Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש הבדל בין שמן איכותי לרכב כמו של חברת Valvoline(אם זה איכותי)

לבין שמנים  או מים אדומים שאולי פשוטים יותר?

אני אני לא רוצה לשלם אולי כפול בידיעה  שזה בערך אותו הדבר רק שהטיפה והשיווק יותר טובים... אשמח להסבר תודה!

עריכה אחרונה על ידי shay6272
פורסם

אהלן,

ודא שהשמן עומד בתקן שהיצרן דורש ושהוא בצמיגות המתאימה. (רשום בספר הרכב.)

בשורות טובות.

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

לגבי השמנים יש הבדלים בשחיקה של המנוע , כל מיני תוספים לניקוי פיח וכו' שיש בשמנים יקרים יותר. אך יש תקן אם השמן עומד בתקן זה גם בסדר.

לגבי מים אדומים זה זמן חיים. ב"מים אדומים"  (נוזל קירור) איכותי יש לו יותר זמן חיים מאשר נוזל זול. וגם יש כאלו נוזלים זולים שיכולים לעשות נזק.

פורסם (נערך)

אלו שני הדברים שלא הייתי מתקמצן או חוסך עליהם, שמן מנוע ונוזל קירור (ולא לשכוח פילטר שמן מנוע מקורי בלבד!).

עדיפות תמיד לנוזל קירור מחברה מוכרת ולא מים בצבע. כמו כן לא מומלץ לערבב בין סוגים שונים של נוזלי קירור, תקנה מה שמגיע עם הרכב.

שמן מנוע יש הבדלים בין חברות בעיקר בסוגי התוספים ואיכות השמני בסיס, סינתטי מלא (עדיף וכמובן לפי התקן של הרכב) או חצי סינתטי.

טוב לקחת בתקן תמיד ומחברה מוכרת, וולווליין, מוטול, קסטרול, ליקווי מולי ואפילו של פז סבבה וכו'. 

אלו לא מוצרים יקרים, גלון שמן כזה עולה סביב 100-150 ש"ח. הזולים יעלו קצת פחות.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, shay6272 כתב:

יש הבדל בין שמן איכותי לרכב כמו של חברת Valvoline(אם זה איכותי)

לבין שמנים  או מים אדומים שאולי פשוטים יותר?

שלום!

בלי לפגוע, לפי המשפט שרשמת, אינך מכיר את הנושא לעומק. לא מספיק לכתוב Valvoline או שמן פשוט . תרשום בבקשה מה דגם הרכב שלך ואם יש לך ספר הרכב, מה רשום בו לגבי הדרישות של היצרן על שמנים ונוזל קרור.

יש מגוון חברות ולכל חברה יש מגוון שמנים שמתאימים לרכבים שונים. 

לחלק מהרכבים נדרש תקן כללי, לחלק מהדגמים תקן ספציפי של יצרן הרכב ( פיג'ו,  רנו, פולקסווגן ועוד ).

אותו הדבר נוזל קרור. קיימים תקנים של נוזל קרור ייחודיים לרכבי פולקסוואגן, רנו, טויוטה ועוד.

צריך למלא את מה שיצרן הרכב דורש.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אל תקח את מה שאני כותב ככלל ואני בטוח שיהיו כאלה שלא יסכימו אבל אם לא צריך שמן ספציפי/מיוחד למנוע שלך כל שמן סביר יהיה בסדר. הרבה יותר חשוב תדירות החלפת השמן ופילטר מקורי. יש מלא סרטונים ביוטיוב שמדברים על זה תעשה חיפוש תתרשם. מה גם שמחירי השמנים היותר נחשבים גם מאוד יקרים

• רעיון טוב! 1
פורסם

אין דבר כזה "כל שמן סביר יתאים".  תמיד יש דרישה לתקן השמן וצמיגותו, בכל רכב.

רק שלחלק מהדגמים מספיק למשל תקן API SM, ואז קיימות המון אפשרויות.  ולדוגמה למנועי 1.2 של פיג'ו יש תקן ייעודי, וקיימים בארץ רק 2-3 שמנים בלבד שעומדים בדרישה הזאת. 

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, avhyh כתב:

אל תקח את מה שאני כותב ככלל ואני בטוח שיהיו כאלה שלא יסכימו אבל אם לא צריך שמן ספציפי/מיוחד למנוע שלך כל שמן סביר יהיה בסדר. הרבה יותר חשוב תדירות החלפת השמן ופילטר מקורי. יש מלא סרטונים ביוטיוב שמדברים על זה תעשה חיפוש תתרשם. מה גם שמחירי השמנים היותר נחשבים גם מאוד יקרים

יש גם הרבה סרטונים ביוטוב שאומרים שהקורונה לא קיימת וש 5G זו סכנה לאנושות.

נדירים הערוצים או האנשים שאפשר לצפות בתוכן שלהם ביוטוב וללמוד ממנו משהו אמיתי בנוגע לדברים כמו שמנים איכותיים (ושלא ממומנים בין היתר).

רצוי שמן איכותי מחברה טובה, שבה ידוע שמשתמשים ברכיבים טובים.

