Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 דקות, Shmelov כתב:

תתחדש ותהנה!

רכב ראשון תמיד זוכרים ויש לו פינה בלב.

בדיוק עכשיו חברות של בנות דודות שלי מתחילות להוציא רישיון, קונות לעצמן רכב, ומשגעות אותי...

שבוע שעבר אחת מהן קנתה מזדה 3 ספיריט שנת 2007, מנוע 2.0 ליטר עם 150 כ"ס ב-9,000 ש"ח.

רכב שעבר 195,000 ק"מ, יד 3, עם 4 צמיגי טויו פרוקסס בני שנה כמו חדשים, עם טסט כמעט לשנה מלאה.

הצבע במצב טוב מאוד (מאמין שאחרי פוליש עדין יראה כמו חדש) והרכב בפנים נראה שמור מאוד.

החברות האחרות שלהן גם קונות רכבים סביב 20 אלף שחדשים בהרבה מהמזדה...

בגלל זה עלתה לי השאלה, סליחה אם אני חודר לפרטיות או משהו.

מה היה השיקול ברכישת הפורד הזו? לא מבין ברכבים האלו אבל נגיד היא עלתה 2-3 אלף שקל בערך... אז ההפרש במחיר מול רכב כמו המזדה הזאת זה עניין של תקציב? הנתונים של הפורד (יד, ק"מ) טובים משמעותית? זה אוטו יותר מוצלח? ערך סנטימנטלי (אוטו שעבר במשפחה)? הפורד נראית הרבה יותר ישנה ומיושנת מהמזדה (אולי אני טועה).

שוב, התעוררה בי סקרנות להבין את פשר הבחירה, אבין גם אם תעדיף לא לענות אם זה אישי.

היי אתה נחמד וגם האנשים בפורום הזה משתדלים לשמור על טיבם ואיכותם. +1.

איננו רכבי הראשון, 

רכבי הראשון היה פולקסווגן פולו 2003 ירוקה, מקסימה! לקחה אותי לכל מקום והשביתה אותי פעמיים במקום בטוח ולא השאירה אותי בצד.

2 התקלות היו הכבלים בגיר הידני (הLinkage עשוי מפלסטיק והוא נשבר כיאה לספרדיה שעמדה בשמש רוב חייה.

הרכב עלה 5 בזמנו

הושקע עליו קרוב ל30 אלף (!)= 3 פעמים ביטוח ובלאי.

בנוגע לספרדיה הנוכחית, נרכשה בסכום דומה ועברה יישור קו אצל הבעלים הקודם.

מה היה השיקול? רכישת רכב לעצמי, רצון לסיים עם התחבורה הציבורית ופשוט כי אני אוהב לנהוג. 

במידה ולא הייתי אוהב לנהוג בהחלט הייתי מחכה לרכוש רכב בסכום בין 10-15, והספיריט ההיא הייתה בראשי. אך זה רכב שאעדיף לרכוש במצב שמור ולא כזה שעבר אצל ילדים. 

בינתיים הפוקוס כאן.

הפוקוס היא בעצם האמא של הספיריט (או שאפשר לומר, דודה מצד אמא :) )

יש בי לפעמים געגועים, נקווה שהאישה הנוכחית תספק את היצר :D

IMG_20210902_170245.jpg

• אהבתי 1
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 28 דקות, elibaba כתב:

לטעמי הפורד נראית הרבה יותר טוב מהמאזדה שהעיצוב שלה בדורות הרלוונטיים מאוד אנונימי בישראל ונפוץ.
היא גם יותר זולה וסך הכל הרכבים די דומים בתכונותיהם.

ה323 2.0 היא אחותה, והיא בעצם היורשת של הספיריט דור ראשון. אם אינני טועה כמו שכתבו מעלה גם הגיר דומה רק יחסי העברה מעט שונים כיאה לגיאה וספיריט :)

פורסם (נערך)

היחסים בגיר זהים למעט יחס העברה סופי שנותן למזדה יתרון. במבחני הרכב של התקופה המזדה הייתה זריזה יותר מהפוקוס.

ההבדל היה בנוחות, הפוקוס הייתה נוחה יותר בכל מצב, למרות שהשתיים חולקות אותו מתלה אחורי רב חיבורי. משהו בכיול של הפוקוס היה טוב מזה של המזדה.

פות״ש העלה בי געגועים לפוקוס דור ראשון שלי מודל 2003. 😊  (דומה לזו)

image.png.b8d05b9c30debaf751745338503798da.png

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

איך מוציאים עבר ביטוחי לנהג?
אישור העדר תביעות בביטוח רכב – המדריך המלא » אנגלמן ובניו ...‬‎
נכנסים לכתובת הבאה: https://harb.cma.gov.il/ – זהו אתר הר הביטוח הממשלתי. יש ללחוץ על כפתור "חיפוש ביטוחים על שמי". יש להזין מספר תעודת זהוץ, תאריך הנפקה של תעודת הזהות ומענה על 2 שאלות נוספות (האם יצאתם מהארץ ב3 שנים האחרונות או הנפקתם דרכון).

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, NTZSV כתב:

איך זה עובד עבר ביטוחי? אם סימנתי שיש לי ובפועל אין לי. מה יכול לקרות?

