Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היו לי AR92. אני כותב מהזיכרון, אבל במונחים של היום, הם עמומים. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

רמקול AR בין למעלה מ 10 שנים, עם סאונד עמום.. הדבר אומר כי צריך להחליף את הקבלים.
רמקולי AR משנות ה 60-86 , היו עם וופרים בטווח FS=24-28 , לפי גודל הרמקול.. הדבר אומר

גומיות רחבות עם מהלך עמוק, תחום תדרים החל מ 30H , באסים מלאים ותחום גבוהה מלא

הבעיה - הרמקולים עמידים להספק בינוני של 20-50W RMS - ולכן לא מתאימים להספק סאונד גבוהה.
לפני כ 8-10 שנים פתחתי דיון בנושא - הגבלת זרם לרמקולי AR , פיוז מהיר או רעיון אחר..

ולבסוף לאחר בדיקה ויעוץ של מרק10, התקנתי פולי סוויץ של עד 2A .. (הפוליסוויץ מחזיק זרם עד כ 30-35W ואח"כ מעלה התנגדות)

מאמצע שנות ה ה 80 - הרמקולים החלו להיות תקציביים, עם פשרות באיכות האלמנטים, לוחות הקרוסים סוגי הקבלים, ואיכות הקופסאות.
למעט - סט רמקולים אחד, סדרה דגם ה 300 מסוף שנות ה 90 , אשר חזר לימי הזוהר, והיה יחסית יקר

http://www.classicspeakerpages.net/_Media/p_3-2.jpeg

נ.ב - דגם AR92 - יוצר סביב שנים 79-86 , הוא רמקול מעולה .. סביר כי הייתה בו בעיה .

(וופר טוב  מדגם ישן + מערכת מיד היי + טוויטר , נמצאת על לוח אחד מצופה לבד, לבלימת צלילים מהדפנות עם אמצע שלב)

images?q=tbn:ANd9GcRSy6sFZuqj1huD-a8TKiy8jFsVLxpRnMvUloSdTJxETqxIHhQioYzGX1X3Q3ivnoFPxHQ&usqp=CAU

וזה הקרוס-אובר .. 

1071521520_tp.jpg

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני 9 שעות, ליין מן כתב:

רמקול AR בין למעלה מ 10 שנים, עם סאונד עמום.. הדבר אומר כי צריך להחליף את הקבלים.

ברור. הוחלפו. 

גם כשהיו חדשים, הטוויטרים של אז לא הגיעו לכיסוי התדרים שיש היום. להפך, צמצמו אותם, כדי לא לשמוע רשרושים וקירקושין מהתקליטים.

הדברים הללו טובים לאספנות, הם לא עומדים בשום קנה מידה מול רמקול מודרני, כמו גם המגברים שהניעו אותם.

לא היו אז לא את שיטות הייצור ולא את יכולת התכנון והמדידה שיש היום.

את הרמקולים כבר מכרתי מזמן, את המגברים אין לי לב. יש לי Luxman R-1050 ו-Yamaha CR 2040, כקישוט.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, falou כתב:

היו לי AR92. אני כותב מהזיכרון, אבל במונחים של היום, הם עמומים. 

חדש מדי...
כשמדברים על AR מדברים על שנות ה60-70. למשל AR-3a/AR-3. זו קלאסיקה אמיתית מהתקופה הטובה של AR.
לא הייתי מזלזל בטוויטרים של אז או בוופרים של אז או בסאונד של אז.
AR-3 יביס לא מעט רמקולים מודרניים (כך טוענים מני אנשים ששמעו ושומעים אותו בכל יום).
JBL L100 יחסל לא מעט רמקולים מודרניים שעולים פי 4 ממנו.

אז לא חסכו בבניה וייצרו מוצרים מעולים שעמדו במבחן הזמן. לא סתם הערך האספני שלהם בשמיים...

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

הרבה נוסטלגיה יש ברמקולים ישנים, אפעס במבחן המעשי הרמקולים המודרניים שהושקע בהם מחשבה בתכנון - עדיפים לרוב בכל פרמטר.

לא מזלזל בשום דבר, אבל במהלך 50 שנה היו שיפורים מהותיים בחומרים ובהנדסה.

