Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה אחת מהדלתות [הקדמיות] לא ננעלת בלחיצה על השלט, יש תזוזה מסויימת ב'צופציק' של הנעילה אבל כל הרכב ננעל חוץ מהדלת הזו.

בנעילה ידנית בדלת הזו ע"י המפתח כל הרכב ננעל.

במה הבעיה? איך אפשר לפתור אותה? בצורה עצמאית?

אשמח לעזרה והדרכה!

הרכב הוא טויוטה יאריס וורסו 2002

תודה רבה

פורסם

זה 99% מנוע לוקר לא תקין, זה החלק שמבצע את פעולת הנעילה לפי פקודה חשמלית. 

עצם זה שאתה רואה תזוזה מסויימת אומר שהפיקוד מגיע והבעיה בלוקר עצמו. 

בשביל להחליף אותו צריך לפרק את הריפוד הפנימי של הדלת ואז זו פעולה יחסית פשוטה של לפתוח כמה ברגים ולנתק/לחבר כבל שמגיע מהידית הפנימית וזרוע שמגיע מהכפתור שליד החלון. 

אם אתה חושב שאתה בסדר עם זה, אתה יכול לנסות להחליף לבד. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 52 דקות, Buki כתב:

בשביל להחליף אותו צריך לפרק את הריפוד הפנימי של הדלת ואז זו פעולה יחסית פשוטה של לפתוח כמה ברגים ולנתק/לחבר כבל שמגיע מהידית הפנימית וזרוע שמגיע מהכפתור שליד החלון. 

יש מקום שבו אוכל לראות הדרכה יותר מצולמת?

אחרי שאני אפרק, להשיג כזה חלק זה בקלות/זול?

פורסם

זה יאריס אבל לא אמור להיות שונה. 

את החלק חפש באתרים בחו"ל, נקרא Door lock actuator + דגם הרכב + מה המיקום שלו Front left, Front right וכו'. 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

מכיוון שהרכב ישן יכול להיות שכבר החליפו מנעול לאוניברסלי וחתכו או שינו את הכיוון של המוטות לכן לפני שמזמינים כדאי לפרק את הדיפון של הדלת ולראות איזה מנעול יש ברכב

עריכה אחרונה על ידי של
  • רעיון טוב! 2
פורסם

תמיד גם אם זה רכב לא ישן לפני שמזמינים משהו שווה לפתוח את הריפוד, להסתכל, להבין אם זה משהו שאתה יכול לבצע עצמאית ורק אז להזמין. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

זה לא יכול להיות קשור לניתוק מצבר. 

המנעול אצלו עושה תזוזה של מתאמץ אבל לא מצליח לנעול או לפתוח זאת אומרת הוא כן מקבל מתח כשצריך, ורק החלק המכני לא תקין. 

פורסם

קרתה לי תקלה ממש זהה בקורולה לאחר שניתקתי מצבר כשדלת אחת לא הייתה נעולה.
נעילת כל הדלתות, ניתוק וחיבור מחדש פתרו את הבעיה.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 11 שעות, aiib כתב:

לאחרונה אחת מהדלתות [הקדמיות] לא ננעלת בלחיצה על השלט, יש תזוזה מסויימת ב'צופציק' של הנעילה אבל כל הרכב ננעל חוץ מהדלת הזו.

בנעילה ידנית בדלת הזו ע"י המפתח כל הרכב ננעל.

במה הבעיה? איך אפשר לפתור אותה? בצורה עצמאית?

אשמח לעזרה והדרכה!

הרכב הוא טויוטה יאריס וורסו 2002

תודה רבה

תיסגור את הדלת חזק ותיראה אם נינעל

אצלי אם הדלת לא סגורה עד הסוף היא לא נינעלת מהשלט

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 15.4.2023 בשעה 02:38, דובצע כתב:

תיסגור את הדלת חזק ותיראה אם נינעל

אצלי אם הדלת לא סגורה עד הסוף היא לא נינעלת מהשלט

גם כשהיא פתוחה לגמרי זאת בדיקה?

בתאריך 14.4.2023 בשעה 20:01, Coro כתב:

קרתה לי תקלה ממש זהה בקורולה לאחר שניתקתי מצבר כשדלת אחת לא הייתה נעולה.
נעילת כל הדלתות, ניתוק וחיבור מחדש פתרו את הבעיה.

במקרה שלך הייתה תזוזה מסויימת או שבכלל לא זז?

פורסם
לפני שעה, aiib כתב:

ם כשהיא פתוחה לגמרי זאת בדיקה?

לא הבנתי אותך. אצלי נינעל רק כשכול הדלתות סגורות טוב אם אחת לא סגורה טוב הכפתורים ניסגרים ומייד ניפתחים

פורסם
לפני 19 דקות, דובצע כתב:

לא הבנתי אותך. אצלי נינעל רק כשכול הדלתות סגורות טוב אם אחת לא סגורה טוב הכפתורים ניסגרים ומייד ניפתחים

אני הבנתי שאם הדלת לא סגורה טוב אז המנעול לא יכול להיסגר בגלל שהוא נתקע בברזל שבגוף הרכב. שאלתי אם יעזור לנסות כשהדלת פתוחה לגמרי בלי ההפרעה של התופסן ברכב

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

כהמשך לשרשור למעלה.

פתחתי אותו בעקבות כך שהדלת השמאלית לא ננעלה ע"י השלט, אמרו לי שייתכן שהמנוע של הנעילה בדלת נהרס.

לאחרונה קרה משהו מעניין, הדלת השמאלית חזרה להינעל אבל החליפה אותו הדלת של הנהג... לפתע היא לא נסגרת עם השלט.

מה זה יכול להיות?!

מה שמעניין [ואולי גם יכול להסביר במה הבעיה] שגם כשאני נועל ידנית את הדלת עם כפתור הנעילה שבדלת כשאני סוגר את הדלת 'הצופצ'יק' קופץ בחזרה למעלה ולא נותן לדלת להינעל...

אשמח לעזרה והכוונה!

תודה רבה

• תוכן חדש...