אם יגלו ששיקרת אתה עלול למצוא את עצמך בלי כיסוי ביטוחי במקרה של תאונה, הם יכולים להתנער ולא לשלם את הנזקים מהתאונה. 

חוץ מזה, שהם דורשים מסמכים שמראים שהיה לך עבר ביטוחי, ככה שאי אפשר להצהיר סתם שיש עבר ביטוחי…

פורסם
לפני 13 שעות, Pecan כתב:

יש דרכים להוזיל את התענוג הזה? 

בדוק בווישור. אצלי הם הסכימו לקבל את השנים שנהגתי על הרכב של אבא שלי (או לפחות חלק, לדעתי שנתיים מתוך שלוש שנים שנצרכות).

באופן כללי, הם די זולים.

פורסם
לפני 16 שעות, Pecan כתב:

עכשיו נותר לעשות ביטוח.

5 שנים רישיון ללא עבר ביטוחי

רכב ראשון על שמי. 

קיבלתי הצעה של 7000 ש"ח חובה וג...

יש דרכים להוזיל את התענוג הזה? 

מקרה דומה אצלי 
רכב ישן(2005), מנוע גדול יחסית ובלי עבר ביטוחי בכלל (אצלי יש 11 שנים רשיון)
אבל בכל זאת
ב"ביטוח ישיר" נתנו לי צד ג' באזור 2300 ש"ח (לא כולל ביטוח מראות פנסים שמשות וגרירה = עוד 400 ש"ח )
בביטוח ישיר מתייחסים לנסיעה ברכב של ההורים כחלק מעבר ביטוחי

וחובה עשיתי ב"ווישור" ב- 2200 ש"ח

פורסם
לפני 11 שעות, zaf כתב:

היחסים בגיר זהים למעט יחס העברה סופי שנותן למזדה יתרון. במבחני הרכב של התקופה המזדה הייתה זריזה יותר מהפוקוס.

ההבדל היה בנוחות, הפוקוס הייתה נוחה יותר בכל מצב, למרות שהשתיים חולקות אותו מתלה אחורי רב חיבורי. משהו בכיול של הפוקוס היה טוב מזה של המזדה.

פות״ש העלה בי געגועים לפוקוס דור ראשון שלי מודל 2003. 😊  (דומה לזו)

image.png.b8d05b9c30debaf751745338503798da.png

אחי הוא נוסע מדהים ה2.0! מאיץ בקלילות וההגה, מדהים! תקשורת מצוינת. הרכב אצלי רק יומיים אבל עושה הרושם של קרוזר שגומע מרחקים שעולה פי כמה וכמה. שרק נסע בדרכים אמינות ומפותלות. כיף של אוטו

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

הפוקוסים דור ראשון ידועים בחדוות הנהיגה שסיפקו לבעליהן.

הרכב גם מן הסתם קל משקל (וללא כל מיני מערכות חשמליות שנוספו בהמשך, לטוב ולרע) ולכן גם מאיץ טוב יחסית לזמנו (ואולי גם לזמננו - לא נהגתי).

תתחדש ותהנה.

עריכה אחרונה על ידי חולגי
תוספת
  • אהבתי 1

alfa 156 2.5.

פורסם
לפני 17 שעות, Shmelov כתב:

שבוע שעבר אחת מהן קנתה מזדה 3 ספיריט שנת 2007, מנוע 2.0 ליטר עם 150 כ"ס ב-9,000 ש"ח.

נשמע מחיר זול מאוד, במיוחד עם צמיגים חדשים וטסט לשנה. במחירון יד 2, מחיר הרכב הוא 15800 אחרי שקלול, ביצחק לוי בדרך כלל זה יותר.

רק להשוואה דייהטסו סיריון 2006 - המחירון שלה ביצחק לוי כ-9000 ש"ח.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 51 דקות, גור אדם כתב:

נשמע מחיר זול מאוד, במיוחד עם צמיגים חדשים וטסט לשנה. במחירון יד 2, מחיר הרכב הוא 15800 אחרי שקלול, ביצחק לוי בדרך כלל זה יותר.

רק להשוואה דייהטסו סיריון 2006 - המחירון שלה ביצחק לוי כ-9000 ש"ח.

אין קשר לסיריון.

במחיר שהבאתי את הפוקוס יכולתי להביא פיאט פנדה בתהליכי גסיסה. אז מה?

טויוטה אייגו עולה כמעט פי שניים מ107 וc1 בגלל הסמל מקדימה :)

פורסם

תתחדש ! זה אחלה רכב בעולם עם מנוע וגיר אמינים מאוד כבר לא מייצרים רכבים כאלה היום.

הרכבים שייצרו בשנות ה2000 המוקדמות הם באמת סוסי עבודה, בלי טכנולוגיות מיותרות, בנויים היטב, היום יש רכבים מפלסטיק שמורכבים בטורקיה ועל כל נורה שרופה יש 10 קודי תקלה ובעיות איכות.

פורסם

למנוע והגיר הזה אין שום בעיות.

תוודא רק שחוטי ההצתה לא יבשים והמאוורר רדיאטור לא סדוק.  מן הסתם הוא פלסטיק. 

אצלי כנפי המאוורר נסדקו וזה הדבר היחיד שקרה ב 150 אלף קילומטר שעשיתי עם האוטו. נמכר עם 180 אלף קילומטר ב 2008 😊

• תוכן חדש...