Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 דקות, sperial כתב:

גם לגבי המערכת הסולרית - אמנם בבית פרטי היא תהיה הרבה יותר פשוטה, אבל לבעלים לא יהיו שותפים לעלויות האחזקה והתיקון.

א) בוודאי שיהיו, קוראים להם חברת ביטוח

ב) בבניין מגורים אין לך שום דרך להכריח את שאר הדיירים להשתתף בעלויות התיקון, גם אם התקלה היא ברכוש משותף. זה שיש 20 או 40 בעלי דירות לא עוזר לך, כשחצי מהם לא משלמים.

ג) תקלות בבניין מגורים יכולות להיות הרבה יותר מורכבות ויקרות לתיקון בסדרי גודל מתקלות בבתים פרטיים. כשבבית פרטי אתה צריך לחצוב 50 ס"מ קיר, בבניין מגורים אתה עלול למצוא את עצמך חוצב לגובהן של שתי קומות.

פורסם

ההתיחסות לדליפה מכוונת לכך שמדובר בחימום מים סולרי.

ובהחלט אפשר לחייב בעלי דירות להשתתף בעלות  התיקון, אם כי לעתים זה צריך לעבור דרך המערכת המשפטית. יש שופטים שזה תפקידם - רשמי בתים משותפים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

אני לא יודע מה היה ב-25 השנים לפני שקניתי את הדירה. יתכן שכלום. אני מכיר את ההוצאות רק מאז שאני גר בה. ולהשוות לדירה בת 15 זה לא רלוונטי כי יש תהליכים ארוכים, למשך הרקבון של תעלות המתכת.

גג רעפים שבנוי נכון לא צריך תחזוקה כלל פרט לניקוי המרזב וצביעת ארגזי הרוח אם קיימים (והם ממש לא חייבים להיות קיימים). עקרון הפעולה של רעף הוא כזה שאין צורך בתחזוקה.

אם תעשה מרזבים פעם אחת מנירוסטה במקום מגלוון (והפרש העלות ממש לא רציני כי יש במרזב כלום חומר) לא יהיה לך ריקבון. אצלי בעבודה המרזב כבר בן בן 29.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 6.10.2021 בשעה 13:12, SlowRide כתב:

תראה, לגור ליד אנשים שעושים קריוקי כל שישי בלילה במרפסת זה לא תענוג גדול, וגם לגור ליד ריכוזים חרדיים איפה שיש ילדים בני 7 שחוצים את הכביש עם עגלת תאומים בלי להסתכל וזורקים מלא זבל בשבתות בחגים מעבר למה שהפחים מסוגלים להכיל זה לא כיף גדול.

חוץ מזה שאנשים רוצים לגור ליד אנשים דומים להם.

אני גר בשכונה חילונית לגמרי וגם פה הפחים מתמלאים יותר מדי בשבתות וחגים.

הגיע הזמן שהעיריות יבינו שפינוי אשפה זה צורך חיוני וזה שירות שצריך להיות מסופק 24/7 .

• רעיון טוב! 1
פורסם

בקריות ביאליק ומוצקין הפינוי מתבצע 3 פעמים בשבוע, 

ספציפית במוצקין (אני גר פה 11 שנים, גדלתי בביאליק) כבר נתקלתי בהזזה של פינוי האשפה ו/או תגבור שלו בתקופות חגים וערבי חג.

הכל מבוצע פה מול קבלנים פרטיים מעוגנים בחוזה,

לכן כל מיני שביתות שהיו בעבר בארץ בנושא פינוי האשפה מעולם לא קרו בקריות המדוברות.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

במקום בו אני גר (בחיפה) יש פינוי אשפה בשעות שונות, כולל בערב שבת בשעות הערב. אם מסיבה כלשהי הפח מתמלא ביתר - שיחה קצרה ל-106 ובד"כ האשפה מפונה תוך מספר שעות, לכל המאוחר למחרת בבוקר. בנוסף יש פינוי גזם פעמיים בשבוע וסיירת זבל שעוברת מספר פעמים בשבוע כדי לאתר מפגעים ולשלוח פינוי נוסף במקרה הצורך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, Super_T כתב:

אין לי שום כוונה לגור בבית של 10 קומות,

ראיתי תוכניות והצעה כזו מקבלן לפני חצי שנה, מחיר ממש טוב לדירת 5 חדרים בבניין של 18 קומות בערך בשכונה טובה פלוס בקריות,

רק מהמחשבה של מה ילך שם בחניה, בוועד, במרפסות, בשטח מתחת לבניין (ובין הבניינים) שבנו למשפחות וגן המשחקים, הרעש, הבלאגן,

כל זה עשה לי רע..🤨 

יגאל אלון בגבעת הרקפות? 😄

המציאות: כרגע גרים בדירת 4 חדרים בבעלותנו בבניין  חדש (פינוי בינוי) בן 6 קומות בפתח תקווה, כרגע שנינו עובדים במרכז.

החלום הריאלי: בעתיד הקרוב-בינוני (5-6 שנים) לחזור לצפון ולעבור לבית פרטי/דו משפחתי בקריות/עתלית או באחד המושבים הצמודים לקריות (נופית/כפר ביאליק/אפק) במטרה להיות קרוב להורים של שנינו.

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

בסוף המילניום הקודם מכרנו את הדירה שלנו במודיעין (5 חדרים + גינה גדולה) ועברנו לישוב בקרבת צומת נחשון לבית פרטי כך שמה שאני אומר הוא מניסיוני האישי...

