Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 שעות, Night Driver כתב:

כמו בהרבה תחומים אחרים.

קבלני בניין, קבלני תשתיות, מוסך ואפילו סופר.

הקטע זה שגם שכירים (אלה שאין להם על מה לדבר) יכולים, פשוט זה ידרוש מהם יותר תכנון וצמצום בהוצאות לא הכרחיות.

פשוט במקום להתחיל להשקיע סכומים קטנים של כמה מאות בחודש, לחפש איך להגדיל את ההכנסות ולהקטין הוצאות, יותר קל לבזבז, לקנות אייפון ב36 תשלומים ורכב ב100 אחוז מימון ואז להתלונן.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 17 דקות, Night Driver כתב:

אז החבר לא עשה שיעורי בית ואין דבר כזה שיבוא מסחרי של מוצר שדורש תקינה רשמית ייכנס בלי בדיקה או אישור. אף אחד לא "דאג" אלא כל מכולה של יבוא מסחרי היתה נבדקת.

אני גם מייבא מוצרים עם תקינה רשמית אז דאגתי לפני היבוא לאשר דגם. זה עלה לי סכום לא מבוטל אבל אני מייבא מאז בלי שום עיכובים על סמך הדגם. אם החבר היה מאר מראש זה היה נעצר במכס, הוא היה מציג את האישור ומכות התנים היה מעביר תוך מספר שעות שחרור במערכת מסלו"ל.

אם חבר שלך היה דואג לאשר את המוצר או אפילו את הספק בחו"ל כל זה היה נמנע.

יבוא זה מקצוע וצריך לעשות שיעורי בית טוב טוב.

עשה שיעורי בית , היה מוכן עם כל הניירת הרלוונטית כולל אישור מזון מארה"ב + אישורי FDA  + אישורים של מזון אורגני בתקנים אירופאים.

הבחור לא תמים ובעל עסקים שונים ומשונים כולל יבוא של חומרים כימים לתעשיות שונות , יודע היטב מה נדרש , במקרה הספציפי ובנוספים יש ידים אשר פועלות מאחורי הקלעים, כן בדיוק כמו בתחום הרכב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 15 דקות, CX25GTI כתב:

עשה שיעורי בית , היה מוכן עם כל הניירת הרלוונטית כולל אישור מזון מארה"ב + אישורי FDA  + אישורים של מזון אורגני בתקנים אירופאים.

אם אלה האישורים שלו אז הוא לא עשה שיעורי בית.

עזוב את כל הבולשיט שמאכילים אותך בנושאי תקינה. ההנחיה היא שהתקנים הישראלים יאמצו תקינה בינלאומית איפה שניתן וינמקו את ההתאמות המקומיות. מעבר לזה שכמעט בכל תקן יש התאמות אתה עדיין חייב אישור של מעבדה מוכרת ולא כל אישור בינלאומי קביל.

אחרי שיש לך את כל האישורים עדיין אתה צריך אישור ישראלי.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 26 דקות, CX25GTI כתב:

הבחור לא תמים ובעל עסקים שונים ומשונים כולל יבוא של חומרים כימים לתעשיות שונות , יודע היטב מה נדרש , במקרה הספציפי ובנוספים יש ידים אשר פועלות מאחורי הקלעים, כן בדיוק כמו בתחום הרכב.

בתור מי שמדי פעם מסייע ללקוח להביא מכולות של בקבוקים מחו"ל. יכולים להיות לסחורה כל האישורים  בעולם - ועדיין היא תצטרך לעבור במכון התקנים הישראלי.

כבר שנים שמנסים לשנות את החובה הזאת בחקיקה - ללא הועיל.

יתרה מזאת - לקוח אחר מייבא משקאות חריפים. גם עובר במכון התקנים. יש מתאם מדויק בין יוקר הוויסקי הנדגם - לכמות הנדגמת...

• אהבתי 1
  • מבאס 2
  • רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 16 דקות, יובל .מ. כתב:

שילך למבקר המדינה. מידיעה, הם פועלים מאוד חזק נגד גורמים ציבוריים שעושים דברים כאלה.

או שימשיך לבכות.

אל תבנה עליהם.

כשהגשתי תלונה על יצרן מתחרה שמטביע תו תקן על מוצר שלא נבדק מעולם ניהלתי מאבק של 10 שנים שבהם עשו לי את המוות כדי שארד מהנושא.

בגלל שבדברים של שחיתות אני הולך עם הראש בקיר אחרי 10 שנים שאפילו פסלו לי תו תקן ללא סיבה התחלף ראש מכון התקנים ומיד איך שנכנס לתפקיד נפגשתי איתו עם כל המסמכים. התוצאה היתה כמה אנשים ששילמו בראשם והסיפור נגמר.

• אהבתי 3

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

ומכות התנים 

:rofl:

פליטת מקלדת פרואידיאנית או טעות מכוונת?

