברמת הגימור הגבוהה יותר הוא קיבל 4 כוכבים

• תוכן חדש...