Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לעצות,

עובדות :

השכן חוסם את החניה -שלו- ברכב נוסף.

אתם תמיד חונים עם החזית של הרכב ליציאה.

היציאה יחסית חלקה.

בכניסה כבר צריך לתמרן.

רק תתעלמו מזה שאנחנו במלחמה. מצב רגיל.

מה אתם עושים במצב שאתם -פעמיים- ביום נכנסים ויוצאים לחניה שלכם ככה ?
מה אתם עושים במצב שאתם -פעם בשבוע- עושים את זה ?
האם -בכל מקרה- עדיף לטפל בזה ?

כל מידע יעזור.

תודה מראש.

תשובות קלילות יותר או פחות, יתקבלו גם הם בברכה.

תודה ושנדע ימים בטוחים ושקטים יותר בעם ישראל.

Screenshot 2023-10-19 at 15.17.33.png

פורסם (נערך)

אסקלציה כדלקמן, בהינתן מדובר על חניון פרטי בבניין מגורים:

1. פונה לשכן. אני לא צריך להתאמץ להיכנס לחניה הפרטית שלי בגלל שהוא החליט לנכס לעצמו שטח ציבורי נוסף. זו לא חניה אלא נתיב נסיעה. הסבר נעים ומסביר פנים.

2. בהינתן וסעיף 1 לא הלך, פונה לוועד. מתפקידם להשליט סדר גם בשטחי החניה.

2.1. הוועד יכול להתקין עמוד בצמוד יחסית לקיר, כך שהרכב בלית ברירה יפריע גם לשכן בצמוד אליו, וזו כבר תהיה בעיה לא רק שלך.

3. בהינתן וגם סעיף 1 ו-2 לא הולכים, מתקשר למשטרה כאשר חוסמים. הם פונים לבעל הרכב ומבקשים ממנו להזיז

4. פחות מומלץ, כי ישר ידעו לשייך את זה אלייך - מדבקה שניתנת להורדה במים חמים בלבד על חלון הרכב שהחניה אסורה בשטח הזה

עריכה אחרונה על ידי Ragnar
  • אהבתי 1
פורסם

נתנו לך עצות טובות.

אם זה היה פעם בשבוע, נניח שבן משפחה מגיע ביום שישי לבקר. ייתכן והייתי מחליק את העניין.

על חנייה יום יומית, אין סיבה שאני אצטרך לתמרן.

• רעיון טוב! 2
פורסם

מה האלטרנטיבות? 

אם הוא לא חונה ככה, האם יש חניה ציבורית נוספת חופשית? האם חניה ציבורית נוספת היא קלה או שיש עומס חניה? אם יש עומס חניה על חניות ציבוריות, האם יכול להיות שהוא חונה ככה, ולמעשה משאיר חניה פנויה לאחרים? 

עד כמה קשה לתמרן לחניה שלך? קשה ממש ממש או שני רוורסים ואתה בפנים? 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 20 דקות, discoTD5 כתב:

מה האלטרנטיבות? 

אם הוא לא חונה ככה, האם יש חניה ציבורית נוספת חופשית? האם חניה ציבורית נוספת היא קלה או שיש עומס חניה? אם יש עומס חניה על חניות ציבוריות, האם יכול להיות שהוא חונה ככה, ולמעשה משאיר חניה פנויה לאחרים? 

עד כמה קשה לתמרן לחניה שלך? קשה ממש ממש או שני רוורסים ואתה בפנים? 

אני יכול ״לזרום״ עם זה. אבל אני יודע שבישראל, ברגע שמתחיל קרקס כזה, אז מפעם בשבוע, זה יהפוך לכל יום ומכל יום, זה יהפוך לזה שבסוף שכן אחר תופס לך את החניה ״רק ל 10 דקות״.

מה שמוזר לי בדברים כאלה, איך אין חוק -ברור- -מאוד- שעל דבר כזה אפשר לקבל קנס של 5000 שקל ובזה נגמר הסיפור.
לפעמים נדמה לי שמשאירים בכוונה את כל החורים האלה, כדי לספק פרנסה לעורכי דין. אני החלטתי כבר לפני -המון- שנים, שאף אחד לא שווה את העצבים שלי ובטח שאני לא מתכוון לשלם לעורך דין ולהתעסק בתביעות.

פורסם

מעבר לתגובה האמוציונלית שלך, לא ענית לשאלה. 

אתה מזכיר לי את הבדיחה על ההוא שנתקע בלי עם פנצ'ר במדבר בלי ג'ק לרכב. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 11 דקות, discoTD5 כתב:

מעבר לתגובה האמוציונלית שלך, לא ענית לשאלה. 

אתה מזכיר לי את הבדיחה על ההוא שנתקע בלי עם פנצ'ר במדבר בלי ג'ק לרכב. 

עניתי. אני יכול ״לזרום״ עם זה. 
אתה בעצם שואל, אם זה משהו שמפריע -מעשית- ?  אפשר ״לזרום״. כמו לחנות בחניה בין 2 רכבים, שאתה צריך להתרכז -יותר- ואולי לעשות עוד תמרון או שניים.