הקושי זה כמובן להשוות תפוחים לתפוחים, ברור ש"ישן ומתוכנן היטב" יישמע עדיף על פני "מודרני זול".

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני חושב שאם תבדוק עד כמה הרמקול הזה לא מדוייק, תופתע כמה הוא לא עומד מול רמקולים מודרנים וזולים.

פורסם (נערך)

מדוייק 😂 למי אכפת ממדוייק? מה שחשוב זה איך זה נשמע.

לפעמים ציוד אודיו מציג דיוק מאוד גבוה במדידה אבל סאונד חרא, ומצד שני ציוד אחר מציג פחות דיוק יותר רעש במדידה אבל נשמע הרבה יותר טוב.

אם הכל היה רק מדידות כל טמבל יכל לייצר רמקול/מגבר שנשמעים אש.

דוגמה: כל מגבר מנורות כנראה יציג לך חרא דיוק והרבה רעש. עדיין לא מעט אנשים לא מוכנים לוותר על הסאונד של מנורות. מצאו לזה גם הסברים, יש רעשים וחוסר דיוק שלאוזן שלך נשמעים טוב יותר מאחרים. זו למשל הסיבה שמגברי מנורות נשמעים יותר ״נכון״.

אם דיוק היה קובע הכל כולם היו קונים רמקולים ומגברים לפי מדידות בלי להאזין.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם
לפני 20 דקות, farkash7 כתב:

מדוייק 😂 למי אכפת ממדוייק? מה שחשוב זה איך זה נשמע.

אין בעיה. אז קח רמקול זול ומודרני, ותשנה את ה-EQ כך שיישמע כמו JBL100.

לפני 20 דקות, farkash7 כתב:

לפעמים ציוד אודיו מציג דיוק מאוד גבוה במדידה אבל סאונד חרא, ומצד שני ציוד אחר מציג פחות דיוק יותר רעש במדידה אבל נשמע הרבה יותר טוב.

זו טענה מעניינת, אבל ד״ר פלויד טול כבר הוכיח שהיא לא נכונה.

לא יודע איך כולם קונים רמקולים, אבל הם צריכים לקנות לפי מדידות. רק שצריך את המדידות הנכונות, וזה לא טריוויאלי.

• רעיון טוב! 1

פורסם

ציוד קונים לפי האוזן. מדידות טובות ככל שיהיו בהחלט יכולות לעזור והן חשובות, אבל הן מה שנקרא "בתאוריה".

פורסם

ציוד לא קונים לפי האוזן. זה בערך הדבר הכי פחות עקבי ואמין שיש.

כשלא היתה ברירה, אז לא היתה ברירה. היום כבר יודעים יותר טוב.

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php

נ.ב. פעם גם כיוונו קרבורטורים לפי האוזן. נגמרו הימים האלו, של תיאוריות ללא בסיס וניסוי וטעייה. היום יודעים למדוד רמקול במבודד מהאקוסטיקה, גם אם אין חדר אנקוני, ויודעים יותר על השפעת האקוסטיקה על הסאונד. יכולים למדוד סאונד בנקודת ההאזנה ויודעים לאתר רזוננסים ברמקול עצמו. תם עידן הניחושים.

פשוט יודעים למדוד ויודעים ליייצר רמקול עם הענות תדרים שטוחה, באופן כזה שיצמצם את השפעת האקוסטיקה, ככל הניתן (תדרים נמוכים זו עדיין בעיה). מכאן והלאה, תתפור לך איזו הענות תדרים שנעימה לך, ותקבל איזה צליל שאתה רוצה.

פורסם (נערך)

מנצל"ש

ברשותי זוג אקאי sw 137 (מצ"ב תמונה מהמרשתת).

לדברי אמי, היא זוכרת שהם היו בביתה בתחילת שנות ה70, אבל זיכרון של תאריכים ושנים אף פעם לא היה הצד החזק שלה 😂

נסיונות לברר סביב אילו שנים הרמקולים האלה יוצרו לא העלו כלום. 

אשמח מאוד אם מכאן תגיע התשובה. 

תודה רבה. 

s-l400.jpg

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...