בתאריך 7.10.2021 בשעה 23:36, SlowRide כתב:

ועד בית מתחלק בין כל הדיירים, פה אתה משלם על הכל. אין תיקונים משותפים.

בתיאוריה. הייתי בטיפשותי וועד בית ואכלתי אותה מדירות שכורות שהצ'קים של השוכר חוזרים, דיירים ש"בדיוק נגמר להם הפנקס והם יעבירו את הצ'ק מחר" וסיכסוכים אם כל הבנין צריך להשתתף בתיקון צינור הביוב מהפנטהוז או לא. בנוסף, בבתים בני 30+ מתחילות התקלות הכבדות (תיקוני מעלית, החלפת ריצוף וכו') שמגדילות את תשלומי הוועד.  

גנן זה עסק לא זול. גם ציוד השקיה וכל השיט הזה.

לטעמי, מי שקונה דירה עם גינה כדאי שידע קצת לטפל בה או שירצף את כל המשטח בכורכר... ההשקיה ממוחשבת ואני בדרך כלל מטפל לבד, פעם-פעמיים בשנה מזמין גנן לעבודה יסודית.

איטום לגג זה עסק יקר.

עד היום תיקון אחד

יש הרבה יותר ארנונה.

לא

מנקה עולה יותר כסף.

כן

הדברות ולכידת כל מיני מזיקים יש בתדירות  הרבה יותר גבוהה.

אם משאירים דלתות פתוחות

ברוב המקרים תחזוקה של דירה תהיה זולה משמעותית.

אולי לא אם אתה גר במגדל כמו של טרנספורטר שוועד הבית כולל גם חדר כושר בריכה מכון עיסויים שף פרטי מועדון חשפנות ושקית קוק בתיבת דואר פעמיים ביום.

תלוי בהמון משתנים, אני מתייחס לזה כמו לנסוע ב E350 שלי לעבודה. יותר אוטו->יותר הוצאות ממשפחטומטית באופן טבעי (החל מכמות השמן במנוע עד חתך הצמיגים), אולם תמורת המעט יותר הוצאות מקבלים הרבה יותר רכב...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, TheOne23 כתב:

יגאל אלון בגבעת הרקפות? 😄

לא זוכר את שם הקבלן, הרים ארבעה בניינים בכניסה לגבעת הרקפות, שניים עומדים, עוד שניים בבניה.

נוראי.

פורסם
לפני 9 דקות, Super_T כתב:

לא זוכר את שם הקבלן, הרים ארבעה בניינים בכניסה לגבעת הרקפות, שניים עומדים, עוד שניים בבניה.

נוראי.

אכן זה הקבלן. 

אגב זה רק ההתחלה, לפי התב"עות שאושרו השכונה

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
בתאריך 8.10.2021 בשעה 17:32, MiniMiz3r כתב:

מה זה לפעמים? פעם ב-50 שנה? 

כל חיי גר בקומה אחרונה, כולל שנים בדו משפחתי:

אם זה זפת בממוצע פעם ב3 שנים צריך לעשות מחדש

יריעות ביטומניות ממוצע פעם ב10 שנים צריך לעשות מחדש

לפני 23 שעות, Super_T כתב:

נוראי.

לאטי

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
לפני 10 דקות, locus כתב:

לאטי

שלילי,  

פרוייקט WE של יובל אלון

🙃

פורסם (נערך)
בתאריך 8.10.2021 בשעה 01:40, ezuf כתב:

וועאלייהההההה

קראת לראש העין בית קברות.

זהו,הלך עליך..תכף יבוא מ3מ3מ3 (איך לא הגיב פה עדיין באמת) ויפגיז אותך באיזה 4 עמודים.

אני קורא, רושם, וזוכר.

אל דאגה...

בתאריך 8.10.2021 בשעה 10:39, MiniMiz3r כתב:

הארנונה מחושבת לפי מ"ר בנוי, לא משנה אם זה בית פרטי או לא. אם כבר, בבית פרטי אתה תשלם משמעותית פחות ארנונה פר מטר של בית מאשר בדירה, כי אין שטחים משותפים (בדירה של 100 מ"ר אתה תשלם ארנונה על 150 מ"ר, שזה יותר ממה שתשלם על בית פרטי של 140 מ"ר).

חצי אמת.

לך לדף 3 פה, בטבלה תסתכל על איזור ו':

image.png.b6efac0f0c47c6f3eef2c2064928049c.png

אז לא בדיוק, חישוב לפי מ"ר בנוי. כלומר כן, אבל תלוי במה מכפילים את המ"ר הבנוי הזה.

אגב על השטחים המשותפים לא בהכרח משלמים תעריף של מ"ר בדירה:

image.png.793a5df2f46b3579cd85896536e8b3b3.png

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

חצי אמת.

כפי שצוין זה תלוי רשות מקומית. בזאת שאני גר בה אין שום הבדל בין צמוד קרקע ללא צמוד קרקע.

לפני 3 שעות, locus כתב:

כל חיי גר בקומה אחרונה, כולל שנים בדו משפחתי:

אם זה זפת בממוצע פעם ב3 שנים צריך לעשות מחדש

יריעות ביטומניות ממוצע פעם ב10 שנים צריך לעשות מחדש

תחליף קבלן. זה בלאי לא סביר.

פורסם
בתאריך 5.10.2021 בשעה 19:47, לירון .ה. כתב:

תנסה עתלית

תנסה לצאת ממנה בשעות הבוקר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב: