Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 54 דקות, SurfHigh כתב:

@ניקו פ.על טעם לא אתווכח איתך, אבל, איזה עגבניה שמיוצרת בישראל נמכרת בחו"ל בפחות מחצי מחיר? 

אתה יכול להביא דוגמאות קונקרטיות? 

כן. עגבניות. גזר. פטרוזיליה. הכל גידול ישראלי שנמכר בסופרים בארה"ב. עגבניות קניתי באזור דולר וקצת לקילו (זה היה לפני איזה שלוש שנים אז לא זוכר בדיוק). 

טעם מדהים בהשוואה למה שאנחנו אוכלים בארץ, גם ישירות מהחקלאי.

כמראה שבאמת ליצוא ולמכירה בישראל יש סטנדרט אחר. מבין את החקלאי המייצא. שם הוא כנראה מרוויח יותר. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחרי שטעמתי תוצרת סוג א' (או מה שמיועד לייצוא, או לכל הפחות זה מה שהחקלאי סיפר), אני חד משמעית מוכן לשלם את ההפרש עבור התוצרת הזו. אבל כנראה שאין מספיק ביקוש לעניין (?).

מעניין מתי אמאזון יתחילו לעשות משלוחים של אוכל לישראל 🤣

• מצחיק 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, ניקו פ. כתב:

כן. עגבניות. גזר. פטרוזיליה. הכל גידול ישראלי שנמכר בסופרים בארה"ב. עגבניות קניתי באזור דולר וקצת לקילו (זה היה לפני איזה שלוש שנים אז לא זוכר בדיוק). 

טעם מדהים בהשוואה למה שאנחנו אוכלים בארץ, גם ישירות מהחקלאי.

כמראה שבאמת ליצוא ולמכירה בישראל יש סטנדרט אחר. מבין את החקלאי המייצא. שם הוא כנראה מרוויח יותר. 

כמו שאמרתי, לא נתווכח על טעם, אבל דולר וקצת לפני 3 שנים, זה 4-4.5 שח, וזה המחיר של העגבניה בארץ בממוצע (כרגע יקר יותר, כשחם זול יותר, ובסופרים זולים זה ממילא לוס לידר, כלומר מנותק מהמחיר האמיתי ונמכר ב 1-2 שח). 

נ.ב

איך ידעת שזו עגבניה ישראלית? 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, SurfHigh כתב:

כמו שאמרתי, לא נתווכח על טעם, אבל דולר וקצת לפני 3 שנים, זה 4-4.5 שח, וזה המחיר של העגבניה בארץ בממוצע (כרגע יקר יותר, כשחם זול יותר, ובסופרים זולים זה ממילא לוס לידר, כלומר מנותק מהמחיר האמיתי ונמכר ב 1-2 שח). 

אני לא יודע איפה אתה קונה עגבניות, אבל עגבניות עולות בערך 8.90 - 11.90 לקילו אצל כל ירקן שאני קונה. כי זה מה שאכיל בארץ ואפשר לקרוא לו עגבניה.

לא בא להתווכח. רק אומר עגבניה שעברה מסעות יותר ממרקו עולה זול יותר 6000 ק"מ מכאן. אם יש לך הסבר אשמח. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם
לפני 10 דקות, ניקו פ. כתב:

אני לא יודע איפה אתה קונה עגבניות, אבל עגבניות עולות בערך 8.90 - 11.90 לקילו אצל כל ירקן שאני קונה.

בשופרסל בסביבות 5 שקלים (5.9 באון ליין ובחנויות זול יותר בבערך שקל).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ההסבר הוא שירקן שכונתי תמיד יהיה יקר יותר מסופר גדול, בדיוק כמו שופרסל אקספרס ואמפמ. 

אני אישית קונה בשוק בחיפה שיש לו מגוון ספקים בשונה מלסופרים הגדולים. זה יוצר מגוון גם של סחורות וגם של מחירים. 

מחירים לדוגמא מלפני שבוע: תפוא 3.8 או 3 קג ב 10, עגבניה 5-8, פלפל 6-6.5, מלפפון 5-7, תפוח 5-7, אגס 5, בננה 4-4.5, פטרוזליה, כוסברה וכו 2-2.5.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אני מתנצל אבל ירקות בסופרים לא טעימים לי. בטח שלא עגבניות. 

