Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 20 שעות, fatboy1340 כתב:

ברי שההתיחסות לחניה ראשונה מסתמכת על הכתוב מעל, בשל המלים "מחוץ לשעות הנ"ל"

אוף, אני לא מצליח להסביר את עצמי...

נכון שהחלק התחתון מתייחס לעליון (כפי שציינת - ״ביתר הימים והשעות״), אבל ההתייחסות, לפי הפרשנות שאני מציע, היא לכל המלל בחלק העליון, לרבות ה-12 מטר.
נסתכל על ה-439. הוא מופרד ל-2 חלקים באמצעות קו מאוזן.
בחלק העליון מופיע סייג לעניין פריקה/טעינה, וכן מופיע טווח - 12 מטר.
בחלק התחתון מופיע סייג לעניין חניית נכה, וגם מופיע טווח - ״מקום החניה הראשון״.

כיוון ש-2 החלקים כוללים התייחסות לטווחים (העליון - 12 מטר, התחתון - ״מקום החניה הראשון״), הם בהכרח (לפרשנותי) עומדים בפני עצמם.

על פי הזמנים והמועדים, החלק העליון לא רלוונטי לעניין פותש, שהרי הקנס נרשם לחובתה מחוץ לשעות המופיעות בחלק העליון של ה-439 (החלק העליון רלוונטי רק לימים א׳-ה׳, בשעות 12:00 עד 17:00, והקנס נרשם בשעה 08:34).

נשאר החלק התחתון. והפרשנות של 433 עם 439 תחתיו בכיתוב החלק התחתון בלבד ובמלואו, מתפרש (על פי הצעתי) כאיסור חנייה במקום החניה הראשון בלבד, למעט לרכב נכה.

וככל שהחניה של פותש אינה בתחום אותו ״מקום חניה ראשון״ ערטילאי - הרי שאין לרשום לחובתה דו״ח בגין אי ציות לתמרור (בהינתק מעניין הצומת).

אבל אין סתירה בין תמרור לבין התקנות (מבחינת פות"ש).

בין אם סתירה פר-סה ובין אם נטיעת בלבול. קח קו אבני שפה לאורך מסויים. בחציו של האורך צבועות אבני השפה בכחול לסרוגין, לאחר מכן אפור לאורך 12 מטר, ולאחר מכן אדום לבן, כ-5 מטר.

זה מצב שונה מאשר כל המקטע אבני שפה אפורות.

הצבה דווקנית באופן הזה יכולה לטעת בלבול וספק.

תוסיף על כך תמרור מבלבל לעניין חנייה, והנה המתכון הבטוח למחלוקת, אי הבנה ושאר ירקות.

איך בדיוק? תמרור אוסר עצירה ואז אדום לבן

בדיוק כפי שניסיתי להסביר לעיל. התמרור - עניינו חנייה, ובסייג לדבריך - הוא מתיר אותה במפורש במקרים מסויימים, ובמקרים אחרים ניתן לטעון כי מתיר אותה במתפרש.

אבל כך או אחרת - לא בגין סעיף זה נרשם הדוח לחובת פותש.

אתה מתחכם... לא יפה. מה רשום שורה מתחת? בנוגע לדרך עירונית?

אני לא בטוח שאני עוקב. מראה מקום 13 בנוהל הצבת תמרורים מדבר על הנחיות לתכנון שילוט הדרכה עירוני, ואני מודה שלא קראתי את כל הקובץ.

ברם, אני מכיר את בג"ץ 4112/99, שעניינו - השפות בשילוט העירוני.

בבגצ זה נקבע ברב של 2 (ברק ודורנר) מול דעת מיעוט של 1 (חשין) כי שילוט בדרכים עירוניות יש לציין גם בשפה הערבית.

נכון שבכך מסתכם מניין השפות ב-2 ולא ב-3, אך אף ״הקלה״ זו (2 שפות במקום 3) לא מתקיימת במקרה של פותש.

לפני שעתיים, motior כתב:

ככל הידוע לי בערעור לעירייה אין מה להפסיד. במשפט יכול להיות שהקנס יוגדל

המונחים קצת לא מדוייקים, וייתכן ובכך הבלבול.

לעירייה לא מערערים, לעירייה פונים בבקשה לביטול דוח.

כאן אין מה להפסיד.

במשפט, במידה והשופט ימצא להרשיע, הוא רשאי לגזור קנס העולה על גובה הקנס המקורי.

על החלטה של בית משפט אפשר לערער לערכאה גבוהה יותר.

ואני שב על המלצתי - בשלב זה לא לעשות דבר. פניה לתובע בבקשה לביטול הקנס תוכיח כי פותש קיבלה את הודעת הקנס במועד, ובכך מונעת היא מעצמה טענה להתיישנות, ככל שבעירייה ״ילכו לאיבוד״ קצת (דהיינו - לא ישלחו הודעה לתשלום בזמן או לכתובת הנכונה).

• תוכן חדש...