Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לפני שנה וחצי התקנתי רביעיית צמיגים מישלין פרמסי 4.

היום נהרס לי צמיג קדמי (כנראה בעקבות נסיעה על פנצ'ר שקרה בנסיעה בפקק בכביש מהיר (כנראה בגלל הנסיעה המאוד איטית זה פחות הורגש), וכשמישהו העיר את תשומת ליבי שחסר אוויר, נסעתי בזהירות בנתיב הימני עד למקום בטוח לעצירה, וזה כבר היה קרוב לפנצ'ריה אז המשכתי עוד קצת. אך הצמיג נהרס (בתך הצמיג היה גם אבקה שחורה). כרגע הרכב עם הצמיג הרזרבי שהוא בגדל מלא.

האם נסיעה קצרה עם פנצ'ר יכולה להרוס את הצמיג לגמרי או שיש איזה פגם בצמיג, ואז אפשר אולי לראות אם אפשר לעשות משהו במסגרת האחריות (מדובר על צמיג איכותי ולא מהזולים)?

במקרה כזה שחלפה שנה וחצי ו-15,000 ק"מ אפשר להחליף צמיג אחד או צריך זוג?  יש כללים ברורים לגבי זה? (אין לי שום עניין לשחק עם בטיחות).

זה תלוי במצב ובמראה של הצמיג? תלוי בפנצ'ריה?

תודה 

פורסם

אני לא יודע אם יש הנחיות "רשמיות", אבל בעיני שנה וחצי ו 15 אלף ק"מ זה יותר מדי, והייתי מחליף כבר שני צמיגים - זה מה שאני עשיתי במקרים דומים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

״נסיעה קצרה״ - נסעת עם הרכב (לדעתי) לפחות מאות מטרים (אם לא מעבר לזאת), בהחלט שהנסיעה ללא אוויר הרסה אותו ועידו על-כך האבקה והכדרוריות שנוצרו.

האם האפשר? אפשרי בהחלט. ניתן למצוא על הכביש גם רכבים עם 4 צמיגים שונים.

האם רצוי? לא.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אם אין בכוונתך  לקנות זוג,  תקנה עוד צמיג פרימסי 4 בודד ולתרכיב זוג צמיגים עם הפרש בשחיקה מאחורה.

איזה צמיג רזרבי יש לך, בן כמה הוא וכמה נסעו עליו ( אם בכלל)?

אם הוא בלוי/ שחוק/ יבש או פחות טוב מאשר מישלין  בודד שנשאר לך מקדימה, אתה יכול לקנות זוג ( לא חייב את אותו מישלין, אפשר גם צמיגים פחות יקרים העיקר שיהיו זהים ),  להרכיב אותם מקדימה ואת המישלין הקדמי שנשאר לך עכשיו להעביר לרזרבי ( את הרזרבי הנוכחי לזרוק).

אם צמיג רזרבי יחסית חדש ולא נסעו עליו, אתה יכול לחפש לקנות צמיג זהה לרזרבי, להרכיב את שניהם,  ואת מישלין הבודד להעביר לרזרבי. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 6 שעות, Fazer כתב:

אני לא יודע אם יש הנחיות "רשמיות", אבל בעיני שנה וחצי ו 15 אלף ק"מ זה יותר מדי, והייתי מחליף כבר שני צמיגים - זה מה שאני עשיתי במקרים דומים.

תודה

על אף המחיר הכספי, זה מה שאני מעדיף לעשות אלא אם הייתי שומע שזה בסדר גמור להחליף רק צמיג אחד עם אותם נתונים במדויק.

לפני 5 שעות, kompy כתב:

״נסיעה קצרה״ - נסעת עם הרכב (לדעתי) לפחות מאות מטרים (אם לא מעבר לזאת), בהחלט שהנסיעה ללא אוויר הרסה אותו ועידו על-כך האבקה והכדרוריות שנוצרו.

האם האפשר? אפשרי בהחלט. ניתן למצוא על הכביש גם רכבים עם 4 צמיגים שונים.

האם רצוי? לא.

תודה

לפני 4 שעות, tribel כתב:

רצוי בזוג לאותו סרן.

אם לא אז שיהיה בעל אותו קוד העומס והמהירות כמו המקביל שלו.

