Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנסה לעזור לחברה.

אבא שלה (כבן 80, שכן של הוריי) מקבל כבר תקופה מכתבים ממשרד עו"ד שעובד עם מד"א על חוב לכאורה עבור פינוי באמבולנס.

ולמה לכאורה? הדרישה במכתב היא עבור תשלום של פינוי באמבולנס של סבתא שלה שנעשה (עפ"י המכתב) לפני שנתיים או שלוש (אני בודק את התאריכים המדוייקים). בפועל הסבתא נפטרה באפריל של שנת 1999...

לפני שבועיים הגיע אליהם שליח עם מכתב איום בעיקול (לא היה אף אחד בבית, השאיר על הדלת).

השאלות:

1. האם למד"א מותר לעקל דברים מהבית ללא צו בית משפט? כך לפחות כתוב במכתב המצורף.

2. איך יוצאים מהסיפור הזה?

 

לפני כמה שנים היה לי מקרה דומה (פינוי של אבא שלי) אבל לי היתה את הקבלה להוכיח ששילמתי. אין סיכוי שתהיה להם קבלה על התשלום הזה מלפני 23 שנים.

 

346510568_WhatsAppImage2021-12-21at21_02_41.thumb.jpeg.f9b749d944825989841df2d115a3309a.jpeg

פורסם

יותר מדי מקרים דומים בשבוע האחרון - הרי היו כאן שני שרשורים על תביעות בגין רכבים שנמכרו\ירדו מהכביש.

 

במכתב הזה אין שום פרטים על אותו פינוי - מתי והיכן התבצע. האם מד"א סיפק לכם את הפרטים?

 

ועניין אחרון - עד כמה שזה מרגיז, השאלה היא כמה כדאי להלחם על 600 ש"ח. האם ההוצאה מוצדקת או שעדיף לשלם ולהפטר מהצרה הזו. היה לי סיפור דומה לפני כעשור, מד"א דרש מאשתי לשלם על הובלה של הדודה שלה, שכמעט בטוח ששולמה על ידי קופ"ח. אבל הסיבוך להוציא את המסמכים היה כזה שהעדפנו לשלם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

להתקשר למדא ולבדוק פרטים.

אם הדרישה מצודקת (ונשמע שהיא לא) לשלם.

אם לא, להסביר שיש כאן טעות. והגברת נפטרה לפני כ22 שנים.

 

אם לא מוותרים על החוב.

מנסה דווקא דרך התקשורת.

סיפורים כאלה זה הלחם והחמאה שלהם

  • רעיון טוב! 1

.

פורסם

לא חותמים או מתקשרים למד"א

הייתי שולח את צו הפטירה כולל המכתבים ומציין את העובדה שהיא מתה לפני 99.

אלא אם כן, מדובר על נסיעה באמבולנס לפני שהיא מתה. 

 

  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

 Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, sperial כתב:

 

ועניין אחרון - עד כמה שזה מרגיז, השאלה היא כמה כדאי להלחם על 600 ש"ח. האם ההוצאה מוצדקת או שעדיף לשלם ולהפטר

 

האמת, אני לא רואה שום סיבה לשלם. אין הצדקה לדרישת תשלום הזו מלכתחילה.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

תודה על העצות. אשלח לחברה שתוציא עותק תעודת פטירה. מקווה שזה ישכנע את מד"א/העו"ד.

בינתיים מצאתי את זה: ועדת הכלכלה דורשת לעצור את מבצע גביית החובות של מד"א עד לבירור חוקיותו

 

 

עריכה אחרונה על ידי ArikB
פורסם
לפני 17 דקות, ArikB כתב:

לא רלוונטי כי מדובר בשנת 2018, עברו כבר 4 שנים אבל מאוד רלוונטי לא לשלם את הסכומים הללו. 

 

מקווה שלא חסמו למשפחה הזו את החשבונות בנק. 

 

כמו כן: לשלוח מכתב רשום + אישור מסירה לרשום את כל הפרטים והשתלשלות העניינים. מתי הגיע כל מכתב ובמשפט אחד מה המכתב הזה מציין.

ובשורה הסופית לרשום את העובדה ולהדגיש שהיא מתה ב99. כמובן אפשר "לחגוג" על העניין ולתהות אם היא חזרה מן המתים והאם יש להם הוכחה לכך.

כמובן לא ללכלך על מד"א, לא להוסיף פרטים לא רלוונטים. להיות עניינים.

 

אני שכחתי לציין שאני לא עורך דין ולכן ממליץ לפנות לאחד הארגונים בלינק הזה

https://www.kolzchut.org.il/he/סיוע_משפטי_חינם_או_בתשלום_סמלי

הכוונה שלי בייעוץ המשפטי הוא שהם יעברו על המכתב שכתבתם ושלא יהיה בעיה משפטית בהמשך, למרות שאתם צודקים ואין להם שום קייס לגבות את הכסף מהמידע שמסרת לנו פה בפורום. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

 Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

@Transporter זו הסיבה למשפט האחרון שלי: הייעוץ הראשון של עורך דין יעלה יותר מהתשלום כולו. אז אם מדובר בהוצאת תעודת הפטירה ומשלוח מכתב רשום זה מוצדק. יותר מזה, כולל הזמן וההוצאות, הופכות את זה למלחמה יקרה.

 

דרך אגב - הסיפור הזה מזכיר לי את מחלקת הגביה של רשות השידור. אני עדיין שומר את כל אישורי התשלום (למרות שהם הפסיקו את הגביה סביב 2015), כי יש לגופים האלה איזה נטיה לצאת מהקבר ולחלק מכתבים לתיבות בחשכת הלילה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם (נערך)

1. מד"א רשאים להטיל עיקול גם לפני פנייה לבימ"ש. חוק מגן דוד אדום מתיר להם לגבות עפ"י פקודת המיסים (גביה).

2. איך לצאת מזה ? בתור התחלה, לפנות למד"א ולברר פרטים מלאים. מתי בוצע הפינוי ? מהיכן ? מי פונה בדיוק ?

סביר להניח שהיתה טעות בהזנת מספר ת.ז., ולכן הם פונים אליכם.

 

https://www.mdais.org/contactus

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

@Transporter זו הסיבה למשפט האחרון שלי: הייעוץ הראשון של עורך דין יעלה יותר מהתשלום כולו. אז אם מדובר בהוצאת תעודת הפטירה ומשלוח מכתב רשום זה מוצדק. יותר מזה, כולל הזמן וההוצאות, הופכות את זה למלחמה יקרה.

 

דרך אגב - הסיפור הזה מזכיר לי את מחלקת הגביה של רשות השידור. אני עדיין שומר את כל אישורי התשלום (למרות שהם הפסיקו את הגביה סביב 2015), כי יש לגופים האלה איזה נטיה לצאת מהקבר ולחלק מכתבים לתיבות בחשכת הלילה.

 

רוב העורכי דין לא לוקחים כסף על יעוץ  בסיסי

אם באמת הפניה לא תקינה, ילך לקבל יעוץ ויתבע ממדא את הכסף, 

במיוחד אם יוכיח שהוא לא היחיד שקיבל מכתבים כאלה, יקבל אפילו פיצוי יפה

פורסם

עו"ד שמכבד את עצמו גובה כמה מאות שקלים על שעת ייעוץ, שאותם הוא מפחית מהעלות אם ממשיכים להשתמש בשירותיו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

×
×
  • תוכן חדש...