Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם, לפני שבוע בערך קיבלתי קנס של 750 שקלים עם נקודות. הבאסה זה שחרגתי רק ב 3 קמ"ש מעל עבירה של 250 ש"ח ללא נקודות. 

זה היה בכביש שאני מכיר היטב ושלמען האמת לעולם לא נתקלתי שם בשיטור, הכביש מרווח ומואר, לא באמת שמתי לב לכך שחרגתי כך, השוטר הפתיע אותי ולא ממש עצרתי ליד הניידת כשהוא אותת לי לעצור עם הפנס על צד הכביש. קיבלתי את מה שהוא אמר כי כאמור לא שמתי לב שאני נוסע מהר (כמו שאומרים, הנסיעה היתה בהתאם לתנאי הדרך, ואנשים קבוע נוסעים שם במהירות הזו) 

בכל אופן כל התירוצים לא יעזרו, מבחינת החוק היבש כנראה שנסעתי מהר מדי (בהנחה שהמדידה מדוייקת) 

השאלה היא האם יש לי בכלל מה לעשות או שעלי לקבל את הדין ולשלם? 

אין לי עבר נקי כי נתנו לי אזהרה לפני שנה על עקיפה מימין (שוטר מתנדב שהיה מאחורי), השוטר רצה לוותר לי ולתת לי אזהרה אבל הוא לא יכל בגלל אותו אירוע. משום מה הוא הרגיש רע עם הקנס הזה, רצה לשחרר אותי וכשהגיש לי את הדוח הוא אמר לי שהוא מצטער. 

בכל מקרה, מעניין אותי בעיקר מה הסיכון בללכת למשפט ולקוות שיסגרו איתי על הורדה של כמה קילומטרים. מה בעצם אני מסכן פה, האם זה רק עניין של הגדלת הקנס? ובכמה? 

שווה לי לטרוח נגיד בתור התחלה לשלוח מכתב/פנייה בה אני מתנצל ולקוות שיסכימו לקזז מספר קילומטרים? יש משהו שניתן בכלל לעשות או שנשלם ונגמור עם זה? 

תודה לעוזרים

דוח תנועה.jpg

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם

קרה לי אותו מקרה בדיוק כמוך, שלחתי מכתב בקשה להמיר את הדוח באזהרה ולא נענו לבקשתי למרות עבר נקי לגמרי.

לא חושב שמה שאתה מבקש אפשרי בכלל, מה זה להוריד כמה קמ"ש בשביל שהדוח יהיה 250 וללא נקודות? הדוח כבר הודפס לא ניתן לשנות את המהירות שנסעת.

אתה יכול לנסות לשלוח מכתב או לבקש להישפט אבל אני לא מוצא משהו לא תקין בדוח, אולי רק המרחק של הממל"ז שהוא קרוב ל 300 מטר המותרים בחוק, אבל גם זה בספק כי כתוב בדוח מזג אוויר נאה ומקום מואר וראות תקינה.

• רעיון טוב! 1

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

לא הייתי בסיטואציה הזאת אז לא אוכל לעזור לך בזה.

אני הייתי מתחיל בלחפש כשלים בדוח, ומשם לנסות לבטל אותו.

חכה לעוד אנשים שיגיבו פה אולי יזהו כשלים שיאפשרו ביטול של הדוח, אולי שווה להתייעץ עם עורך דין או משהו בסגנון אבל זה כבר להתחיל להוציא כספים, והדוח הוא רק 750..
מניח שגם בקשה להישפט תאלץ ממך להגיע לבית המשפט על חשבונך שזה עוד הפסד יום עבודה.

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

הנקודות יותר מפריעות לי מהכסף, במיוחד שזה קילומטרים בודדים מעל הדרגה של ה 250 ללא נקודות. מהבחינה הזו אין לי בעיה גם להפסיד יום עבודה. עו״ד זה באמת כבר מוגזם, אם תשלום בגבול הסביר לעו״ד היו מבטיחים לי הורדה של סכום הקנס ומחיקת הנקודות אז מילא אבל זה בטח יעלה המון וזה לא מבטיח לי כלום.

פורסם

אני לא עורך דין ואין לי ניסיון בזה, כך שרצוי לקחת את העצה שלי עם קורטוב של מלח:

למיטב ידיעתי האפשרות היחידה לנהל משא ומתן לגבי הדו"ח היא עם התביעה המשטרתית, וזה יתאפשר רק לאחר שתבקש להישפט. בסיטואציה כזו אני הייתי מבקש להישפט, ואז יוצר קשר עם התובע המשטרתי (או טלפונית או אפילו ביום המשפט) ומבקש ממנו להוריד לך 3 קמ"ש תמורת הודאה - כדי למנוע בלבול מוח לדעתי יסגרו איתך את זה ככה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

השאלה היא האם יש לי מאיפה לתקוף את הדוח? הרי אם אין שום בסיס לבלבול מוח אז מבחינתם אין להם סיבה לוותר לא? 

