Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מגיעים לנתבג בסופש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 22 דקות, sperial כתב:

1. בעיה פוליטית, כפר חב"ד מנע בניית כניסה מערבית. הבעיה נפתרה לאחרונה (באיחור 20 שנה), אז בעודהכמה שנים הדרך תתקצר. וד"א, לא קרוב לפ"ת אלא ליציאה ללוד.

2. אובר - יש כל הסיבות לאסור על קיומו. חפש דיון מעמיק חפני מספר שנים. גם בעולם החברה חוטפת לא מעט.

3. התבלבלת. הרכבת עוצרת בטרמינל 3, אחת הגישות הנוחות בעולם. הטרמינל המרוחק הוא 1, השאטל אליו לא היה מבייש שום שדה אחר בעולם (לא מדבר על שדות וטרמינלים גדולים עם רכבת פנימית, אין להשקעה הזו הצדקה עם טרמינל קטן כמו 1).

1. אם אני זוכר נכון , אז בזמן קבלת ההחלטה דאז אפשר להגיד תודה ללא אחר מ... אריה דרעי שעיצב את המציאות הקיימת היום... אבל זה באמת נקודה עניינית לא פוליטית

2. בישראל הוא נבלם מראש ולגעתי לא במקרה, אני משתמש בהרבה מדינות בשירותים אלה והם נותנים מענה מעולה בסיטואציות רבות (לא תמיד כמובן), גם בעיות ביטחוניות ודומותיהן אפשר לפתור אם באמת רוצים, אני חושב שכאן הבלימה מגיעה מסיבה אחרת שפרטתי וחבל מאוד, אם מקבלי ההחלטות היו צריכים את השרות הזה זה הדרך היתה נסללת מעצמה 

3. כמובן 3 במקום 1.

מנסיוני האישי, הוא לא יעיל מספיק במסלול, התדירות דווקא בסדר, זה משנה את התמונה למי שמגיע בתח"צ בזמן של דלת לדלת לעומת אמצעי התחבורה האחרים וזה מהותי למשתמש בבחירתו הכללית. זה עיקרון תחבורתי בסיסי.

פורסם

הבעיות עם אובר הן רישוי, מיסוי וביטוח. כשנהגי אובר יידרשו לרשיון רכב ציבורי, ביטוח רכב מסחרי ודוח מס,הכנסה חודשי ושנתי הסיפור יגווע מעצמו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ולא נשכח גם שרוב הנסיעות שלהם מסובסדות ע"י המשקיעים נכון להיום, כך שאם מתישהו הם יחליטו להפוך לחברה רווחית המחירים יעלו בסד"ג של 20-40%. חוץ מזה, נהגי אובר מנוסים שעובדים באזורי ביקוש נמוך נוטים להמתין לשעת שיא ע"מ למקסם את ההכנסות, כך שאם מישהו בשוהם/יהוד/אחד המושבים ליד החליט להזמין כזה בשעה לא פופולרית - כלל לא בטוח שמישהו יענה לקריאה. במקרים כאלה מונית אולד-סקול היא אופציה אמינה בהרבה.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי בעתיד הקרוב יסגרו גם את נתבג בשבת והבעיה תיפתר.

• מצחיק 1
  • מבאס 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

הבעיות עם אובר הן רישוי, מיסוי וביטוח. כשנהגי אובר יידרשו לרשיון רכב ציבורי, ביטוח רכב מסחרי ודוח מס,הכנסה חודשי ושנתי הסיפור יגווע מעצמו.

אני לא בטוח שהגישה של להתייחס אליהם כל הדרך כאל מונית "על מלא"  זה הגישה הנכונה,  זה מפספס את הרעיון כי זה משהו שונה, אתן דוגמא: במונית אתה יכול חוקית במדינות רבות לסוע ללא צורך בחגירת חגורת בטיחות, אבל בגלל שהובר אינו מונית אתה חייב לחגור, כי זה כמו שחבר לוקח אותך טרמפ בתשלום ברכב שלו,  אפשר למצוא את דרך המלך לבעיות...

הכי קל להחמיר ולבלום ולהסביר למה לא אני גם אוכל להוסיף נימוקים כאלה בקלות, אבל זה לא תמיד מוצדק ומועיל לדעתי... החכמה זה דווקא כן לאפשר... 

דריש, כמובן שזה לא פתרון אולטימטיבי לכל מקום ומצב, אבל גם אם זה יתן פתרון לחלק מהאנשים לעושק הלא מוצדק שכולם בשרשרת הקיימת נותנים לו יד .

פורסם

המחיר של הפעלת אובר יפול עליך. מדובר בהעלמת מס (כי הנהגים לא יצהירו על הכנסות, גם לא ינכו הוצאות)  מחיר הביטוח יעלה (כי חברות ביטוח יחלקו את הסיכון המוגדל על כל בעלי הרכב), תהיה פחות בקרה על מי רשאי להסיע זרים.

כל נושא "כלכלת החלטורה) מבוסס על פגיעה בציבור. למשל, airbnb הופך דירות ובנייני מגורים למלונות בלי לעמוד בתנאים הנדרשים ממלון ובלי להתחשב בשכנים, וכמובן בלי תשלום מיסים עסקיים.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברוב המדינות אובר כבר פועל באופן מוסדר. אפילו אצלנו בפולין מאז 2020 כדי להיות נהג באובר אתה חייב להיות בעל רשיון מונית, עם רכב מאושר וכ"ו. וואלה, רוב הנהגים נוהגים עכשיו בכל החברות ומקבלים נסיעות בהתאם לביקוש. אבל - המחיר לרשיון למונית הוא מקסימום 500 ש"ח (אם רוצים רשיון ל-50 שנה). פחות שנים עולה פחות. בגדול, אין הגבלה לכמות הרשיונות. יש צורך לשלם גם ביטוח גבוה יותר, אבל לא בהרבה.

