Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת: BMW 530i, 2022, קיט M

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שכרתי רכב בהונגריה, בגלל כל מיני סיבות שנוצרו השכירות היתה מהרגע להרגע והרכב היחידי שנשאר, היה bmw סדרה 5.

הרכב יצור 2022, 22 אלף קילומטר, צבע שחור.

מדובר בדגם עם סוללה 48V.

מה יש ברכב?.

מושבי עור עם כיוון חשמלי.

הגה עם כיוון חשמלי (החוצה, פנימה וכו).

מסך מגע, לא יודע כמה אינץ'.

בקרת שיוט אדפטיבית.

זיהוי תמרורים.

נהיגה אוטונומית.

חיבור טלפון android auto וגם אפל.

חימום הגה.

מצלמה לניטור מצב הנהג.

חנייה אוטומטית.

סימן M  על ההגה, לוח השעונים, גלגלים ובצידי הרכב וגם השלט מגיע עם שלושת צבעי ה-M.

מדובר במנוע 3 ליטר, אני חושב 6 צילינדרים על אף שלא נראה לי.

גיליתי צעצוע חמוד, מעבירים למצב ספורט, מורידים בקרת יציבות, לוחצים על הברקס עד הסוף ונותנים גז.

הרכב נכנס למצב של Launch Control, מזנק מהמקום ב0.6 ג'י כאשר המוח נשאר מאחור ובא לך להקיא אחרי 10 פעמים רצופות.

ביום הראשון נסעתי 806 קילומטר במשך כ-9 שעות.

הרכב עשה זאת עם צריכה של 1:16, יפה.

בגדול, אני ממש ממש ממש מאוכזב מהרכב.

בארץ הוא עולה בערך חצי מיליון שקל וואלה, ה-508 שלי לא רואה את הרכב ממטר.

נתחיל בזה שיש ברכב כיבוי/הפעלה בעמידה ופשוט אין דרך ולא אםשרות לבטל את זה וזה דבר כל כל מעצבן.

כל התקרבות של עמידה, הרכב מכבה את המנוע, עוד לפי עמידה על 0 ואין מזגן.

ואז גז, המנוע נדלק ברעדה מעצבנת.

וזה כל כך מעצבן!!!.

כאשר אני מתקרב לעמידה, אני מעביר לניוטרל וזה מונע מהרכב להיכבות.

יש ברכב אפשרות של אור גבוה אוטומטי, אתה נוסע במקום חשוך האור הגבוה נדלק אבל לא נכבה שבא רכב ממול.

יתרה מכך, נסעתי באוטוסטרדה, למרות שיש רכבים שנוסעים לפני, הוא הדליק את האור הגבוה.

יש בקרת אקלים מעלות וגם עוצמה נפרדת לימין ושמאל, אין אפשרות של עוצמה וכו' מאחורה.

אחורה....

כל מי שנכנס לרכב התפלא כמה הרכב צפוף מאחורה ואין מקום.

אני מדבר על ילדים בני 11 שמבקשים להזיז את המושב קדימה, כי אין חהם מקום.

הפיגו מרגישה לי יותר מרווחת וגם הQ3 יותר מרווחת.

עוד בהמשך...

פרנקופיל מושבע!

פורסם

הרכב ששכרת עם מנוע 4 צילינדר 2 ליטר, מדגם B48.

אני נסעתי בגרמניה בשנה שעברה בG20 320i עם מערכת 48V, ודווקא הרשים אותי שזה הסטרט/סטופ הראשון שפעולתו לחלוטין לא מורגשת לנהג. לא רעידה, לא הבדל במזגן, שום דבר.

קראתי באותו זמן באוטו מוטור אונד שפורט ביקורת על דגם 520i עם מנוע זהה והם כתבו בדיוק את אותה התרשמות כמו שלי.

לכן אני חושב שהטכנולוגיה העדכנית ביותר עוד לא הגיעה לדגם 530i, או שהרכב שלך היה תקול.

מכוניות BMW אף פעם לא היו בקטע של מקסימום ניצול מקום. בשביל זה יש סקודה, או סידרה 7 לונג. 

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 2 דקות, amosbmw כתב:

הרכב ששכרת עם מנוע 4 צילינדר 2 ליטר, מדגם B48.

אני נסעתי בגרמניה בשנה שעברה בG20 320i עם מערכת 48V, ודווקא הרשים אותי שזה הסטרט/סטופ הראשון שפעולתו לחלוטין לא מורגשת לנהג. לא רעידה, לא הבדל במזגן, שום דבר.

קראתי באותו זמן באוטו מוטור אונד שפורט ביקורת על דגם 520i עם מנוע זהה והם כתבו בדיוק את אותה התרשמות כמו שלי.

לכן אני חושב שהטכנולוגיה העדכנית ביותר עוד לא הגיעה לדגם 530i, או שהרכב שלך היה תקול.

מכוניות BMW אף פעם לא היו בקטע של מקסימום ניצול מקום. בשביל זה יש סקודה, או סידרה 7 לונג. 

ברגע שהרכב נכבה, המזגן מפסיק לקרר.

20220804_103450.jpg

IMG-20220804-WA0003.jpg

IMG-20220804-WA0004.jpg

20220729_201906.jpg

20220729_201850.jpg

20220729_201858.jpg

פרנקופיל מושבע!

