Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בהמשך לשירשור הזה על רכישת פיג'ו 301  :

להלן סיפור רכישת רביעיית צמיגים איכותיים לרכב זול ב- 10% מערך הרכב,   כאשר הרכב זה עתה עבר טסט כתקין לאחר החלפת 3 צמיגים - 

האם זו החלטה ראוייה או בזבוז מיותר? 

בהמשך לשירשור לעיל - עדכון קצר -  הרכב מתפקד היטב והנהגת מרוצה. 

מי שלא היה מרוצה דיו זה אנוכי. 

פשוט הציק לי מצב צמיגי הרכב. מדובר בצמיגים במידה 195/55/16. 

כפי שציינתי בתחילת השירשור  הקודם - ב"פגישת ההיכרות" עם הרכב מצב הצמיגים היה עגום למדי. תערובת צמיגים ישנים ושחוקים למדי - אחד פאלקן 914 מודל 2017 והשאר בליל סיני של כמה יצרנים עלומי שם. 

כזכור, בעל מגרש רכבי היוקרה התחייב להעביר את הרכב טסט עבורנו. 

מסתבר שהוא נאלץ - על מנת להעביר את הרכב טסט - להחליף 3 מתוך 4 הצמיגים. 

הפאלקן מודל 2017 נחלץ מהגזירה ובמקום 3 הסינים הבלויים הורכבו - כנראה במינימום מחיר - מיטב צמיגי המזרח הרחוק :

על הציר האחורי הורכבו זוג צמיגים  סיניים מהמותג המפואר "JINYU GALLOPRO YH18" שנראים אמנם חדשים לגמרי אבל תאריך הייצור 1119....

ועל הציר הקדמי הוחלף צמיג אחד במקום סיני בלוי שיועד לארח לפאלקן 914 מודל 2017 שנחלץ מרוע הגזירה. הצמיג שהותקן היה בעל השם המפוצץ: "GEOLANDER COLO H01" - טרי או לא ? קשה לדעת כי אין עליו כלל תאריך ייצור....

בקיצור אמרתי לבעלת הרכב שאמנם הוחלפו עקב הטסט 3 מתוך 4 הצמיגים אבל לדעתי מדובר בחבילה מפוקפקת שאינה בטיחותית כלל. 

בתחילה אמרה - הרי הרכב עבר טסט וגם החליפו 3 צמיגים חדשים אז מה אתה רוצה? 

שכנעתי אותה שכדאי להשקיע בסט איכותי. 

אמרתי לה: "ומה יקרה בכביש רטוב בחורף הקרב עם  בליל הצמיגים המפוקפקים ? יקח לך עוד 10 מטר לעצור בבלימת חירום למול צמיגים טובים. זה ההבדל בין כמעט ונפגע לתאונה ממשית".

האמת, היה די קשה לשכנע את בעלת הרכב הקמצנית לאשר זאת. 

בסוף היא השתכנעה וביקשה משהו סביר אבל לא יקר מדי. 

בחיפושים ברשת ,לאור המלצות מומחי הפורום הזה, התמקדתי בשלוש אפשרויות ראויות:

1. קלבר דינקסר HP4 - החל ב- 312 לצמיג. 

2. פאלקן 310 - החל ב- 332 לצמיג. 

3. מישלן פרימסי 4 - החל ב- 385 לצמיג. 

להשגת המחירים הנ"ל היה צורך להגיע למקומות מרוחקים. המחירים לצמיגים אלו בעיר המגורים - ירושלים - יקרה בעוד עשרות רבות של שקלים לכל צמיג . 

למה? ככה.... לקנות צמיגים בירושלים יקר בהרבה מאזורי המרכז. 

נטיתי להחליט לקחת את הפאלקנים ופתאום קפצה לי מודעה של "אוטו דיפו" על מבצעי "יום הרווקים הסינים" בסוף שבוע. 

היו מבחר מבצעים על שלל מותגים החל מסיניים ועד לאיכותיים.

מצאתי מחיר ממש זול לצמיגי מישלן PRIMACY 4 - הנחה של 35% ממחיר אוטו דיפו הרגיל - יוצא לצמיג יחיד במידה 195/55/16  סכום של 376 ש"ח כולל התקנה, וכמובן ניתן לקבלם גם בעיר הקודש ולא צריכים להרחיק. 

כלומר בכ- 1,500 ש"ח לרביעיה ניתן להשיג  סט צמיגים שנחשב לטוב מאוד. 

אכן, הזמנו במרשתת באתר אוטו דיפו רביעייה של מישלן פרימסי 4. 

האם להשקיע על רכב זול שעלה כ- 15K  ושרק עבר טסט וקיבל 3 צמיגים חדשים סכום כזה  זו החלטה טובה?  

