Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי לאחרונה את הרכב שבכותרת.

יש ברכב סוגיה של מועד טיפולים. ההנחיה הבסיסית כל 15,000 ק"מ או בהתאם להנחייה ממחשב הרכב. המוקדם ביניהם (כאשר מחשב הרכב מורה פעם אחת על החלפת שמן ובמחזור הבא על שמן + פילטר). הבעלים הקודם החליף שמן לפי מחשב הרכב פעם ב 12,000-13,000 ק"מ. כנראה אפילו לפני המועד שהמחשב אותת וגם תמיד החליף גם פילטר. כלומר אם מחשב הרכב אותת על החלפה עוד 1500 ק"מ הוא נכנס למוסך לפני. כך שכנראה המחשב אותת יותר לכיוון של פעם ב 13,000-14,000 ק"מ.

שאלה נוספת: אני חשבתי שמחשב הרכב מתזמן את החלפות השמן לפי אלגורתים בהתאם לאופי הנסיעה. אבל נתקלתי בטענה לפיה יש לו חיישן לאיכות השמן. מישהו יודע להאיר את עיני לעניין? מבחינתי אם יש חיישן אין סיבה לבצע טיפול מוקדם ממה שמחשב הרכב מציע. אם זה אלגוריתם אולי אסגל שגרה של טיפול כל 10,000 או 12,000 ק"מ אף מבלי לקבל התראה מהמחשב. טרם החלטתי.

הרכב טופל עד היום במוסך של היבואן.

אני רוצה להבין בהקשר הזה עניין שאני בור בו. 

איפה יש רשימה של פעולות לביצוע בטיפולים תקופתיים ברכב הזה?

כומר מה צריך לעשות בטיפול 15,000, מה ב 30,000, מה ב 45,000 וכו. הרי י רשימה רלוונטית לכל טיפול, נכון? גם מעבר לשמן ופילטרים. לא כך?

בבורותי אני לא יודע מה עושים בטיפולים תקופתיים. יש לי מוסכניק שאני סומך עליו ואני פשוט מגיע ומשלם. אבל בגלל הסיבוך המסויים אני קצת יותר מתעניין.

פורסם

לפני חצי שנה קניתי סיוויק דומה, אוט' שנת 2019.

כשהסתכלתי על היסטורית הטיפולים של הרכב, התפלאתי לראות שהנהג הקודם החליף שמן כל 3500 ק"מ (!), כמו שעון, מהיום שהרכב נרכש בחברה. מדובר על המון החלפות של שמן. מה שכנראה קרה זה שהאיש החליף שמן מייד כאשר הנורה נדלקה, ולא המתין עוד 3,000 ק"מ מרגע הידלקות הנורה, כלומר במקום להחליף כל 6,500 ק"מ הוא החליף כל 3,500 ק"מ. כאשר הסתכלתי על צריכת הדלק שלו (בתצוגת לוח המכוונים), ראיתי שהייתה לו צריכת דלק מטורפת, כלומר סגנון הנהיגה של האיש היה די אגרסיבי. לעומת זאת, אני נוהג על הרכב הזה כבר חצי שנה, נסעתי 7,000 ק"מ והנורה עדיין לא נדלקה. כמו כן, בגלל שהסגנון הנהיגה שלי הוא רגוע ונינוח מאוד, צריכת הדלק צנחה פלאים. מזה אני לומד שלהתנהגות הנהג על הכביש השפעה מכרעת על תדירות החלפת השמן ברכב הזה. בנוגע לתוכנית הטיפולים, זה פשוט מאוד: כנס לאתר האינטרנט של הונדה, יש שם אפשרות לקבל הצעת מחיר על הטיפולים, אתה מכניס ק"מ והמערכת אומרת לך בדיוק איזה טיפול אתה צריך לעשות וכמה זה אמור לעלות. קח בחשבון שאם הרכב שלך כבר לא במסגרת אחריות, תקבל במוסך מורשה של הונדה הנחה על המחיר המפורסם באתר (הנחת "רכב ישן"), אם הכיוון שלך הוא לטפל שם (זה מה שאני עושה, כמה מוסכניקים ששוחחתי איתם לא מצליחים לתפוס את שגרת הטיפולים של הונדה, ואין לי כל כוונה לתת לאנשים כאלה לגעת ברכב שלי).

• רעיון טוב! 2
פורסם

^^^

לא בהכרח הנהיגה היתה אגרסיבית, אולי נסע כמעט כל הנסיעות בעיר / פקקים. לכן צריכת דלק היתה גבוהה מאוד.

לפותח השרשור.

ברכב הזה יש חיישן שמזהה עליה קטנה במפלס השמן ומדליק נורה בלוח השעונים, שהרכב צריך להחליף שמן מנוע.

למה המפלס עולה? אדי דלק חודרים לשמן מנוע ולכן המפלס עולה. זה התכנון של המנוע,  אין עם זה מה לעשות חוץ מלהחליף שמן ( וככה לשמור על המנוע שיאריך חיים).

