Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טרנזיט ישנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפורד טרנזיט הישן משמש אצל הערבים עם מיספר לבן ירוק כמו המוניות שרות חלק מקושטים חלק רגיל

השאלה אצלנו כמעט אין כאלה ביכלל אצלם לא נס ליחו-למה זה?

לי יש השערה שהוא לא נוח כבר-הם נוסעים עם חלונות פתוחים אז אולי המזגן שלו לא משו-בטיחות-אבל תחזוקה מעניין אותי האם הוא קל לתיחזוק-והאם הוא קירור אויר כי יש לו רשת מאחורי החלון האחורי

אגב הוא דומה לג׳מפי שלי וכשאני עובר ליד הנקודות איסוף שלהם הם מיסתכלים להבין אם אני כזה מקושט או מה הסיפור בדיוק

IMG_4748.png

פורסם

אכן גם אני מאזור השטחים וזה באמת רכב מאד פופולארי אצלם.

לגבי התחזוקה אז גם אם אתה תלך למוך בשטחים וזה יעלה לך זול, אז להם זה יהיה זול פי 2 ממה שאתה משלם להם.

וגם יש להם את כל החלקים של הרכב הנ"ל, מה שהופך אותו לתחזוקה קלה וזולה.

פורסם
לפני שעתיים, דובצע כתב:

השאלה אצלנו כמעט אין כאלה ביכלל אצלם לא נס ליחו-למה זה?

לישראלים יש כסף לקנות חדש, לתושבי הרשות אין אז קונים ישן וממשיכים להשתמש הרבה שנים.

זה דור שיצא ב 1986 ויוצר עד 2003. קירור נוזל. רובן דיזל 2.5 ליטר, יש מעט עם מנוע בנזין 2.0 ליטר, המודלים המוקדמים יותר. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, דובצע כתב:

מעניין אותי האם הוא קל לתיחזוק-והאם הוא קירור אויר

לפני 6 דקות, Buki כתב:

קירור נוזל

@cohen motor 377, זו תשובה לשאלה של פותח השירשור. לא קירור אוויר, קירור נוזל. 

פורסם

התחזוקה בכפר זולה הרבה יותר בכל תחום

אין שום דבר שאי אפשר להחליף אותו אם הוא מתקלקל ויש להם מלאים עצומים + רשת קשר שלא מביישת סוכנות ריגול בינונית לאיתור החלקים הנחוצים ושליחתם.

את הרכב שלי שלחתי בזמנו לכפר דרך חבר שנתן למוסכניק ששלח את הרכב לראמללה לתיקון - שתבין באיזה רשת מדובר, שהיה שווה לו לשלוח לשם כי שם היה לו חבר של בן דוד שהתאים לעבודה הזאת (לא בקי בפרטים אבל מתאר לעצמי שכך זה עובד)

תוסיף לזה שלכל חמולה יש את המוסך שלה ששם היא מקבלת מחיר, ותקבל רכב שלא עולה כלום.

אבל באמת יש נושא שהם אוהבים רכבים מסויימים כידוע שדגמים מסויימים פופולריים אצלם (מה שמקפיץ את מחירי הביטוח שלהם...) וכנראה הטרנזיט הזה היה פופולרי מה שגרם שיותר קל להם לתקן אותו מה שגרם ש"יובאו" יותר חלקים שלו מה שגרם שהוא קל להחזקה וכו' וכו'

זה גלגל החוזר.

הייתי שמח להחכים - מה זה קירור אוויר?

• אהבתי 1
פורסם

טוב שנפטרנו מהן. היה להן רעש טרטור אופייני ומעצבן. לעומת האקונוליין או הואנדורות שהיו מפיקות סאונד של גן עדן.

פורסם
לפני 4 שעות, נקודה טובה כתב:

הייתי שמח להחכים - מה זה קירור אוויר?

מונע שמקורר ע"י אוויר, לא ע"י נוזל, כלומר אין לו רדיאטור ונוזל קירור בכלל.

לרוב ע"י הוספת צלעות קירור למנוע וניתוב האוויר/רוח לכיוונו

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

כבר חתמתי...

פורסם

וזה לא משהו שאפשר לפגוש היום במכוניות. היה יחסית נפוץ בעבר הרחוק עד איזור שנות ה 60-70, אבל גם אז לרוב במכוניות קטנות עם מנועים קטנים וחלשים. 

היום עדיין אפשר לראות קירור אוויר באופנועים מסויימים. 

פורסם
לפני 9 שעות, yd b-4 כתב:

טוב שנפטרנו מהן. היה להן רעש טרטור אופייני ומעצבן. לעומת האקונוליין או הואנדורות שהיו מפיקות סאונד של גן עדן.

ההבדל הוא מנוע 4 צילינדרים בטור בטרנזיט לעומת V8 באמריקאיות.

• אהבתי 1
פורסם

אני זוכר שבמזרח ירושלים כולן היו mark 2, ואז ב1985 יצא הדגם שאתה שואל עליו והוא נראה לנו כמו חללית.

4e6a3a728aa2d.l.jpg

• מצחיק 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 9 דקות, amosbmw כתב:

ואז ב1985 יצא הדגם שאתה שואל עליו והוא נראה לנו כמו חללית.

1986 וזה באמת עיצוב מודרני ומיוחד יחסית לאותה תקופה. עובדה שהוא לא נראה מיושן גם היום.

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, amosbmw כתב:

אני זוכר שבמזרח ירושלים כולן היו mark 2, ואז ב1985 יצא הדגם שאתה שואל עליו והוא נראה לנו כמו חללית.

4e6a3a728aa2d.l.jpg

נראה שהיה צורך בסולם כדי לטפס אל הדלת האחורית, שגם נפתחת על ציר ולא בהזזה.

• מצחיק 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, amosbmw כתב:

4e6a3a728aa2d.l.jpg

יש אחת כזאת ברמת גן שנראית כאילו היא 50% מתכת 50% סיליקון לבן. אבל נוסעת כל יום.

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...