Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

יש לי כמה שאלות בנושא אמינות רכבים:

1. בעבר שמעתי טענה שמנועי 3 צילינדרים הם פחות אמינים, ושעדיף להתרחק מהם.

האם זה היה נכון או סתם סטיגמה בגלל דגם ספציפי?

האם זה נכון כיום וכדאי להמנע מרכבים כאלה?

מה לגבי טענה שהמנוע רועד יותר ממנועי 4 צילינדרים (ושזה יורגש בעמידה בפקקים)?

2. אני רואה כל מיני רכבים עם מנועי טורבו צנועים יחסית מבחינת נפח, אבל עתירי ביצועים (כ"ס ומומנט).

השאלה שלי היא האם זה תקין וקשור רק לתכנון המנוע (ויצרנים מסויימים פשוט טובים יותר בזה)?

או שבאמת דוחפים את המנוע לקצה ותהיה לזה משמעות מבחינת אמינות כאשר מחזיקים את הרכב במשך הרבה שנים / לאורך הרבה ק"מ?

(הבהרה: אני מצפה ממנוע טורבו להיות בעל יותר כ"ס ומומנט לעומת מנוע אטמוספרי, אבל גם מצפה ממנועי טורבו של יצרנים שונים אך בנפח דומה להיות יחסית דומים מבחינת "ביצועים")

3. כאשר יוצא דגם חדש - כמה זמן צריך לחכות עד שיהיה אפשר להעריך את אמינות הדגם?

האם אפשר לסמוך על המוניטין של היצרן באופן כללי? או שיש לחכות כמה שנים כדי לדעת האם מדובר ברכב מוצלח בו בעייתי?

איך הכל מתחבר?

הצצתי במפרט של פורד פוקוס (אקטיב), בעלת מנוע EcoBoost 1.5L, וחשבתי שיכול להיות שמדובר ברכב שעשוי להתאים לי (מצד אחד אני מחפש אמינות וחושש מגיר רובוטי בגלל נסיעה מרובה בפקקים, אך מצד שני קצת מתבאס לקנות רכב עם טכנולוגיה מוכחת ו"ישנה" וקצת מתפתה למנועי הטורבו המציגים ביצועים מרשימים וצריכת דלק עדיפה על מנועים אטמוספריים).

ע"פ המפרט, זהו מנוע 3 צילינדרים בנפח 1,500 סמ"ק, המספק 182 כ"ס ומומנט של 24.4 קג"מ. ההספק הפתיע אותי כי מדובר ב-32 כ"ס = 20% תוספת לעומת המנוע 1.5 של VAG, ולכן אני חושש מכך שהם השיגו את זה ע"י כך שדחפו את המנוע "יותר מידי" ושזה יבוא על חשבון אמינות / שחיקה מוגברת של המנוע (וגם של הגיר שיצטרך להתמודד עם העומסים האלה). (זה מטופש מצידי, אבל אני מוכרח להודות שהייתי רגוע יותר אם היה מדובר במנוע 4 צילינדרים עם ביצועים פחות מרשימים...).

הוא משודך לתיבה אוטומטית פלנטרית (8 הילוכים). (לפני הרבה שנים, אולי 7, עשיתי נסיעת מבחן בפורד פוקוס, והגיר שם היה נוראי מבחינת נוחות נסיעה. חבר קנה רכב כזה ואכל הרבה חרא מתקלות בגיר. אז יש לי קצת חשש מהגיר, למרות שמדובר בגיר שונה...).

האם יש סיבה לחשוש מרכב עם מנוע כזה?

מתי יהיה אפשר להעריך את אמינות הרכב? (התכנון הוא לקנות רכב שיוכל להחזיק כ-20 אלף ק"מ בשנה במשך כ-6 שנים, מבלי לבלות במוסך יותר מידי. האם זה סביר?).

תודה רבה לכל העוזרים (וגם לכל מי שטרח וקרא את החפירה שלי :) )

עריכה אחרונה על ידי KZ
פורסם

1. בהתחלה היו כמה כאלה בעיתיים מסיבות כאלה ואחרות, אבל לא בגלל הנפח. 

הTSI ליטר של קונצרן וואג רץ פה אוטוטו 6 שנים ולא נראה שהוא סובל מבעיות כלשהן. 

2. זה תוצאה של ניסיון לצמצם זיהום אוויר. מן הסתם שהם מתוכננים להיות כאלה עוד במפעל. 

3. לדעתי משהו כמו 3 שנים +- מספיק בשביל שאנשים יגיעו בחלקם לק"מ גבוה של שימוש. לסמוך על מוניטין של יצרן לא מבטיח כלום.

אין קשר בין הגיר הרובוטי הידוע לשמצה של הפוקוס דור 3 לגיר הפלנטרי של הפוקוס דור 4, אין אפשרות להסיק מהגיר ההוא לזה. 

פורסם

המנוע רועד ברכבים זולים כמו ספייס סטאר, פיגו 108, סופר מיני אתה בקושי מרגיש את הרעידות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

באופן כללי מנוע עם פחות צלינדרים יהיה פחות מאוזן ותהיה לו יותר נטיה לרעידה- זה עניין שבהחלט אפשר לטפל בו אבל שוב מבחינת המבנה פחות צלינדרים זה פחות מאוזן.