כמובן שמדובר על החלפה לאותו צמיג בדיוק עם אותם נתונים במדויק

אך עדיין אם זה לא לכתחילה אז כמובן עדיף 2 צמיגים

לפני שעתיים, vladclar כתב:

אם אין בכוונתך  לקנות זוג,  תקנה עוד צמיג פרימסי 4 בודד ולתרכיב זוג צמיגים עם הפרש בשחיקה מאחורה.

איזה צמיג רזרבי יש לך, בן כמה הוא וכמה נסעו עליו ( אם בכלל)?

אם הוא בלוי/ שחוק/ יבש או פחות טוב מאשר מישלין  בודד שנשאר לך מקדימה, אתה יכול לקנות זוג ( לא חייב את אותו מישלין, אפשר גם צמיגים פחות יקרים העיקר שיהיו זהים ),  להרכיב אותם מקדימה ואת המישלין הקדמי שנשאר לך עכשיו להעביר לרזרבי ( את הרזרבי הנוכחי לזרוק).

אם צמיג רזרבי יחסית חדש ולא נסעו עליו, אתה יכול לחפש לקנות צמיג זהה לרזרבי, להרכיב את שניהם,  ואת מישלין הבודד להעביר לרזרבי. 

הצמיג הרזרבי הוא מהרביעייה הקודמת שהחלפתי, קונטי פרימיום, תאריך ייצור 2017 אז הוא לא יתאים.

לגבי אם לקנות זוג פרמסי או בודד ולהעביר לאחור את אלו עם ההפרש, זו הדילמה, אני לא רוצה לשחק עם הבטיחות.

השאלה אם איש מקצוע בפנצ'ריה יכול לחוות דעה על סמך מראה ומצב הצמיג ואפשר לסמוך על זה במידה והוא יאמר שאין כל בעיה בצמיג בודד במקרה הזה?

תודה

פורסם (נערך)

מהניסיון שלי עם הצמיג הזה של מישלין ( החזיק מעמד 85 אלף קילומטרים מקדימה) , אחרי 15 אלף קילומטרים לא רואים שום סימני שחיקה ( בתנאי שהפרונט מכוון ).

לכן אני לא רואה בעיה בטיחותית להחליף רק אחד , אבל כן להעביר לציר האחורי ( לא על ציר היגוי ).

שים לב למצב היובש, גם בעתיד. הצמיגים האלה נוטים להתייבש אחרי שנתיים וחצי- שלוש גג.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 6 דקות, vladclar כתב:

מהניסיון שלי עם הצמיג הזה של מישלין ( החזיק מעמד 85 אלף קילומטרים מקדימה) , אחרי 15 אלף קילומטרים לא רואים שום סימני שחיקה ( בתנאי שהפרונט מכוון ).

לכן אני לא רואה בעיה בטיחותית להחליף רק אחד , אבל כן להעביר לציר האחורי ( לא על ציר היגוי ).

שים לב למצב היובש, גם בעתיד. הצמיגים האלה נוטים להתייבש אחרי שנתיים וחצי- שלוש גג.

אם יש בעיה עם הכיוון פרונט יראו את זה על הצמיגים האחוריים או הקדמיים?

אצטרך כנראה להגיע לפנצ'ריה שיתרשמו שם ממצב הצמיג בכדי לדעת אם אפשר להחליף רק צמיד אחד, אף שגם הנטיה שלי ללכת על בטוח, וגם כנראה הם יעדיפו למכור לי 2 צמיגים.

לפני כן היה לי קונטיננטל פרימיום קונטי 5 החזיק לי מעולה 4וחצי שנים, קונטיננטל עדיף על המישלין?

תודה

פורסם (נערך)

אם הפרונט לא מכוון, רואים שחיקה לא אחידה על צמיגים קדמיים ( החלק הפנימי או החיצוני נשחק יותר ).

מישלין עדיף למי שנוסע הרבה. מי שנוסע מעט,  לא מנצל את אחד היתרונות של הדגם הזה ( שחיקה איטית),  אבל יש עוד יתרונות כמו נוחות, שקט. קונטיננטל שהיה לך לפני כן באמת מתייבש פחות מהר.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם
לפני 28 דקות, vladclar כתב:

אם הפרונט לא מכוון, רואים שחיקה לא אחידה על צמיגים קדמיים ( החלק הפנימי או החיצוני נשחק יותר ).

מישלין עדיף למי שנוסע הרבה. מי שנוסע מעט,  לא מנצל את אחד היתרונות של הדגם הזה ( שחיקה איטית),  אבל יש עוד יתרונות כמו נוחות, שקט. קונטיננטל שהיה לך לפני כן באמת מתייבש פחות מהר.

