Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 2018 - נורת i-stop מהבהבת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי את הבעיה הנ"ל ברכב, שהופיעה באמצע שום מקום.

מן הסתם מערכת סטארט סטופ הפסיקה לעבוד.

מניח שזאת בעיית מצבר כלשהי, למרות שהרכב מתניע ונוסע בצורה תקינה לחלוטין, כל האביזרים עובדים בסדר גמור.

הדבר היחידי שמציק זאת הנורה המהבהבת, וזה סטארט סטופ הפסיקה לעבוד, אבל אני אשרוד בלי סטארט סטופ, יותר מציק לי הנורה.

אם אני רוצה לתקן את הבעיה, מספיק להחליף מצבר, או שצריך עוד משהו?

אם אני רוצה סתם להעלים את הנורה, יש דרך לאפס את זה?

כי חבל לי להחליף מצבר ברכב שמתניע בצורה תקינה לחלוטין, וגם אין לי ממש זמן לזה עכשיו.

מה מומלץ לעשות? להחליף מצבר בכל זאת, למרות שאין בעיה בהתנעה? להתחבר עם obd ולאפס את השגיאה?

אלה ההודעות שגיאה:

20220910_213314_HDR.jpg

20220910_213359_HDR.jpg

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה נראה כמו מצבר שהולך לסיים את חייו.

כמובן שבלי בדיקת זרם בעומס, אי אפשר לתת דיאגנוזה מדוייקת.

אגב, בקשר למצברים, הם יכולים להניע בלי שום בעיה, וגם למות במכה אחת.

ויש כאלה שנותנים סימנים "מקדימים", שמן הסתם אצלך אינם מופיעים כרגע.

פורסם

זה לא מטריד אותי, מקסימום יש בוסטר.

השאלה אם צריך לעשות משהו מעבר להחלפת מצבר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קודם כל תחבר סורק נורמלי, בטוח יש DTC במערכת ותציץ ב-DATA FREEZE , ורוב הסיכויים אלו:

i-stop WARNING LIGHT (AMBER) [SKYACTIV-G 1.5, SKYACTIV-G 2.0, SKYACTIV-G 2.5].pdf

ברור החשוד העיקרי זה המצבר, יש תהליך בדיקה סדור לזה, אבל אם המצבר תקין, אז זה סיפור לא פשוט לגלות למה מקפיץ שגיאה כזאת, במקרה כזה, במיוחד שהמערכת הזאת לא מעיניינת אותך, פשוט מבטלים את הפונקציה הזאת דרך מחשב ניהול מנוע אצל מוסכים עם ציוד נורמלי ויודעים מה עושים....ממליץ לך לא להשתעשע עם כל מני שיט מאליאקספרס שאמורים להתקין, זה פאקינג מערכת מיותרת בשם חיסכון הכי מזערי בדלק וזיהום אוויר, אבל ממש לא פשוטה

1409120020_I-Stopcontrol.thumb.png.07c7aca8e7da9bb96f1cc20cb5db58e8.png

ומי שרוצה להבין איך זה עובד באמת :mm_cool:
i-stop CONTROL [SKYACTIV-G 1.5, SKYACTIV-G 2.0, SKYACTIV-G 2.5].pdf

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעתיים, miatanc כתב:

יש עוד שיטה להיפתר מהמערכת לגמרי,חפש ביוטיוב

שהיא?

אל תחזיק אותנו במתח

פורסם
לפני 11 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

במקרה כזה, במיוחד שהמערכת הזאת לא מעיניינת אותך, פשוט מבטלים את הפונקציה הזאת דרך מחשב ניהול מנוע אצל מוסכים עם ציוד נורמלי ויודעים מה עושים

לא אכפת לי שהמערכת תישאר.

פשוט אני מתלבט אם להיכנס לתיקונים יקרים רק בגלל מערכת לא חשובה.

מצבר יילך - ניחא. אבל אם זה משהו רציני יותר, אני מעדיף כבר לבטל אותה ולא לבזבז כסף וזמן יקר על תיקונים.