באופן הזה כן מנוע של 3 צלינדרים יהיה פחות מאוזן ממנוע 4 צלינדרים שיהיה פחות מאוזן ממנוע 6 צלינדרים- כמובן הכוונה לטור, בV העניין משתנה.

בכל מקרה במנועים מודרניים יש נטייה לאחרונה להשתמש במנועי 3 צלינדרים מסיבות כאלו ואחרות, יש לכך יתרונות ויש לכך חסרונות.

ברמת החסרונות שהן רעידות במנועי 3 צלינדרים זה פחות מורגש ברכבים שהם לא אקסטרה זולים.

לעניין, לא הייתי נמנע ממנועי שלושה צלינדרים- כמובן תעשה נסיעת מבחן כמו בכל רכב אחר.

נקודה מעניינת שכדאי לציין- קונגסג(חברה של רכבי על) עשו רכב לא מזמן שמגיע עם מנוע 2000 ו שלושה צלינדרים, הרכב מגיע מהמפעל עם 600 כס- הישג בהחלט מרשים, ועוד כמה פיצרים מעניינים כמו יכולת להשתמש בדלקים עם 0 carbon footprint, אבל זה כבר לדיון אחר.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

תודה על התגובות.

אז אם אני מבין נכון:

- אין סיבה לחשוש ממנוע 3 צילינדרים (בכפוף לנסיעת מבחן כדי להרגיש את עניין הרעידות).

- אין סיבה לפחד מכך ש"דחפו את המנוע לקצה" ושזה עלול להתבטא באמינות ירודה או בלאי מואץ (כאמור, 182 כ"ס ומומנט של 24.4 קג"מ ממנוע 3 צילינדרים בנפח 1,500 סמ"ק).

- צריך לחכות כמה שנים כדי לקבל תחושה לגבי אמינות הרכב.

בקשר פורד פוקוס (אקטיב), דור 4 - חשבתי שמדובר ברכב חדש, אבל כנראה שהוא חדש בארץ אבל הוצג בעולם ב- 2018, אז אולי כבר הצטבר מספיק ניסיון כדי להעיד על איכות / אמינות.

(מוזר שלא רואים יותר ממנו על הכביש, במיוחד לאור המחיר, ועוד יותר לאור עסקאות 0 ק"מ מליסינג).

פורסם
לפני 22 שעות, yoav911gt2 כתב:

1. בהתחלה היו כמה כאלה בעיתיים מסיבות כאלה ואחרות, אבל לא בגלל הנפח. 

הTSI ליטר של קונצרן וואג רץ פה אוטוטו 6 שנים ולא נראה שהוא סובל מבעיות כלשהן. 

שכחת את 2009-11 ובעיות קפיצת שרשרת התזמון במנועים הללו (1.2,1.8 ככל הזכור לי) - אולי לא בעיה סדרתית אבל,לא משהו מאוד חריג- היו כאן כמה שרשורים בנושא.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני 32 דקות, KZ כתב:

תודה על התגובות.

אז אם אני מבין נכון:

- אין סיבה לחשוש ממנוע 3 צילינדרים (בכפוף לנסיעת מבחן כדי להרגיש את עניין הרעידות).

- אין סיבה לפחד מכך ש"דחפו את המנוע לקצה" ושזה עלול להתבטא באמינות ירודה או בלאי מואץ (כאמור, 182 כ"ס ומומנט של 24.4 קג"מ ממנוע 3 צילינדרים בנפח 1,500 סמ"ק).

- צריך לחכות כמה שנים כדי לקבל תחושה לגבי אמינות הרכב.

בקשר פורד פוקוס (אקטיב), דור 4 - חשבתי שמדובר ברכב חדש, אבל כנראה שהוא חדש בארץ אבל הוצג בעולם ב- 2018, אז אולי כבר הצטבר מספיק ניסיון כדי להעיד על איכות / אמינות.

(מוזר שלא רואים יותר ממנו על הכביש, במיוחד לאור המחיר, ועוד יותר לאור עסקאות 0 ק"מ מליסינג).

זה אמנם יחסית הרבה כוח, אבל זה לא משהו בלתי סביר(וכנראה אפשר עם תוכנה להוציא אפילו עוד כמה כס), למשל ב308GTI יש לך מנוע 1600 שמוציא 270 כס- זה כבר יותר קרוב ל"דחפו את המנוע לקצה"

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, colauti 9 כתב:

שכחת את 2009-11 ובעיות קפיצת שרשרת התזמון במנועים הללו (1.2,1.8 ככל הזכור לי) - אולי לא בעיה סדרתית אבל,לא משהו מאוד חריג- היו כאן כמה שרשורים בנושא.

לא שכחתי, שאלו על מנועי שלושה צילינדרים ושני אלה מגיעים עם ארבע. (ותאמין לי, אני מודע טוב מאוד לבעיות של ה-1.2) יש לי אחת כזו במשפחה. 

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...