אני חושב שהקייס היחידי שלי זה שהגעתי מעיכול בכביש וזה נראה שאיך שהכביש התיישר עוד לפני שנסעתי כמה מטרים השוטר סימן לי לעצור בצד. איך הם כבר הספיקו למדוד אותי בתנאים האלה? 

פורסם

אתה טוען לעיקול בכביש - השוטר מדד אותך במרחק 280 מ', כלומר אין בעיה של שדה ראיה. לא משהו שתוכל לתקוף.

האם יש לך מצלמת דרך וצילמת סרטון שאולי יכול להראות רכב אחר שהפריע למדידה? זה הדבר היחיד שעולה במוחי כעת כבסיס להגנתך.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, Doron_Z כתב:

האם יש לי מאיפה לתקוף את הדוח

שוב - אני לא עו"ד, אבל אני חושב שאתה לא צריך למצוא סיבה טובה לתקוף את הדו"ח כיון שאתה לא באמת רוצה להגיע למשפט, אתה רק רוצה להעביר אותו למסלול שונה שיאפשר לך שיחה עם תובע.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

אתה טוען לעיקול בכביש - השוטר מדד אותך במרחק 280 מ', כלומר אין בעיה של שדה ראיה. לא משהו שתוכל לתקוף.

האם יש לך מצלמת דרך וצילמת סרטון שאולי יכול להראות רכב אחר שהפריע למדידה? זה הדבר היחיד שעולה במוחי כעת כבסיס להגנתך.

לצערי לא היה עוד רכב, כמה מטרים לפני סיימתי עקיפה ונשארתי על נתיב שמאל בגלל ש 500-600 מטר אחרי יש פנייה שמאלה.

הכביש היה יחסית שומם בשעה כזאת, לא היתה הרבה תנועה אבל אין לי ספק שבאותו הלילה היה לשוטר הזה ציד פורה מאוד.

לפני שעתיים, Fazer כתב:

שוב - אני לא עו"ד, אבל אני חושב שאתה לא צריך למצוא סיבה טובה לתקוף את הדו"ח כיון שאתה לא באמת רוצה להגיע למשפט, אתה רק רוצה להעביר אותו למסלול שונה שיאפשר לך שיחה עם תובע.

השאלה אם בכלל ידברו איתי, אם מבחינתם זה קייס של מאה אחוז אז יכול להיות שאין להם אינטרס ואז השאלה היא, איזה מחיר אני עלול לשלם מעבר להפסד יום עבודה והתשלום המקורי של הקנס (שזה תשלום שאני מוכן לסכן) במידה וכן נלך למשפט ומבחינת השופט בזבזתי לכולם את הזמן

פורסם

הרכיפה היא בשעת לילה. לא מצויין שהיית בודד בכביש, בניגוד לנוהל. עניין זה אף מתחזק, היות שהשוטר כן טרח לציין שהיית בנתיב השמאלי (אך לא טרח לציין שהיית בודד, ולכן ניתן לטעון שהיית תוך כדי עקיפה, עניין ששולל היותך בודד).

מעבר לכך ובחשיבות משנית, הפעלה בלילה דורשת שימוש באתת, ולא כך היו הדברים בעניינך.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, Doron_Z כתב:

השאלה אם בכלל ידברו איתי

אני חושב שכן, לא מניסיון אישי אלא מדברים שקראתי על איך מתנהלים המשפטים האלו - מסחרה, ותובעים שרק רוצים לסמן וי על כמה שיותר משפטים. כמובן שקל לי להגיד כיון שלא אני זה שלוקח את הסיכון, אבל אני חושב שהסיכון כאן מינימאלי.

אני מניח שיש כאלו עם ניסיון/עורכי דין בקהל שיביעו את דעתם המלומדת.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, Keyser Söze כתב:

הרכיפה היא בשעת לילה. לא מצויין שהיית בודד בכביש, בניגוד לנוהל. עניין זה אף מתחזק, היות שהשוטר כן טרח לציין שהיית בנתיב השמאלי (אך לא טרח לציין שהיית בודד, ולכן ניתן לטעון שהיית תוך כדי עקיפה, עניין ששולל היותך בודד).

מעבר לכך ובחשיבות משנית, הפעלה בלילה דורשת שימוש באתת, ולא כך היו הדברים בעניינך.

הוא חייב לציין שהייתי לבד בנתיב? 