לדעתי, כן . אין מה להתפשר על בטיחות , גם על רכב זול. 

ומה דעתכם? 

IMG_20211029_110056.jpg

IMG_20211103_145045.jpg

IMG_20211103_145106.jpg

IMG_20211103_145041.jpg

IMG_20211106_142226.jpg

עריכה אחרונה על ידי orankohn
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם

אני לא מצאתי צמיגים במידה לספייס בעיר מיצרן מוכר והתקנתי סינים.

השאלה, האם המשפט שהיה אי שם בעבר על מרחק בלימה ארוך רק בגלל שזה סיני נכון גם היום.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 14 דקות, orankohn כתב:

ומה דעתכם?

איתך בדעה. אין משמעות למחיר של הצמיגים יחסית למחיר של הרכב, זה הרי עניין בטיחותי. ובבטיחות פחות כדאי לחסוך.

לפני 8 דקות, yulianx כתב:

השאלה, האם המשפט שהיה אי שם בעבר על מרחק בלימה ארוך רק בגלל שזה סיני נכון גם היום.

לא יודע, אבל לא בא לי להיות זה שבודק את זה. כשלדגם של יצרן עלום שם (ולא מעניין אותי מוצאו, אני לא גזען) יהיו ביקורות טובות*, אשקול לקנות את אותו הדגם. עד אז, אמנע מלבדוק את זה על עצמי.

* - אם להיות כן, רק אם הביקורות האלו יגיעו לפה אני אטרח להתעדכן בהן. עד אז, אשלם מחיר מופקע על משהו שאני סומך עליו.

פורסם

אבל זה לא עונה על השאלה האם צמיג סיני בהכרח פחות טוב, האם לא יכול להיות צמיג סיני עם דירוג טוב יותר מצמיג  low cost מיצרן מוכר?

ממה שבדקתי צמיגים סינים חלקם דומים לצמיג מחברה מוכרת.

• רעיון טוב! 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רק מציין שאין קשר ל"יום הרווקים הסיני". לפני שבוע בדקתי באתר שלהם והיו בדיוק אותם מבצעים.

פורסם (נערך)

צמיג סיני זה שם כללי למספר אינסופי של דגמים ויצרנים לא מוכרים.

יכול להיות שכן יש דגמים מוצלחים לפחות כמו  low cost של יצרן גדול ומוכר, אבל איך בודקים ואיך מוצאים דגם כזה ?

הרי הצמיגים האלה לא משתתפים במבחנים של בלימה, אחיזה וכו'. 

מי שקונה מישלין פרימסי 4 מקבל נוחות, שקט ואורך חיי הצמיג ( בקילומטרים ). האחרון כמעט ללא תחרות. 

וזה תקף לכל רכב בלי קשר למחירו.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

חלקם מעתיקים את המראה, בלי הטכנולוגיה מאחוריו.

עד שאין נתונים (טובים ומעלה) ממבחנים רשמיים, אני לא אהמר על צמיגים סינים, גם בחינם

כבר חתמתי...

פורסם

יש מדבקה על צמיגים (תקן) שמראה עד כמה הצמיג חסכוני,רועש ובלימה בכביש רטוב.

פורסם

צמיגים סיניים זה סימן שאלה גדול. אני בטוח במאה אחוז שיש כאלה שלא נופלים מהמערביים ואפילו מתעלים עליהם, הבעיה היא למצוא מקור מידע איכותי שהצליח להשוות בצורה אפילו רבע מדעית בין אלף ואחת היצרנים השונים.

לענייננו, הבדלי המחיר במקרה הספציפי שהבאת בין הפרמסי - שהוא מעולה ובדוק ויש עליו הסכמה מקיר לקיר (ואפילו מותקן אצלי) - פשוט מסירים את העוקץ מההתלבטות. עוד 300 ₪ עבור מוצר מוכח שיעשה את העבודה בנקודה כל כך חשובה מבחינה בטיחותית? אין פה התלבטות.

בנוגע לשאלה היותר כללית - מעולם לא הבנתי מדוע קושרים צמיגים זולים עם רכב ישן. רכב זה גוש מתכת שנע במהירות תלת ספרתית, לא משנה מה היצרן, מה הדגם ומתי הוא יוצר וכמה הוא שווה. כל גוש מתכת שנע במהירות תלת ספרתית זקוק לכל מיני מקדמי הגנה, ובמקרה של רכב, החשוב והפשוט והזול (!!!) שבהם הוא מין רכיב כזה שקוראים לו בעברית *צמיג*.

בקיצור, הקישור בין צמיג זול לרכב זול הוא קטע פסיכולוגי לגמרי וחסר כל היגיון.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

למשל צמיג סיני שזהה בדירוג הבלימה לצמיג מיצרן מוכר.

