Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, bobi כתב:

כנראה שלחברות ההשכרה נמאס להן מלקוחות ישראלים שמתווכחים על עינייני ביטוח.

תנוח דעתך, ההנחיה תקפה כיום לכל מי שלא מחזיק רשיון מקומי/אירופאי - מקסיקנים, אמריקנים, דרום-אפריקנים...

פורסם
בתאריך 13.1.2023 בשעה 21:46, ליסינג בצער כתב:

שלום

אחרי 6 ימי טיול, כולם עם רכב, באזור דרום איטליה - נאפולי וחוף אמאלפי.

שכירת רכב:

מראש, בניגוד למנהגי, שכרתי רכב קטן (חובה באזור - פירוט בהמשך).

בדיקה ב- autoeurope (אתר שכירת הרכבים הרגיל שלי, שלפני הקורונה גם היה זול) מיני קטנה (קבוצה C, ידני) עולה כ- 260 יורו ל- 6 ימים.

בסוף שכרתי עצמאית ב- Sicily By Cr ב- 144 יורו, לאותו רכב, עם ביטול השתתפות עצמית (ב- autoeurope זה היה ביטוח ביטול בלבד), אבל נהג יחיד (זה היה כלול במחיר של autoeurope ובאמת מייקר משמעותית את המחיר, אבל לא היה לי צורך, כי זוגתי לא רוצה לנהוג, אם לא חייבת בחו"ל, ואם כבר תהיה חייבת, אז נושא החוזה יהיה הצרה הקטנה יותר שלנו...).

לקיחת רכב:
השדה בנאפולי הוא קטן (אבל יחסית מסודר ומכובד, במיוחד בטיסות יוצאות). חברות ההשכרה במרחק של כקילומטר, אבל יש שאטל כל 10 דקות. לא ידעתי על קיומו והתכוונו לצעוד, במזל היו שלטים.
במשרד התעקשו לראות את הרישיון הבינלאומי - לראשונה בכמעט 30 שנות טיולים לחו"ל. מצד שני, כל אותם כמעט 30 שנים אני לא יוצא לטיול בלי רישיון זה, ולשם שינוי זה היה באמת נחוץ. התעקשות מוזרה נוספת - למרות שמילאתי את כל הפרטים באתר, התעקשו לקבל את עיר הולדתי (?) לך תסביר שזה במדינה שכבר לא קיימת (בריה"מ....) - יותר פשוט לתת את העיר ולהתקדם.

דרישה של החברה שבלילה הרכב בחניון סגור (ממילא הזמנתי מלונות עם חניונים מובטחים - גם אם עלה עודד 20 יורו ללילה). מצד שני, ב- Maggiore מצהירים באתר שאין ביטול מלא של השתתפות עצמית במקרה של גניבה באזור קמפאניה ודרום איטליה בכלל.....

קיבלנו אופל קורסה. מניסיון עבר עם אופלים, כולל ליסינגים והשכרות, חששתי מאיכות המושבים. נכנסים לאוטו. 100 אלף קילומטרים, רכב דור לפני-לפני-אחרון.... לא יודע מה יש לאופל ממשענות גב שמרגישות כאילו הסוציומט מהטיסה עדיין תוקע את הברכיים שלו בגב המושב מאחור.... זה עושה כאב גב עוד לפני שמתניעים (לפחות לי).

חזרה למשרד. אין שום בעיה. מחליפים ללנצ'יה אפסילון 1.0 ליטר היברידית. האוטו יותר חדש, נקי ומסודר. לוקחים ויוצאים לדרך.

רכב ונהיגה:

הרכב די נוח, כמעט ואין תמיכה צדדית, אפס מערכות מודרניות.

מסתובב על שנקל - חשוב ביותר באזור. יצא לי לעשות פרסות ברחובות צרים ברוחב של נתיב בודד.

למנוע אין כח ברמה שלא תתואר. כל הזמן נאלצתי לבחוש בהילוכים (למזלי היו מדויקים, במיקום נוח מאוד על הדשבורד ועם קלאץ' קל) כדי שלא להיתקע. באוטוסטרדה צריך לעבוד כדי לשמור על 100 קמ"ש. רעש נוראי מהמנוע ומצד שני, לא בטוח שחסכוני מדי, לפי תצוגת הצריכה הרגעית (לא בדקתי מצטברת).