אם הוא לא ציין דבר כזה אז אפשר כביכול ללכת על טיעון שהיה רכב לצידי ושבגלל זה המדידה לא היתה מדויקת? 

לגבי אתת, הוא עמד עם פנס וסימן לי איתו לעצור. זה לא נחשב לתקין? 

לפני 3 שעות, Fazer כתב:

אני חושב שכן, לא מניסיון אישי אלא מדברים שקראתי על איך מתנהלים המשפטים האלו - מסחרה, ותובעים שרק רוצים לסמן וי על כמה שיותר משפטים. כמובן שקל לי להגיד כיון שלא אני זה שלוקח את הסיכון, אבל אני חושב שהסיכון כאן מינימאלי.

אני מניח שיש כאלו עם ניסיון/עורכי דין בקהל שיביעו את דעתם המלומדת.

אל זה נכון אז בהחלט שווה. נחכה באמת שאנשים עם ניסיון בעניין יסבירו מהם הסיכונים ועד כמה הסיכויים שלי טובים. תודה! 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

יש לא מעט כשלים בדו"ח

השוטר לא מציין כי יצא אליך עם פנס. ואם אכן הוא יצא אליך עם פנס הרי הוא זריז גם להניח את המכשיר בצד וגם לקחת את הפנס ולתאת מהרכב הכל לוקח זמן .

לידו יושב עוד שוטר,  למה הוא לא משמש כאתת אלא השוטר מפעיל הממל"ז קופץ לעברך.

בלילה אתה צריך להיות לבד בזירה כאן אפילו לא מציין שהיית לבד בנתיב. 

האיזור המואר צריך להיות לפחות של 300 מטר לפי הניסוח של השוטר הייתי בודק זאת בזירה שנית.

כמו כן בודק את מצב העיקול והאם באמת ניתן לראותך במרחק של לפחות 350 מטר ממיקום הניידת.

התחלת הלזירה הייתה במרחק העולה על 300 מטרים המותרים.

לשוטר סופר מיומן נדרש שניה שניה וחצי לכיוון לעבר מרכז הרכב עד שהוא מתייצב על המטרה ואז למכשיר נדרש עוד 0.3 שניות לנעילה ולמדידה.

המהירות נקבעת במהלך ה 0.3 שניות הללו אבל המרחק המצויין בדו"ח הוא בסיום אותן 0.3 שניות.

כלומר יש לקחת בחשבון עד 2 שתי שניות מתחילת הכיוון לרכב ועד לסיום הנעילה 

במהירות של  123 קמ"ש הרכב עובר 34 מטר בשניה = 68 מטר הוסף את המרחק בדו"ח 280 מטר וקיבלת התחלת מדידה במרחק של 348 מטר העולה על 300 המטר המותרים!! וכאן הכשל הוא כפול גם מעבר ל 300 מטרים וגם אם לפי הניסוח של השוטר  התאורה מסתיימת היכן שהוא באיזור ה 280-300 מטר מהניידת.

פנה לבטל את הדו"ח עקב הכשלים שנפלו בעבודת השוטר ותביא לדוגמה שאין ציון כי היית לבד בזירה וכי לא השתמש באתת.

לא ילך,  בקש להישפט ואם הנימוקים הללו התובע ימיר לך זאת ל 250 ש"ח ללא נקודות או תסכמו על קנס בסדר גודל של 500 ש"ח ןשינוי האשמה לתקנה  51 - נסיעה שלא בהתאם לתנאי הדרך שזו עבירה שאין עליה נקודות. 

דברי הנהג לא שמתי לב לא הכי גרועים ששמענו עדיף לאמר נסעתי כחוק אדוני הקצין ( גם אם הוא לא קצין ).

עריכה אחרונה על ידי ישה
  • אהבתי 4

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה רבה ישה! 

אז אני מבין שבמכתב שאכתוב אתבסס בעיקר על כך שלא הייתי לבד ושלשוטר לא היה זמן לאור הנתונים לבצע בדיקה מהימנה עקב חוסר שימוש באתת בנפרד?

אגב איך יודעים שלא נעשה שימוש באתת, אולי השוטר שעשה את הלזירה ישב ברכב והשוטר שאותת לי לעצור עם הפנס הוא לא זה שמדד בפועל? האם זה חובה לבצע בדיקה בלילה עם שני שוטרים?

מבחינת התאורה, גם אחרי מיקום הניידת יש תאורה בדרך, היא לא נגמרת משם באף שלב במסלול הנסיעה שהייתי בו.

מבחינת חישוב המדידה, לפי דבריך משתמע שאמור להופיע בהכרח מספר נמוך יותר מ 280 מטר על מנת שהמדידה תהיה תקינה לפי החוק במהירות שכזו, הבנתי נכון?

• תוכן חדש...