Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

לקראת הכנסת פורד פיאסטה 2011 1.4 (לא מכיר עבר טיפולי מלא) לטיפול שנתי, מעוניין לבחון שתי עניינים שיש לי שם, לצורך בדיקה באותו המעמד.

א. צריכת הדלק המשולבת די נמוכה לפי מיטב הבנתי, ולדעתי זה נובע בעיקר מצריכת הדלק בנסועה עירונית. הערך המשולב הוא באיזור ה 8 - 10 ק"מ לליטר, כאשר הרכב נוסע בעיקר עירוני. צריכה בכביש מהיר היא באיזור ה 11 - 13. בכביש עירוני כמדומני שזה באיזור ה 7. האם זו אכן צריכה גבוהה או שסתם נדמה לי?

ב. בסופ"ש האחרון נסעתי לצפון. בסוף הנסיעה (אחרי בערך שעה) הרגשתי שאני צריך לתת הרבה גז בשביל שהרכב יזוז, בעיקר בהתחלת נסיעה בעליה מתונה. יש לציין שאני מתגורר בגבעתיים וגם נסעתי עם הרכב בחיפה ועליתי עליות מכובדות בלי אזשהי בעיה מיוחדת לפני כחודשיים.

אשמח לשמוע את דעתכם לגבי העניין ומה כדאי לי לבקש מהמוסך לבדוק. תודה.

עריכה אחרונה על ידי Ido.G
פורסם

צריכת הדלק שאתה כותב הגיונית לחלוטין ונשמעת לי תקינה מניסיון.

לגבי הכבדות - האם מד הטמפרטורה החיצונית בלוח שעונים הראה טמפרטורה גבוהה במיוחד שזה קרה. כלומר טמפרטורה לא הגיונית בכלל?

דברים לבדוק/לבצע - אם במצב כזה מכבים מזגן (אפשר אוורור) האם הסחיבה משתפרת?

לשקול לבצע ניקוי בית מצערת ולבדוק מתי לאחרונה הוחלפו פלגים.

פילטר אוויר מתי הוחלף והאם שמו איכותי.

לוודא שאין מחסור בנוזל קירור ושאין איבוד נוזל קירור.

אישית, הייתי שוקל לחבר קורא לשקע האבחון של הרכב OBD2 ובזמן נסיעה לעקוב אחרי הטמפרטורה של המנוע במיוחד במצב שתיארת. אם במקרה האוטו מעט מתחמם אז זה יכול להסביר הירידה בסחיבה. יעזור מאוד אם מישהו נוסף ייסע איתך ויעקוב בטלפון אחרי הנתונים.

בעיה כזו לדעתי היא מעט כללית וקצת קשה לאתר מה העניין אם התקלה לא מתרחשת (כמובן אחרי שבודקים הדברים המוכרים שיכולים להיות קשורים לכך, מה שלא אמור לקחת הרבה זמן ועבודה) אז לא הייתי מתפרע בלדרוש מהמוסך לברר מה העניין כדי שלא יתחילו להחליף סתם דברים או לבצע יותר מדי בדיקות. מוסך שי לי באור יהוד מומלץ.

בכל מקרה, זה אוטו כבד וחלש. סחיבה זה לא הצד החזק שלו וצריך לעיתים רגל כבדה מאוד על הגז כדי להוציא ממנו תאוצה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

תודה על חוות הדעת. הסתכלתי על טבלאות צריכה באינטרנט והיה נראה לי שאצלי היא גבוהה. כנראה שלא.

לא הוצגה טמפ' חריגה. לא בדקתי לגבי מזגן באותו הרגע. מערכת הקירור תקינה, טופלה בשי-לי ממש לאחרונה (לאחר שהיו נזילות).

פילטר בן כשנה מינוס (אני לקראת טיפול...), בזמנו מכונאי הסתכל על הפלאגים וטען שהמצב בסדר, לצערי לא יודע מעבר.

האם קורא OBD2 גנרי יתאים או שצריך אחד שמתאים ל FORSCAN? האם אלו שמתאימים ל FORSCAN יתאימו גם לרכבים אחרים?

פורסם

מבחינת פילטר אוויר - ממליץ לך לשים פילטר מקורי (דווקא לא מאוד יקר) של פורד או לחסוך כמה שקלים ולקנות באיביי פילטר של חברת MANN מק"ט C17006 ופשוט להחליף לבד כל שנתיים (למה לא). לפילטר אוויר של המנוע אני לא שם תחליפי מחברות לא מוכרות ומעדיף תמיד או מקורי או של mann.

בגלל כל הבעיות שכתבת שהיו ברכב עם מערכת הקירור אז אולי כדאי לשקול לעשות במוסך בדיקת קומפרסיה למנוע לראות מצבו ?. לא משהו יקר.

האם ייתכן והרכב לא אצלך הרבה זמן ואתה פשוט לא מכיר ההתנהגות שלו-הסחיבה שלו? 

טבלאות צריכת דלק באינטרנט בטח לרכב כזה ישן לא שוות כלום. הצריכה בפועל לא מזהירה במיוחד במנוע 1.4 עם תיבה אוטומטית 4 הילוכים.

לדעתי קורא OBD2 גנרי אמור לתת לך טמפרטורת נוזל הקירור כפי שהרכב קורא.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

האמת שלא סגור מה שמו בפעם הקודמת אבל בהחלט אקח את העצה לטיפול הנוכחי. ביצעו בדיקת קומפרסיה בבדיקה לרכב שביצעתי לפני שנה, התוצאות היו תקינות וטובות. הרכב נסע בסה"כ איזה 4 או 5 אלף ק"מ השנה אז לא יודע עד כמה יש טעם. אסמוך פה על שיקול הדעת של המוסך אני מניח.

כן, לא נסעתי הרבה מאוד על הרכב כי הוא ברשות הבת זוג ולא ברשותי, וכשכן זה היה כמעט תמיד בדרכים עירוניות ובין עירוניות במרכז - בלי עליות.

כן - הצריכה בעקרון בהחלט לא טובה במיוחד. אבל מילא. :-)

פורסם

לאחר נסיעה נוספת, אני מנסח שוב את הבעיה, הפעם כך:

יש מצבים בהם בעצם יש השהיה - של מספר שניות - בין הלחיצה על דוושת הגז לבין מועד עליית הסל"ד.

לוחצים על הגז, שומעים משהו - אבל רק אחרי קצת זמן פתאום מד הסל"ד קופץ ויש איזשהו זינוק.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לאחר בחינה במוסך, עלה כי צינור נשם היה "מעוך" \ מעוות - ויתכן שזה הגורם לבעיה. כרגע עושה רושם שהכל בסדר, אם אבחין במשהו אחר, אדווח.

• תוכן חדש...