Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניצול של מנוע קטן גורם לחיסכון בדלק, מאידך הטורבו משפר ביצועים כך שבעצם על פי רוב יש לך רכב יותר חסכוני ויותר חזק.

כמובן חשוב לבדוק את מידת כוחות סוס ברשיון הרכב, כי למשל יש 1.4 טורבו עם 70 כ"ס, ו 1.2 טורבו עם 105 כ"ס, החזקה בהרבה.

ורק דבר אחד- שאם חלילה יש נזק לטורבו (לא מצוי ברכבים בני פחות מעשר) העלות דיי גבוהה

משתדל לעזור

פורסם
לפני 33 דקות, המחליף כתב:

ניצול של מנוע קטן גורם לחיסכון בדלק, מאידך הטורבו משפר ביצועים כך שבעצם על פי רוב יש לך רכב יותר חסכוני ויותר חזק.

כמובן חשוב לבדוק את מידת כוחות סוס ברשיון הרכב, כי למשל יש 1.4 טורבו עם 70 כ"ס, ו 1.2 טורבו עם 105 כ"ס, החזקה בהרבה.

ורק דבר אחד- שאם חלילה יש נזק לטורבו (לא מצוי ברכבים בני פחות מעשר) העלות דיי גבוהה

אז לפי דבריך עדיף חד משמעית מנוע טורבו

פורסם

ללא ספק, יש עדיין יצרנים שממשיכות עם אוטמוספרי בחלק מהדגמים כמו מזדה וטיוטה, אבל הרוב עוברים למנועי טורבו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 7 שעות, yulianx כתב:

ללא ספק, יש עדיין יצרנים שממשיכות עם אוטמוספרי בחלק מהדגמים כמו מזדה וטיוטה, אבל הרוב עוברים למנועי טורבו.

האם יש איזו עדיפות למנוע 1600 של טויוטה ? אחרי הכל תמיד משבחים אותה שהיא הכי אמינה 

פורסם

אבל המחיר של טויוטה הוא בהתאם...

1.6 של טויוטה לא הכי חסכוני, תוכל לחפות על האמינות -ברכב טורבו חסכוני בדלק, אם הוא טופל כראוי ולא יגרום כאב ראש.

משתדל לעזור

פורסם

העובדה שיש לנו פה טויוטות עם מנועים אטמוספריים היא דרישה של היבואן. באירופה רוב היצרנים מציעים או מנועי טורבו, או מנועים היברידיים או חשמליים לגמרי. האטמוספרי המסורתי נעלם כמעט לגמרי (ואני אומר כמעט אף על פי שאני בטוח שלגמרי) מכל המכוניות החדשות שעולות שם לכבישים. מה שאומר שגם היצרים מסכימים שהמנוע הזה צריך ללכת: הוא פחות יעיל, חסכוני או חזק מהחידושים שהגיעו אחריו וברכבים חדשים אין שום סיבה לבחור בכזה

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
לפני 49 דקות, המחליף כתב:

אבל המחיר של טויוטה הוא בהתאם...

1.6 של טויוטה לא הכי חסכוני, תוכל לחפות על האמינות -ברכב טורבו חסכוני בדלק, אם הוא טופל כראוי ולא יגרום כאב ראש.

הוא אמין, אבל הביצועים בהתאם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ממש שגוי... לא יודע מאיפה הסקת את זה, יש מנועי 1.5 טורבו שבולעים דלק ויש מנועי 2000 סופר חסכוניים, הכל תלוי בדגם.

אין ''מה עדיף'', לכל סוג יחידת הנעה יתרונות וחסרונות וזה תלוי בצרכים שלך מהרכב.

פורסם

כל מנוע צריך להיבחן באופן נקודתי.

למנועים עם טורבו יש על הנייר צריכת דלק מעולה (כי במבחנים הם על נפח 1.2 בטווח כה שהטורבו לא עובד) ובחיי היום יום אתה מגלה שהם רחוקים עשרות אחוזים ממה שרשום על הנייר.