בכל מקרה, אהבתי. 

אני פשוט קורא להם מכון התיקנים.

לפני 18 דקות, Night Driver כתב:

אחרי שיש לך את כל האישורים עדיין אתה צריך אישור ישראלי.

אולי בדברים מסויימים. 

מניסיוני, ברגע שיש לך את המסמכים הרלוונטיים (אישורי מעבדות מוסמכות, אישורי בדיקה מטעם היצרן באותם מעבדות לחומר המיובא, אידאלית גם ייבוא בעבר של אותו המוצר) אזי כל מה שאתה מאבד זה זמן וטיפה מאורך החיים של המקשים במקלדת שלך. 

אני לא מדבר על מוצרים חשמליים, שם התקינה עדיין מסובכת, ואני מניח שיש עוד כמה קטגוריות שבהם יש חובה לעבור דרך המכון בדרך הארוכה (די בטוח שמוצרי מזון ותרופות, או לפחות מאד!!! מקווה שכך הדבר-בכנות גמורה, לדעתי לפעמים המכון גם מועיל בטעות).

לאחרונה ייבאתי מכולה של MDF (לאחר כניסת הרפורמה), אפילו לא בוצעה נטילה. שלחתי את כלל האישורים וההצהרות שהיו לי (אישורי מעבדה מוסמכת מאתר היצרן ותוצאות בדיקה במעבדה של החומר), ופחות או יותר זהו. עבר חלק לחלוטין.

למי שלא יודע, לגבי מוצרי MDF יש חובה לעבור בדיקות פליטת פורמלדהיד (רעיל לנשימה)-כל עוד מדובר על MDF כחומר גלם (פלטות), ולא כרהיט מוגמר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 28 דקות, ברווז כתב:

פליטת מקלדת פרואידיאנית או טעות מכוונת?

טעות לא מכוונת אבל קלע בול.

• מצחיק 1

פורסם

אין שום היגיון שבעולם שצריך תקן ישראלי נוסף למוצרים שעברו תקינה אירופאית או אמריקאית.

זו בסך הכל שיטה לחסום תחרות מבית ההסתדרות ושות'.

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 29 דקות, ברווז כתב:

אולי בדברים מסויימים. 

מניסיוני, ברגע שיש לך את המסמכים הרלוונטיים (אישורי מעבדות מוסמכות, אישורי בדיקה מטעם היצרן באותם מעבדות לחומר המיובא, אידאלית גם ייבוא בעבר של אותו המוצר) אזי כל מה שאתה מאבד זה זמן וטיפה מאורך החיים של המקשים במקלדת שלך. 

אני לא מדבר על מוצרים חשמליים, שם התקינה עדיין מסובכת, ואני מניח שיש עוד כמה קטגוריות שבהם יש חובה לעבור דרך המכון בדרך הארוכה (די בטוח שמוצרי מזון ותרופות, או לפחות מאד!!! מקווה שכך הדבר-בכנות גמורה, לדעתי לפעמים המכון גם מועיל בטעות).

לאחרונה ייבאתי מכולה של MDF (לאחר כניסת הרפורמה), אפילו לא בוצעה נטילה. שלחתי את כלל האישורים וההצהרות שהיו לי (אישורי מעבדה מוסמכת מאתר היצרן ותוצאות בדיקה במעבדה של החומר), ופחות או יותר זהו. עבר חלק לחלוטין.

למי שלא יודע, לגבי מוצרי MDF יש חובה לעבור בדיקות פליטת פורמלדהיד (רעיל לנשימה)-כל עוד מדובר על MDF כחומר גלם (פלטות), ולא כרהיט מוגמר.

זה משלוח ראשון מהספק?

יש בדיקות שעושים אחת לחיי דגם או אחת לתקופה.

פורסם

בבקבוקים הם דורשים בדיקה על כל דגם מסוים של בקבוק ממפעל מסויים אחת לשנה. אם קיבלתי משלוח של אותו בקבוק ממפעל אחר (אפילו של אותו יצרן) אני חייב בדיקה נוספת. אחרי שנדפקתי כמה פעמים עם סחורה שעוכבה בנמל. אני מביא כמות קטנה לדגימה עם UPS לפני שאני שולח את הסחורה במכולה. ועד שהסחורה מגיעה כבר יש לי את אישור מכון התקנים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 1 דקה, yuvalganim כתב:

אין שום היגיון שבעולם שצריך תקן ישראלי נוסף למוצרים שעברו תקינה אירופאית או אמריקאית.

זו בסך הכל שיטה לחסום תחרות מבית ההסתדרות ושות'.

לא תמיד ואתן לך דוגמאות.

אם למשל אביא ברז עם תקינה אמריקאית התבריג שונה ועלול לעוף.

אם אביא אוטו עם תקינה בריטית ההגה יהיה בצד הלא נכון.

