Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

האם יש כזה דבר ביטוח לתכולת הרכב, למקרה שהרכב נגנב? לציוד שנשאר קבוע ברכב כמו כסאות תינוק, מערכת מולטימדיה וכו'.

תודה

פורסם

קראתי את הפוליסה של וישור, ואני לא חושב שזה שונה מחברות אחרות. מופיע שם בביטוח רכוש כך: "לאבזרים הנמצאים בו מכוח דין או לאבזרים הצמודים אליו שנקובים במפרט". בביטוחי הרכב יש גם הרחבות שונות שאתה יכול לרכוש (גרירה מכיר?). לדעתי, כיסאות תינוק הם "אביזרים מכוח דין", ומערכת מולטימדיה או כל ציוד אחר צריך לדאוג שיופיעו במפרט. קבלות על רכישה יעזרו בזמן תביעה. בקיצור, תקרא את הפוליסה.

פורסם

דבר עם סוכן/חברת הביטוח אם יהיו מוכנים לבטח ובכמה. אם לא יהיו מוכנים, אני משוכנע שסוכני ביטוח של רכבי נכים ישמחו לבטח אותך.

פורסם

האמת, כאמור הייתה שאלה בשביל להקשות.

אני לא בטוח שכיסא תינוק יכול להחשב מכוח דין.

בגלל שכיסא כזה לא מחוייב בכל רכב, מי שיש לו תינוק שם אבל הוא יכול לנתק ולקחת את הכיסא הביתה. מי שאין לו תינוק בכלל לא שם כיסא ברכב.

לדעתי מכוח דין הכוונה לדוגמא למטף ברכבים שמחוייבים על פי חוק שיהיה ברכב.

לכן, לדוגמא הזכרתי כיסא כמו שיש לי ברכב, שנרשם במשרד הרישוי ומופיע במפורש ברישיון רכב. במקרה כזה אני בכלל לא רוצה לעלות את העניין לדיון בדיוק כמו שאני לא מעלה לדיון קילומטרז נמוך מאוד או גבוה מאוד.

פורסם

שלום, 

הבוסטר של הילד מבוטח לפי דעתי בביטוח תכולה של הדירה: 

לעניין פוליסה זו "תכולה" משמעה - כל דבר וחפץ הנמצאים בדירה, והינם בבעלותם, בחזקתם או באחריותם

של המבוטח או בני משפחתו ולמעט:

1.1 .כלי-רכב מנועיים, קרוואנים, נגררים, כלי-שיט וכלי-טיס.

2.1 .בעלי-חיים.

3.1 .ניירות-ערך, איגרות-חוב, תעודות-מניה, תעודות-מלווה.

4.1 .חוזים, מסמכי-התחייבות, שטרי-מכר, תעודות ומסמכים למיניהם.

5.1 .זהב, כסף או מתכת יקרה, כשהם במצב גולמי, יהלומים ואבנים יקרות, שאינן חלק מתכשיט.

6.1 .כלי-נשק, תחמושת וחומרי-נפץ.

7.1 .כתבי-יד, תכניות, שרטוטים, תרשימים, מדגמים, דפוסי תבניות.

8.1 .פנקסי-חשבונות וספרי-עסק אחרים.

9.1 .ציוד ומלאי המשמשים לעסק בלבד אלא אם כן צוין אחרת במפרט.

10.1 .שיקים, המחאות-נוסעים, המחאות-דואר, שטרי-חוב ושטרות למיניהם, כרטיסי-נסיעה, טיסה

והפלגה, כרטיסי אשראי וכרטיסי הגרלה.

11.1 .דברים או חפצים הנמצאים בגינה, בחדר המדרגות, על גדרות או על דרכים מרוצפות שהם

חלק מהדירה ובתנאי שאין מטבעם להימצא מחוץ לדירה: כיסוי זה בעד דברים או חפצים

שמטבעם להימצא מחוץ לדירה יוגבל ל-%2 מסכום ביטוח התכולה.

פורסם
לפני 22 שעות, Ron Poh כתב:

לדעתי מכוח דין הכוונה לדוגמא למטף ברכבים שמחוייבים על פי חוק שיהיה ברכב.

לא רואה הבדל בין מטף לכיסא תינוק. שניהם חייבים להיות ברכב בהתאם למקרה.

פורסם

המנגנון נשאר ברכב. 

אני לא יודע מה חלוקת העלות, אבל אני מתאר לעצמי שאם קונים רק מנגנון או רק כיסא יתברר שכל חלק בנפרד עולה כמעט כמו כיסא שלם. 

ולא לשכוח עבודה. 

• מבאס 1
פורסם
בתאריך 26.12.2021 בשעה 14:27, mcaspi כתב:

לדעתי, כיסאות תינוק הם "אביזרים מכוח דין",

טיעון מעניין.

למיטב ידיעתי לא מוחזרים אף פעם דמי כסאות רכב. יהיה מעניין לתבוע ולראות איך יתייחס לזה בימ"ש.

בתאריך 27.12.2021 בשעה 17:25, o_prime כתב:

11.1 .דברים או חפצים הנמצאים בגינה, בחדר המדרגות, על גדרות או על דרכים מרוצפות שהם

חלק מהדירה ובתנאי שאין מטבעם להימצא מחוץ לדירה: כיסוי זה בעד דברים או חפצים

שמטבעם להימצא מחוץ לדירה יוגבל ל-%2 מסכום ביטוח התכולה.

רכב לא מכוסה. מדובר כאן על אופניים, גרניק, ריהוט בחצר וכד'

בתאריך 26.12.2021 בשעה 16:59, Ron Poh כתב:

נקשה... כיסא (נכים) נשלף לרכב, ומופיע גם ברישיון רכב.
נכלל בביטוח או לא?
ועכשיו למחיר... מחירו כחדש 50,000 ש"ח.

ממש לא.

יש לזה ביטוח ייעודי בסוכנויות ביטוח רכבי נכים.

אם הציוד שולם ע"י ביטוח לאומי הם מחייבים אותך לבטח אותו בביטוח הייעודי הנ"ל.

• מעניין 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...