במילים אחרות - לא חווית נהיגה, אבל כאמור - מאוד לא ממליץ על משהו יותר גדול יותר, כי:

הכבישים ברוחב של שבילי עיזים, שכבישים צדדיים בין גדרות שיחים בקורנוול מרגישים כמו אוטוסטרדה לעומתם! רכב קטן זה הכרח וגם 97.3 אחוז מהמקומיים לא מחזיקים רכב גדול יותר, כולל משאיות קלות צרות במיוחד שמתאימות לאזור. היוצא מהכלל - אוטובוסים ציבוריים שנוסעים ללא להאט וחותכים סיבובים - אם אתה שם זו בעיה שלך.... פעמיים עברו לידי במרחק של 5 ס"מ, אחרי שנדבקתי לגדר האבן ופעם אחת נאלצתי לבלום די בפתאומיות ולנסוע ברוורס כ- 100 מטר, כי מבחינתו לצפור 5 מטר לפני פניה עיוורת זה מספיק זמן לכולם לקפוץ למימי המפרץ בצד ולפנות לו נתיב....

הכבישים די עמוסים במקומיים, מפחיד לחשוב מה קורה שם בקיץ, כשכל העולם ואישתו נמצאים שם....לדעתי יש שם פקק עומד. זו הסיבה שכמחצית מכלל כלי הרכב על הכביש הם קטנועים, שמבחינתם, אגב, חוקי הכביש זה משהו של 4 גלגלים בלבד....

האיטלקים בדרום (במיוחד, כי זה נושא החפירה) נוהגים מהר, משתלבים (או שמה חותכים) ברווח המזערי ביותר שתשאיר, אבל עושים את זה בצורה מהירה והחלטית ולא מעמידים אותך על הבלמים. באופן כללי, למרות כל האמור, בניגוד למה שקורה בארץ, אני לא הרגשתי פעם אחת (חוץ מאוטובוסים...) שמישהו עומד להרוג אותי כי הוא אידיוט...

מצד שני, אם אתה עוצר באמצע נתיב לצלם תמונת פוסטר של הטיול (כי פשוט אין מקום אחר לעצור במרחק של 10 ק"מ), אף אחד לא יצפור לך, לא יגיד לך מה הוא חושב על מקצוע של קרובי משפחה שלך וכו', אלא פשוט יעקוף וימשיך, הוא גם מצפה מנגד שגם אתה לא תעשה עניין אם הוא עוצר מול חנות הגבינות וחוסם נתיב וחצי, אלא תקבל את זה בהבנה ותמשיך הלאה. כדי להשתלב בתנועה אתה צריך "לאותת על הכוונה" על ידי תחילת התקדמות ואם תעשה את זה בנחישות יתנו לך להשתלב, כי עכשיו זה אתה, אחר כך זה אני.... למרות שזה נראה בלגאן, בעיני יש שם תרבות מוטורית שלא מסווגת את הנהגים לפראיירים ולא פראיירים וקל מאוד להתרגל לזה.

לסיכום, נדרשת מיומנות קצת יותר מהרמה הארץ-ישראלית הממוצעת (והדי נמוכה).

זהו, סליחה על החפירה הארוכה, אבל מקווה שעזרתי למישהו שמתכנן לנסוע - מומלץ מאוד לא בעונת התיירות הקלאסית.

מה הכוונה "לעבוד כדי לשמור על 100 קמ"ש" ?

קיימות עדיין חברות השכרה שמחזיקות כלי רכב עתיקים שאין להם בקרת שיוט ומחייבים אותך להיות בחתונה קתולית עם הגז והברקס ?

