Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר ראשון, שלום :)

אני רשום כבר זמן מה, אבל זאת ההודעה הראשונה שלי. :)

חייב רק לציין שעד כמה שראו עיניי הפורום מקצועי, ואני בטוח שאקבל תשובה לשאלה שלי.

אז ככה, בבעלותי דייהו רייסר 94 ידנית.

באחת מנסיעותיי, התכוננתי לעצור. אז אני עוצר לעיתים כמו רוב האנשים, מוציא לניטורל ובולם עם הבלמים. הבעייה כאן הייתה שלא הכנסתי ת'קלאץ', והוצאתי לניוטרל. להפתעתי, הוא יצא בלי בעייה ולא נשמע שום רעש מוזר. לאחר מכן בדקתי את העיניין מספר פעמים, ואני רואה שהוצאה מהילוך לניוטרל לא מחייבת הכנסת קלאץ'.

האם זה דבר ידוע? האם יש אנשים שנוהגים בצורה כזאת? או אולי תקלה ברכב שלי?

המון תודה לעונים.

פורסם

בצע חיפוש... כבר הרבה אנשים אמרו שהם מורידים הילוכים או משהו כזה ללא קלאץ'... כן זה אפשרי וזה בסדר , אבל בכל זאת תשתמש בקלאץ'. אני די בטוח שאין לך שום בעיה וזה אמור להיות ככה

עד מתי ספטמבר 08.:(

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם

יש סיכוי כלשהו לפגיעה כלשהי בהוצאה לניוטרל ללא קלאצ תוך כדי הבלימה? או שאין שום בעיה לנהוג ככה תמיד?

פורסם

מומלץ להישתמש בקלאצ' גם במעבר מהילוך לניוטרל על מנת לא לשחוק את מיסבי הגיר לטווח הרחוק. ודרך אגב, גם בהעברה בין ההילוכים באמצע נסיעה עם מיומנות רבה ובסל"ד מסויים ניתן להעביר הילוכים ללא לחיצה על קלאצ' ללא בעיה חריגה אבל בהחלט צריך לדעת את המיומנות והטכניקה לזה ושוב, זה בהחלט לא מומלץ.

:)
פורסם
מומלץ להישתמש בקלאצ' גם במעבר מהילוך לניוטרל על מנת לא לשחוק את מיסבי הגיר לטווח הרחוק. ודרך אגב, גם בהעברה בין ההילוכים באמצע נסיעה עם מיומנות רבה ובסל"ד מסויים ניתן להעביר הילוכים ללא לחיצה על קלאצ' ללא בעיה חריגה אבל בהחלט צריך לדעת את המיומנות והטכניקה לזה ושוב, זה בהחלט לא מומלץ.

בוקר טוב

אכן לא מומלץ להעביר הילוכים ללא שימוש במצמד. בעיקר בהאטה כשאתה מוציא לנאוטרל הרכב ממשיך בתנופה והבלימה נעשית באמצעות הבלמים בלבד, זה מסוכן ולחלוטין לא נחוץ!

האט תמיד ע"י הורדת הילוכים בשילוב בלימה והוצא לנאוטרל רק בעצירה מוחלטת.

שבת שלום

• ספונסר פורום
פורסם

כמו שאביב אמר אין כל קשר למיסבי התיבה .

הנזק שיכול להגרם והוא ממשי הוא למנגנון הנעילה של גלגלי השיניים שמונע קפיצת הילוך .

המנגנון הזה מתקיים עיי השחזה מיוחדת של גלגל השיניים של כל הילוך ושל המשלב המשתלב עליו

ההשחזה היא בזיות פנימית כאשר העומס הנוצר על הגל לאחר שחרור המצמד נועל את השילוב

ולא מאפשר קפיצת ההילוך . ההשחזה מבוצעת על כל שן בשני הצדדים (האצה והאטה).

כאשר אתה משחרר הילוך תחת עומס(הוצאה ללא הפרדת מצמד) ואפילו הקטן ביותר ,אתה שוחק

את אותו המנגנון של הנעילה ומקרב אליך תקלה בתיבה של קפיצת הילוך לא רצונית .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

ישנו סיפור ידוע של נהגי משא בצבא, שלחק משמשאיות יש קלאץ' נוראי שהם למדו להעביר הילוכים ללא הקלץ' (ע"י סל"ד נכון לכל הילוך).

כמו שכבר כתבו כאן כמה אנשים בעלי מקצוע: ממש לא ממולץ לך! עם זה קרה בטעות פעם זה לא ממש נורא אבל להתחיל להשתמש בזה קבוע זה כבר סיפור אחר לגמרה.

שבת שלום

• תוכן חדש...