אם הצמיג הקדמי הלך לי אז פחות יהיה אפשר לראות מה מצב הפרונט על פי הצמיג

מה ההבדל בין פרמסי 4 לפרמסי 4 פלוס?

פורסם

צריך לראות את השחיקה של הצמיג התקין.

הפלוס זה הדגם החדש יותר.

פורסם

עוד יתרונות כמו נוחות, שקט.

צודק לגמרי, אני נוסע על פרימאסי, קילומטראז׳ שנתי נמוך מאוד, בעיקר בעיר ומפעם לפעם טיול משפחתי ארוך, והם מעולים, נוחים מאוד ושקטים, שילוב מעולה. 

ההחלפה הבאה שלי גם תהיה לפרמסי.

פורסם

צריך לראות את השחיקה של הצמיג התקין.

הפלוס זה הדגם החדש יותר.

עדכון

הייתי בפנצ'ריה שבה רכשתי לפני שנה וחצי את רביעיית הצמיגים פרמסי 4

הוא אמר שהצמיגים במצב מעולה ואין שום צורך בהחלפת זוג אלא בהחלפת צמיג בודד. שאלתי שוב ושוב אם אין בעיה של בטיחות, ענו לי שאין שום בעיה.

ווידאתי שיהיה אותו צמיג בדיוק פרמי 4 (ולא הפלוס), עם אותם נתונים במדויק, ואפילו יצא שמה שהיה לו במלאי אותו שנתון (2021), הפרש של 5 שבועות בתאריכי הייצור.

וביקשתי שיעשו רוטציה לצמיגים, כך שהאחוריים עברו קדימה (ממילא גם היה טוב לעשות רוטציה לאחר 15), כך שיצא שהקדמי התקין והצמיג החדש עברו אחורה.

תודה לכולם

• רעיון טוב! 4
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 15.8.2023 בשעה 03:40, mo2013 כתב:

שלום

לפני שנה וחצי התקנתי רביעיית צמיגים מישלין פרמסי 4.

היום נהרס לי צמיג קדמי (כנראה בעקבות נסיעה על פנצ'ר שקרה בנסיעה בפקק בכביש מהיר (כנראה בגלל הנסיעה המאוד איטית זה פחות הורגש), וכשמישהו העיר את תשומת ליבי שחסר אוויר, נסעתי בזהירות בנתיב הימני עד למקום בטוח לעצירה, וזה כבר היה קרוב לפנצ'ריה אז המשכתי עוד קצת. אך הצמיג נהרס (בתך הצמיג היה גם אבקה שחורה). כרגע הרכב עם הצמיג הרזרבי שהוא בגדל מלא.

האם נסיעה קצרה עם פנצ'ר יכולה להרוס את הצמיג לגמרי או שיש איזה פגם בצמיג, ואז אפשר אולי לראות אם אפשר לעשות משהו במסגרת האחריות (מדובר על צמיג איכותי ולא מהזולים)? -תאורטית כן אבל תלוי באורך ומהירות הנסיעה עדיף להחזיק קומפרסור ולמלא אויר שיחזיק לפחות עד הפנצריה(יכול להחזיק יותר אם זה מסמר או בורג תקוע) גם ספרי פנצרים לא יזיק

בפנצריה יש לבקש לתקן את הפנצ'ר יכול להיות שלא נגרם נזק משמעותי

במקרה כזה שחלפה שנה וחצי ו-15,000 ק"מ אפשר להחליף צמיג אחד או צריך זוג?  יש כללים ברורים לגבי זה? (אין לי שום עניין לשחק עם בטיחות).-לא חייב זוג כל עוד  נתוני הצמיג זהים לאחרים

זה תלוי במצב ובמראה של הצמיג? תלוי בפנצ'ריה?-תלוי בך, אם הפנצ'ריה עושה בעיות יש אחרות

תודה 

תשובות מודגשות מנסיון אישי של 2 3 פנצ'רים בממוצע בשנה מעולם לא החלפתי גלגל ממלא עם הקומפרסור ולפנצ'ריה

פעם אחרונה לא היה ניתן לתקן פנצ'ר בצמיג קידמי עקב חור בצד שמתי משומש תואם שהותקן בסרן האחורי עברה חצי שנה הכל טוב

• תוכן חדש...