Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לעצתכם בנוגע לבחירה בין שני שמנים.

הרכב כאמור הוא אוונסיס 17, מנוע 1.8.

השמן הנדרש הוא 5w30 ובתקן c2.

ישנם את שני השמנים הבאים, שאני מתלבט ביניהם.

הראשון, של וולווליין -

https://www.autostore.co.il/product/שמן-valvoline-synpower-5w30-env-c2-1l/

מתאים לטויוטה על פי המפרט.

מצד שני, שמן ״מקורי״ של טויוטה, שהוא זול יותר, אך הוא בדרגת sp, שזה אמנם חדש יותר, אך המנוע לא מוגדש, ולכן אני לא יודע אם תוספים כאלה ואחרים יכולים בסופו של דבר לגרום לנזק כלשהו. בנוסף, לא ברור מה תקן ה-acea שלו, ועד כמה שאני מבין, טויוטה דורשים את התקן c2, ובפירוש מצויין בספר הרכב לא להשתמש בc3.

https://www.autostore.co.il/product/שמן-toyota-5w30-1l/

כסף הוא לא אישו כאן, ישנו גם Shell Helix Ultra שעומד בשני התקנים, אך אינו מזכיר תאימות לטויוטה מפורשות, לכן ייתכן שאשתמש בו בעתיד.

אדגיש, הרכב עדיין באחריות, ואני מעוניין שלא יהיה ספק בנוגע ל״תאימות״ לטויוטה, והשמנים שהצעתי הם כאלו שמזכירים את התאימות לטויוטה, ולכן הם מתאימים לי.

תודה רבה מראש.

פורסם

עזוב, הזה שממותג של טויוטה הוא חצי סינטטי ולא ברמה של הוולווליין.

הרכבים היקרים של טויוטה כאשר ממלאים בהם שמן "מקורי" במפעל או בטיפולים, מדובר בשמן סינטטי מלא של ENEOS יפן. הוא C3 ולכן לא ממש ברור לי למה דרשו לא להשתמש בו בספר הרכב. האם זה גם בספר באנגלית?

בכל אופן כרגע נראה שאין בארץ 5W30 שלהם בחנויות החלפים, לכן הייתי נצמד לוולווליין שמצאת. הוא גם מגיע בבקבוקי ליטר שזה נוח.

פורסם

תודה רבה,

אלך על הוולווליין, ובהמשך אנסה בטח את השל. 

למען האמת, אני לא יודע אם ההוראה לגבי c3 רשומה בספר באנגלית, אבל היא רשומה מפורשות בספר הרכב שלי בעברית, ועדיף ללכת על בטוח כשהרכב באחריות לדעתי. 

בנוסף, השמן ה"מקורי" של לקסוס הוא גם בתקן c2, אז אני אלך על זה בכל מקרה.

• תוכן חדש...