פורסם

עזוב אותך משטויות, תנתק בקרה (רק אם אתה יודע להתמודד) ותיהנה מהרכב בכבישי נהיגה. נתפסת סתם לקטנות ואני בטוח שיש דרך לכבות את המערכת המעפנה הזו של הכיבוי מנוע, אולי דרך המולטימדיה או במסך של המחוונים. 

פורסם
לפני 14 שעות, BRAVO30 כתב:

עזוב אותך משטויות, תנתק בקרה (רק אם אתה יודע להתמודד) ותיהנה מהרכב בכבישי נהיגה. נתפסת סתם לקטנות ואני בטוח שיש דרך לכבות את המערכת המעפנה הזו של הכיבוי מנוע, אולי דרך המולטימדיה או במסך של המחוונים. 

יש מצב צריך להתחבר דרך הOBD ולמחשב רכב ולהגדיר שם

פורסם (נערך)

לא מבין משהו לגבי סטארט סטופ.

ישנם יצרנים שגרמו למערכת להיות לא מעצבנת. למשל מאזדה או שברולט (לפי מה שנתקלתי).

למה לא ללמוד מאותם יצרנים? גאווה גרמנית?

לפני 16 שעות, ariel000 כתב:

כל התקרבות של עמידה, הרכב מכבה את המנוע, עוד לפי עמידה על 0 ואין מזגן

בהיברידי לא אמור להיות מזגן חשמלי?

אגב במאזדה זה לא קורה. המזגן יורד לעוצמה נמוכה, ומתניע כאשר הטמפרטורה עולה מעל סף מסוים.

לא הרגשתי את החום והלחות איך שהמנוע נכבה, כמו ברכבים אחרים (אאוטלנדר למשל).

לפני 16 שעות, ariel000 כתב:

כאשר אני מתקרב לעמידה, אני מעביר לניוטרל וזה מונע מהרכב להיכבות

לא משנה ברכב שכור, אבל זאת דרך כמעט בטוחה לגמור את הגיר לפני הזמן

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 18 שעות, ariel000 כתב:

יש ברכב אפשרות של אור גבוה אוטומטי, אתה נוסע במקום חשוך האור הגבוה נדלק אבל לא נכבה שבא רכב ממול.

יתרה מכך, נסעתי באוטוסטרדה, למרות שיש רכבים שנוסעים לפני, הוא הדליק את האור הגבוה.

בהחלט יש מצב שפספסת את אחת הפונקציות הכי יעילות שיש ברכב - ממה שאתה מתאר זו מערכת High beam assist של ב.מ.וו עם תאורה אדפטיבית ו-LED Matrix, שבתנאים מסויימים מפעילה אורות גבוהים גם אם יש תנועה נגדית וגם אם יש רכב לפניך, ואפילו ממש קרוב - כל זמן שהמערכת יכולה לפצל ולפזר את התאורה בצורה שלא תסנוור.

אני כבר כשנה עם מערכת Led Matrix (לא עם ב.מ.וו...) ועדיין נדהם כל פעם מחדש איך אלומת האור הגבוה משנה את הזוויות כשיש רכב לפני או תנועה נגדית.

The older you get, the better you used to be

פורסם
לפני 8 שעות, vadim6385 כתב:

לא משנה ברכב שכור, אבל זאת דרך כמעט בטוחה לגמור את הגיר לפני הזמן

למה בעצם זה הורס את הגיר? בגיר ידני אין מניעה לעשות זאת אבל גם באוטומט זה אותו דבר בתכלס, לא ככה? 

פורסם

אני גם עכשיו עם כמעט אותו הרכב(בלי חבילת M ) וההתרשמות הכללית שלי שהרכב בסהכ מעולה ומזכיר לי כמה כייף זה סדאן בכבישים הנכונים.המנוע מעולה ומושך חזק אם כי יש טורבו לאג די מעצבן. האבזור והטכנולוגיה עובדים בצורה טובה ולאחר שמתרגלים הכל מרגיש טבעי ונכון.

אני חושב שהרכב הזה נמצא בקטגוריה מאוד בעייתית (במיוחד פה בארהב) כי מצד אחד הוא לא מספיק גדול ונוח להיות מוביל משפחות - הsuv עושים את זה בצורה הרבה יותר טובה. מצד שני כסדאן ספורטיבית הוא גדול מידי ויש את סדרה 3, ומצד שלישי הוא לא מספיק לאקשרי כדי להיות הבוס מוביל(בשביל זה יש סדרה 7).

פורסם

בדגמים עם מערכת 48V ב.מ.וו הסירה את הכפתור שאפשר להפעיל/להפסיק את פעולת המערכת מכיוון שבמערכת 48V זה לא נחוץ. מוזר לי שהמזגן הפסיק כי הוא אמור להמשיך לפעול ובנוסף, באופן אישי, לא מרגישים כמעט את פעולת המערכת בכל הקשור לרעידות. מצד שני, מנועי ה-4 צילינדרים של ב.מ.וו מעולם לא היו הדבר החלק ביותר, מנועי השישה צילינדרים של החברה הם הדבר הנכון. מה שכן, ברור לי שלא עברת למצב ספורט כלל שכן אז המערכת לא נכנסת לפעולה, מי שלא רוצה לנהוג במצב ספורט אך עדיין לנתק את המערכת משנה את ההגדרות של מצב ספורט למצב קומפורט. מעצבן? כן. 

• תוכן חדש...