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

לשום אוטו קטן שתקבל לא יהיה בקרת שיוט.. והמנוע 1000 הייבריד מהניסיון שלי באיטליה בפנדה וב500 מגיע ל140+ חופשי. והוא יותר חזק מהמנוע 1.2 הקודם של פיאט או מה שיש לי בc1. יש תחושה של להתאמץ לשמור על מהירות כי הוא עם regenetive breaking אז אי אפשר לשייט בלי גז, זה ממש בולם קצת כשעוזבים את הגז והייתי גם שמח לבטל את זה בכביש מהיר.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, liorwohl כתב:

לשום אוטו קטן שתקבל לא יהיה בקרת שיוט.. והמנוע 1000 הייבריד מהניסיון שלי באיטליה בפנדה וב500 מגיע ל140+ חופשי. והוא יותר חזק מהמנוע 1.2 הקודם של פיאט או מה שיש לי בc1. יש תחושה של להתאמץ לשמור על מהירות כי הוא עם regenetive breaking אז אי אפשר לשייט בלי גז, זה ממש בולם קצת כשעוזבים את הגז והייתי גם שמח לבטל את זה בכביש מהיר.

עצוב לשמוע שהמצב באיטליה עד כדי כך גרוע.

כאן בישראל, בתקופה שהייתי מרבה לשכור מכוניות, בכלל לא הכרתי בשנה-שנתיים האחרונות מצב כזה שמשכירים לי מכונית בלי בקרת שיוט (ואני מדבר על מכוניות קטנות).

היו לצערי פה ושם מקרים נדירים של מכוניות בלי מערכת אקטיבית לשמירה על נתיב (למשל הספייס-סטאר הגרועה), אבל לא היה דבר כזה מכונית בלי בקרת שיוט.

עריכה אחרונה על ידי harhanegev
הבהרה חשובה

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שרשור שהגיע לי בדיוק בזמן.
לפני שבועיים (יום לפני פרסום השרשור) הזמנתי כרטיסי טיסה לנאפולי, עם ריינאייר, לתקופת חופשת הפסח הקרובה.
טסים בהרכב קצת מוזר; אבא שלי (70+), אחי (30+), גיסתי (30+), שני האחיינים (בני שנתיים ו- ארבע) ואני (30+).
כבר כמה שנים שאני רוצה להגיע לאיזור הזה.

מקריאה מוקדמת ברשת וגם מהשרשור הזה, הכוונה היא להזמין 2 מכוניות קטנות- קצת בעיה עם שני ילדים קטנים והעובדה שאורזים חצי בית כשמטיילים איתם.

לא רוצה להפוך את השרשור לאוף טופיק, אבל אשמח לקבל המלצה למלונות באיזור.
יש צורך לפצל לינה אם רוצים לבקר בנאפולי עצמה (טסים לשבוע) וגם ברצועת אמאלפי?

תודה מראש.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

אם אתה הולך על מלונות זולים כמו הראיינאייר של הטיסה אז אין לך מה לחפש לינה קרוב לאמאלפי. נסיעה לא מאוד ארוכה אז זה לא קריטי, אפשר להכניס ביום את הנסיעות הלוך חזור ומספיק טיולים. כשאני הייתי שמה אז לקחתי מלון אחד קרוב למרכז נאפולי (חצי שעה הליכה) ומלון שני באיזה פרבר שלא קרוב במיוחד לשום כיוון. בדיעבד הייתי לוקח רק את הפרבר בגלל שבמילא לא היה נוח ההגעה ממקום קרוב לעיר אל המרכז עצמו, והאיזור היה מגעיל למדי. היה עדיף להגיע עם האוטו לחניה בנמל שכתבתי עליה בהודעה הקודמת שלי פה, או לחנות קרוב לאיזה תחבורה ציבורית במקום שעוד יש חניה חינם ולהמשיך משם.

• רעיון טוב! 1

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אנו לקחנו מלונות נפרדים. אחד קרוב לנאפולי ואחד בסורנטו. "המס" של להגיע מאזור נאפולי לאזור סורנטו זה כ- 30 דקות נסיעה על אוטוסטרדות (וכמה יורו אגרה) או שעה ומשהו על כבישים עמוסים וגרועים דרך העיירות (לא ממליץ).

גם מסורנטו לעיירות השונות על חוף אמאלפי זו נסיעה לא קצרה במיוחד.

לשיקולך.

• רעיון טוב! 1

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

• תוכן חדש...