מכשירי חשמל מארה"ב

יש התאמות מקומיות מתבקשות כמו תנאים סביבתיים שונים, התאמה לתשתיות ועוד.

בכלל ברוב התקנים האירופאים המבנה לגמרי שונה. הם מגדירים מעט מאוד קווים מנחים ומשאירים את החופש לתקנות המקומיות להשלים את החסר כרצונן. בתחום ההידרנטים למשל יש תקן אירופאי אבל הוא כל כך כללי ששני הידרנטים שנמצאים במחוזות שונים באותה המדינה אפילו לא מזכירים אחד את השני.

• אהבתי 1

פורסם

לקחת חריג והפכת אותו לנחלת הכלל, רוב הפריטים המיובאים בעלי תקינה אירופאית לא זקוקים לתקינה נוספת בישראל.

מדוע משחת שיניים שנמכרת גם בישראל ומיובאת על ידי יבואן מקביל צריכה בדיקה נוספת?

מדוע מי פה צריכים תקינה ובדיקה נוספת?

מדוע מכונת כביסה שנמכרת בישראל ובצרפת ומביאים אותה ביבוא מקביל (או ראשי) צריכה תקינה נוספת?

יש המון תחומים שאפשר וצריך לשחרר את הפקק ולתת את היבוא בצורה חופשית.

במקום לעשות את הקריטריונים שיהיו מבוססי עקרונות פשוט עוצרים הכל ואומרים לך "נבדוק".

זה מכון שלם שעוסק בעיקר בג'ובים ובהרמת יוקר המחייה

• אהבתי 2

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

הכל נכון, ובכל זאת, יש לא מעט תחתנים שדפקו את כל האנשים ההוגנים. 

יש עשרות אם לא מאות דוגמאות למוצרים נחותים שיש להם תקינה אירופית ודוחות מסודרים שנופלים בבדיקות מכון תקנים. מוצרים שבתחילת חייהם עמדו בתקן וחדשים שלא עומדים בתקינה עדכנית. ועוד דוגמאות.

מרבית התקנים הישראלים מהעשור האחרון זה cover page עם מספר תקן ישראלי מעל התקן המקורי האירופאי. 

אבל תמיד יש זה שמביא משהו עם תקן איטלקי שלא מקובל בכלל בארץ. או עם אישורי תקינה אבל לא של מעבדות מוסמכות  ILAC או דומות בארצות הברית, שאינן קבילות בארץ. (גם בעולם מעבדות שאינן מאושרות ILAC מציגות דוחות אבל הן אינן קבילות)

ראה מקרה גילי, היבואן טרח והעביר את הרכבים תקינה ארופאית מלאה. למרות שהרכב לא נמכר באירופה. אתה צריך גב כלכלי חזק על מנת לעשות את זה עם מוצרים דומים.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

לפני כשעה, zaf כתב:

מרבית התקנים הישראלים מהעשור האחרון זה cover page עם מספר תקן ישראלי מעל התקן המקורי האירופאי. 

בהרבה מאוד תקנים יש התאמות מקומיות (לרוב מקילות אבל יש תקנים שהמערכת המלאה של התקינה האירופאית מחייבת להוסיף התאמות מקומיות).

אם אתן לך דוגמא מהתחום המקצועי שלי, עוביי דופן בצנרת ודרישה ליצקת ספרודיאלית מיותר בארץ כי אין לנו בעיה של קפיאת צנרת. גם כפיפה של מגופים מיותרת כי הצנרת אצלנו אחרת (מאותה הסיבה של קפיאה). מצד שני יש ברזים שבעולם לא משמשים למי שתיה ומוחרגים מהדרישה להתאמה אבל בארץ משמשים גם לשתיה (כמו ברזי הגן וברזי המים הקרים שיש בשירותים ושמותקנים גם בבתי ספר וגני שעשועים לשתיה) אז שם הדרישה כן מופיעה בישראלי.

גילוי נאות: אני חבר במספר ועדות מומחים בתחום.

לפני שעה, yuvalganim כתב:

מדוע משחת שיניים שנמכרת גם בישראל ומיובאת על ידי יבואן מקביל צריכה בדיקה נוספת?

מדוע מי פה צריכים תקינה ובדיקה נוספת?

אתה יודע בכמה מפעלים שונים ובכמה מפרטים מיוצרת משחת השיניים שנראית וממותגת אותו הדבר?

כבר קרה לי שקניתי משחת שיניים של קולגייט בחול (אותו סוג שאני משתמש תמיד) וכל הפה שלי התנפח. כשקראתי את מה שכתוב על האריזה מסתבר שזה היה ממפעל שלהם בהודו.

אם המפעל מאושר והדגם מאושר על ידי ישראל לא משנה מי אישר אותו אתה יכול להביא חופשי על סמך אישור הדגם.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...