לא לכולם, אגב, נדלקת נורה,  ויש רכבים שמבצעים טיפול כל 15 אלף קילומטרים. לפעמים פעם ב 7,500 אלף, לפעמים כל 10 אלף.

אני אישית ברכב כזה, גם אם הנורה לא נדלקת,  מחליף שמן מנוע ומסנן שמן אחרי 10 אלפים, לא יותר מזה.

מסנן אויר,  מזגן, נוזל בלמים כל 30 אלף.

פלגים תבדוק מה רשום בספר הרכב. 

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 4 שעות, Shmulik s כתב:

לפני חצי שנה קניתי סיוויק דומה, אוט' שנת 2019.

כשהסתכלתי על היסטורית הטיפולים של הרכב, התפלאתי לראות שהנהג הקודם החליף שמן כל 3500 ק"מ (!), כמו שעון, מהיום שהרכב נרכש בחברה. מדובר על המון החלפות של שמן. מה שכנראה קרה זה שהאיש החליף שמן מייד כאשר הנורה נדלקה, ולא המתין עוד 3,000 ק"מ מרגע הידלקות הנורה, כלומר במקום להחליף כל 6,500 ק"מ הוא החליף כל 3,500 ק"מ. כאשר הסתכלתי על צריכת הדלק שלו (בתצוגת לוח המכוונים), ראיתי שהייתה לו צריכת דלק מטורפת, כלומר סגנון הנהיגה של האיש היה די אגרסיבי. לעומת זאת, אני נוהג על הרכב הזה כבר חצי שנה, נסעתי 7,000 ק"מ והנורה עדיין לא נדלקה. כמו כן, בגלל שהסגנון הנהיגה שלי הוא רגוע ונינוח מאוד, צריכת הדלק צנחה פלאים. מזה אני לומד שלהתנהגות הנהג על הכביש השפעה מכרעת על תדירות החלפת השמן ברכב הזה. בנוגע לתוכנית הטיפולים, זה פשוט מאוד: כנס לאתר האינטרנט של הונדה, יש שם אפשרות לקבל הצעת מחיר על הטיפולים, אתה מכניס ק"מ והמערכת אומרת לך בדיוק איזה טיפול אתה צריך לעשות וכמה זה אמור לעלות. קח בחשבון שאם הרכב שלך כבר לא במסגרת אחריות, תקבל במוסך מורשה של הונדה הנחה על המחיר המפורסם באתר (הנחת "רכב ישן"), אם הכיוון שלך הוא לטפל שם (זה מה שאני עושה, כמה מוסכניקים ששוחחתי איתם לא מצליחים לתפוס את שגרת הטיפולים של הונדה, ואין לי כל כוונה לתת לאנשים כאלה לגעת ברכב שלי).

עוד עניין שלא ברור לי. אצלי ההתראה הופיעה עם איתות של עוד 1500 .

אבל קראתי אצלך ובעוד מקומות על 3000.

איך זה מסתדר? 

בהגדרה? או שאולי שונה בין טיפול a של שמן ל b של שמן ופילטר....

מישהו יודע?

פורסם

https://updates.mct.co.il/services/ תכניס מספר רכב

יש טיפולים שותפים כל 15 אלף ק"מ ויש טיפולי שמן A ו B(להחליף גם מסנן שמן) לפי מתי שהמחשב אומר, לנו בהונדה סיוויק 1.0 ליטר זה יוצא כל 12-13 אלף ק"מ, לדעתי זה תלוי באופי נהיגה ולא בחיישן שבודק איכות.
לגבי השמן יש התראה שמתחילה ב soon ואחר כך משהו בסגנון של now ואם אתה מפספס את זה אז זה מתחיל לספור מינוס מספר ק"מ(הפעם באופן מדוייק), פעם אחת יצא לי איזה מינוס 50.

בגדול אתה פשוט מפריד בין הטיפולים השוטפים לבין החלפת שמן ומסנן

• רעיון טוב! 1
פורסם

תןדה. הסתכלתי.

זה קצת מוזר שהטיפולים לא כוללים בכלל שמן. זה כנראה קשור לתזמון החלפות השמן שכאילו מנותק מהטיפולים.

אגב, להחלפת שמן במוסך יבואן שילמתי 500 שח כולל מע"מ.

עד כמה זה יקר בהשוואה למוסך שלא של יבואן אם משתמש באותו השמן?

פורסם

ערב טוב

זה תלוי בתימחור שעת עבודה וחומרים להחלפת שמן ופילטר שמן במוסך שאינו מוסך יבואן.

אגב גם במוסכי יבואן יש הבדל בתימחור שעת עבודה בין המוסכים בעבודות רגילות.

טיפולים זה מחירון שווה שאתה יכול לבקש עליו עוד הנחה.

שים לב איזה שמן מנוע שמים לך ברכב, אתה יכול לבקש את השמן האיכותי המקורי של הטייפ אר, 0-20w

• תוכן חדש...