לא אוכל להבין את העניין שאדם רוכש רכב במיטב כספו של עשרות ומאות אלפי שקלים אבל בשמן מנוע ונוזלי קירור (שאלו בעצם הלחם והחמאה של האוטו) חוסכים כמה שקלים.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם
לפני 10 שעות, avhyh כתב:

אתה טועה ומטעה.

לשמן ולמים מטופלים (מים של הראדיאטור) יש תקן/צמיגות מסויימים שקבע יצרן הרכב. 

פותחים ספר רכב (הספר "המיותר הזה" שמקבלים עם האוטו), בחוצץ תחזוקה מפורטים התקנים של נוזלים.

עם המפרט הזה מגיעים לחנות חלפים/מוסך ודורשים שיעמוד בתקן.

ההבדל בין שני מותגי שמן שעומדים בתקן הדרוש ובצמיגות הנכונה, הוא "בתוספים" או בסוג השמן (מינרלי/חצי סינטטי/סינטטי מלא).

האמרה "לא צריך שמן ספציפי" הוא שגויה, מאחר ואם תשים שמן בצמיגות הלא נכונה/ללא תקן ראוי, אתה עלול לפגוע בחלקי המנוע.

בשורות טובות.

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

אגב שמנים - אני נתקל במוסכים במותג "פרסטון" - ללא סימוכין (אם כי יבואן גדול ומסודר) בשום מקום לתקינה.  יש אתר מפואר וטענה ל 90 שנות ותק. אבל אין זכר לשמנים !

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני לא מדבר על רמת הצמיגות או סינטטי/חצי סינטטי. הכוונה שלי שאם תיקח שמן סטנדרטי באותה רמת צמיגות סינטטי ההבדל הכימי בן השמנים הוא מינימלי. קראתי מאמר שהשווה בן 4 סוגי שמנים כשהבדל במחיר היה משמעותי. מבחינה כימית לא היה הבדל כלל. ההשערה הייתה שזה אותו שמן וכל חברה והבקבוק שלה. בעולם הגדול אנשים מטפלים ברכבים שלהם הרבה יותר מבישראל ויש להם הרבה יותר מוצרים לבחור מהם. פיג'ו לא מייצרים את השמן בעצמם הם מוצאים מפרט וממליצים על החברה הזולה ביותר כדי שיהיה להם רווח מקסימלי. גם גלון שמן עולה עשרים שקל תתרחק אם עולה 200 לא אומר שהרבה יותר טוב מזה של 100.

פורסם
לפני 17 שעות, zaf כתב:

אגב שמנים - אני נתקל במוסכים במותג "פרסטון" - ללא סימוכין (אם כי יבואן גדול ומסודר) בשום מקום לתקינה.  יש אתר מפואר וטענה ל 90 שנות ותק. אבל אין זכר לשמנים !

וזו דוגמא לשמן "בתקן" שמשתמשים בו חופשי במוסכים, עולה גרושים ומי יודע ממה הוא מורכב.

אין לי מושג איפה הוא מיוצר (גוגל רשום שתחת חברת KIK) ואם זה המוצר שמגיע כלל לארץ.

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

חפרתי לא מעט למצוא על מקור השמן של פרסטון וכל מה שמצאתי מוביל לפיליפנים!

As a brand that advocates and values road safety, Prestone introduces a new range of motor oils for Filipinos’ engine needs,” said Monique Gonzales, Prestone brand manager.

לא מצאתי שום סימוכין למקור השמן בשאר העולם😒

בקיצור, שומר נפשו ומנועו, יזהר, למרות שהיבואן הוא אחד הגדולים והידועים בשוק. למנועים ארופאיים עדיף מותג מוכר המציין במפורש התאמה לתקני יצרן.  לפרסטון רק תקן ASI (אמריקאי, כללי, ללא ציון פרטני) 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 9.8.2021 בשעה 15:45, Kooper כתב:

אהלן,

ודא שהשמן עומד בתקן שהיצרן דורש ושהוא בצמיגות המתאימה. (רשום בספר הרכב.)

בשורות טובות.

מה זה אומר בצמיגות הנכונה? איפה אני רואה את זה

בתאריך 10.8.2021 בשעה 11:33, vladclar כתב:

שלום!

בלי לפגוע, לפי המשפט שרשמת, אינך מכיר את הנושא לעומק. לא מספיק לכתוב Valvoline או שמן פשוט . תרשום בבקשה מה דגם הרכב שלך ואם יש לך ספר הרכב, מה רשום בו לגבי הדרישות של היצרן על שמנים ונוזל קרור.

יש מגוון חברות ולכל חברה יש מגוון שמנים שמתאימים לרכבים שונים. 

לחלק מהרכבים נדרש תקן כללי, לחלק מהדגמים תקן ספציפי של יצרן הרכב ( פיג'ו,  רנו, פולקסווגן ועוד ).

אותו הדבר נוזל קרור. קיימים תקנים של נוזל קרור ייחודיים לרכבי פולקסוואגן, רנו, טויוטה ועוד.

צריך למלא את מה שיצרן הרכב דורש.

יש לי דייהטסו סריון 2006

פורסם

לרכב שלך מתאים כל שמן סינטטי מלא 5w-30 בתקן API SL או יותר גבוה ( SM/SN).

יש גם שמנים סינטטיים לא יקרים של Eurol/Wolf/ Motul. 

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...