כלומר, לדעתי, כל הבעיה בארץ היא שמתייחסים למספר ירוק כאל "השקעה". ומכאן מגיעה הבעיה העיקרית...

• אהבתי 2
פורסם

בכל עיר נורמלית באירופה אתה יכול להגיע מעיר מרכזית לנמל התעופה במחיר זעום, במהירות ובתדירות כיפית.

פה זה מרגיש כאילו יש איזה אינטרס לגרום לאנשים להישאר בארץ ואם לא אז לאפשר להם להגיע רק במונית או במכונית.

פורסם (נערך)

בכל עיר נורמלית באירופה יש תחב"צ בסוף השבוע. היוצא מהכלל הוא כריסטמס (וגם בעניין זה יש וריאציות שונות).

לא בכל עיר נורמלית יש תחב"צ לנמה"ת בשעות הלילה כמו הרכבות בארץ (ונניח רקע בצד את מה שקורה בשנים האחרונות בגלל עבודות הפיתוח).

עריכה: יש בארץ מוניות שירות לנתב"ג. בהחלט שירות "נורמלי" למרות הצעקות בתחנה וזמן צבירת הנוסעים הארוך. נתקלתי בשירות דומה בסן פרנסיסקו, גם שם הנהג עשה סיבובים בכל הטרמינלים עד שמילא את המונית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, garicho כתב:

ברוב המדינות אובר כבר פועל באופן מוסדר. אפילו אצלנו בפולין מאז 2020 כדי להיות נהג באובר אתה חייב להיות בעל רשיון מונית, עם רכב מאושר וכ"ו. וואלה, רוב הנהגים נוהגים עכשיו בכל החברות ומקבלים נסיעות בהתאם לביקוש. אבל - המחיר לרשיון למונית הוא מקסימום 500 ש"ח (אם רוצים רשיון ל-50 שנה). פחות שנים עולה פחות. בגדול, אין הגבלה לכמות הרשיונות. יש צורך לשלם גם ביטוח גבוה יותר, אבל לא בהרבה.

כלומר, לדעתי, כל הבעיה בארץ היא שמתייחסים למספר ירוק כאל "השקעה". ומכאן מגיעה הבעיה העיקרית...

נכון מאוד-  הייתי בפוזנן שבפולין לפני שבועיים והזמנתי באפליקציית אובר הגיעה מונית, זה עדיין היה במחירי הובר ,  יש שם תחרות עם אפליקציות נוספות כמו פרי נאו ותחבורה ציבורית מפותחת שנותנת עוד פתרונות,)

דרך אגב הסדרת הנושא, יש שם למשל מקומות מוסדרים  שמותר להעלות ולהוריד נוסעים(כמו קורקינטים אצלנו) ,  השד לא נורא הפוך , כוחות השוק החופשי עושים את שלהם,  המשק הסוציאליסטי עם המספרים הירוקים כמו שנאמר כאן וכל רגולציית היתר לא עוזר לנו... אפילו לא עשו ניסיון פיילוט מצומצם...

בדיוק כמו שגרמו לנו לשלם שנים חשבונות סלולר מנופחים ללא הצדקה 

דרך אגב העלמות מס שנאמר כאן שיהיו- אתה יודע מראש כמה תשלם דרך האפליקציה על הנסיעה והתשלום אני מבצע תמיד עם פייפאל ומקבל למייל קבלה מסודרת מאובר (או מקבילותיה), מסודר ושקוף 

עריכה אחרונה על ידי yb

פורסם
לפני 14 שעות, yb כתב:

נכון מאוד-  הייתי בפוזנן שבפולין לפני שבועיים והזמנתי באפליקציית אובר הגיעה מונית, זה עדיין היה במחירי הובר ,  יש שם תחרות עם אפליקציות נוספות כמו פרי נאו ותחבורה ציבורית מפותחת שנותנת עוד פתרונות,)

דרך אגב הסדרת הנושא, יש שם למשל מקומות מוסדרים  שמותר להעלות ולהוריד נוסעים(כמו קורקינטים אצלנו) ,  השד לא נורא הפוך , כוחות השוק החופשי עושים את שלהם,  המשק הסוציאליסטי עם המספרים הירוקים כמו שנאמר כאן וכל רגולציית היתר לא עוזר לנו... אפילו לא עשו ניסיון פיילוט מצומצם...

בדיוק כמו שגרמו לנו לשלם שנים חשבונות סלולר מנופחים ללא הצדקה 

דרך אגב העלמות מס שנאמר כאן שיהיו- אתה יודע מראש כמה תשלם דרך האפליקציה על הנסיעה והתשלום אני מבצע תמיד עם פייפאל ומקבל למייל קבלה מסודרת מאובר (או מקבילותיה), מסודר ושקוף 

יש פה 3 אפליקציות עיקריות - אובר, בולט ופרינאו - מההתרשמות שלי כל נהגי המוניות עובדים עם כל השלוש, ועוברים ביניהן בהתאם לביקוש, הטבות לנהגים וכ״ו. גם לכל הנוסעים מותקנות שלושת האפליקציות, ואתה בוחר באיזה להשתמש על פי המחיר המוצע.

למוניות יש כמה פריוילגיות - נסיעה על נתצ״ים, נסיעה במרכזי ערים שסגורים לתנועה רגילה, מקומות עמידה יעודיים ברחובות מרכזיים לנהגי מוניות בלבד (ללא קשר לתחנת מוניות ספציפית).

• תוכן חדש...