בואו לא נסיט את הדיון.

נניח והמחיר בישראל ובארה"ב על ירקות זהה (והוא לא). למה? איך? יש מס בארץ? מה שיעורו? איפה הכסף עובר?

• רעיון טוב! 1

פורסם

שני דברים אני לא מצליח צהבין:

1. מה הקטע של התוצרת ״סוג א׳״ שלא מגיעה לסופרים פה? הבנתי את הקטע שזה הולך לייצוא, אבל למה? התושבים כאן הם סוג ב׳?

2. בעניין ההשוואה מול אירופה: איך זה שאני ניגש פה לסופר ויש על המדף רק ״עגבנייה״ או ״תפוח אדמה״ בעוד שבסופר השכונתי (לא הענק האזורי, השכונתי, מקביל לאמפם פה) בהולנד יש 3-4 זנים שונים של עגבניות ומספר זהה אם לא גבוה יותר של זנים של תפוחי אדמה?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
לפני 3 דקות, SuperBamba כתב:

1. מה הקטע של התוצרת ״סוג א׳״ שלא מגיעה לסופרים פה? הבנתי את הקטע שזה הולך לייצוא, אבל למה? התושבים כאן הם סוג ב׳?

2. בעניין ההשוואה מול אירופה: איך זה שאני ניגש פה לסופר ויש על המדף רק ״עגבנייה״ או ״תפוח אדמה״ בעוד שבסופר השכונתי (לא הענק האזורי, השכונתי, מקביל לאמפם פה) בהולנד יש 3-4 זנים שונים של עגבניות ומספר זהה אם לא גבוה יותר של זנים של תפוחי אדמה?

אין לי תשובה לגבי 1, רק השערה שאין מספיק ביקוש לסוג א' בישראל ביחס לרווחים שאפשר לעשות על התוצרת הזו בחו"ל.

2. אצל ירקנים בעיקר, אבל גם בסופרים שכונתיים אפשר למצוא מבחר הרבה יותר גדול מהסופרים הגדולים. אמפם זה יותר מכולת ממותגת שעובדת 24/7 מאשר סופר, לדעתי לפחות.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, SuperBamba כתב:

שחלקם מגיעים מישראל (בעיקר תפו"א).

גוסר - כשאני בארץ אני הולך לירקן שלי, הוא יקר אבל האיכות שווה את זה. ועדיין: תפו"א לבן, תפו"א אדום והקטנים האלה. וזהו.

פה אני קונה זן תפו"א שמתאים לצרכים שלי כול פעם. אגב גם בארה"ב אם תראה מתכונים מדברים על זנים (שונים משלנו - אבל יש שמות)

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 21 דקות, SuperBamba כתב:

איך זה שאני ניגש פה לסופר ויש על המדף רק ״עגבנייה״ או ״תפוח אדמה״ בעוד שבסופר השכונתי (לא הענק האזורי, השכונתי, מקביל לאמפם פה) בהולנד יש 3-4 זנים שונים של עגבניות ומספר זהה אם לא גבוה יותר של זנים של תפוחי אדמה?

תשובה מסובכת, שילוב של תרבות והיסטוריה והרגלים. ההולנדים (ולא רק הם) מתייחסים ברצינות לתפוחי אדמה, והצרפתים מייעדים כל סוג לתבשילים מסוימים בלבד. 

להבדיל, בארץ ניתן להשיג בתקופות הנכונות 7-8 זנים של עגבניות שרי.

אגב, מילא תפוחי אדמה ועגבניות, בישראל יש סוג יחיד ובודד של מלפפון - בגרמניה יש מניפה שלמה של סוגים...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל ארטישוק ירושלמי יש להם שם בגרמניה??

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אתה צוחק, כן?

https://www.dreschflegel-shop.de/wurzelgemuese/topinambur/

מקור השם ירושלים בארטישוק ירושלמי איננו מעברית...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זהו, אני רשמית איבדתי כל אמונה בציונות.

• מצחיק 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...