בסוף 2 אנשים שונים יחלצו מאותו מנוע צריכה שונה. אם אתה מאלו שלא לוחצים וגר באזור מישורי סיכוי טוב שהטורבו יהיה חסכוני, אחרת לדעתי הוא לא יותר מאטמוספרי (אבל הרבה פעמים הוא טוב ממנו משמעותית בביצועים)

פורסם

ענו לך פה הרבה שזה מאוד אינדיוודואלי כל עניין צריכת הדלק ושעל הנייר למנוע מוגדש יש יתרון בצריכת דלק רק אוסיף כמה נקודות.

רכב באיכות בניה טובה עלול להשפיע על מהירות הנהיגה שלך לצורך העניין 115 קמש בסיטרואן שלי מרגישות כמו 115 קמש.. ואילו 115 קמש בוולוו מרגישות כאילו אני על 80-90 וזה גורם לרוב ללחוץ קצת יותר או לתת לרוגע להשתלט.

אז למרות שזה אותו בנאדם רכב שונה יתן לך צורת נהיגה שונה בכללי גם נהיגה ברכב טורבו לעומת רכב אטמוספרי משפיע גם על צורת הנהיגה כי זו חוויה שונה עבור הנהג לדעתי..

גיר שמשודך למנוע יכול לתרום רבות לעניין הצריכה של הרכב וגיר זה חלק פחות חשוב ממנוע בכל הקשור לביצועים ובתוכם נכנס גם עניין צריכת הדלק.

בשורה תחתונה מי שרוצה לחסוך בכסף תמיד אמליץ לו על לרכוש רכב עם מנוע פשוט ולהוסיף מערכת גז או לחילופיין רכב היברידי\חשמלי תלוי בתקציב.

דיזל גם נחשב חסכוני אבל שוב זה גם הכל תלוי איפה אתה נוהג יותר בבן עירוני או בעירוני למרות שההבדלים לא יהיו כאלה כאלה גדולים כמובן תלוי כמה אתה נוסע כי תכלס ככל שאתה נוסע יותר אז ההבדל אכן יגדל אבל במונחים של 20 אלף קמ ההבדל בין גז,היברידי,דיזל בבין עירוני ההפרשים לא יהיו כאלה גדולים מבחינה כספית.

תחשוב מה הולכת להיות עיקר הנסיעה שלך,כמה תקציב יש לך, מה הסדר עדיפויות שלך ברכב וסע קצת ברכבים שונים כדי לקבל יותר מושג וניסיון על ההבדלים.

אישית על הוולוו נדלקתי אחרי שנסעתי על רכב מנהלים אחר בחול והרגשתי מה זה רכב "סלון" עם גיר במקרה של הוולוו 8 הילוכים במקרה של הרכב מחול היה 7 הילוכים אז כשרוב הנסיעות שלי הן בין עירוניות בכבישים ללא פקקים ואזור מגורים ללא בעיית חניה ידעתי שזה הכיוון שלי, בדוק מה שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, online כתב:

גיר שמשודך למנוע יכול לתרום רבות לעניין הצריכה של הרכב וגיר זה חלק פחות חשוב ממנוע בכל הקשור לביצועים ובתוכם נכנס גם עניין צריכת הדלק.

גיר זה דבר סופר חשוב, יש גירים שמנצלים באופן מיטבי את המנוע ויש כאלו שמסרסים.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, dorsht כתב:

גיר זה דבר סופר חשוב, יש גירים שמנצלים באופן מיטבי את המנוע ויש כאלו שמסרסים.

חח כן הכוונה שלי הייתה שגיר זה חלק לא פחות חשוב ובטעות נשמט הלא חח שעה מאוחרת והכל, אוסיף בעריכה

הא אי אפשר לערוך כבר.. קיצר כן הכוונה הייתה שגיר זה חלק שלא פחות חשוב ממנוע בכל הקשור לביצועים וכמובן צריכת דלק:)

עריכה אחרונה על ידי online
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...