כולה חיסכון זניח בדלק, שתיקון יקר די יבטל אותו. זה לא משפיע לא על התנהגות, לא על נוחות ולא על בטיחות.

מה שמציג לי כרגע זאת הנורה המהבהבת, שבגללה יש גם סיכוי שאכשל בטסט.

פורסם

שאלה נוספת - במידה ואני מחליף מצבר, איזה מצבר מומלץ למאזדה 3 2018 מנוע 2.0 אוטומט?

פורסם
לפני 14 שעות, vadim6385 כתב:

מה שמציג לי כרגע זאת הנורה המהבהבת, שבגללה יש גם סיכוי שאכשל בטסט.

זה היה ברור כבר מהתחלה, ושום מכון טסטים לא יעביר לך עם DTC פעיל טסט רק בקומבינה, אבל ברור לך דרך פורום אפשר רק לנחש, או לתת כיוון.
כדי לאבחן באמת, אין מנוס, צריך לחבר סורק + חומר טכני רמת יצרן.
סורק אתה צריך לדאוג, אני יכול לעזור עם חומר רפרנס.
לרוב, אכן הסיבה לתקלה הזאת זה מצבר ואם זה המקורי, אחרי 4 שנים סביר שלפני סוף חייב, או תקלה ב-DC-DC CONVERTER.
אצרף לך פרוטוקולים של בדיקות, אם יש לך DTC P0A8F אז חד משמעית תחליף מצבר

BATTERY INSPECTION.pdf

BATTERY CONDITION INITIALIZATION SETTING (i-stop SETTING).pdf

BATTERY RECHARGING.pdf

שאלה נוספת - במידה ואני מחליף מצבר, איזה מצבר מומלץ למאזדה 3 2018 מנוע 2.0 אוטומט?

לקחתי מספר שלדה שרירותית , זה החלק המקורי PE1T-18-520-9B, זה מצבר EFB

169551798_BatteryMazda-3.thumb.png.0af1396077e50816f7d0cedaec6bc2f8.png

כמובן קיים תואם OEM, סתם חיפוש שרירותי
https://www.autodoc.co.uk/car-parts/oem/pe1t185209b

• רעיון טוב! 1
פורסם

אז החלפתי מצבר, קניתי מצבר EFB של varta

https://www.ace.co.il/8300558

נורה המשיכה להבהב גם אחרי ההחלפה, אבל אחרי גיגול של כמה דקות גיליתי שצריך לעשות את הוודו הבא כדי לאפס את המערכת סטארט סטופ:

לפתוח סוויץ׳ (בלי להניע), וללחוץ על כפתור כיבוי i-stop במשך 3 שניות. זה מכבה את הנורת אזהרה.

להניע, לתת למנוע לעבוד דקה-שתיים, לכבות.

לחכות דקה-שתיים, להניע שוב, לצאת לנסיעה, ואז המערכת סטארט סטופ תתחיל לעבוד אחרי כמה דקות.

https://www.pandgmotors.com.au/blog/mazda-i-stop-reset/

בתאריך 12.9.2022 בשעה 01:20, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

לרוב, אכן הסיבה לתקלה הזאת זה מצבר ואם זה המקורי, אחרי 4 שנים סביר שלפני סוף חייב

המצבר לא היה מקורי, המקורי הוחלף לפני שנתיים באחד של שנפ, שהחזיק שנתיים בלחץ גם כן.

אני לא הבעלים הראשון של הרכב, את ההחלפת מצבר ראיתי בהיסטוריית טיפולים.

הבנתי שהשנפ לא היה מהדגם הכי מתאים לרכב, היה צריך 65A והשנפ היה 60 אמפר. אולי זה תרם לחייו הקצרים, אולי זה ששנפ נהיו זבל, לא פעם ראשונה שמצברים שלהם מתים תוך שנתיים.

עכשיו שמתי Varta, מקווה שיחזיק יותר.

