Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים. מבקש להתייעץ.

אני צריך לבחור אחת מבין המכוניות האלו כרכב ליסינג: טויוטה קורולה (גרסת סאן) או קיה סלטוס (גרסת אורבן).

שני הרכבים קיבלו ביקורות טובות של נהגים אבל שניהם מגיעים רק בגרסה הבסיסית. העלות שלהם זהה.

אני מנסה לחשוב על יתרונות וחסרונות של כל דגם.

• שווי מס: שווי המס של הטויוטה זול ב-500 ש"ח בגלל שהיא היברידית.
  • מיזוג: רק לטויוטה יש פתחי מזגן ליושבים מאחור. 
  • מראה: הסלטוס נראית טוב יותר. מראה של ג'יפון.
  • נוחות: קל יותר להיכנס ולצאת מהסלטוס. 
  • מרווח מאחור: הסלטוס מרווחת מעט יותר ליושבים מאחור.

אלו נקודות שעליהם חשבתי. אשמח לתובנות נוספות.

פורסם

אכן עמדת פחות או יותר על ההבדלים בין המכוניות.

לטובת הסלטוס מרכב ג'יפוני שבאמת מאפשר נגישות עדיפה וגם שימושיות משופרת במידה וצריך להוביל משהו גדול, קיפול המושבים מייצר חלל הטענה גדול ונוחה לשימוש. מערכת המולטימדיה טובה מזו הספציפית שמותקנת בקורולה סאן, ובאופן כללי הנדסת האנוש עדיפה. לחובתו תא נוסעים פלסטיקי, בידוד רעשים לוקה בחסר, ונסיעה מעט קופצנית. האבזור בדגם הבסיסי קצת מבאס בלי בלם יד חשמלי, מסך קטן, בלי מפתח חכם, ואפילו בלי בקרת אקלים.

לטובת הקורולה בקרת שיוט אדפטיבית שלא קיימת בסלטוס ובלם יד חשמלי עם פונקצית אוטו הולד, שתי מערכות שיעשו לך את החיים קלים ונוחים יותר אם אתה מרבה לעמוד בפקקים. הקורולה נוחה יותר והתנהגות הכביש שלה עדיפה, תא הנוסעים שלה הוא לא פאר היצירה אבל לטעמי עדיף על זה של הסלטוס מבחינת איכות חומרים. בידוד הרעשים לא מוצלח גם בקורולה, רעשי הכביש בולטים פחות אבל יחידת ההנעה רועשת מאוד גם ללא מאמץ מיוחד. מערכת המולטימדיה בהתקנה מקומית לא מוצלחת אבל כעת היא לפחות תומכת בשיקוף מסך לממשקי אפל קאר פליי ואנדרואיד אוטו אז לא באמת צריך להשתמש בה.

אישית אני כנראה הייתי בוחר בקורולה, נוחות הנסיעה העדיפה וגם התנהגות הכביש היו מכריעות את הכף עבורי.

פורסם

לפי מה שאתה מתאר, היתרונות של הסלטוס הם בעיקר מרחב וקצת מראה חיצוני.

אתה צריך את המרחב מאחור? מבוגרים הולכים לשבת שם?

מראה חיצוני זה כבר טעם וריח, השאלה אם הוא שווה לך את התוספת הכספית.

פורסם

אין תחליף לנסיעת מבחן שלך בשתי המועמדות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הקורולה נמוכה (מאוד) לא יודע אם זה משנה לך אבל אפילו מדרכה נמוכה מוציאה את הפגוש הקדמי מהמקום...
מושב הנהג בנסיעה ארוכה גם לא נוח.
לגבי המיזוג אכן פתח יציאה מאוחר שעובד היטב, אבל בכללי המזגם בהשוואה  ישירה לקיה חלש יותר.
אני כבר שבועיים וחצי (וכמעט 4K ק"מ) עם קורולה כרב חלופי (קיבלתי חדשה) ובגדול מחליף עכשיו למשהו אחר מכיוון שהיא נמוכה לי מידי ובנסיעות הארוכות הגב שלי לא מסתדר עם מושב הנהג...

• תוכן חדש...