Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

בשעה טובה הציעו לי לקח רכב מהעבודה.

לא מקבל החזר שווי שימוש אבל מקבל 1,000ש"ח דלק בחודש.

אני 1.92 מטר.  רכב  ביומיום ל-4 אנשים (2 ילדים, 1.6 מטר).

אטהבים לטייל ורכב שיהיה מפנק מבחינת מרחב.

צמצמתי לרכבים הבאים:

• קיה נירו היברידי
  • קיה ספורטאג דיזל 1.6 דיזל רובוטית כפולת מצמדים LX
  • סיטרואן C5 איירקרוס 1.5 דיזל Feel
  • אופל גרנדלנד X 1.5 דיזל Enjoy

ללא השיקול של עלות שווי שימוש על איזה רכב הכי הייתם ממליצים?

בטיחות - ראיתי שרק הסיטרואן והאופל מקבלים ציון 7 בבטיחות והשאר 6.  עד כמה זה אמור להטריד אותי?

הרכב שהכי התלהבתי ממנו הוא סובארו XV Crosstyle אבל מבחינת צריכת דלק הבנתי שהוא ליטר ל-8ק"מ+-, כלומר הכסף שאקבל עבור דלק לא יהיה מספיק ברמה החודשית.

משהו יכול בכל זות להמליץ על הסובארו או להגיד שהצריכת דלק שלו יותר טובה?

תודה רבה 🙂

פורסם

בשקלול של נסיעה עירונית ברובה הנירו תהיה (כנראה) החסכונית ביותר - גם מבחינת השווי מס.
הסיטרואן תהיה המרווחת ביותר והנוחה ביותר (גם המודרנית ביותר) וללא שיקולי שווי מס הבחירה שלי.

הספורטאג' והאופל לטעמי לא בתחרות מחינת מחיר יקר (לשווי מס) וללא ערך מוסף על ה2 האחרות.

• אחראי פורום
פורסם

- נירו היה לי 3.5 שנים. נוחות טובה, מרווח מספיק למספר האנשים שתיארת אבל אם במקרה יוולד עוד אחד, יהיה צפוף.

מאוד חסכוני, היתרון ההיברידי למי שמעניין אותו.

- ספורטאז' כבר מתיישן, יש תלונות לגבי אמינות התיבה הרובוטית. לא ניסיתי בעצמי.

- C5 יש לנו היום. אחד הרכבים הנוחים והמרווחים בקטגוריה. מנוע טוב. די חסכוני, כמובן בכפוף לתוואי הנסיעה שלך.

- גרנדלנד - גם לא ניסיתי באופן אישי, אותו מנוע וגיר כמו בסיטרואן.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הסיטרואן הכי מרווח והכי נוח.החיסרון שלו הוא שאין בקרת שיוט אדפטיבית בדגם הבסיסי.

לגרנלנד דווקא יש ובכלל הוא מאובזר לא רע בגרסת הכניסה. הוא מכויל קצת יותר קשיח מהסיטרואן אבל מרוסן יותר, יותר נעים בכבישים מפותלים וגליים למשל. אני חושב שהייתי בוחר בו.

הקיה כמו שאמרו לפני כבר מרגיש וותיק וקצת מיושן. הוא נוח אבל לא ברמה של הסיטרואן. בגלל שזה רכב מהעבודה ושיקולי סחירות ושמירת ערך הם לא רלוונטיים אז אין סיבה להעדיף אותו.

הנירו גם מתחיל להרגיש קצת וותיק אבל תא הנוסעים מודרני יותר משל הספורטאז'. הוא ירגיש פחות מרווח ופחות 'ג'יפוני' מהשאר.

פורסם

תודה רבה על התגובות.

האם הנתול הבא נכון?

ספורטאג הכי טובים בצריכת דלק? (ראו תמונה מצורפת)

מבקש תשובות מניסיון ולא ממה שהיצרן מדווח 🙂

image.thumb.png.e940595938dc40fdc420562bb3554478.png

2021-04-28_08-46-48.png

• אחראי פורום
פורסם

כאמור לא יודע לגבי הספורטאז' אבל אצלנו הנירו היה על ממוצע של 1:21 והסיטרואן 1:14.5.

אותו תמהיל נסיעות ואותם נהגים בדיוק.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

יש לי חבר טוב שנוהג בספורטאז' דיזל ליסינג כבר חצי שנה, תמהיל נסיעות 50:50 עירוני-בין עירוני, עם פקקים מקבל בין 12 ל-13 ק"מ לליטר בשגרה. 18 ק"מ לליטר נשמע מאוד מאוד אופטימי.

פורסם

סובארו XV ????????

חיסכון בדלק - נירו

רכב למשפחה - סיטרואן.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ציון בטיחות של משרד התחבורה מחושב רק לפי מה יש או אין ברכב, לא לפי איך זה מתפקד, לא הייתי נותן לזה משקל בבחירת הרכב. עדיף ציוני ריסוק של EURONCAP.

מהאופציות שציינת הייתי מתלבט בין הנירו - צריכת דלק לסיטרואן - מרווח פנימי, נוחות עדיפה. האופל חולק מכלולים עם הסיטרואן אבל עם כיול מתלים קשיח יותר והנדסת אנוש קצת יותר פשוטה. 

לא רואה יתרון לספורטאז'.

פורסם

הייתי בודק אטקה סטייל. 

זולה יחסית בשווי שימוש, חזקה, חסכונית ומאובזרת. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

• תוכן חדש...