063B0F29-6D3D-429B-AF04-FE683C4F805D.thumb.png.db38695f1af5e3298828ada658ab5f74.png

0D664F6A-BD85-4DAA-8AD7-1A30834DF7F5.png

פורסם

ברור שזו החלטה ראויה ואחראית. 

סט צמיגים איכותי מסוג כזה בנסועה שנתית ממוצעת יחזיק לפחות שלוש שנים כך שבעצם מדובר בעלות של שקל בודד ליום שימוש בסט נוח ובטיחותי ללא ספקות לעומת סט מפוקפק ובסבירות רבה עם ביצועים ובטיחות ירודים. 

• רעיון טוב! 2
פורסם

רק לפעם הבאה תדעו לסכם עם בעל המגרש השתתפות שלכם ואז היה קונה לכם רביעייה טובה ולא מחפש לחסוך.

בכל אופן החלטה נבונה כי החיים חשובים.

גילוי נאות- אני פעם החלקתי בגשם עם צמיגים סיניים בלויים ותודה לאל לא בא רכב ממול.

משתדל לעזור

פורסם

יש כלל אצבע נחמד ששמעתי- לא להתקמצן ולהשקיע בתוצרת איכותית בכל המוצרים שמפרידים אותנו מהקרקע- צמיגים, נעליים, מזרנים, הכסא המשרדי שיושבים עליו כל היום וכ"ו...

במקרה שלך זאת החלטה נכונה במיוחד, לא רוצה לתאר לעצמי איך הרכב היה מתנהג בתמרון/בלימת חירום עם בליל הצמיגים הסיניים/יבשים/שניהם הזה שתיארת.

לפני שעה, hans כתב:

צמיגים סיניים זה סימן שאלה גדול. אני בטוח במאה אחוז שיש כאלה שלא נופלים מהמערביים ואפילו מתעלים עליהם, הבעיה היא למצוא מקור מידע איכותי שהצליח להשוות בצורה אפילו רבע מדעית בין אלף ואחת היצרנים השונים.

הנושא עניין אותי אז יצאתי חמוש בגוגל טרנסלייט לחפש בBAIDU (הגוגל הסיני).

ממה שמצאתי לסינים יש מגזיני רכב עם מבחני צמיגים אבל נראה שזה נושא שהתחיל לעניין אותם רק בשנים האחרונות ואין הרבה מידע. נראה שכן יש צמיגים סיניים סבירים אבל קשה להשוות אותם לתוצרת המערבית, שמות הדגמים של התוצרת המערבית שנמכרת אצלם שונים ממה שאנחנו מכירים וכנראה מדובר בדגמים יעודיים לשוק הסיני/מזרח. 

לדוגמא המבחן הזה (תשתמשו בגוגל טרנסלייט) משווה בין 33 דגמים שונים, 22 מתוצרת סינית והשאר לא, במקום הראשון במבחני הבלימה ניצח אצלם צמיג שנקרא Qirin990 מחברת landsail, איך זה בהשוואה לתוצרת המערבית שאנחנו מכירים? לא ברור, ההשוואה הכי קרובה שם זה המישלן פרימסי 3ST שיצא במקום השישי והוא דגם שכנראה מיועד למזרח. בכל מקרה זה לא משנה כי התוצרת הסינית שנמכרת בארץ ובאירופה מקבלת כנראה שמות דגם וחברה שונים ממה שנמכר בשוק הסיני. 

יש גם את המבחן הזה שנערך בגרמניה בשיתוף עם מגזין AutoBild שבו התוצרת המערבית האיכותית מובילה. ויש גם מבחנים של צמיגים סיניים ללא השוואה לצמיגים מערביים.

מהתגובות לכתבות (ומהכתבות עצמן) אני מבין שהסינים עצמם רואים את הצמיגים הסיניים כנחותים ומעדיפים לקנות מישלן/דאנלופ וכ"ו אם התקציב מאפשר.

בקיצור תקנו את התוצרת המוכרת מהחברות המובילות מישלן/פאלקן/קונטיננטל/דאנלופ וכ"ו,  גם אם יש איזה דגם או שניים של צמיגים סיניים איכותיים אין טעם להסתבך ולחפש אותם בשביל לחסוך כמה מאות שקלים שגם ככה מתפרסים על פני 3-4 שנים.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 3 שעות, yulianx כתב:

יש מדבקה על צמיגים (תקן) שמראה עד כמה הצמיג חסכוני,רועש ובלימה בכביש רטוב.

זה לא באמת תקן, אמנם  יש פרוטוקול בדיקה (מאוד בסיסי) אך את הבדיקה מבצע יצרן הצמיג כך שלא בטוח שיש מה לסמוך במיוחד על המדבקה הזו בכל הקשור לצמיג סיני. 

• תוכן חדש...