החשש שלי יותר אם ברגע שאני שותק כאן, זה מתדרדר. יש מלא תרחישים.
למשל, מספיק שפעם אחת הוא יחנה קצת יותר רחוק מהרכב שלו, ואז יכול להיות באלגן.

מזה אני מנסה להמנע. בגלל אני אשמח לכמה שיותר עצות מה אנשים אחרים עושים.

אגב, מה שאמרתי לא אמוציונלי כ״כ. אני די רגוע.
פשוט,

עברתי מספיק בחיים כדי לדעת שבכל מקרה, לעורך דין אני לא פונה. לא משנה מה. לא מתכוון לשחק את המשחק המטורלל הזה, בגלל שיש כאן קרקס.
אני מתכוון ״לזרום״ או משטרה או שייימינג ברשתות החברתיות.

פורסם

נדמה לי ש"זרימה" היא פתרון סביר. הוא לא חוסם את החניה שלך, מחייב תמרון מעט יותר מורכב אבל לדבריך בהחלט אפשרי. חבל להיכנס לעימות על דבר כזה, לא מזהה כאן אפשרות לאסקלציה, כן מזהה אפשרות שלך לחנות כך בצמוד לחניה שלך עם רכב נוסף של חבר או בן משפחה לכשתזדקק, מבלי שלשכן דנן יהיה פתחון פה בענין. אם תתעקש פעל דרך הועד, אם הועד יתעלם פנה לרשם הבתים המשותפים, אין לעורכי דין מה לעשות כאן.

פורסם

למה לא תחנה כמוהו וגמרנו?

רתה תיכנס ותצא בקלות והוא ממילא החליט שזה לא מפריע.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בהנתן מתקיימים התנאים הבאים:

1. השכן בעל החניה ממול הוא בן אדם סביר, כשהוא מחנה עם האוטו השני הוא משתדל ככל האפשר להחנות צמוד ולצמצם את ההפרעה.

2. נשאר לי מספיק מקום להכנס לחניה שלי (עוד תמרון אחד או שניים זה מבחינתי בסדר).

3. יש לשכן הזה שתי מכוניות וזה איזור עם בעיות חניה, הוא צריך לחפש דקות ארוכות חניה בחוץ ולחנת רחוק, וחניה  בצורה המתוארת ממש חוסכת לו הרבה טרחה.

כאן הייתי אומר שיחנה שם ולבריאות. 

וכמובן אם מישהו  מגיע אלי, גם יחנה ככה מול החניה שלי ולשכן הזה כמובן לא תהיה זכות דיבור בעיניין כי הוא בעצמו חונה ככה.

אבל אם יש 10 מטר משם חניות ציבוריות נוחות ואין בעיות חניה באיזור - פה הייתי פחות לארג' והייתי מנסה למנוע ממנו לחנות שם.

יש הבדל בין איזור עם בעיות חניה בו מנצלים כל מטר פנוי ואז אפשר להתחשב, לבין איזור עם הרבה חניות פנוית, שם תכלם זה חזירות לחנות ככה. 

• אהבתי 1

פורסם

האם הוא יכול להיצמד יותר לחנייה שלו?

אם כן, תסביר לו את הקושי שלך ותנסה לשכנע אותו להיצמד כמה שיותר לצד שלו.

נניח לרגע את הקטע המשפטי/חוקתי בצד (כמו כל דבר בארץ...) - יש הבדל גדול בין עוד רברס לבין "ממש חוסם". 

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

לשכן יש שתי חניות? כלומר, הרכב שחונה בצמוד לחניה שלו, הוא שלו?

אחרת זה אמור להפריע גם לשכן שלו.

ולמה לא עורך דין? אם תדפוק את הרכב שלך ושלו? הוא צריך לשלם על הכל ובסוף הוא זה שיתבע אותך.

לדעתי מעבר לבעיה הנוכחית, מספיק שהוא יחנה קצת לא טוב, ויהיה לך סיוט להיכנס וגם לצאת.

הבעיה בדברים האלה , שהוא צריך לחנות מממש ממש טוב כדי שתכנס בפעמיים. ואז בהתחלה שעושים את הקומבינה הזאת חונים טוב, ולאט לאט מתרשלים. לפעמיים חנייה בקצה בבניין גם ככה בעייתית לכניסה. פה צריך להבין - האם גם בלי הרכב הנוסף שלו מעצבן להיכנס לחניה שלך?

עד כמה הוא עולה על מדרכה?

וכן - יום אחד הוא יחנה במרחק של עוד 20 או 30 סמ מהרכב שלו לכיוון הרכב שלך - מה אז? מה יקרה אם יחנה במרחק של עוד 20 או 30 סמ לכיוון ימין? האם בכל אחד מהמקרים האלה תוכל להיכנס בפעמיים? מה יקרה אם שניהם יקרו?

מצטער, יש לי חבר שהיה משיג רכב טרנטה עם פגוש חזק, שולח מכתב אזהרה ואז מתחיל לטפל בפחחות של הרכב.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
  • תוכן חדש...