פורסם (נערך)
בתאריך 14.9.2022 בשעה 10:45, vadim6385 כתב:

נורה המשיכה להבהב גם אחרי ההחלפה, אבל אחרי גיגול של כמה דקות גיליתי שצריך לעשות את הוודו הבא כדי לאפס את המערכת סטארט סטופ:

זה לא וודו, פשוט המציאות החדשה ברכבים מודרניים בעשור האחרון, ולצערי יותר מדי עוסקים בתחום מתעקשים לא להבין את זה, ותקועים בעבר ומשוכנעים הכל חרטא !
הרבה דברים שמחליפים ברכב שהכל מנוהל ע"י מערכת הפעלה של מחשב ניהול מנוע, זה לא מספיק, רוב המקרים צריך גם ללמד או לעשות סוג של אדפטציה/לימוד/איפוס למערכת ולפעמים קידוד.
בהרבה רכבים יש מערכות טעינה חכמות שיודעים לאזן תפקוד רגיל גם עם מצבר שעבר דגרדציה, אז אם הלוג לא אופס, המערכת לא מכיר את המצבר החדש זה תמיד יהיה לא אופטימלית !
כמו שאמרתי, רוב המוחלט לא עושה, הרי זה יעבוד, אבל בטוח יקצר אורך חיים של מצבר, ולא לדבר על חוסר הבנה של רוב העוסקים בתחום בין EFB ל-AGM ומתי מותר להחליף ביניהם, ברכב ICE רגיל עם בלימה רגנרטיבי למשל מחייב AGM, אתה חושב לא מרכיבים EFB ?
ומי שרוצה להשקיע בהכי טוב AGM במקום EFB שיכול להחזיק גם 6 שנים, אם לא יקודדו מחדש אתה חושב באמת יחזיק כל כך הרבה ?
הכל חפיף....מכיר, יהיה בסדר.
ברכבי VAG שנים מומלץ לעשות אדפטציה/קידוד למצבר חדש, הרבה אנשים פרטיים מחזיקים בסורקים כאלו גרסה מזוייפת כי עולה גרושים, אבל אתה חושב שכל עסק שמתעסק עם החלפת מצברים באמת עושים את זה ?
רק אם הייתם יודעים כמה נזקים נעשים ברכבים חדשים עם החלפת מצבר, פעולה כל כך פשוטה לכאורה :shock:

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 3
פורסם
לפני 12 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

ברכב ICE רגיל עם בלימה רגנרטיבי למשל מחייב AGM, אתה חושב לא מרכיבים EFB ?

לא נראה לי שבמאזדה3 בנזין יש בלימה רגנרטיבית. אם זה היה היברידי/היברידי קל, אולי.

וגם המצבר המקורי, כמו שאתה אמרת, הוא EFB.

האמת שהמצבר הקודם עשה סימני גסיסה עוד לפני שנדלקה הנורה, איך שאני חושב על זה. למשל, אם האוטו עמד יום ויותר, אי אפשר היה לפתוח את החלונות ישר אחרי בהתנעה, אלא אחרי 20 שניות כזה. כיף, במיוחד ב35 מעלות חום.

פורסם

לא נראה לי שבמאזדה3 בנזין יש בלימה רגנרטיבית. אם זה היה היברידי/היברידי קל, אולי..

הניסוח שלי היה חסר, בכוונה ציינתי ICE כי לרכב EV זה ברור שקיים, פשוט שכחתי להוסיף "מחושמל", שזה כל HEV/MHEV/PHEV....הרי צריך לאגור את האנרגיה הקינטית שאתה יוצר ברגע שאתה עוזב את המצערת.
בזכות M-HEV שזה 48V סוף סוף מהרבה רכבים יעיפו את הטימטום של מערכת S&S !
לסיכום מצבר מתאים, איכותי ותקין זה סופר קריטי ברכב מודרני, אבל כמו עם צמיגים איכותיים.....יש רצוי ומצוי, ויודעים מה קורה בשטח

1254.thumb.png.f0ca1c9376036f43735b7e1f9c5dd619.png

• תוכן חדש...